С хобито си се гордеем, ПЛЕТЕМ и греем

• 105 165
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Е аз почнах не от листото де. После ще ги наниз за него.  Simple Smile Винаги си измислям мой начин. Инжски.  Joy

# 466
Пиша ви под обстрела на две бебета, едното болно... бррр  #Cussing out #Crazy

Честита рожденничка, Chova! Да ви радва много и да е много здрава и щастлива!

Много красиви шалчета и на Мацата, и на Амели, а рокличката на Сбъдваща мечти много ме изкуши - страхотна е станала. И без това имам рошава прежда. Вижда ми се лесен модела  newsm78

Аз плета елхички в несвяст, че позакъснях за Базара. Благодаря на Дидка за напътствията   bouquet  Hug.

Това е костенурката, която обещах да покажа. Лоша снимка, но пък единствена  Mr. Green

На бебка есенната шапка... и много целувки от нас Heart Eyes

Желязна ръка, цялата страница ли искаш или само схемата? Аз довечера мога да ти напиша обясненията, ако не ти е късно. Ако има кой да ти преведе самата плетка и може да ни се получи.  Hug

# 467
Lily, страхотни са всичките показани неща! Елхичката е много оригинална, създава коледно настроение!
Chova, ЧРД на принцесата! Весел празник!   bouquet

# 468
Здравейте, момичета!
Честит рожден ден на дъщеричката на chova!!!
Аз май в последно време само си намирам извинения за да не плета  Blush Ама иначе се ровя в нета и събирам идейки, че онзи ден си преинсталирах компа на бързо и ми изчезнаха всички запаси от линкове.  Cry
Шапка - елхичка интересно ми е с каква прежда е плетена, имам предвид тази от първия пост!?
 Бях си запазила едно видео и един линк за рачешката стъпка, ама сега успях да открия само линка, на руски е, всъщност къде изчезна линка за сърчицето от youtube, или аз не го виждам   Embarassed
И мен ме зарибихте със този шал от дропс, и се чудя с коя прежда ще е по-добре да го започна - орхидея на статекс или калина  Thinking вие с коя бихте ми препоръчали, орхидеята ми се струва по-дебела?
За тези които имат желание да плетат играчки, ето тук съм превела снежкото от lionbrand, и ще продължа да качвам преводи на тези играчки които съм направила.
Ох, за малко да забравя да благодаря на tane за обяснението дето ми даде на синия шал.   bouquet
Beborana аз лично плета повече на една кука (да не кажа само) и може би заради това не виждам зор да плета yarnart baby така, даже някои от играчките ми са плетени с нея с кука 1,7мм. Бебешкото одеалце дето плетох е пак с тази прежда но с по-голяма кука, мисля че беше с 3.5мм
Lily страхотни неща си показала особено ми харесаха елхичките!   bouquet Бързо оздравяване на бебока!
Спорна плетка на всички!   bouquet

# 469
Lily , страхотни неща! Елхичките са  newsm81 Шапчицата на бебка ( а и самата бебка) са  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ще ти бъда благодарна за превода, много! newsm51 Ако може цялата страничка  Embarassed (ужасно съм нахална)
Пепито 21, благодаря за превода на Снежкото!  bouquet Мисля , че Орхидея е по - добра от Калина, и като състав, и като издържливост Peace За шапката елхичка най - вероятно някакво букле, ама трябва да се рови из сайтовете  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 11:14 от Желязна ръка

# 470
Е аз почнах не от листото де. После ще ги наниз за него.  Simple Smile Винаги си измислям мой начин. Инжски.  Joy

Така съм съгласна Wink Чудя се каква прежда да си взема за него  newsm78

# 471
Lily, много са ти красиви елхичките и не само те Heart Eyes
И аз се присъединявам към чакащите превод на шала пуснат от Амели.
chova, да ти е живо и здраво момиченцето!

# 472
  • София

STOCKINETTE ST (St st): Knit 1 row, purl 1 row alternately when working on straight needles. Knit EVERY round when working on a circular needle.

1 ред лицево-1 ред опаково. Ако плетеш на обръч в кръг, всеки ред ти идва лицев, а отзад ти се получава опаково. Това е.

http://www.planetshoup.com/easy/tips/glosscroc.shtml речник на плетаческите съкращения

Мими, ако прецениш, плясни и това в библиотеката
http://www.needlepointers.com/displaypage.aspx?ArticleID=34535&a … om%2fglossary.php
не го изчетох до край,но ми се види полезно, само ако може и да се запамети някъде в някой наш си,постоянен линк, не знам дали има такава опция, да се прехвърли,че ако този линк някой ден се закрие,да не изгубим инфото.

Демек гладка лицева

Чова, честито пораснало детенце!  Hug

# 473
Абе, вие съвсем на чат го обърнахте!

Чова, честит празник!   bouquet
Лили, може ли схема на елхичките?

# 474
Така съм съгласна Wink Чудя се каква прежда да си взема за него  newsm78

Гледай да не е боцкаща. Моята е 100% памук.  Simple Smile

Стейси, къде видя чат?  Shocked

# 475
  • София
mamanagali от това ще ти стане ясно:
http://picasaweb.google.com/PamiraM/Pletivo#5408773547638279538
за съжаление видеото не си го намирам, на този етап. Аз сама се изгубих вече в хилядите неща, които съм събрала, а и на работа нямам възможност да проверя линковете с видео, пък не помня как се казваше.

Оф, и аз снощи захванах това шалче, че отдавна му се каня.
А вчера си поръчах и днес получих Мерино/сиво и червено/, "Роси" и Картопу бяло и червено/като за мартеници/, но какво ще правя с тях още незнам.Бях се зарекла да доплета всичко, което съм захванала, после да приключа с всички прежди, които имам и чак тогава да купувам нова, но...........не можах да издържа и се затрупах. Но като гледам тук май не съм само аз така.  Явно това ходи по плетачките Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 15:34 от pamira

# 476
Здравейте плетачки! Вече три теми пропуснах, нямам време да ви чета, да плета, абе за нищо. Боледувахме доста дълго и сега наново събираме сили, от два дни съм хванала куката, ама не прекалявам, че съм загубила тренинг. Преди да се разболеем бях снимала две готови неща - с тях мога да се впиша сега в тази тема.

елече за Яна с остро деколте, с помощта на Мацата и на Steisi

блузка за мен

Ето за рачата стъпка
http://www.yoshta.com/2007/09/blog-post_14.html
тук има видео http://www.hookedonneedles.com/2008/08/reverse-single-crochet-border.html

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 15:45 от venividivince

# 477
  • София
Пуф ти откъде го захвана че направо на 50.Аз го почнах на 5 и разширих до 39 - преждата е NAKO, май последно на игли No5/или 4/ го почнах, сега като се замислих незнам щото много се чудих.

# 478
  • София
Вени, така се радвам да те видя!!!!
А още повече да прочета, че съм ти помогнала  Crazy

Страхотно е станало елечето, със здраве да си го носи твоята Яна!!!

А блузката за теб е нещо пак от рода на онзи пуловер с широките ръкави, нали?
Кога ли ще дофтасам да си направя такъв  Rolling Eyes

И да не се разболявате вече и да отсъстваш толкова много теми  Naughty

# 479
Вени можеш ли да дадеш някаква схема или обяснение как си изплела блузката, че много си падам по тези с ръкави тип "прилеп" и искам да се пробвам да си направя такава. Предварително благодаря  Hug

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 16:46 от Fantasy_Girl

Общи условия

Активация на акаунт