Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 788
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мами, спря ми кърмата  #Crazy  Confused  Cry  Ей така изведнъж. Днес в 16.00 го кърмих на силни струи, а влед това от 19.00 до сега нямам нито капка Confused Как е възможно... не знам просто какво да правя. Изпих половин кутия лактогонен чай на Хипп, правих горещи компреси, държах бебо на гърдите си 3 часа докато не посиня от рев и накрая пратих таткото да вземе АМ за да му дам... толкова ми е гадно. Просто сърцето ми се късаще като му набутах шишето в устата. А той милия е отвикнал и така се давеше и толкова учудено ме гледаше  Cry Как да си върна кърмата? Изобщо го няма рефлекса за потичане... няма нищо...

# 286
Addri, na първо време се успокой! Както не веднъж съм казвала всичко ни е в главите.  Мисли си, че имаш много кърма, нито за миг не трябва да си втълпяваш, че нямаш кърма. Naughty
Много нереално ми звучи ей така изведнъж да спре кърмата. Rolling Eyes До вчера казваше, че са препълнени, а днес празни. Но явно е, че се случва. Ще си я върнеш с позитивно мислене, много течности и бебо да виси на гърдата колкото се може повече. И нощното кърмене е задължително-тогава се стимулира най-много лактацията! Peace
Това се сещам на прима виста. Но съм много уморена. Сигурна съм, че пропускам много полезни съвети, надявам се и Деската, Миркам и др. мами да се включат! Hug

Много гушки от мен, и да не си помисляла да ревеш, защото и Вики ще те усети. Имаш кърма, момиче! Wink Hug

# 287
  • Пловдив
Здравейте,момичета Hug

Хей,Адри,успокой се ,миличка!

Знам,че сега сигурно ще ти е много трудно да останеш спокойна,но наистина това е нещото,което най-много ще ти помогне.

Не знам защо така се е получило и имаш такова чувство,но това, че гърдите ти ти изглеждат празни,не означава,че действително са такива.

Възможно е просто кърмата малко по малко да се орегулира.

Друго е ,че притеснявайки се,тялото ти прозивежда хормони,които блокират потичането на кърмата-така,дори и да има мляко,просто не потича.

Почини си,гушкай бебчето,ако трябва на голичко,на тъмно,спокойно-общо взето все неща,които да предразполагат едно хормонично протичащо кърмене Simple Smile.

Възможно е да преминавате през лактационна криза и бебето просто да изисква по-големи количества мляко.Обикновенно след няколко дни организма на майката успява да навакса и всичко си идва на място.От теб се иска просто да даваш колкото се може повече гърдата на бебчо.

Дано скоро преминете през тази трудност. Hug

# 288
Добро утро,

Адри, мила, много ме учуди твоя пост. Надявам се да има подобрение от пускането му до сега Peace Нещо притеснила ли си се, уморена или недоспала? newsm78 Гледай да почиваш повече и пийвай водичка и другото са ти го казали момичетата. Аз не съм опитна кърмачка и мога да ти пратя само положителни мисли и много гушки Hug Обади се на ЛЛ Лига да те посъветват и наистина най-важното е да се успокоиш Hug
Аз ч чакам да се събуди и да папкаме, батко и вече закуси любимият му кус кус Grinning
Вчера се видях с приятелките ми и цял ден изкарахме с тях Grinning Супер ден беше Peace
Хайде и днес да е хубав и слънчев за всички   bouquet

Днес ставаме на 2 месеца!!! Големи сме вече.....хихихи! Чуствайте се почерпени с кой каквото пожелае Peace Hug

# 289
Добро утро.

Днес правим 2 месеца,честита месечинка и на другите бебоци,родени на 23-ти.
Отдавна не съм писала,но нямах много време.Гледахме се с бате Ники 3 сед и стояхме  повече навън,защото вътре полудява.От днес си е в градината,тати на работа,бебо спи и аз съм freee.Колко е хубаво.
В събота баба гледа децата,а ние с тати на кино.Ами то благинка,от кога не съм излизала в цивилизацията Embarassed

Гледахме "2012",не е лош,но доста фантасмагории.Герчо,на теб как ти се видя филма?Дали това ще ни сполети ooooh!
Иначе бебо е добре,спокоен,режим няма като хората.Макар че сме на смесено.Има дни яде на 2 часа,други-на 4,незнам.Понякога нощем прави пауза от 6 часа,друг път на 3; или- цока колкото може,дохранвам един път с 90мл,друг-с 70мл,не мога да го разбера.

Адри,спокойствие.Ще се оправят нещата,не е кранче да го затвориш.Почивка,гушкане и ще се регулира кърмата.
Аз даже от днес ще се опитам още да намаля добавката АМ,тъй като ще сме си само с бебко.Поне да дохранвам с 30мл или 60мл,но ще видим времето ще покаже.С баткото в къщи, нямах време за почивка,почти не се хранех,сега ще си направя нов режим.
megs и нашия батко е фен на кус-куса,то не купувам звездички,букви.Може да яде цял ден само това.

# 290
Добро утро и от нас всъщност половината от нас спят още Joy Тази нощ за първи път заспа в 12 и стана в 5,но трябва да го държа буден до 12 ли,че да му изградим режим newsm78 и след това в 5 като се наяде заспа и все още спинка.Много съм доволна,че и аз се наспах малко от малко и не ми е нервно Wink
Addri не се притеснявай може да е нещо моментно пък и ти като мене все си подложена на атака за "некачествена" кърма от близките #2gunfire
Честити месечинки на всички дечица Hug Живи и здрави да растат!!!
Лек ден на всички и приятни разходки,защото временцето обещава да е хубаво и днес да го използваме максимално Peace

# 291
Здравейте   bouquet

И ние снощи гледахме 2012, на менми хареса. Края на света ми се вижда абсолютно реален по какъвто и начин да се случи. Та казах на Джъстин да почва да спестява за билети. Само 3милиарда $ ни трябват  Joy

Моя син, днес ме върна в първи клас! Цяла нощ е ставал през 3часа да яде, като от както се е родил до сега нощем прави пауза от 6часа  Shocked Дали има някакво логично обяснение?

Аз си спрях кърмата, което е много тъжно от една страна, но бях забравила колко е приятно да си седиш под душа и да не са ти толкова чуствителни зърната  Embarassed Голям кеф  Joy

ПОмощ относно кофата за памперси на томи типи много мирише  ooooh! Откакто се напълни за първи път и я изпразинх, уж пак направих възела по инструкцийте, но мноооого вони.... не се издържа. при вас как е?

И още един въпрос, за бебетата на АМ, дали се препоръчва да се дава вода? Аз още не съм му дала и една глътка  newsm78

# 292
  • София
Ани ние сме на АМ , не давам вода -то Бели и не иска ,мръщи и се. Но чайче си пийва, от това с копъра с кеф Peace
Моето момиче вече си играе съзнатилно с играчки, вчера от Южния парк и взех едно светещо странно зелено  нещо,приличащо на таралеж , е голям кеф е ,тя  го бута и то почва да свети и си се усмихва сама. Вече може и да се набира, опитва се от шезлонга да става ,ама още и е рано  и пак се връща назад Joy Много е смешна ,сгъва се на две ,набира се набира се и ...пада назад hahaha

# 293
Деси ,това за бебоците все едно аз съм го писала.Като по-малко детенце си ядеше на 4 часа и спеше като хората.Сега от 1 седмица нито спи нормално, върти се , ами и постоянно е гладна.Изяжда си дажбата, вижда, че на може повече, ама се напъва , плюе, ядосва и т.н. И какъв е тоя глад на 2 часа...аз се сбърквам вече. ooooh!                                                                                                              Адри, с малкия ми син така ми спря кърмата.Вечерта има - сутринта - 1 капчица.И аз бях смаяна.

# 294

Моя син, днес ме върна в първи клас! Цяла нощ е ставал през 3часа да яде, като от както се е родил до сега нощем прави пауза от 6часа  Shocked Дали има някакво логично обяснение?

Ани, може да е скок в растежа. Peace

Сега го кърмя, после ще дописвам.

# 295
Аддри,четох ти темата в Кърмаческия,нямам какво да добавя повече от това,което момичетата са ти казали в нея.Дано нещата отшумят бързо.
Саши тази нощ пак направи голяма пауза,ама мен много ми се спи точно към 4-5 ч.и все едно съм ставала през 2 часа,така се чувствам,недоспала.
Досега ми спа на корема,много сладко беше,ама ми откапа ръката и го преместих,та се събуди.
Сега ставам да почистя и после разходка.
Честито на бебетата,които порастнаха и вече са на два месеца  Grinning
Кой днес иска да миткаме из Южния след 13ч.?

# 296
Адри, аз само да допълня да хапваш често. Много полезни са овесените ядки, орехите, лешниците (сурови!!!), всякакъв вид кълнове. И задължително поспивай когато можеш. Освен това , както са ти казали момичетата -  слагай бебо на гърда, независимо, че плаче. Относно Ам, моите момиета пиеха вода в болницата докато бяха на смесено хранене (4 пъти кърма, 4 пъти АМ). И сега подпийват от време на време, но само ако има захар - на 100 мл вода лъжичка захар.
Деси, моите успяват да заспят само така, когато са нервни. Проблема е че стават вече тежички и 2-3 часа на корема ми си е множко.
Ани, ако не беше кофата на Томи Типи, не знам какво щях да правя. При нас нищо не се усеща, а кофата се пълни за 2 дена . И на нас ни миришр акото, но през кофата мищо не се усеща. Даже пъхам по 2 памперса и тогава завъртам плика. ПОнякога забравям да затворя капака - нямам никакви оплаквания. Аз купувам от" пликовете с мирис, ти?
Деси, много ми се иска в парка, но нашия тати е мнгоо болен и днес е на лекар. Искам да видя дали е заразно, да не съм и аз преносител. Ако всичко е наред- утре сме там...... Ехххх само се разминаваме.

# 297
  • Ловеч
Добро уутрооо!
Не вярвах, че скоро ще има "светлина в тунела" и за мен.
И ние днес ставаме на два месеца честито и на всички бебоци, които също ги навършват днес, а и на тези които стават на един месец.
Ние днес ще черпим двойно ... имаме си ИМЕН ДЕН!
Честит имен ден на всички Александровци   bouquet! Да са ни живи и здрави!
http://www.pravoslavieto.com/life/11.23_sv_Al_Nevski.htm
Вчера ходихме на Батошевският манастир и аз се почувствах като бял човек!!! От много време не бях ходила никъде /не броя ходенето на Плевен и бях много щастлива.
Адри, момичетата вече са ти писали, но може да има и друга причина. Да ни ти е дошъл менстуралният цикъл? При моята приятелка беше така 2-3 дни преди да й дойде и 2-3 дни след това кърмата й намалява и почти спира. Само бъди спокойна, мисля че това е най важното в момента  Hug И пиши какво става дали се оправи?!

# 298
Здравейте мами  Hug

Днес изпратихме родителите ми за САЩ и пак няма от кой да цицкам  Joy Ама да са ми живи и здрави, ще се приберат скоро  Peace

Адри много кофти това със спирането на кърмата  newsm78 До скоро пишеше как тече и не спира а сега я няма  ooooh! Дано скоро се оправят нещата, няма начин да изчезне ей така, щом си имала пак ще има  Hug При мен нещата бяха обратно, почти нямах кърма и като почнах упорито да слагам бебка на цица, пия чай, почнах да не слушам бабите, спинкаме си заедно с малката и се гушкаме и лека полека нещата се регулираха  Peace В началото почти не знаех кога ще поиска да яде а асега има дни яде през 4 часа, друг път през 2 и забелязах, че всичко зависи от това какво ям и колко течности пия  Peace

Ние спим най-сладко и дълго ако сме по коремче  Peace Първо я успивам върху мен и ако на мен не ми се спи я оставям лекичко на леглото а ако ми се спи си откъртвам и аз с нея 2-3 часа  Laughing

Утре сме на консултация, много ми е любопитно как се справяме с килцата и хапването, за сега друго притеснение си нямаме  Rolling Eyes Веселушка е, особенн сутрин много гука и се смее, после през деня след ядене почти час будува доволна, после иска да я гушна та да заспи ( Габи заспиваше ей така както си играеше, но сестра й неще  Laughing )

Хайде лек ден и приятни разходки, не пропускайте хубавото време  Hug

# 299
  • София
Здравейте,
колко е хубаво така всеки ден имаме повод да се черпим и да ни е празник Hug Hug Hug
честито на всички месечинки Party Party Party и ние днес сме сред тях Mr. Green как лети времето Crazy
Addri  Hug Hug Hug дано към този момент положението при теб се е оправило .... Praynig Peace Hug
и ние имахме тежка нощ - колики ли бяха какво е ама последните нощи хич не спи и само цица го успокоява. ама той не спи аз не спя! и имам чувството че ми намалява кърмата и той плаче, виси ми по циците и пак плаче. сноши той плаче и аз с него, накрая мъжчето ни забърка малко ам поне да кротне. давам му го и рева ... много гадно се чувствах. лошото е че и това не помогна и пак заспа в 2 и нещо и то до 5 и от там не е спал - предремва ми по ръцете Confused сега го накърмих и ще го изведа - навън винаги е по спокоен, пък може и да заспи
съжалявам, че се оплаквам, но се надявам да ме разберете ...
желая ви слънчев, спокоен и усмихнат ден Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт