Ноември дойде,а ОКТОМВРИйчето сладичко расте!

• 24 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Ами мога да ви домакинствам в зоопарка (близо ми е- чувам слона как пръцка  Joy), ама не знам как е с кафетата там, а и вкъщи има само 6 стола, та ако се съберем повече ...

# 481
мамииии, дядо коледа ми донесе кафе автомат и съм много щастливааааа... Точа му се от месец вече... Направо ми иде да размразя кърма за утре и да изпия 5  кафенцаааа Mr. Green

# 482
Addri-видя ли какви чудеса прави"некачествената"кърма smile3503 също както и нашата и ние сме наддали 1510 а и разликата им с Виктор е 1 ден ако не се лъжа?!Сега им запуши устите на родата smile3505
Аз се приготвям за баня след малко,а на всички мами и бебоци пожелавам лека нощ smile3524 newsm46

# 483
Здравейте и от мен.Незнам как смогвате да пишете-аз нямам време да включа компютъра дори,до обяд стоя по пижама и с несресана коса....Едва когато таткото се прибере от работа към 15.00 успявам да вляза в ритам,да изчистя и да сготвя.
От начало или Инфакола помагаше,или коликите бяха по-леки-незнам,но Алекс спеше добре и почти не плачеше,а последните дни трябва все да го гушкам..В тази връзка искам да ви питам давали ли сте чай от копър на вашите бебета и какво количество?Аз сварих от пресен копър,ама някак не мога да се престраша да му дам...Какво ще ме посъветвате?
А иначе пък трябва да се похваля че след първоначалните проблеми с кърменето,свързани с надъвкани зърна  и трудностите при захапването на зърното,вече нямаме никакви проблеми.Бебо веднага захапва и болката изчезна.С кармата също за сега няма проблеми.За 1 седмица сме наддали  380 грама!Струва ми се че е добре.
Ger40,завиждам ти за кафе автомата-и аз си бях поръчала на дядо Коледа същия подарък,но преди 2 дни купихме 42 инчов ТВ и ще се размина с кафе машината... Sad
Приятна вечер на всички

# 484
  • Сф
Ger4ooo, честито ти машина! Laughing Как ти завиждааам Crazy и аз исках на дядо коледа кофи шопа не нескафе, ама аз нямам кърма толкова, че и да изцеждам и като прецених как треперя за едно 3 в1, ако имам и машина, ще пия по цял ден, много съм пристрастена към кафето и подобните му...даже понякога си правя две пакет4ета 3 в 1 и съм малко гузна..ама ще умра без кафенце...
Адри, браво на детенце! Hug
Айси, честито месече на Аслан!  bouquet

# 485
BaByMamma , кофи шопа на нескафе работи с такива пулчета (дозички)като на лаваца и затова не посмях да я купя  newsm78. Виждала съм ги само в техномаркет, няма ги по магазините, а не мога да си представя да си купя машина и да стои на шкафа, че нямам купени пулове. Мисля да намеря сега хубаво безкофеиново на зърна и да заредя машината, че да си пия на воля, докато ми писне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

# 486
О, Герчо страхотен подарък.  Simple Smile
Манолия, аз давам на Хип чай от копър.Пише,че може от първата седмица да се дава Peace
Силве, Адри браво за чудесните резултати Hug
Плами, дай някой снимчица на Гуги Hug
Айси, според мен нищо по-хубаво няма за детето от чистия и свеж въздух.  Hug

# 487
Здравейте! И ние вчера бяхме на колсултация. Биха ни ваксината. Станали сме 4400, т.е. с 1300г и се пораснали 53см. Често влизам и пиша, тъй като използваме всеки ден все още хубавото време, за да сме навън, а като сме си вкъщи гледам да свърша къщната работа, че няма кой.
Кака Дора, много е сладък Сами, а така се смях на тази снимка  Mr. Green http://www.album.bg/montrealbulgars/images/19520329/110250/
И ние  като мъниците на Чо-ко откакто захапахме бибата, т.е. залъгалката, вече не се носим на ръце и заспиваме сами в кошарата. Само като я изпусне реве, но гледам да съм наблизо да й я давам. по някое време като заспи сама си я пуска.

Ние имаме друг проблем свързан с коликите. Вечерните хранения са ни някакъв кошмар. Хапва за около 4-5 мин. и след това се започва един страшен рев и повече нищо не е в състояние да я накара да захапе гърдата. Виждам я, че е гладна, обаче захапва и веднага пуска. След което се изморява заспива и след 15 мин. се повтаря същата процедура. И това е всяка вечер.

# 488
  • Пловдив
Здравейте Hug

Герчо Hug Hug(за нищо Blush)

Манолиа,аз пия чай от семена копър,не давам на бебето,но си го пия за по-добра лактация.Не знаех да се прави чай от пресен копър Rolling Eyes
...
По въпроса за неправилното захапване има го и при нас,само с едната гърда,Слава Богу!Просто формата и една такава(смотана) и не може хубаво да засуче малката.И аз така спирам я,махам,пак слагам,ама какво да се прави.Цаката е да поеме детето максимално навътре гърдата и да се открие правилната поза,но всеки пъти сума ти време се нагаждаме Confused

# 489
Ние имаме друг проблем свързан с коликите. Вечерните хранения са ни някакъв кошмар. Хапва за около 4-5 мин. и след това се започва един страшен рев и повече нищо не е в състояние да я накара да захапе гърдата. Виждам я, че е гладна, обаче захапва и веднага пуска. След което се изморява заспива и след 15 мин. се повтаря същата процедура. И това е всяка вечер.
И при нас понякога се случва същото, пробвай да я вдигнеш и оригнеш, когато го прави. Понякога помага, поне при моето бебе много често се случва да помогне. Орига се добре и след това продължава да суче спокойно, ако ли не, просто приключваме с храненето. При нас големият проблем нощно време е, че на 5-тата минута заспива и по абсолютно никакъв начин не мога да го събудя, съответно след около час се събужда ревящ от глад. Така че завиждам на всички, чийто бебета правят големи нощни паузи, след цялото недоспиване даже не знам дали ми е съвсем благородна завистта.Laughing
Някъде бях прочела, че някой има проблеми с подпомагането на бебето да се изходи чрез масаж на коремчето. Аз държа крачетата повдигнати с едната ръка, и съвсем леко ги натискам към коремчето, докато правя масажа с другата, обикновено за десетина минути успявам да постигна резултат. Не го правя всеки ден естествено, изчаквам го 2-3 дни. Иначе и при нас коликите май поотшумяха. Странното е, че и при него  нещата се подобриха след като му спрях всякакви видове капки и чайове, може би просто е съвпадение. Може да е и защото премахнах един куп храни от менюто си, но все някак ще изкарам в лишения още месец и половина, детенцето ми е по-важно.
Лека и най-вече спокойна нощ на всички.

# 490
  • София
Здравейте,
скоро не съм чела и писала, но нямах никакво време напоследък,
влизам набързо и аз да се отчета от днешната консултация. Нашия юнак вече е 5.650 и 58см. За 40 дни е наддал 2.250. Биха му ваксината, захласна се от рев, но бързо се успокои. Забелиха му пишлето, доста е прибрано и няма да мине без манипулации, даже е зачервено, изписа ни някакъв мехлем да мажем след забелването. На другите мами с момченца изписвали ли са ви мазило да мажете пишлетата. Уф, знаех си че ще има проблеми с пишлето. И както е малко много ме е страх да го пипам. Май в началото ще викам някоя съседка с момченце да помага  Crossing Arms
Отивам да лягам, че сега ще се почне едно будене през час. Много начесто се буди  Tired
Лека нощ от мен  Hug

# 491
Здравейте и от нас   bouquet
Все още се борим с кърменето и никак не мога да увелича кърмата и налага се да го дохранвам с адаптирано мляко - това ми е най-голмата болка в момента... Иначе сме добре, най-сладко спи при мама, даже по-дълго отколко сам  Simple Smile и така се гуши в мен с нослето, миличкия  Heart Eyes
Миркам, а може ли и за мен инфо за позата по време на кърмене, за което казва Гер40  Blush Ние какви пози не се използваме - резултата е един и същия  Crossing Arms ама уж започвам да свиквам към дискомфорта при кърменето, въпреки, че мисля, че и от това може би  и проблемът с количество на кърмата.  Tired
Адри, и аз от три години все се каня да ходя да видя тази зоологична градина - свиркнете и на мен ако ще ходете  Sunglasses
Утре искам да направим разходка в Южния парк. Някъде към 12-13 часа. Ако има желаещи за компания -  Hug
На мен педиатъра също ми казваше да давам водичка със захар  newsm78 до сега не съм давала и май така ще продължавам. 
успех на всички и лека нощ  Heart Eyes

# 492
Добро утро!
Невижданият глад в последните 10 дни, придружен от баклавички, целувки и т.н. се увенча с успех. +2 кг! Дорева ми се като се качих на кантара преди малко. А направо съм озверяла... Чувствам се все едно ще ми дойде - такъв апетит имам, но вече продължава 10 дни. Мисля днес да мина през пазара и да взема много плодове. Поне като ще се тъпча да е с плодове  newsm78.
Софи, браво на юнака! . Ние практикувахме издърпване колкото може само да почистим по съвет на педито и на консултацията на годинка го забели изцяло без никаква болка и проблеми. Явно бях свършила основната работа преди това

И да се оплача. Днес е първия ден на Ева, в който заспива след храненето в 6 спокойно, но аз явно си свикнах с неспането след този час и сега обикалям из апартамента като лудите и не мога да заспя! Луда работа.

# 493
Добро утро мацки!Гледам с Ger40  сме ранобудните днес  Wink
Да вземем да сервираме кафето!Заповядайте:

# 494
  • София
дубрутруууу
Адри, Xриска , -silvana- , sofy  браво за прекрасните мерки и хубавите новини Hug
Пламиииии  Hug Hug Hug поздрави на Ковачева и чакаме хубави новини Peace
нашия тате работи до зоологическата, или поне така казва, защото първия му работен ден преди години съвпадна с откриването на нова клетка при маймуните, та  Joy Joy Joy ако решите ще направя всичкоооо възможно да дойда, а и времето хубаво го дават Peace Praynig Hug
ох, момичета .... съжалявам пак ще се жалвам Rolling Eyes завиждам ви благородно, как имате с какво да им запушите устата на родата, аз имах малко проблеми в началото с кърменето и може би за това човекът първия месец качи /както казват/ ''САМО'' 900гр Confused според мен си е ок и е в норма ама ... днес сме на консултация и сърцето ми е в петите. голям инат съм и не ми пука какво казват, но от много повтаряне  Confused а и му спрях добавката, сега гледам да се храня пълноценно, много течности и чаеве за кърмачки ... но напоследък започвам да се шашардисвам, а и както от няколко нощи ми виси по цяла нощ на гърда Sad снощи се опитах, нахраних го за 20 - 30 минути, позадряма, но не успяхме да го сложим в леглото - веднага наду гайдата и от 7 рева безспирно до 9,30 и аз не издържах и пак го сложих на гърда. така се успокоява и заспива почти веднага. като първо си следя да яде поне 20 минути, не знам какво е това чудо. страх ме е наистина да не си изкарвам ината на детенце и да го държа гладно, дори ме е страх да си го призная! в 12.30 го нахраних до 1 заспа, сложих го в леглото и в 3 беше буден. от няколко дни след 3 нощем започва да скимти, скрибуца и пъшка и така до 7 - 8 сутрин, дори и сега уж си спи в леглото ама скърца. и на цица се гърчи и след 3 рядко заспива хубаво и давам цица през час. май стана многоооо объркано. дано ме разберете. Praynig Praynig Praynig
желая ви спокоен и усмихнат ден и до скоро Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 07:36 от atadar

Общи условия

Активация на акаунт