Епилепсия!-тема 10

• 68 418
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Бих искала да попитам някой има ли впечатления от детската невроложка в "Токуда", прочетох в сайта на болницата, че е специализирала епилептология в Австрия, но някъде май ми попадна не толкова положителен отзив за нея. Ако някой има информация, бих била благодарна ако я сподели.

# 136
Обадих се в СБАЛДБ и говорих лично с д-р Литвиненко. Записвания за него се правили вече за януари, но нали става въпрос за бебе - каза кога приема и да отида и да си чакам. Предварително обаче да му направят ЕЕГ, като кажа че той ме праща. Някой ходил ли е с толкова малко бебе при доц.Божинова? А при д-р Литвиненко?
Здравей, Queen L! За първи път ходихме при доц. Литвиненко, когато близнаците ми бяха на 6,5 месеца. Тогава още не правеха списъци със записаните за преглед пациенти и чакахме около 3 часа (след като бяхме пътували 5 часа).  Пред кабинета чакат и много малки дечица, не се притеснявай за това. За ЕЕГ-то предвидете достатъчно време (при нас се получава за около 30 мин), защото при бебетата понякога трудно става, ако много мърдат. Ние предпочитаме да правим ЕЕГ-то при д-р Галина Петрова (работи със записване), защото е много внимателна с малките деца. Кабинета й е близо до поликлиниката, където приема д-р Литвиненко.
Успех с лечението!

# 137
CryВърнах се от щилянов-изписа ни Конвулекс и след 20тина дни ще се чуем накъде сме с въртенето на Тишо.сега какво да очаквам от това лекарство.Как ще ни подейства?В смисъл странично действие ,реакции на детето,Някакви препоръки да ми дадете,с нещо трябва ли да се внимава....
valito 79, привет!
Моите дивачета пият конвулекс около година и половина. Помня колко уплашена бях от страничните му ефекти и как постоянно се вглеждах да не пропусна нещо... Сега си давам сметка, че всъщност положителното действие (обладяване на гърчовете) е неоспоримо поне в нашия случай. Ако серумното ново на валпроата (това е активното вещество на сиропа) не е в норма е възможно детето да е нервно, невъздържано, неспокойно спи - случи ни се два пъти, но коригирахме дозата.
Това, което правя за децата си е да внимавам около тях да няма нещо, което ги притеснява, изнервя, плаши, стряска, новите неща им ги поднасям внимателно и постепенно...
Успех в намирането на точната терапия!

# 138
Здравейте! Бих искала да попитам някой има ли впечатления от детската невроложка в "Токуда", прочетох в сайта на болницата, че е специализирала епилептология в Австрия, но някъде май ми попадна не толкова положителен отзив за нея. Ако някой има информация, бих била благодарна ако я сподели.

Здравей!
Ако става дума за д-р Димитрина  Христова от Токуда,тя е много добър диагностик и добър детски невролог.
Надявам се Диневата да се включи и тя ,те са при нея!

# 139
Galini, благодаря за насоките! Можеш ли да ми дадеш телефон на д-р Галина Петрова за да се запишем? На вас не ви ли дадоха капчици за да заспи бебенцето дълбоко?

# 140
Здравейте отново!
Еленита, днес се свързах с доц.Божинова от "Св.Наум". Каза че грешно са ме насочили към тяхната болница, защото с толкова малки деца /ние сме на 4 месеца и половина/ не работили. Много съм озадачена, защото от тук /Сливен/ всички ме пращат при нея. Трябвало да се обърна към д-р Литвиненко.  Обадих се в СБАЛДБ и говорих лично с д-р Литвиненко. Записвания за него се правили вече за януари, но нали става въпрос за бебе - каза кога приема и да отида и да си чакам. Предварително обаче да му направят ЕЕГ, като кажа че той ме праща. Някой ходил ли е с толкова малко бебе при доц.Божинова? А при д-р Литвиненко?

Няма никакъв проблем. Ние сме ходили при него на 1м. Имай предвид, че ако прецени може да ви приеме в болницата т.е. подгответе се за евентуален минимум 5-дневен престой. Предупреждавам, защото ние тръгнахме само на преглед и се оказа, че останахме 10дена там.

# 141
Здравейте момичета първо Галина Попова се казва да не се бъркате,а не Петрова тя работи в медецински център Санус 2000 на втория етаж gsm-0885586072. Да много е внимателна и еег-то е по- продължително около 20-25 минути,а в поликлиниката 10 минути и сте готови.Ние вчера бяхме в София еег-то ни е нито лошо нито добро като предишното,но Попова каза че имаме напредък и физически и психически много по-различен е от последния път развивал се е мозъка,което ме зарадва.После бяхме на преглед много чакахме защото нямахме час допълнително се изнервихме но минахме де, Литвиненко искаше да му вдигне дозата на топамакса, но се разбрахме като направим ниво на топамакс тогава да видим кво ще правим защото като ходихме да правим нивата на конвулекс и топамакс ,топамакса няма да го работят до нова година,абе каръшка работа.Ще трябва пак януари месец да се ходи но мисля да му вземат кръв тук в Кърджали да я центруфугират и само с мъжа ми да я занесем в клиниката на Свинаров.Много объркано написах дано ме разберете. Hug

# 142
И за конвулекса да споделя нашия опит:
Пием го (не в максималната доза) откакто сме на 1м, вече 2м и половина. Единия от чернодробните ни е на горна граница, но доц.Литвиненко ни каза, че това не е притеснително. Като цяло конвулекса бил най-добре проученото лекарството като ефект и странични реакции. Трябва да се измери доколкото знам, след като се започне и нивото на валпроата (активното вещество) за да се види дали има наситеност и ако трябва да се прецизира дозата.
Иначе освен, че гърчовете ни спряха (чукам на дърво) не забелязвам никакви странични ефекти върху бебока като замаяност, раздразнителност и т.н. Някъде четох, че повишава апетита и оттам може да има напълняване, но поне при нас и това не се проявява. Бебока си хапва добре, но в никакъв случай повече от нормата.

# 143
ema-диди, от това, което си писала оставам с впечатление, че мога да направя следното: ЕЕГ и преглед при д-р Попова /Санус 2000 май нямат договор с НЗОК и се заплаща/, а след това с направлението и ЕЕГ-то от Попова да отидем при д-р Литвиненко и евентуално да ни хоспитализират. Бъркам ли някъде? Ще има ли проблем че ЕЕГ-то е правено в Санус?
И нов проблем - личния ми лекар се чуди какво направление да напише - за невролог или за детски невролог, така че да ни свърши работа при д-р Литвиненко. Помогнете - времето тече, утре трябва да съм уредила документите!!!

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 14:59 от Queen L

# 144
Здравей Queen щом не си ходила досега при Литвиненко първо взимаш направление от личната лекарка за детски невролог с код 17 или 54 след това още сега можеш да звънеш на Попова и да си запишеш час за датата която ще ходиш на преглед правиш еегто при нея взимаш си го и отиваш при Литвиненко да ви прегледа.Той казвал ли ви е че може да ви остави в болницата да ви направи и всички необходими изследвания?Ти за всеки случай ако не си от София си вземи повечко багаж ако се наложи да останете в болницата.Аз мисля че Санус работи с НЗОК,защото миналия път поисках от лекуващия ни невролог Литвиненко направление за еег и той ми даде и го ползвах в Санус нищо не съм плащала.Попова също е невролог и прави еег-та но вече се познаваме по така и докато прави еег-то аз и задавам въпроси и тя ми отговаря.После като направим еег-то отиваме на преглед при Литвиненко ние сме хоспитализирани при него.Ако имаш още въпроси питай да отговорим днес да си наясно какво да правиш. Hug

# 145
Здравей!
Ако става дума за д-р Димитрина  Христова от Токуда,тя е много добър диагностик и добър детски невролог.
Надявам се Диневата да се включи и тя ,те са при нея!
[/quote]

Много благодаря за бързия отговор!   bouquetРазбира се, ако има още някой с лични впечатления, ще съм благодарна да сподели.

# 146
Здравей, dessita_y ! Аз много рядко пиша във форума, но чета всеки ден. Моят син е на 8 г. и от м. февруари 2008 г. е с диагноза епилепсия.  Хоспитализирани сме в " Св. Наум". Както повечето тук, като чух диагнозата, не можах дълго да се осъзная, да повярвам. Реших да отида и в "Токуда" при д-р Христова, за която бях слушала само хубави неща. Когато отидохме чаках 6 часа, защото бяхме на свободен прием. Докторката ни прие, видя всички изследвания, които носих, пита сина ми как се казва и му каза да си полегне и да си почине. Аз си бях зааписала въпроси, които да задам, отговори ми, обясни, че в "Св. Наум" са големи специалисти и след 30-минутен разговор с нея, ние платихме на касата и си тръгнахме без преглед. Аз бях обаче много доволна, че получих отговор на всичко, което ме притесняваше! Тя обяснява много добре и разбрано!

# 147
Да д-р Димитрина Христова е добър специалист.Аз съм доволна.Но не може да издава начален портокол за скъпоструващо лечение.

# 148
Много благодаря и на dineva@mimi и на sqq за полезната информация, просто се чудех и аз къде бихме могли да чуем още едно мнение, защото като става дума за малки деца освен при д-р Литвиненко и доц. Божинова няма къде другаде да отиде човек. Само още едно уточнение, за прегледа в Токуда може ли да се отиде с направление от личния лекар или прегледът е само платен, и ако да - колко долу-горе струва, за да сме подготвени?
Благодаря ви отново за помощта!  bouquet

# 149
Д-р Димитрина Христова работи и със здравна каса!

Общи условия

Активация на акаунт