Епилепсия!-тема 10

• 68 965
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • ВАРНА
Благодаря ви много!Това ми бе достатъчно и аз предадох информацията на майката.Другото е вече дозировка от лекаря,щом сиропчето е като таблетите.Иначе фармацефтите,с които се свързах казаха да се търсят таблети от Румъния,Македония,Турция и Гърция.

# 376

the_light  тук в началото има координати на клиниката във фрайбург.Д-р Попова която прави ЕЕГ в  цетър Санос2000 ако не се лъжа
ми каза за клиника в някакво малко градче в гелмания която била най най за епи обаче не си го записах.Тук го има нейния телефон пак на координати на лекари но ако не го намериш ще поровя да го намеря и да ти го дам.Чувала съм че и руснаците са много добри епилептолози.Тук също имаме добри специалисти ,те какво казаха?

Ами всъщност има добри специалисти наистина. Обаче проблема е там, че опитаха всички  възможни лекарства, но вместо да има подобрение детето се влоши много и вече се вижда, че нещата не отиват на добре. Тук пробват всички възможни варианти - правиха и и генетични изследвания, но и от тях нищо. Всъщност знам, че ако се отнася до нещо генетично, България е много бедна от страна на изследваните заболявания около 30 %, докато в другите страни си мисля, че имат по-голям напредък. Затова искам да започна с проучване на нещата за чужбина.

# 377
Едва ли бг специалистите са го пропуснали ,но от някой лекарства за епилепсия положението се влошава когато става въпрос за метаболитни разтройства които също могат да възникнат вследствие на ген. мутации.В това отношение клиниката във Фрайбург е добра.Желая ви успех и пиши какво става.

# 378
Здравейте, мамчета Hug
Ваня, изпращам ти тройна прегръдка от нас по случай именния ти ден Hug Hug Hug Здраве и късмет!
Дивачетата са ок! Бесни и диви до полуда ooooh!
На всички - поздрави и успех с терапиите Peace

# 379
За много години, момичета!  Hug

Ваня, честит празник! Много здраве, щастие и късмет!   bouquet

Ели горе-долу е добре - пълзи из целия апартамент  Simple Smile, но мисля, че не разбира какво й говоря - много е разсеяна  Sad. Все още нищо не говори, от време-навреме казва МАМ, но мисля,, че съвсем случяйно.

# 380
  • гр.Гоце Делчев
О Танче ти най-накрая се включи да пишеш много се радвам,че Ели пълзи и да знаеш,че няма нищо случайно направо си казва умишлено МАМ.Много прегръдки на теб и Ели от мен и моята Ели тя ще е щастлива да научи новината. Hug Hug HugПожелавам ти тая година да имате още повече напредък и да имаш още много поводи да се похвалиш.Галини да са ти живи и здрави дивачетата нека лудеят това им е работата.Като лежахме с Ели в София в болницата тя беше в една стая с една жена от с.Игнатово обл.Варна и тя каза,че сте били заедно в Банкя.Тя е баба на детето ,то е на 1 година и е с ДЦП,но нали съм бабичка и аз забравих името на малкия  Embarassed,а бабата се казва Ангелина.

# 381
  • Варна
И  аз да се включа -тези дни правихме на Тишо еег пак не е добро и ще увеличаваме дозата на конвулекса с още 1 мл и ако не спре да си прави очичките Щилянов каза с още 1 мл и ако наистина стане така ще превишим дозата на кг.взех бележки за изследвания и като мине седмица от промяната на дозата ще ги пуснем.Много ми е тъжно...много неща ни се насъбраха а никой не се изказва конкретно какво ни е ... предлагат ни теория на вероятностите което мен не ме устройва.даже и тези "пристъпи' Щилянов се чуди какви са защото е напълно адекватен.Днес като бяхме при него му пуснах записа от фотоапарата да гледа как Тишко си вдига очите (все едно са му капнали капки за очи и му щипят-така изглежда ),той  скача в баща си и  си направи очичките , разпя се все едно нищо...което е странно за епи.чували ли сте за такова нещо или да сте го  преживяли?говорихме и аз ямр но малко по нататък. Чудя се в понеделник дали да не звънна на литвиненко да споделя .....Забравих...а рехабилитация може ли в това положение ?

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 19:50 от valito 79

# 382
Валито 79 хубаво ще е да потърсиш и друго мнение в София,тоя вашия Щилянов ама хич не ми вдъхва доверие.Литвиненко излезна в отпуска но опитай звънни му и го питай,тези мигания да не са някакъв  вид тикове.Не прави рехабилитация докато не се увериш че тези мигания не са пристъпи. Hug

# 383
Здравейте!
Пепи, мерси за пожеланията Hug Не мога да се сетя за жената от с. Игнатово newsm78 Но и нищо чудно - когато съм с близнаците не мога да обърна внимание на никого и на нищо - те ме обсебват на 100% Confused
valito 79 , не унивай! Не беше далеч времето, когато и аз се бях шашнала от неизвестността. Мислех, че съм попаднала в някакъв омагьосан свят - и двете деца правеха гърчове по едно и също време. Но с много усилия, търпение и надежда в добрия изход ситуацията се поуспокои. Пожелавам ти същото Praynig
Поздрави на всички!

# 384
  • гр.Гоце Делчев
Гале няма значение,щом не можеш да се сетиш.Така е ние с едно не може да се оправим,пък ти с твоите двама малчугани въобще не ти е лесно,но да са живи и здрави това им е работата да дивеят.
Валито 79 добре те е посъветвала Еми да потърсиш мнението и на още един лекар.Иначе щом ЕЕГ-то не е добро значи си има все още някакво огнище.Ние сме с теб и ще ти даваме кураж когато имаш нужда от него.Всички се шашкаме ,когато децата ни не са добре.Пожелавам ти скоро да се похвалиш с добри новини.Стискам палци.

# 385
  • Варна
Valito79 и аз мисля като другите че трябва да се свържеш с Литвиненко. Мога да ти кажа че нашите варненски невролози бъкел не разбират от епилепсии и други такива неврологични проблеми. Минала съм и през Ралчева и през Щилиянов, единия ми обърка детето и го вкара в кома, другия само по скенер ми каза че или няма да оживее или ако случайно оживее ще е с много тежки увреждания. Литвиненко нито веднъж не е дошъл да ми говори такива страшни неща обясниха ми за какво става въпрос и че ще имаме нужда от много рехабилитации и излезе прав. А относно пристъпите ви е възможно да бъдат дискретни и затова така да не се забелязват, а и доколкото си спомням мисля че имаше и такива видове пристъпи където човек е в пълно съзнание. За рехабилитации невролог трябва да ви каже, но със сигурност в никакъв случай не трябва да прилагате на този етап Воит, мисля че може само бобат защото този вид рехабилитация няма как да предизвика пристъпи, ние само бобат прилагаме на Ирена вече повече от година и съм много доволна.

Момичета да ви похваля моята госпожица вече спи сама в кошарата си, малко се глези но си заспива там. А аз хем исках да я науча пък сега само вися по цяла нощ над кошарата да я гледам да не и е студено, да не се е отвила ужасна съм, но докато свикна все пак до сега само с мен е спала. Пък на мен малко ми остана няма да казвам за коя дата е секциото, но е много скоро ще се чуе.

# 386
Танитка,ама... вие бързо напредвате браво на вас пу,пу...дай боже все така да продължавате,много се радвам за вас. Hug
Иренка да започва да слушка,че скоро кака ще стане...живи и здрави, всичко със секциото да мине по вода.. Praynig
Галини,нека малките продължават в същия дух.
Я като е тръгнало и аз да се похваля,Кевин вече проявява интерес да драска с химикал и най-важното задържа химикала изправен,преди само тупкаше по скицника Laughing,като че ли е станал по съсредоточен и реагира много повече като му говорим,скарам ли се тръшка се и тропа с крака,чуе ли музика започва веднага да друса дупето и да се смее,но определено повече на поп фолк парчета  Laughing.Една седмица вече не го водя в дневния център,защото е плъзнал вирус с растройство и повръщане и се очертава че и другата  да  не ходи.Това е в общи линии при нас.

# 387
 Joy Joy Joy Нашите деца май се оказаха почти всички фолкаджии Joy Joy Joy

# 388
То май фолка им е присърце!!И не само на ншите деца като гледам.  Сияна е права има пристъпи при които не губиш съзнание и си контактен.Ние си имаме и такъв вид.Мига често,често с очички.И аз също си мислих,че не е пристъп като е контактна по това време,но Христова ги отчете на ЕЕГ-то.Така,,че самото  ЕЕГ може да ги потвърди.

# 389
  • Варна
Момичета ,благодаря за отзивчивостта.Значи може и да има пристъпи в съзнание.Ние нямаме огнище -последното еег показа остри вълни двустранно и комплекси от остро бавни вълни а първото ни беше в дясно.Щилянов каза че това било по добро от предното и леко се е повлиял от конвулекса но дозата не била достатъчна и от днес пием 2-2-2.Чудя се аз тези мигания може ли да са от конвулекса защото те започнаха преди седмица а пълната доза я пием от 13 декември.Според вас възможно ли е ?Щилянов ми говори за симптоматична епи.Може ли да е ?НО  като го наблдавам и той незнае,чуди се и май ще мина през друг невролог да ми види еегтата че да не направя грешка с конвулекса.А Литвиненко си мисля да не го търся засега ,може би след седмица тъкмо ще е отпочинал ...то как ще стане ,ще иска да ни види и сигурно да ни запише за педиатрията...Сега в понеделник сме на рехабилитация във Виница ще говоря и там с лекарката пък да видим.Искам пак да ви благодаря на всички защото това наистина е много труден и объркващ момент който трябва да преодолея а аз съм малко ревла и докато се оправя ще мине време....Сияна стискам ти палци ,дано всичко мине добре за теб и за бебона.

Общи условия

Активация на акаунт