С хобито си се гордеем, ПЛЕТЕМ и греем

• 105 275
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро! Голямо коте, много готин шала бее. Поздравления. Аз видях тука една красота от албума на Летящата. http://picasaweb.google.bg/letia6tata/MyWorks02#5113292800087878402 От каква прежда е ми е интересно?

# 406
Нещо подобно.

Имам чувството, че в описанията увеличават двойно разхода на прежда. Последно гледах пуловер, за когото горещо препоръчваха 950 гр. прежда, а аз го плетох от 600 и ми остана за едно кепе.

# 407
  • на брега на реката
 Здравейте! Имам спешно питане, някой плел ли е с Еделвайс  мерино , ако може да ми каже с кой номер обръч и колко грама му е отишло например за мъжки пуловер? Купих за децата по 600 грама и снощи започнах на дъщеря ми блузата с обръч номер 4. Почти свърши едно чиле от 100гр., а съм до около 1/3 от гърба. Притеснявам се, че няма да ми стигне преждата за мъжкия пуловер, защото е доста по-голям , а и модела на дъщеря ми е с къс ръкав. Май ще трябва да купувам още или да почна с много дебел обръч, 6 или 7.

# 408
Мериното е за 6-ти номер. Имай предвид, че като се изпере ще се степа малко, т.ч. може и 7-ми, ако плетеш стегнато. Вълната трябва да се плете много свободно.

# 409
и аз плетох габровското мерино на 6 номер, става леко стегнато,но аз така исках, за ето този шал http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.15993056

# 410
Добро утро! Голямо коте, много готин шала бее. Поздравления. Аз видях тука една красота от албума на Летящата. http://picasaweb.google.bg/letia6tata/MyWorks02#5113292800087878402 От каква прежда е ми е интересно?

Това са цветенцата, които станаха любими на Вени
Ако имам схема бих ги сложила в библиотеката, та....
напомням, че днес ми е денят в който съм в къщи и изпълнявам желания получени на ЛС Wink

# 411
  • София
Благодаря на всички, които харесаха шалчето от Дропс.

Тули, много мило ми стана, след твоите думи.
Но съм сигурна, че ще можеш да си оплетеш сама такъв шал. Върни се назад в моите публикации и ще намериш превода, който направих. После две момичета ми подсказаха за два термина, които не ми бяха ясни как се превеждат.
Прочети пак и ако нещо не ти е ясно, ще ти подсказвам с удволоствие.
В оригиналния модел се плете с по-дебела прежда и игли. Аз плетох с Ализе Кашмира на 5мм основната част и на 4мм ластиците и затова умножих броя на бримките по две.
Пиши на ЛС като се престрашиш да пробваш, но съвсем нищо сложно няма. И аз не съм много напред с материала.

# 412
  • София
От мен отново нещо тривиално и изплетено много набързо
http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.16111697

chova , може да пробваш и със скъсени редове - описвахме ги наскоро,може би в предната тема, Дима ги пробва тогава, може и тя да ти пусне обяснения,ако ги пази.

Амели, как "просто", бе, душо, как тъй "набързо" - много красиви ръкавици, а като знам как се цацкам с всички тези куки из ръцете си, искащи да се изнижат от бримките... "набързо"!?  Crazy

и ад питам един въпрос, за мнозина ще се стори тъп....когато обяснявате плетиво на 2 игли и казвате - 1-ви ред се плете еди как си....какво се има под първи ред - нанизвате бримките и следва първи ред ли...

Да - първият след бримките опаковия след бримките. Или първия след бримките. Зависи как искаш да ти изглежда началото.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 10:37 от katiABV

# 413
  • София

Впрочем, от Александър така и още не са ми изпратили 5те лв. Които обещаха да ми върнат, понеже ми взеха... как да се изразя - неправомерно? Демек, доста некоректно в товарителницата бяха включили прежда, която изобщо не бяха изпратили в пакета - понеже не бяха я и имали на склад - ама нали трябва да се отвори пакета, за да се види какво има вътре, а плащаш на куриера на вратата - и какво, да почна да разопаковам в коридора или - както беше в случая - пред входната врата ли? Това е първият случай, в който изпращач подава некоректна информация за стойността и теглото на поръчка на куриер. По телефона ми обещаха да възстановят поне парите, които самите те са получили от мен, но... просто "забравиха" да го направят!
На всичките ми подканяния отговарят с "да, разбира се", докато накрая не ми казаха да ходя да си търся парите... някъде. Така и не стана ясно къде - понеже пощенска показа - било за запис или каквото и да било подобно изобщо не съм получавала, какво, да тръгна по всички пощенски клонове на страната и да ги питам дали случайно нямам пари, пратени до поискване, какво ли!? А така или иначе поща не съм използвала - пратката поръчах и получих по куриер, доста странна идея би било при това положение да ми пратят парите в поща - ако изобщо са го направили, в което дълбоко се съмнявам. Практически винаги в дома ми има човек, няма начин да са ме търсили и да не са намерили никого. А в пощенската си кутия редовно получавам всичко, което ми е било изпратено. Вкл. бях абонирана за някои издания - и тях надлежно съм си получавала винаги, никога не съм имала какъвто и да било проблем.
Да, знам, че 5 лв. не са много пари - но пък са горе- долу разликата между това да си купя преждата "на живо" - да видя цвета, да пипна, да помисля... или да си я поръчам от картинка, нали?
С други думи - ако поръчвате нещо от Александър - непременно проверявайте всичко в пакета, преди да платите каквото и да било!

# 414
Кати, настоявай, 5 лв са си пари, независимо малко или много, твои пари,които някой друг е получил,без да е редно. Звъни им и им искай документ в доказателство на това,че парите са ти били изпратени обратно.
И си проверявай пратките при получаване, ако ще не в коридора,а в асансьора. Аз винаги ги отварям пред куриера с идеята ако нещо липсва, да го документираме и двамата. Веднъж ми се случи от ЕМ-АРТ Бургас да ми липсва един артикул. В пакета имаше опис на изпратените артикули и двамата с куриера сравнихме и видяхме,че липсва. Все пак, понеже куриерите нямат изработена политика с тази област,а и не им е работа, платих цялата сума на поръчката,вкл. и на липсващия артикул, но после имах документ (така да кажем),че един артикул на стойност 2,20 не е бил в пакета и от ЕМ-АРт ми върнаха тези пари веднага с пощенски запис.

# 415
Kати не се ядосвай сигурно са много заети и не е злонамерено, прати им любезен е-маил с напомняне и банковата си сметка с всички детайли.

# 416
дори и да не са пари 5лв.- въпроса е принципен!
Защото това са търговци, които градят име, което много бързо може да бъде опетнено.
Дано четат тук Wink

В предния си пост имах в предвид който иска да кача нещо в библиотеката- да ми праща- днес мога. Но като се прочетох...не се разбрах... Laughing

# 417
аз те разбрах, значи всичко е точно, а ти имаш нужда от почивка Laughing (или просто не се връщай да си препрочиташ постовете)

На снежното поло не се отваря линка към схемата! Казва "файл не найден"

ето това е оригинала, ако може да го качим някъде другаде, да не изчезне пак
http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i113/0810/08/404a75d5482f.jpg.html

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 11:37 от Amelly

# 418
Кати, настоявай, не се предавай. Това все пак е 1% от брутната ни заплата.  Grinning Ако се дърпат, обясни, че пишеш в най-посещавания форум на плетачки в БГ и те не биха искали да получат лоша слава сред клиентите си, нали?

# 419
На снежното поло не се отваря линка към схемата! Казва "файл не найден"

Amelly, благодаря ти! Оправихме всичко  Peace

P.P. вече можете да намирате библиотеката и оттук:
http://mimikir.comze.com/index.php?p=4

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 13:55 от кИриЛизАциЯта е нА всЕки КилОметЪр

Общи условия

Активация на акаунт