Отказване от силиконови зърна. Как?

• 1 953
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
milenaire, мерси.
При нас сега има ново 20. Бебо вече отказва категорично да суче със силиконовите зърна Shocked Не знам как успя толкова бързо да отвикне от тях. И сега гладен не гладен се бори с моите зърна и това е. Не иска да захапе като хората, дърпа само зърното ми и боли ужасно. Суче само 5-10 минутки (със силиконовите беше по 15-20) и се отказва. Вярно, че си спи по 3 часа, но много ме е страх, че изяжда по-малко отколкото преди  Confused Струва ми се, че и памперсите са доста по-леки отколкото бяха до онзи ден... Как да разбера дали не ми остава гладно детенцето и как да съм спокойна, че от неправилното сукане няма да ми намалее кърмата?

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 13:17 от Addri

# 16
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Наблюдавай броя на напишканите и наакани памерси за 1 денонощие. На тази възраст трябва напишканите да са 6-8, а наканите поне 2-3.

# 17
  • София
Следя памперсите. Горе-долу толкова са, но преди определено бяха повече и по-пълни  Confused

# 18
Моят съвет е да не го чакаш да прегладнее и да стане неспокоен и нервен за яденето. Наблюдавай го е когато стане леко неспокоен в съня си, започне да се разбужда тогава да се опиташ да го сложиш внимателно на гърдата без силиконовите зърна. Така няма да е много гладен, ще е отворен за експерименти и на двама ви ще е по-лесно да се направлявате. Важно е да го слагаш правилно и да суче захапал добре зърното и голяма част от ареолата, за да не ти разрани гърдите.
До колкото разбирам от предните ти постове, ти си пробвала първо със силиконови зърна  и в процеса на храненето да ги махнеш и бързо да го сложиш без тях, но не е станало, така ли?

# 19
Адри, опитай се да се успокоиш, защото това е важно и за двама ви, въпреки, че знам колко ти е трудно. Самата аз съм минала през нещо подобно. Можеш да опиташ да го кърмиш сънен, преди да е прегладнял твърде много, да внимаваш да си отваря добре устичката, за да поеме по-добре гърдата и устничките му да са обърнати навън. Добре е да продължиш да прилагаш компресия, а ако смяташ, че не е изсукал достатъчно можеш да се доизцедиш след кърмене и да даваш изцеденото мляко след хранене при следващото кърмене. Добре е изцедената кърма да му се дава с лъжичка, дозаторче (настрани към бузката) или чашка. Тъй като детето се е хранило до сега по 3 съвсем различни начина е нормално да е толкова объркано и е нужно време да разбере какво се очаква от него. Опитай трика с насочването на зърното малко по-нависоко, като си отвори устата опитай да не отместваш гърдата надолу, а да опита той да си надигне лекичко главичката и така да поеме. Ако ползвате възглавница увери се, че тя не му пречи за навеждането назад или опитай да я изместиш, така че да има свобода на движение на вратлето и главичката   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт