Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 205
  • 616
  •   2
Отговори
# 135
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ау, много е красив Shocked. Благодаря   bouquet

# 136
  • Варна
Уау! Много красив!  Heart Eyes

# 137
Ама не си представяйте, че гривните от мъхов ахат изглеждат като образеца от Уикипедия. Laughing Много по-семпли са...

# 138
ето момичета тук може да намерите доста информация http://dreamland-bg.com/index.php?topic=94.15

# 139
Ама не си представяйте, че гривните от мъхов ахат изглеждат като образеца от Уикипедия. Laughing Много по-семпли са...
не е точно така, има и по-красиви:
http://mhspector.bigcartel.com/product/silvered-lava-with-celest … nd-agate-bracelet
http://www.fengshuimall.com/feng-shui-jewelry/natural-moss-agate-bangle-bracelet
http://www.etsy.com/listing/174184576/moss-agate-stone-bracelet- … acelet?ref=market

# 140
Особено третия вариант.

# 141
  • София, Лагера
Daisy^Slava, ще кача снимка, като го снимам на светло  Peace Иначе самият пръстен съм го взимала от Индия, където ги добиват, не вярвам да е менте  Laughing
Мацки, вчера ми пристигна белия лабрадорит (лунния камък) Няма такава красота!!!! И него ще снимам, но на първо време да покажа какъв е на снимка от нета: такъв, но овален и в златен обков  Heart Eyes
Скрит текст:

И любим лабрадорит, пак е снимка от нета, не вярвам аз да направя по-добра, въпреки че моят е по-красив:
Скрит текст:

Ей, дано не досаждам, но...
Скрит текст:

# 142
Ноеми, откъде си ги поръчваш?

# 143
Днес съм с огърлица от сердолик (подарък от съпруга ми когато бях бременна). И т.к. днес съм с нея реших да почета за камъка.

Съгласна съм, че ако камъкът е за лечение, трябва да е суров-необработен. Не съм съгласна обаче че при обработка се изменя атомната кристалната решетка ( за да се измени кристалната решетка трябва да се достигне до температура на топене на камъка, а такава не се достига).

Изменя се. За да стане от натурален-  прозрачен, това е изменение на решетката отвътре. Всяка термична обработка изменя структурата на кристала, колкото повече е обработен, толкова по изменен е той. не е задължително да стигне топене. Достатъчно са измененията по камъка след обработка.
Нали като вземеш тестото, и го опечеш, вече не е тесто... а хляб...
Същото с кристалите...

# 144
Сукубос, на какво държиш камъните? Витрина, рафт? Слагаш ли допълнително осветление, за да изпъкне красотата на камъните? На мен ми се иска, но ползвам рафтовете на соцсекцията и не знам как да монтирам допълнителен източник на светлина.

Във момента съм ги подредил на рафт, нещо като олтарче, със кристали, цветя, свещи, и ароматни пръчици редом до една Ганеш и една осветена Янтра от Индия. Много е отпускащо след натоварен ден да седнеш, и да медитираш за малко...
Аз също искам хубаво осветление, за да наистина изпъкне цялата красота на камъните... Особено опалите, рубините, смарагдите, топазите и сапфирите. Някой път ще направя снимка, да ги покажа тук.

# 145
Имах предвид тези, които се продават наоколо. По принцип има прекрасни образци в интернет, но мъховият ахат, който се продава в София, на местата, на които поне аз знам, е много по-обикновен на вид. Нямам претенциите да съм много добре информирана и силно на ти с камъните, говоря за тези, които аз съм виждала.

# 146
Имах предвид тези, които се продават наоколо. По принцип има прекрасни образци в интернет, но мъховият ахат, който се продава в София, на местата, на които поне аз знам, е много по-обикновен на вид. Нямам претенциите да съм много добре информирана и силно на ти с камъните, говоря за тези, които аз съм виждала.

В укипедия има грешка. Ахата на снимката там е дървесен ахат "Tree agate" който е много по различен от мъхов ахат "Moss agate"...

tree agate е това:

А Мъховият ахат всъщност е това:

Разбираемо е много често ги бъркат....

# 147
една гривна от Мъхов ахат е това:

Изящно, нали????  Виж това не бях се сетил да си купя:))))

и сега от Дървесен ахат:

Е, ахата е камък който бих ползвал за гривните повече, отколкото метафизичните му спсобности, защото по принцип не е мой камък, нито ме влече кой знае колко:)))))

какво ще кажете за Океанският Яспис?:

# 148
Днес съм с огърлица от сердолик (подарък от съпруга ми когато бях бременна). И т.к. днес съм с нея реших да почета за камъка.

Съгласна съм, че ако камъкът е за лечение, трябва да е суров-необработен. Не съм съгласна обаче че при обработка се изменя атомната кристалната решетка ( за да се измени кристалната решетка трябва да се достигне до температура на топене на камъка, а такава не се достига).

Изменя се. За да стане от натурален-  прозрачен, това е изменение на решетката отвътре. Всяка термична обработка изменя структурата на кристала, колкото повече е обработен, толкова по изменен е той. не е задължително да стигне топене. Достатъчно са измененията по камъка след обработка.
Същото с кристалите...

Елементарна физика (7 или 8 клас се учи), атомната кристална решетка се променя при достигане на температура на топене. При никоя от обработките не се достига такава температура...точно примерът, от камък не си получил вода, а си е същия камък. Добре е преди човек да твърди нещо да вземе да прочете

# 149

Същото с кристалите...

Елементарна физика (7 или 8 клас се учи), атомната кристална решетка се променя при достигане на температура на топене. При никоя от обработките не се достига такава температура...точно примерът, от камък не си получил вода, а си е същия камък. Добре е преди човек да твърди нещо да вземе да прочете

Имах впредвид друго, че преминал камък през термична обработка, губи свойствата си, или отслабват. Вибрациите му отслабват,и естествената му енергия изчезва. За решетката си права, тука сбърках, определено, за което се извинявам.

Общи условия

Активация на акаунт