Епилепсия!-тема 10

• 68 426
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Vanq 66, благодаря за светкавичното включване!
Бебо е наистина малък, но не спи много и ако разчитат на 20 минути дълбок сън без да помрадне - няма да се случи, освен ако изследването не е през нощта. Упойката крие ли някакъв риск за бебето? Чета противоречиви неща и за ЯМР - вредно ли е и прави ли се за поставяне на диагнозата?
Извинявай за наивните въпроси, но сега се сблъскваме с проблема и от притеснение не успявам да синтезирам инфото от нета.
Още веднъж благодаря!

# 121
Така наречените упойки при ЕЕГ то са съвсем леки,колкото пациента да е мирен.
А ЯМР то няма облъчване ,ако за това питаш.
При ЯМР се търси причината за състоянието на пациента!
А какъв е проблема при вас! Embarassed

# 122
Проблема: вече няколко пъти по време на кърмене, когато е почти заспал, започва да му трепери главичката около 10-ина секунди. Винаги е по време на хранене, винаги заспал /или почти/. Не се събужда от това, не изпада в дълбок сън след това, а и докато трае гърча понякога продължава да суче. Последния път му трепкаше и ръчичката. Това е. В допълнение имаме сериозно възпаление на средното ухо и пием АБ. Проблемите обаче започнаха преди приема на лекарства, но по време на възпалението. Не знам какво ни очаква, но се подготвяме да чуем необнадеждаващи неща... 

# 123
ще видим какво ще стане-утре съм при Щилянов.стори ми се че прояви интерес което е много добре.А относно Литвиненко....там е много относително дали ще си доволен или не.Там ни правиха еег в ревящо състояние и всичко беше ок,онзи ден ни правиха в будно ,бебо беше спокоен и след 5 мин лекарката каза че е достатъчно и че е видяла каквото е трябвало..Надеждата ми в момента е Щилянов . redor,ние между другото сме лежали заедно в София-бяхме в съседната стая,радвам се че всичко е добре при вас. Simple Smile                                                                                 

Радвам се, че се "познаваме", само че аз не съм майката а таткото Simple Smile 
Идеята ми беше да помогна със съвет да не се ограничаваш с едно мнение, но щом сте ходили до София значи нямаш нужда от този съвет... А иначе си абсолютно права, че дали си доволен или не от лекаря е относително и зависи дали е помогнал или не... Успех!!! И много много търпение

# 124
Щом пиете АБ е добре да отидете за ЕЕГ 10тина дни след спирането на АБ.
Тоест мъника да е здрав!
А болката в ухото е много болезнена! Peace
За момент се опитай сама да имитираш сучене и ще видиш ,как се отразява на самото ухо този процес!
Може треперенето да е само вид спазъм от болката от възпалението!

# 125
Vanq 66, благодаря за успокоителните думи! Наистина болката в ушите е голяма - храненето ни се беше превърнало в истинско мъчение и за двамата. Лекарите при които сме ходили обаче, включително УНГ, категорично отхвърлят това треперене да е от възпалените ушички. А как би ми се искало да е от там ...
Страх ме е, че се случва все по-често /вчера 2 пъти/ и започват да се включват и други мускулни групи.

# 126
Queen L искам да те успокоя за упойката при ЕЕГ.Мисля че не е толкова опасна.Поне при нас нямаше проблем.Синът ми беше на 9м. когато му откриха заболяването и 3г. правихме ЕЕГ винаги с упойващи капки /май бяха -Хлоразин ако не ме лъже паметта/  и то почти  всеки месец , но въпреки това не заспиваше дълбоко. А  ЯМР правихме с пълна упойка.И при двата начина  изцяло се доверих на специалистите.
Пожелавам ви успех и дано всичко да е наред!

# 127
Ние днес подадохме молба за ТЕЛК ,тъй като старият ни изтече!
Госпожата ,при която се подават документите беше същата от преди 3г. и да знаете ,какво ме попита: Какво се полагало за 50% инвалидност и какъв бил този чл.43. newsm78
Напълно ми е ясно,че ТЕЛКовете и социални грижи са съвсем различни институции ,но все пак ,когато си дълго време на една позиция ,поне от обща култура трябва да си запознат ,какво следва след теб! newsm78
Или просто ден да мине , друг да дойде! Confused

# 128
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте и от мен момичета.Добре дошли и на новите майчета.Ванче,не бива да те учудва нищо в тази държава.Вместо тя да ти обясни какво се полага при инвалидност и да ти разясни чл.43 те пита теб.Явно е усетила,че ти си цяла енциклопедия по тези въпроси. Laughing

# 129
  • Варна
 CryВърнах се от щилянов-изписа ни Конвулекс и след 20тина дни ще се чуем накъде сме с въртенето на Тишо.сега какво да очаквам от това лекарство.Как ще ни подейства?В смисъл странично действие ,реакции на детето,Някакви препоръки да ми дадете,с нещо трябва ли да се внимава....и освен това какво ще правим с нашата гимнастика-щилянов се чудеше дали да я спираме или да минем на нещо по леко....

# 130
valito 79,ако скоро не сте правили изследване на чернодробните ензими ,е добре да пуснете ,и след около месец да ги повторите!
Давай конвулекса след храна!
А какъв му беше коментара ,че при Литвиненко ЕЕГто ви е било добро ,а сега е с проблем! Посочи ли предполагаема причина!

# 131
Дъщеря ми пи конвулекс, в продължение на две години от 1 до 3г., сега е на депакин хроно и ламиктал.Като  отбележа факта, че гърчовете  не спират мисля, че това са единствените медикаменти, които не и се отразяват много зле.Чернодробните изследвания, винаги са на горна граница, но понеже пие постоянно лекарства няма как да е иначе.Следете черен дроб и бъбреци на всеки шест месеца за да сте спокойни, това са А SAT, A LAT и KREATININ.
Дано детенцето се повлияе от Конвулекса и да не се налагат и други медикаменти като при нас. Стискам палци newsm10

# 132
пухче ,днес случайно минах покрай новата занималня до руското училище ,някъде към 11.00 ,но не работеше!
Само имаше табелка с надпис за деца от 6г. до 11г.

# 133
Здравейте, момичета! Добре дошли и на новите майчета!
Относно упойката по време на еег може и да не се наложи - в Св. Наум за много малки бебета се прави видео еег. На нас ни правиха за пръв път като Боби беше на 6 месеца, мина добре, шапчицата му беше по размер и успя да дремне трийсетина минути. От тогава сме всеки месец и сме ходили и на други места, но никъде не е бил по- спокоен от 4-ти км. Най - противното за дечицата е самото поставяне на шапката, след това вече няма други смущения, а при ямр-то има много странични шумове и ни казаха, че упойката е задължителна.
Желая успех на всички и да се похвалите скоро с добри новини!!!

# 134
Здравейте отново!
Еленита, днес се свързах с доц.Божинова от "Св.Наум". Каза че грешно са ме насочили към тяхната болница, защото с толкова малки деца /ние сме на 4 месеца и половина/ не работили. Много съм озадачена, защото от тук /Сливен/ всички ме пращат при нея. Трябвало да се обърна към д-р Литвиненко.  Обадих се в СБАЛДБ и говорих лично с д-р Литвиненко. Записвания за него се правили вече за януари, но нали става въпрос за бебе - каза кога приема и да отида и да си чакам. Предварително обаче да му направят ЕЕГ, като кажа че той ме праща. Някой ходил ли е с толкова малко бебе при доц.Божинова? А при д-р Литвиненко?

Общи условия

Активация на акаунт