Епилепсия!-тема 10

• 68 411
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.Гоце Делчев
Димка добре дошла при нас.Не си разбрала правилно тук има и няколко майки с по-големи деца.Моята дъщеря е на 17 години ,но ние все още сме при детски невролог.Доколкото знам в Св.Наум има и невролози за по-големи ,а не само за малки деца.Ванчето също има голяма дъщеря и скоро беше в СВ.Наум като се включи ще ти даде ако има координати на доктори за деца над 18 години.Писатева също ако прочете поста ти може да има координати.Маугли съжалявам ,че получавате пристъпи дано скоро се открие причината и да спрат.

# 181
dimka15,здравей!
До колкото разбирам ,сте били диспансеризирани при ваш местен невролог ,който само ви е издавал протоколите ,така както са преценили специалистите от ,,Свети Наум"
На какво време постъпвахте в ,,Свети Наум" и кой ви правеше ЕЕГтата.
Питам ,защото ,ние ходихме в ,,Свети Наум" поради влошаване на състоянието ,а иначе си сме при невролог от Варна ,той ни прави ЕЕГтата ,назначава изследвания и всичко както му е реда! Confused
Щом сте били в Свети Наум ,знаеш сградата ,където е администрацията , на чвия етаж ,обработват документите за приемане. В тази сграда на 4ртия етаж е клиниката по епилепсия за пациенти над 18г. 
http://www.svnaum.com/clinicsn4.html

# 182
  • Варна
Как да давам конвулекса.дозата ни е раазделена на три приема -сутрин ,обед и вечер.Сутрин ако му го давам към 10  после към 14 и вечер към 18 или 21 е по добре?така добре ли е като разстояние  между приемите?

# 183
  • Варна
Ами по принцип повечето невролози дават тази часова схема 8-14-20 или 22 часа. Ти ако го даваш към 10 после е по добре да го дадеш между 15.30 и 16 часа, а вечер към 22 часа. Аз го давах преди на точен час, но след като говорих с Литвиненко ми каза че това не е АБ и може да има +-  един час за приема на конвулекс. Сутрин го давам между 8.30-9 часа на обед между 13.30-14 часа а вечер между 21-21.30 часа.

# 184
  • Варна
Сияна,вие тогава ли се храните,защото щилянов каза по време или след храна да го давам ,а ние в тези часове си хапваме та затова така ни идват приемите.Ако му го давам така  няма да се случи нещо нали?Или в 6.30-7 ,14, 22,или 10,14,22.Едно от двете трябва да е.

# 185
  • Варна
valito 79 първата часова схема е по добрия вариант, а иначе че е по добре да е след хранене си е така, но може да не е веднага след като се е наяло ами примерно и един час след това не е проблем. Въпроса е да не е преди хранене защото може да започне да повръща.

# 186
  • Варна
Значи по първата схема ще е приема-благодаря много Simple Smile

# 187
Честит първи сняг!При нас няма да се задържи много.Хубав ден на всички! newsm57  261uu

# 188
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте и от мен .Честит първи сняг на всички.При нас разбира се няма .Опитва се да вали,но спира.Ние утре рано сутрин заминаваме за София ще ни хоспитализират за смяна на лекарствата.Така,че майчета стискайте палци всичко да е наред.

# 189
dimka15,здравей!
До колкото разбирам ,сте били диспансеризирани при ваш местен невролог ,който само ви е издавал протоколите ,така както са преценили специалистите от ,,Свети Наум"
На какво време постъпвахте в ,,Свети Наум" и кой ви правеше ЕЕГтата.
Питам ,защото ,ние ходихме в ,,Свети Наум" поради влошаване на състоянието ,а иначе си сме при невролог от Варна ,той ни прави ЕЕГтата ,назначава изследвания и всичко както му е реда! Confused
Щом сте били в Свети Наум ,знаеш сградата ,където е администрацията , на чвия етаж ,обработват документите за приемане. В тази сграда на 4ртия етаж е клиниката по епилепсия за пациенти над 18г. 
http://www.svnaum.com/clinicsn4.html
EEГ-ТО ГО ПРАВЕХА В СВ.НАУМ И НА ТАЗИ БАЗА НИ ИЗДАВАХА ЕПИКРИЗА И НЕВРОЛОГА ОТ ОБЛАСТНИЯ ГРАД НИ ДАВА САМИ ПРОТОКОЛИТЕ. НЕ ИСКАМ ТОЙ ДА НИ Е ЛЕКУВАЩ ЛЕКАР,ЗАТОВА ИСКАМ ДА НИ ЛЕКУВАТ В СОФИЯ ,А ПРИ НАС САМО ДА НИ ИЗДАВАТ ПРОТОКОЛИТЕ. ОТ ТЕЗИ ЛЕКАРИВ СВ.НАУМ   КОЙ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ.ЗНАЕТЕ ЛИ НЕЩО ЗА Д-Р АЛЕКСИЕВ/КАТО СПЕЦИАЛИСТ ИЛИ ЗА ДРУГИ ЛЕКАРИ.

# 190
dimka15 и моето дете е по-голямо.Ванчето може да ти даде най-точна информация

# 191
Доц.Алексиев е добър епилептолог! Работи в Александовска ,но няма договор със здравна каса! Той си прави ЕЕГто и може да ви слвди лечението.
Познавам две семейства ,които са доволни от предложеното лечение ,може би има и много други ,но аз пиша само за тези ,които са споделили!
А в Свети Наум д-р Кузманова е страхотен работохолик!

desi21, a вие при кого решихте да сте! Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 20:48 от Vanq 66

# 192
Момичета преди време ви написах че сме започнали Конвулекс / 29Ноември започнахме/ окончателната ни доза е 3 х 3мл. Чета че пишете за часове на приема при нас Божинова не спомена точни часове а само след храна. Аз го давам сутрин веднага след закуска в 7,30 / отива после да детска градина/ на обед до сега без определен час в работен ден и към 16ч в почивен 12-13 ч вечер когато съм дала в 16 към 22ч / той спи аз му го изпръсквам в устата/ а когато в 12-13 към 20 ч преди да заспи...
Владко е на 4г
Много зле според мен му се отразява това лекарство на поведението. Засилиха му така да ги нарека негативни поряви. Той не говори добре в смисъл не може да обясни да разакаже нещо казва само с една дума нещата. Та започна да крещи със и без причина както стои в къщи , нещо като му откажеш, но крещи истерично тръшка се ... доста е по неспокоен с две думи..... , той и преди това имаше проблем с това че лапа и дъвче играчки и неща но сега направо стана страшно , необичайни предмети опасни буквално - опита да сгризе термометъра, сгриза и счупи с уста върха на елхата / играчката връх стъклена ли е каква е точно но / парчета бяха в устата му не мога да го накарам да изплюе мия го по земята стъкалца , беше сдъвкал пробил със зъби една кутия от Ред Бул и заливал мазал ....отделно от това само за две три минути да го оставя без надзор и примерно или е наръвал нещо яко или е излял шише вода литър и половина я върху легло я върху дивана / ясно ви е как съхнат нещата в този сезон/ освен това като го водя навън примерно и нещо не му е по вкуса преди леко се разврънкваше но като му кажа / върви сега ето скоро ще стигнем вкъщи при тате и си тръгва без протест продължава мирно и тихо дори весело си подтичва / сега "ни в клин ни в ръкав" посред пътя вървим нагоре той тръгва надолу казва "тати" и решава че баща му ще е надолу и като му обясня / не еди какво си / той вече вообще не ме слуша ами се е развикал и хайде еле оправям го тръгва пак нагоре но започва да ги нарежда едни неадекватни приказки примерно вчера казва "тати тати след малко къпи къпи след това гърнето след това шоколадче .... той не е говорел неадекватно думата коята каже си беше на място .....
в къщи стои стои уж кротко си гледа нещо или си играе и започва да крещи да плаче .....
а само да си помисля и да говоря с някой по телефона крещи през цялото време .....
с две думи е ужас на кутийки ....
според мен е пряко свързано със започването на лекарството тъй като преди тези неща пак ги имаше но  в много по малка бих казала едва доловима степен ....
вместо да се поуспокои той се изнерви допълнително сякаш

# 193
Райка,щом сте започнали на 29ти ноември ,имате най-малко 14 дни да достигнете максималната доза и след това ви трябва почти месец за да се получи натрупване на медикамента.
Според мен най-добре е да споделиш проблема ви с доц. Божинова!

# 194
Райка , аз ще си позволя да изкажа мнение защото синът ми е на същата възраст-4 г. и също сме на Конвулекс от почти 1 г. вече./Разбира се ти трябва да споделиш с Божинова/В момента и ние имаме подобни прояви ,но като говоря с колежки чиито деца са на близка възраст си мисля ,че това е период от израстването и е нормално.Всичко ще бъде наред.На нас Конвулекса ни повлия добре-за 10 дена тикчетата спряха и до сега няма и помен от тях-да чукам на дърво- натоварва черния дроб много,но мисля че всички са така.Не се притеснявай,всичко ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт