Епилепсия!-тема 10

• 68 963
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
ривотрил и радедорм   сходни лекарства ли са  и ако са откъде може да се закупи  радедорм дори и от чужбина

# 361
Аз го намирам радедорма от Франция под името могадон.В Германия също има радедорм,за съжаление от една година го няма в България,Ривотрила го има тук по аптеките тези лекарства са сънотворни и се изписват с зелени рецепти.На нас ривотрила не ни помогна,сега сме на радедорм редом с конвулекс и топамакс и стопираме пристъпите с тях от време на време се появяват.

# 362
  • гр.Гоце Делчев
Ванче благодаря за отговора .За стипендията знам,нали това ми е работата.За ТЕЛК ми казаха да изчакам 2 седмици и тогава да отида в картотеката за мокър печат и след това да отида до НОИ за пенсия.без мокрия печат не мога да пускам нито молба до социалните ,нито до НОИ.Този срок бил ако искам да обжалвам в случай ,че не съм доволна от дадения ни процент.Датата за инвалидност ни е от 27 октомври откакто сме подали молбата.Като лежахме в София в болницата една от майките ,която е работила в Социалните ми каза,че ми се полагат 168лв.,не разбрах дали по чл.43 и мога да посоча да ми дадат парите за 2 години назад независимо,че инвалидността ни е от октомври.Иначе тази ,която ще дава стипендия на Ели съм аз Laughing.Динева да ти отговоря за стипендията .Полага се когато детето е в 9 клас и има група инвалидност целогодишно.за целта се представя решение на ТЕЛК.При нас ходенето е чак в Благоевград понеже е областен град.Ако нещо не ми е ясно пак ще питам.Ети благодаря за инфото.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 21:01 от pepi1963

# 363
За много години,здрави и мирни,мили майчета!Нека 2010 донесе много радост на всички ни!  bouquet
Пепи,би трябвало да получите със задна дата парички/от момента на поставянето на диагнозата!/Това го казват соц.грижи.Ако имаш дебитна карта могат да ви превеждат там парите/трябва да си посочиш номера и/,ако не служебно ти откриват към Инвестбанк/тази е банката във Варна/.
Поздрави на всички от нас! Hug
Честито на всики именици!Весел празник!

# 364
  • София
Здравейте!
При мен всичко е наред и дори е по-добре от преди. Сега съм на Лирика и Неуротоп ретард и се отървавам лека по лека от Риворила. Simple Smile

Исках да попитам ФРДЕ има ли група във фейсбук? Ако няма, мога да проуча как да се направи и да речем двете с Ваня да я направим ( да сме администратори) или някой друг, на който му се занимав и има време.
Там ще се копира всичко от сайта на федерацията, цялата информация. Ще се изпрати покана за участие в групата на колкото може повече хора, за да са присъединят и да прочетат, за да са наясно със спецификата на заболяването.
Между другото името ми не е Вероника. Това е просто ник-нейма ми тук.

Мисля, че тази група във фейсбук ще е полезна за много хора. Simple Smile

# 365
Veronika*,това е добра идея ,но все пак трябва да се съгласува с управителния съвет на АРДЕ. Ще се опитам да обясня всичко това и ще пиша!

А за стипендията по инвалидност ,полага се ,ако ученикът има завършено основно образование и навършени 16г. и разбира се ТЕЛК. Няма значение %от ТЕЛКа ,нито успеха на ученика.Молба за такава стипендия може да се подаде през всяко време на учебната година и стипендията се изплаща от следващия месец от подаването на молбата.

А ти Пепи ,отиди там от където са ви дали решението за ТЕЛКа и поискай да ти сменят датата на инвалидност още утре ,трябва да е от датата на установяване на заболяването,т.е. първата ви епикриза в която ви е посочена диагнозата!
Често се случва това ,правят се на ударени ,ако им мине номера! ooooh!

иланг-иланг,имам позната ,която работи в аптечен склад и ще се опитам да я потърся за инфо ,въпреки натоварения ми утрешен ден!  Flutter

# 366
Ванче,
            На едни хубави очи, на едно добро сърце, на един прекрасен човек, който никога няма да забравя,  Честит имен ден!
 Желая ти ... Толкова късмет, колкото не можеш да понесеш, толкова щастие, колкото не си предполагала, че може да имаш, толкова здраве, колкото не си очаквала и толкова поводи за усмивки, че да хванеш мускулна треска на лицето!

# 367
Ванче,Честит имен ден! Hug
Бъди,здрава,щастлива и много обичана!

Името ти свято днес да бъде то полято с руйно вино,
песни,танци, веселба и така до сутринта!

# 368
  • гр.Гоце Делчев
Ванче,
            На едни хубави очи, на едно добро сърце, на един прекрасен човек, който никога няма да забравя,  Честит имен ден!
 Желая ти ... Толкова късмет, колкото не можеш да понесеш, толкова щастие, колкото не си предполагала, че може да имаш, толкова здраве, колкото не си очаквала и толкова поводи за усмивки, че да хванеш мускулна треска на лицето!

Ванче присъединявам се към поздрава на Еми и ти желая много здраве и радост.Относно ТЕЛК трябва да отида до Благоевград защото в Гоце Делчев няма,а тази епикриза от октомври ни я писа Литвиненко преди това имаме документ ,че е диспансеризирана и в епикризата пише,че лечението ни е започнало от 2006 година.Ако е така както казваш сигурно ще трябва да обжалваме та така да се върнат да ни инвалидизират от 2006г.

# 369
Няма нужда от обжалване ,а просто на място да поправят датата!
Затова ти казвам да отидеш на място!

Благодаря ви момичета за поздравите! Hug Hug Hug

# 370
Здравейте майчета!
Искам да се обърна и към вас с молба за помощ. Племенничката ми е на 9 години и допреди 7-8 месеца си беше норамлно за възрастта си дете, но от май месец нещата се обърнаха в семейството. От тогава започна да прави пристъпи, който въпреки лекарствата не се повлияват, а напротив обратното. Родителите са преминали през почти всички лекари, които се занимават с епилепсия, но усилия няма. С всеки изминал ден нещата се влошават за детето и приспъпите са много на ден (около 30), трабва да се търси явно помощ в чужбина, защото лекарите не могат да направят нищо.
Имам молба към всички, които могат да помогнат с координати на клиники или доктори в чужбина, които се занимават с епилепсия. Всяко нещо ще ни е от полза.
Благодаря!
  bouquet

# 371
Иланг-иланг фенобарбитал таблетки няма в бг има в румъния .Тук има ампули и се прави сиропче .
Ако непременно трябва да са хапчета тогава ще го търсим в румъния.Мога да предложа помощ за това.
Мен лично сиропчето ми е по-удобно.

the_light  тук в началото има координати на клиниката във фрайбург.Д-р Попова която прави ЕЕГ в  цетър Санос2000 ако не се лъжа
ми каза за клиника в някакво малко градче в гелмания която била най най за епи обаче не си го записах.Тук го има нейния телефон пак на координати на лекари но ако не го намериш ще поровя да го намеря и да ти го дам.Чувала съм че и руснаците са много добри епилептолози.Тук също имаме добри специалисти ,те какво казаха?

# 372
  • Варна
Честит Имен Ден Ванче,
Днес, на твоя имен ден,
те приветствам умилен,
и ти желая гръмогласно,
в живота всичко най-прекрасно

# 373
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ВАНЯ!

Пожелавам ти радост и щастие, здраве и късмет.
Успех на всички твои помисли и начинания.
Нека и най-заветните мечти да станат истина!
От сърце ти го желая!

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

# 374
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН  НА ВСИЧКИ  ИМЕННИЦИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО ЩАСТЛИВИ И МЕЧТИТЕ ИМ ДА   СЕ СБЪДНАТ.

Общи условия

Активация на акаунт