Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Мегс, Руми, Деси честит втори месец на вашите бебоци  bouquet
Честити на всички бебета с името Александър и Александра Hug

Габи сигурно взема първо мести по интензитет на коликите. Няма пропуск всеки ден, а вечер е ужас.  Confused Тези дни особено са и силни, дали пък не я прехранвам а АМ Rolling Eyes
Поне като заспи към полунощ се събужда в 7/8 сутринта. Нощното хранене го отказа още първия месец Simple Smile
Адри, бъди спокойна мила. Всичко се се регулира. Моята също намаля въпреки чайовете, овесените ядки, орехите. Сега дихранвам.
Стайли и Габи като заспи по корен после няма събуждане Laughing
Раде, разбираме те дано Оги се успокои навън Hug
Искричка, представям си колко е интересна Беличка Heart Eyes

Момичета кажете нещо против газове.  Praynig PraynigБебка само пръцка и се напъва милата, много е зле положението. Еспумизана не помага

# 301
  • Сф
Честит Имен ден на всички Сашита!!!!!!!!!!! Hug  bouquet
Честити 2-ра месечинка и на навършилите я! Heart Eyes  bouquet

Адри, стискам палци всико да се оправи, наистина банално е , но спокойна бъди!!!Желая ти от все сърце още днес да си се оправила! Praynig Peace

НИе сме добре, имаме си през деня два пика на коликите-към 10 сутринта и към 7 вечерта, ама само пъшка детенце...но открих, че на музикалните играчки вече не само се залушва, ами се успокоява и успива Party
 Еййй, айде дано скоро на всички ни маинат коликите и да се радваме на спокойни ангелчета Heart Eyes, е, за малко ще е, че после ще почнат зъбките, ама нищо и това е нещо Rolling Eyes
Хубав ден на всики пожелавам, да излезете да разходите децата и да сте едни спокойни майки  bouquet

# 302
Честито на всички именници днес!
Привет и от мен. След вчерашния спокоен ден с много спане на малката, тя се ококори в 4 часа и не сме заспивали след това. Ходихме на ваксина. Лекарката ни етсъстваше пак и я заместваха, та се опитаха да ми кажат, че мога да почвам сокове вече  Joy. И на въпросът ми колко вода ние като отговорих, че 3 глъдки за месец и половина човека замря.... Иначе е наддала 1680 от изписването до сега (месец и 1 седмица) и 4.5 см. Много съм доволна, иван тези кг ги докара на края на тредия месец  Joy Joy Joy. Явно в нашата къща жените ще са дебели, а мъжете само храната ще хабят  Joy
Адри, не мога да ти помогна със съвет, но ти стискам палци.
Стилисима, спането по корем съм чела, че е опасно. Аз не смея да я оставя ева по корем, освен в случаите, когато е върху мен и я наблюдавам.
Бихме хепатитната и ще звъня тези дни да видя кога лекарката на ева ще е там, че да си взема болничния и да консултирам за ваксините. Хубавата новина е, че вече са почнали да снабдяват поликлиниката с пентаксим, та няма да се наложи да обикалям половин сф с ваксината и да се чудя как да я транспортирам и съхранявам. Ева има пъпна херния и и сложиха лепенка. минахме и на ортопед - всичко е наред. Изобщо хубава работа свършихме.
Направи ми впечатление, че почти няма пациенти в поликлиниката. дано това е признак, че грипа е поодминал.

# 303
Бейбимама, тъкмо си мислех за теб и ти пишеш. Каква телепатия само Crazy
Зарибихте ме с 2012, дали го има в Замундата newsm78
Герчо, браво на Евичка, колко хубаво е наддала. Дано и в нашата поликлиника няма хора, че ми объркан болничнияи ще ходим с Габи да го поправят. Всъщност проблем ли са 2 сгрешени букви в името на фирмата Rolling Eyes

# 304
Жени,лек срещу газовете и коликите е времето.Саши,макар да няма силни колики,също се мъчи с корема и газовете,най-вече сутрин,след 4ч.След има-няма месец коликите ще поотминат,чакам това време.Мисля си,че твоята кърма може да е намаляла,защото бебето не се храни нощем.Може да опиташ да се цедиш преди лягане или рано сутрин,за да стимулираш,ако ти се занимава.Аз тези нощи или будя бебето по някое време/разбирай когато се поразбуди от коликите и се върти и напъва/ или цедя,ако се събудя около 3-4ч.Те гърдите ми са препълнени така или иначе след 6-7ч.пауза.Бебето изсуква едната,ама другата пращи,та нея цедя малко.
Гер40,браво на Евичка,все така да расте добре.
Моите Сашовци не празнуват днес,а на 30-ти август,та и аз поздравявам празнуващите с името Александър.
Ще си купуваме нова ютия,някой да похвали неговата... Mr. Green
Аз почти съм изчистила ,още малко остава и се оправяме да обикаляме парка,че мама има да сваля мех. Laughing

# 305
Деси, моля се вече да минава това време. Tired Поне да дойде края на  3-ти месец ,че се измъчи горкото. Надува се, гърчи се , реве. Явно е с по-чувствително коремче. Благодаря за съвета, ще почна да се цедя към 3-4 часа когато е най-голяма лактацията.
И ние след малко отиваме на разходка Simple Smile

Деска, много целувки за Сашето по случай именния ден Heart Eyes

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 12:24 от *Jeny*

# 306
Забравих да честитя именият ден на Сашетата, да са ви живи и здрави   bouquet

Герчо браво на твоята Евичка само така да си папка и расте  Hug А за спането по коремче нашата доки каза, че няма проблем, то в САЩ бебетата май в повечето случаи ги слагат по коремче  Thinking пък и не виждам какво може да и стане, тя си спинка с натрътено дупе и итворена устичка направо да я изпапкаш  Heart Eyes

Джени, има го филма в Замундата, аз го свалих сутринта  Peace А пръцкането и ние го имаме, в повече е сутрин а пък и на миризма го докарвамееее  Joy

# 307
  • Пловдив
Здравейте и от нас Hug

Адри,как сте днес Rolling Eyes

Жени,и аз много искам да го гледам този филм,защото съм пристрастена към фантастиките(според мъжа ми фантасмагории),но в Замунда все още е с много лошо качество и звук.Ще видим кога ще се открадна време да отида да го гледам.

Още мъничко остана момичета и този труден период ще отмине,тези първи три месеца.

Ние нямаме отдавна колики,но да не мислете,че сънят не е мираж.

Мъжът ми излиза сутрин в 5 за работа-естествено това е придружено с много ТИхиЧкоооо приготвяне,Дианчето тази нощ  през един час се будеше да суче и в 6 часа вече Криси почна да думка по вратата и да вика баба си #Crazy:''Бабоууу,Бабиоууу,баби,баби'' и така  трябваше да отида при него в другата стая,Дианка се събуди от неговото викане и почна и тя да плаче.В чудо се видях Laughing.Сменихме памперсите и тримката се сгушихме на спалнята уж да си доспим ooooh!(неслучайно думичката ''уж'' Mr. Green).Ама живи и здрави да сме.

Сега малката фурия е навън с баба ми(да е жива и здрава жената,че идва да ми помага),а аз съм се заела с чистене.

Най-накрая и ние ще отидем на консултация-в сряда.Тогава ще трябва да сложим и Пентаксима,дано всичко да е наред.

Хайде целувки и приятен слънчев ден на всички мамита и дечица Heart Eyes

# 308
  • Русе
Честито на всички именници, двумесечни и едномесечни бебоци! Да са живи и здрави!

MVinzens, и на мен ми се случи цяла нощ вратата на камерата да не е била затворена докрай, но кърмата не се беше размразила, защото тогава беше по-малко и се събираше на дъното, та не я изхвърлих. Чела съм обаче, че веднъж размразена, не бива да се замразява втори път. Ако искаш попитай в кърмаческия!

Addri, дано всичко е наред вече! И внимавай с чая на Хип - не повече от 2 чаши на ден. Както вече са ти казали, суровите ядки много помагат! А при мен житото имаше невероятен ефект! Изпий и една боза за всеки случай, въпреки че тя не е като едновремешната...

И при нас след 4 ч сутринта се появяват много газове, голямо гърчене и пъшкане е! А защо спането по корем не е препоръчително?

# 309
Нашата лекарка пък ни каза задължитлено  2-3 пъти да слагаме Габи по корем да спинка п омалко през дена. Така заяквали костите Rolling Eyes
Мира, и твоя мъж като моя значи относно фантастиката.Много се дразни на таквиа филми, които нямали нищо общто с реалността.То  и за това не мога да го накарам на кино да го гледаме Joy

# 310
  • София
 Мами, изкарах възможно най-кошмарната нощ. Не знам какво беше това чудо  #Crazy Кърмата не беше намаляла, а напълно спряла. До ранния следобяд си течеше както винаги обилно. С едни наши приятели също с октомврийче се качихме на Витоша да разходим човечетата и аз даже си бях взела резервни подплънки за сутиена за да не се омажа там ако се заседим по-дълго. Кърмихме се с бебо там, обиколихме Дендрариума, хапнахме на една слънчева масичка в Тихия кът... просто перфектен ден. Никакъв стрес, никакви нерви, никаква преумора... като се прибрахме ни дойдоха на гости сестра ми и приятелят й да сглобяваме един картонен макет на Нотр Дам. Забавлявахме се чудесно... до момента, в който бебо се събуди за поредното си ядене  #Crazy #Crazy Слагам го на гърдата, а кърмата не слиза, никакъв рефлекс за потичане, а при мен той е много силен и дори болезнен. Този път нищичко. Бебо седи и дърпа на сухо и пищи и се дразни. Другпът в началото на кърменето го давя със струя и му тече във врата, а сега нито капка. Стисках зърното - вместо струйка няма нищо. Бебето пищи, аз хващам помпата и за 10 минути напъване успях само да изцапам фунията с 2-3 случайни капки. Бебето реве, аз се чудя какво да го правя, бутам му циците и нищо... след 3 часа мъчение таркото отиде до денонощната аптека за АМ и му дадох. Изпи си го и заспа горкото същество. А аз бъркам лактогонни чайове и пия. Изпих към 2 литра чай и още толкова вода преди да си легна и аз. Дръпнах му и един хубав рев. Тъй като знам, че кърма не спира току така, пък особено от струи като водопада Ниагара циците ми изведнъж да пресъхнат напълно в рамките на 3 часа пауза между храненията още повече се втрещих и притесних. Извадих си всички дълбоко скрити шишета, стерилизирах си ги, изварих си вода и си ги приготвих с кутията АМ за през нощта. Легнах си с рев, а мъжа ми си ме нагушка едно хубаво... и както се бях гушнала в него и си въздишах изведнъж като ми пламнаха гърдите и като текна... Shocked Цяла нощ съм му бутала цица в устата на бебо за да стимулира хубаво. Не знам какво беше това безумие и как евъзможно. В момента всичко си е по старо му  #Crazy

Ани, за мен кошчето на Томи Типи е една от най-сполучливите ми покупки някога. Много съм доволна от него и изобщо не мирише, а седи до леглото на беб в нашата спалня и щях да го усетя при все, че моя дребчо ги пуска толков миризливи... Аз дори не въртя найлона между отделните памперси. Само ги бутам вътре и го завъртам едва когато ще хвърлям плика, но самия найлон е накакъв специален и леко ароматизиран и не знам как, но успява напълно да неутрализира миризмата.

# 311
Адри супер  Hug радвам се, че всичко се е оправило  newsm44 дано повече нямаш такива "изненади"  Peace Само по-спокойно приемай нещата недей така да ревеш, че изобщо не си помагаш, само може да си навредиш  Rolling Eyes

# 312
Герчо, браво на Ева! Hug Нека папка и качва детето, сега трябва да расте. Иначе и на мен Ема ми качваше повече, отколкото сега качва Криско. Simple Smile

Адри, радвам се, че нещата влизат в релси. А ти не се стряскай толкова.

Моят Крис или е в скок или стачка някаква не знам. Но суче през 2 часа през днея, като посуче малко и започва да се опъва, да реве, да иска да суче, но се дразни на гърдата. И така се въртим в омагьосан кръг. Ще си изяде пръстите...С разнасяне, смяна на позите и кърмене на тъмно нещата влизат в релси, но си е зор. Ако не потичаше от всички канали на струйка като стисна и аз щях да си помисля, че гладно седи диването. Иначе гърдите ми са меки, отдавна не се напрягат.

Играчка за над леглото ще се купува, видяло се е. Пробих кошарата, сложих една смотана на Чиполино/подарявана ми за Емата още/ и малкия така зяпа вече час. Shocked Снощи заспа с нея в 21ч. Peace Но е механична и се стряска като я навивам. Crazy

# 313
Адри много се радва, че всичко се е нормализирало с водопада Ниагара!  Laughing

Адри, Чоко А относно коша, за първи път като сложих касетката нищо не миришеше! Всичко беше перфектно, до момента в който не се наложи да изпразним коша. Мъжа ми го изпразни и уж завързал възела наново, но веднага след първия наакан памперс започна УЖАСНО да мирише! След което аз реших, че той нещо не е направил както трябва и наново срязах плика и наново го завързах следвайки инструкциите. И пак мирише! Вие правите ли нещо специално като изхвърляте коша или просто си завързвате на възелче и това е?

Рони И аз така си мисля  newsm78 Днес цял ден пак яде на по 2 часа и полувина, максимум 3, като кърмаче е  newsm78 Дано миналата нощ да е била инцидентна и тази нощ пак да спинка 5часа...

Ние досега бяхме на разходка, сега съм седнала с чайче и почивам докато малчо си доспива. Хванах му цаката, след разходка го пребирам в къщи с коша от количката без да го местя и така продължава да си спинка.   bouquet

# 314
Привет и от мен  Hug и малкия ми човек разбира се  Heart Eyes
Има много неща да пиша, а малкия все не ми дава свободичка да го направя. Засега ви оставям, дано имам време скоро да почета повечко и да споделя   bouquet
Лека вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт