Епилепсия!-тема 10

• 68 348
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Малеее,мале!Кви са тия загубени доктори бе????Как може такова нещо!!!И ние сме на ТЕЛК сега август месец и направо изтръпвам,кво ще ни се случи.Откачена държава брей!!!Обжалвайте,обжалвайте само така ще се научат да уважават хората!
zizivoli,нашите пристъпи се отключиха от настинка с лека температура.Още сме така даже.И аз знам-влоши ли се епи-то, значи се разболяваме.

# 676
  • гр.Гоце Делчев
Валенце обжалвай мисля,че във подфорума за интеграция на деца с увреждания четох какъв процент се дава за лазличните заболявания и за епито пишеше ,че колкото са по чести пристъпите толкова по голям процент се полага не знам на каква основа са ви дали такъв малък процент.Обжалвайте и това е.Даже ако намеря къде го четох това за процентите ще го копирам тук да можеш да го прочетеш и да оспорваш.Момичета аз да се оплача и на нас сякаш не ни действа добре топиракса  или пък си са пристъпи.Днес дъщеря ми замалко да падне както си беше на чешмата в училището уж и се повръщаше,а в един момент и се подкосиха краката добре,че наоколо имаше учители та ми помогнаха и я вкарахме в стаята.Обадих се на Литвиненко,но той ми каза утре да му продиктувам нивата на лекарствата и последното ЕЕГ и тогава ще реши какво да правим.Направо на моменти се побърквам явно и ние не можем да намерим точното лечение. #2gunfire #Cussing out

# 677
  • Варна
Нончето,имаме епикриза от София захем. микросомия,имаме скенер който показва подробно атрезията на ухото,еег тата-2 на брой,от Чавдаров -там  описва че изоставаме двигателно ,от Щилянов спец за телка писа че изоставаме нп- че не седи , не се обръща,само взема с две ръце като му подадеш играчка,и като го държа под мишниците стои прав,друго което написа е че имаме чести пристъпи- мисля че това е достатъчно да ни пратят на невролог да прегледа документите ни поне....но това е .......ни държава.Сега вместо да се жалвам ще гледам да направя каквото мога и дано да има и от страна на разните му там инстанции желание да прочетат написаното,защото така няма да стане...така съм се наточила че ми пуши пред очите.

# 678
Вале а комисията от колко човека е,при нас комисията беше невролог,педиатър,травмотолог и една кокошка от дома,която спореше с мен че в центъра в дома са били много добри рехабилитатори и е нямало нужда да викам в къщи масажист.А такава етапна епикриза ми беше написал Литвиненко че ми се зави свят и докато я пишеше ми казва да не вярвам на нито една дума ядосва се и той за тия  телкове и се обърна с думите към мен"Такава етапна епикриза ще им напиша че да се чудят кво става".Виждам че имате нужните документи тия за какво се правят не мога да разбера какво искат #2gunfire пари ли да им дадеш..... #Crazy.Незнам но не се давай,а щом и Ваня е с теб няма страшно.Стискам палци всичко да се оправи. Hug

# 679
  • софия-napoli
мами я да ви питам нещо мойто дете от две години е епилепсия пием сиропче конвулекс няма пристъпи добре е ходи си на градина но оня ден директорката ме питаше защо не сме го минали на телк детето та да не плащаме детска и разни други неща но пък досега докторите не са ми споменавали въобще такова нещо вие знаете ли нещо по въпроса

# 680
GABRIELA75,щом сте с овладяни пристъпи ,ще ви дадът малък процент от който няма да ползваш никакви добавки.
Евентуално ,ако няма значение от % на ТЕЛка да ползвате безплатна детска градина!

# 681
  • Варна
Ema,по принцип комисията е от 5 човека но ние се явихме при един -доц.Дянков-и не сме ходили никъде-казаха ни дата в коя стая и доцента приемаше всички детски телкове.иначе доколкото разбрх в комисията нямат психолог,унг а може и още някой.никой никъде не ме е пращал което много ме учуди но като ми е за първи път незнаех как да реагирам.Gabriela75 не очаквай от докторите да ти кажат нещо такова ,аз оттук набирам инфо-пробвайте се няма да загубите нищо.

# 682
  • гр.Гоце Делчев
Вале според мен трябва да си по нахална като се явиш на ТЕЛК иначе настина си правят каквото искат и при чести пристъпи в наредбата пише,че се полага 80% ТЕЛК за епилепсия какво се правят на приятно разсеяни.

# 683
Габриела,ТЕЛК трябва да Вие 71%,за да може да не плащате такса
други отстъпки в детските градини освен такси -няма

# 684
Вале аз ли нещо не мога да разбера или тези от телка не са в ред когато получи писмо за явявване на комисия не ти ли бе пратено писмо в което бе подчертано какви документи да носиш питам защото при нас един от документите бе от невролог  и от психиатър  там при вас май тзи всички са за bash #Sniper

# 685
и друго не мога да промея как може за едно и също нещо в смисъл за едно и също заболяване  доколкото разбрах и при васима изоставане както и при нас да се получаване такова разминаване та ние ходим вече за трети път на такава комисия и всеки път се яввяваме два пъти на телк дори сега в телка нипише като водеща диагноза леко умствено изоставане и след това епилепсия .

# 686
За всяка община е различно това с % инвалидност за детските градини! Peace

# 687
  • Варна
Нончето,аз минавах в Терапията телк.там мисля имат стандартни напечатани бланки на които допълнително се вписва името на пациента.на гърба им има написани много изследвания от всички доктори ,в смисъл имаше неща които изобщо не касаеха нас .аз затова съдя че са стандартни бланките...а в окръжна б-ца  където също се минава телк им подчертават какви изследвания изискват -при нас нямаше нищо подчертано и аз занесох всичко което имах което не е никак малко.а относно изоставането -психичното май не се даваше % преди 3 год възраст-нещо такова май ми четоха но не съм сигурна.

# 688
  • софия-napoli
ние нямаме пристъпи от две години той и не е имал нещо особенно добре си е няма изоставяне и въобще ако не пие тоя сироп по друго нищо не личи че има проблем еег му правят през 6 месеца и разни други изследвания и всичко е ок даже си мисля като са минали две години дали няма да му ги намаляват вече и да ги спираме

# 689
Наредба за медицинската експертиза на работоспособността на сайта на МТСП
Цитат
4. Епилепсия (според вида, тежестта и честотата на пристъпите с обективизация на пристъпите):
      4.1. много редки - генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична       генерализация) с интервали повече от една година и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от месеци  - 20 %
      4.2. редки - генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична
      генерализация) с интервали от месеци и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от седмици - 40 %
      4.3. средно чести - генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от седмици и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от дни - 50 %
      4.4. чести припадъци - ежеседмични - 80 %

Забележка 3.
Припадъчното заболяване се счита отзвучало, ако в продължение на 3 години без медикация няма припадък.

Общи условия

Активация на акаунт