Епилепсия!-тема 10

• 68 408
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Привет момичета,искам да ви попитам,има ли някой детенце,на което е открита епилепсия като бебе/например моето беше на 3м и половина/и е на депакин.Питам за да разбера как се е развивало детето с времето.Знам че при всеки е различно,но все пак....

# 616
Здравейте, аз съм Еленита, имаме проблеми с мрежата и не мога да ползвам стария си профил от три дни.
Ванче, благодаря за информацията, добре че личните съобщения идват и на имейла иначе нямаше да мога да го прочета. Дано по-скоро да мога да си ползвам интернета както трябва.

# 617
Радолина по-добре се отдай изцяло на детето си още сте малки може да не ви повлияе депакина на развитието,занимавай се с него ако изостава по- нататък с говор води го на логопед,ако има проблем с ходенето на рехабилитатор,наблюдавай детенце.Според мен не ти трябва да се разстройваш на кой как се развива детето всяко различно се развива,моето например почна да прави пристъпи на 2 месеца и половина бебе,до две годишна възраст не можахме да ги овладеем,после ги овладяхме.Сега е на почти на 4 години тепърва прохожда,а за говоренето казва няколко думи това е.Трябва да си силна и търпелива. Hug

# 618
миналата година когато питах за винетка,ми казаха че детето трябва да има 16 год.за да я получи.Сега ако има няква промяна-незнам.Но знам,че няма проблем кола да се води на малко дете и да я ползват родителите.Не им трябва пълномощно.И ако колата се води на инвалид с над 50%инвалидност и е до 100 коня и до 1800 кубика е освободена от данъци.

# 619
Радолина много точно ти е отговорила Еми и ние от много малки започнахме  с какви ли не лекарства вече близо десет години ги пием непрекъснато  спирахме ги но  след време  отново се появяваха проклетите пристъпи   за съжаление  лекарствата ни оказаха известно  забавяне  но пък на този етап спряха пристъпите  така  че  бъди силна и много кураж 

# 620
Привет момичета,искам да ви попитам,има ли някой детенце,на което е открита епилепсия като бебе/например моето беше на 3м и половина/и е на депакин.Питам за да разбера как се е развивало детето с времето.Знам че при всеки е различно,но все пак....
Здравей, radolina! Като начало искам да ти кажа да не се шашкаш - успокой се, мобилизирай се и не мисли, че детето ти е обречено да изостава в развитието си.
Близнаците ми започнаха да правят гърчове от вида grand mal на 7,5 месеца. Започнаха да пият Конвулекс месец по-късно. Когато бяха на 1г. 7м. започнахме рехабилитация, защото нямаха самостоятелна походка. Междувременно единия близнак продължаваше на получава пристъпи. Около 6мес. имаха застой в развитието си, въпреки интензивните рехабилитации, тренировки, уроци с логопед, алтернативни терапии... Когато станаха на 2г. нещата се обърнаха - проходиха, сега на 2г. 3мес. не мога да ги стигна Wink, образуват прости изречения - разбираме се с думи Simple Smile. Работим върху задържането на вниманието върху една дейност, асоциациите, осъзнаване на причинно-следствената връзка на събитията... Абе - работа му е майката Laughing Laughing
Успех!
Поздрави!

# 621
  • гр.Гоце Делчев
Гале браво радвам се за твоите малчугани да са ти живи и здрави и все така да чуваме хубави новини за тях.Радолина стискам палци и при вас нещата да се оправят и както ти е писала Галето не се шашкай трябва повече кураж и търпение.

# 622
момичета искам всички ви да попитам следното има ли дете което заедно с лекарството за епилепсията / нашето е Конвулекс/ да взема и Ноотропил.
В св.Наум преди по малко от месец ни наредиха да започнем и Ноотропил в много малка доза 2 пъти по 1,5 мл ...
започнах го аз
но много се превъзбужда , вряка повече от обичайното отново става нервен ... казаха ми че Ноотропила бил за стимулиране подобряване на памет внимание запомняне от там говорене той миналата година пи цяла зима но за говорене и сега не може да става дума към пролетта започна силно да се превъзбужда от него
та въпроса ми към вас е има ли някой да е комбинирал Конвулекс с Ноотпропил и как се е отразило това на детето... щот на моето май не му понася

# 623
Райка най-добре да се консултираш с невролога си,но си мисля щом не му понася невролога ако прецени да го намалите по схема и да не му давате.На нас също една психоложка ни беше изписала ноотропил,но Литвиненко отказа да му го даваме с риск да не почнат пак пристъпите,защото ноотропила си възбужда мозъка а нашия си е достатъчно емоционален.

# 624
на нас доц.Венета Божинова ни каза паралелно с Конвулекс да взема и Ноотропил но като си гледам "стоката" не е много за ноотропил моя сладък Владкичко

# 625
Райка, дъщеря ми също пие Ноотропил успоредно с Депакин по препоръка на доц. Димова. Дозата ни е 2 пъти по 1 мл., като втората доза е наобяд, казаха ни да не го даваме по-късно от 14-15 ч. На каква възраст ти е детето? З

# 626
Майчета,бихте ли ми казали дали някоя от вас е кандидатствала по програмата на Социални грижи за личен асистент и ако е така на какви изисквания трябва да отговаряш

# 627
  • гр.Гоце Делчев
Силвия има подфорум интеграция на деца с увреждания във ,който има тема за програмата личен асистент и там ще ти отговорят а мисля,че и пише какви са изискванията на ,които трябва да отговаряш.Танита как е Ели има ли напредък .Поздрави от мен и Ели за вас двете. Hug  love001

# 628
Танита  Владко е на 4г и 4м тежи 18,5 кг и дозата му е сутрин 1,5мл на обед 1мл като опцията е да стане два пъти по два милилитра но смятам да му я намаля и сегашната защото му е много ... обедната доза му се дава в 12 ч

# 629
Момичета,не знам   ще се побъркаме от притеснение нашите пристъпи не спират,намаляваме синактена по схема   до 15,02 на през три дни,пие радедорм, депакин,сабрил увеличаваме по схема и вместо  да намалят,толкова е отпусната ,не се върти ,не се  смее  няма нищо с малката принцеса преди да бият синактена.Молим се дано намалеят и да страт един път завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт