Отговори
# 120
  • София, Лагера
Еха, socubos, впечатляващо!  Hug Ще се радвам още да споделиш, когато имаш време!

П.п. (имаш ли чароит?)

# 121
Еха, socubos, впечатляващо!  Hug Ще се радвам още да споделиш, когато имаш време!

П.п. (имаш ли чароит?)

Разбира се, със удоволствие... по принцип е много трудно да намериш хора, с които да споделиш същата страст, защото или много малко се интересуват или те мислят за луд:))))
Кристалите ми станаха страст, и мисля че те ме спасиха, и промениха живота ми към по-позитивна страна.

Да, чакам един пакет от Crystal age във понеделник със 12 кристала и чароит включително,имах едно парченце, но ми го откраднаха, но както и да е... много хубав кристал е, добива се САМО от Русия. Кръстен е на реката Чаро. Не е напълно изяснено защо не се среща на други места.

Чакам и един невероятен камък също, до 1-2 седмици... нарича се огнен ахат.. ето картинката.. какво мислите за него?

# 122
  • София, Лагера
Аз имам едно парче чароит, бижутерът-каменар, който ми прави бижутата ми го подари. Не е шлифоват, просто парче скала.
Иначе има прекрасни топки от чароит, но са много, много скъпи (над 1000 лв). А в музея Земята и хората има прекрасна ваза, цялата от чароит... При това светъл, наситен  Heart Eyes
Аз ахат не харесвам под никаква форма. Само синята дантела, но него по-скоро защото детето ми го харесва и си го избра да му го купя, та развих някаква привързаност  Laughing Иначе избирам камъните по сърце, не по вид. Не знам защо така не се разбирам с флуорита и розовия кварц, знам колко са силни, имам ги, даже и на топки, но не ми влизат в сърцето.
Любими са ми лабрадорит, пл. кристал, лапис лазули и хризокола. Peace. Също и аметист, хризопраз и хериотроп, но те от време на време. Имам доста късове камъни и 10 топки.
Скрит текст:
А когато се срещам с негативни хора си нося шерл в сутиена  Blush

# 123
# 124
Аз имам едно парче чароит, бижутерът-каменар, който ми прави бижутата ми го подари. Не е шлифоват, просто парче скала.
Иначе има прекрасни топки от чароит, но са много, много скъпи (над 1000 лв). А в музея Земята и хората има прекрасна ваза, цялата от чароит... При това светъл, наситен  Heart Eyes
Аз ахат не харесвам под никаква форма. Само синята дантела, но него по-скоро защото детето ми го харесва и си го избра да му го купя, та развих някаква привързаност  Laughing Иначе избирам камъните по сърце, не по вид. Не знам защо така не се разбирам с флуорита и розовия кварц, знам колко са силни, имам ги, даже и на топки, но не ми влизат в сърцето.
Любими са ми лабрадорит, пл. кристал, лапис лазули и хризокола. Peace. Също и аметист, хризопраз и хериотроп, но те от време на време. Имам доста късове камъни и 10 топки.
Скрит текст:
А когато се срещам с негативни хора си нося шерл в сутиена  Blush

Всеки човек е роден под различни символи, дати, знаци, и съответните енергиини влияния, нормално е да имаме различни потребности, включително и със кристалите. Аз например никога не съм харесвал Тигровото око, но изведнъж, сякаш изпитах някакво привличане от него, и започнах да го нося. Никога не знаеш накъде ще те подведе вятъра/енергията, затова аз кова всичко на камък. Изумително е как почти всеки ден аз научавам по нещо ново за камъните, и преоткривам нови камъни, видове, и нови светове.
Лабрадоритът е СТРАШЕН камък. Трудно се фалшифицира, а виждала ли си Спектролит? Той е от рода на Лабрадорита само че с много повече нюанси, ето ти картинката:

Синята Дантела е страхотен, но не като полиран, а във суровинният му вид, поне на мен ми харесва повече:

Намира се доста трудно и цената му е висока...

Хелиотропа, апропо кървавият камък го харесвам заради историята му, както и метафизичните му способности. Искам да си купя черепче от него един ден, ама никога не попадам на някое, което да ми харесва. Искам уникален и красив екземпляр, но явно времето да го намеря, още не е дошло... newsm78
Топките от какъв камък  са ти?
Аз имам 3.. 2 планински кристал и една Рутилов Кварц... Много ме е яд, че Рутиловият кварц, който ми беше терминиран се оказа фалшив... дадох сума ти пари за него, и за 2 дни разбах че е фалшификат, и то от най финните. Жилката просто се извади от него... #Cussing out

Един съвет... наистина, внимавайте. Има много фалшиви камъни, дори и от 1 лев. Дори и от музейте. Има и камъни, който са им объркани имената, наскоро видях във едно магазинче, че Ахат Синя Дантела го водят Халцедон, и доста поспорих със продавачката, която си мислеше че е компетентна по всичко... Не заради мен, но има хора, който не са все още просветени на тази тема, и ще ползват камъка, за съвсем различни цели, от тези, за който е предназначен...

Много камъни са просто стъкло... Просто намерете сертифицирани източници, откъдето да си купувате кристалите... и най важното.. ТЕСТВАЙТЕ ГИ, преди да ги ползвате, защото няма да работят.
Аз се научих да правя разликата, но много хора не биха могли...

Сега относно ползването им... има 3 неща, който трябва да направите преди да ги ползвате.. пречистване, зареждане и програмиране...

Първо се пречистват. Има няколко метода. МОРСКА Сол, под Земята, на свещ, или с билки или течаща вода. най добре водоем, или река, за да се снабдят със природните сили, и енергии. Може под дънер. Може на дъжд. Всички тези методи изчистват камъка от негативна енергия. Защото камъка докато достигне до вас, е преминал през доста ръце, и негативни влияния, както и хора със негативни емоции, дори и болести (не забравяйте, болестите са енергия пак)...

Относно солта: Някой кристали особено меките, трябва да се внимава със солта. Защото солта може да израни нежната им повърхност. Това са Малахит, Селенит, Пирит, всички кристали със твърдост под 4 на Мос.

Както и водата... някой кристали като селенит, ИЗКЛЮЧЕНО Е да ги слагате под вода. Тя ще се впие в някой, и след много кратко време, ще се натрошат!!!!!

Зареждане... след пречистването, камъните трябва да се заредят с енергия... докато кристалите за част от майка земя, те ползват Ин енергията,  която е женската. Един път отчупени, те вече нямат основният източник на енергията, затова те трябва да ползват Ян енергията,която е мъжката. Тоест... енергиятя отвън. Това са Слънцето и Луната. Поставете кристалите си за един ден отвън на слънцето, ще бъде достатъчно да се заредят (Нали се сещате, че кристалите особено КВАРЦОВАТА фамилия имат способността да запазват ВСЯКА информация във кристалната им решетка, и да записват, а някой минаерали им трябва да се заредят на слънце, за да имат резонанс/елекричество/заряди в тях, научно е доказано )...
НО, ВНИМАВАЙТЕ. Не ИЗЛАГАЙТЕ АМЕТИСТ, РОЗОВ КВАРЦ, ЦИТРИН и ОПУШЕН на слънчева светлина, заото избледняват много бързо. Тогава откъде да се заредят...
Ами Луната....
Оставете ги навън за 2-3 нощи, да се заредят със женствената, и нежна енергия на луната. Ефекта ще е поразителен. От личен опит го знам...

Сега, най трудната част... програмирането им. Само ще отбележа, че само един кристал може да бъде програмиран, и това е Кварцът-Планинският Кристал.. всички останали могат да бъдат ПОСВЕТЕНИ. Посветени значи, че трябва да намериш камъка със най добрите/удобни метафизичните способности, удобни за самият теб и да го посветиш на себе си. Тоест всичките камъни са вече програмирани (например аметистът за успокоение, розовият кварц за любов, цитринът за успех и пари), и трябва да ги посветиш на себе си, според индивидуалните ти нужди. Докато Планинският кристал, можеш да го програмираш, променяйки метафизичните му способности на който си искаш. Тоест можеш да програмираш метафизичните способности на Аметистът във него, или Цитрина, или Тюркоазът, или на който камък искаш, както и на няколко наведнъж. Затова Планинският кристал неслучайно е наречен УНИВЕРСАЛНИЯТ КРИСТАЛ. Хамелеонът, основата. Всеки кристал/минерал съдържа планински кристал в него, като ОСНОВА!

Трябва наистина да разбереш природата на кристалите, надявам се че сте ме разбрали какво искам да кажа по-горе...

Та така, програмирането. намерете едно местехце, удобно за вас. Сядате... и държите кристала във доминантната си ръка. Проучете кристала, като го гледате, и затворете очи...представете си, че сте вътре в кристала, преоткриите природата му, свържете се със съществото във кристала.  Представете си, че светлина нахлува във тялото ви от коронната ви чакра, и отива във кристала ви, зареждайки го със енергия. Поднесете кристала близо до устните ви, и кажете намеренията си.. например "Аз, (името ви), ти благодаря че си с мен, искам да ползвам енергията ти за мое благо, и за другите, да имам любов, късмет, пари (не се проалчнявайте, запомнете това), както и ще дарявам всички около мен със любов, разбиране, и подкрепа. Имам нужда да оздравея/намеря любовта си/просветление/да се разбирам с децата/повишение/ексурзия/пари за лечение/успешна операция/да си намеря работа, и КАКВОТО пожелаете"... Но запомнете едно.. кристалите не са магически камъни за сбъдване на желания. Те просто ще резонират както ги програмирате, и НАСОЧВАТ, във правилната посока, и отблокират запушените енергиини потоци (парите са енергиен поток, лщбовта, късмета, итн)....
и НИКОГА не ползвайте камъните за отмъщение или зло намерение... защото те самите не правят разлика, и ще почнат да вибрират със енергия на злоба, завист отмъщение, и може само да си навредите. Каквото повикало, такова обадило, нали знаете...

накрая, вдъхнете към камъка няколко пъти, защото всеки дъх има различна структура, индентификация... тоест го маркирате/подписвате като ваш, личен камък.

Готови сте...

Уф изписах доста, сигурно си мислите че пиша от 4ти километър, хахаха

Здраве от мен... надявам се да съм помогнал..

Намасте!

# 125
  • София, Лагера

Топките от какъв камък  са ти?
Имам 2 от планински кристал, едната за вкъщи и една за офиса. Другите са: аметист, флуорит, селенит, авантюрин, карнеол, хематит, розов кварц и опушен кварц. Имам и страхотен лабрадорит, но с форма на сапун. На този камък сферичнта форма не му отива, не може да иризира хубаво. В същност той по-скоро е спектролит, защото има и зелено, и синьо и много жълто, целият направо блести на светлината. Спомням си как случайно минавах край щанда за минерали в МОЛа, сякаш някой ме хвана за ръка и ме дръпна към щанда, погледът ми се прикова само и единствено на този камък. То в същност така започна и страстта ми за минерали  Simple Smile

Като бижута имам 2 лабладорита висулки - син и жълто-зелен. Също и планински кристал на пръстен и висулка, аметист на пръстен и висулка; само висулка от малахит и една прекрасна с форма на монета от лапис лазули. Пръстени с: перидот, хематит, зелен турмалин, жълт турмалин, аквамарин, оникс и сапфир. Почти всички бижута са ми по поръчка, със съвсеееем тъничък и фин обков, само камъка да се вижда. Висулките ми са дори и без, само с държач, за да се допират до кожата ми.
Днес си очаквам да ми е готова висулката от лунен камък, от иризиращия. Бяло-син  Heart Eyes

Аз всички камъни съм си ги чистила на вода, без селенита. Програмирала съм ги още в деня на покупката. Не съм ги "наричала" за нещо специално, а се препокрива със личните им мистични характеристики. От време на време ги оставям на слънце (без цитрин, розов кварц и аметист). На пълнолуние ги оставям всички на луна светлина на терасата.
След "употреба" си ги мия (без селенита).
Често спя с топка аметист, парче содалит или лазурит  Whistling И се скъсвам да сънувам!  Laughing

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 07:40 от Ноеми

# 126
Дали са истински косите на Венера в магазинчето на природонаучния музей? Преди време ги гледах, но ми се сториха скъпички, а бяха малки камъчетата с малко включвания  Thinking

# 127
Na wсякъде където пътуваме си купувам камък, специафичен за страната ( или бижу с камък). Обикновенно посещаваме мини/или местни пазари.
ако е само камък го нося да му направят обков.
Имам и мн естествени камъни, някой наследствени, др купувани през годините...

# 128
Днес си купих пръстен с циркон на Даниел Петров ("Прецизъ") със сертификат. Много изчистен обков и много красиво шлифован е камакът, с две години гаранция. Щастлива съм! Flutter Купих си и гривна от мъхов ахат.

# 129
Честито, Бижу! Със здраве да си го носиш!  Hug

Ноеми, може ли снимка на пръстена с перидота?  Praynig Видях едни обеци с него, големи, висящи, блестящи и още си мисля за тях, а беше отдавна.

Лично аз харесвам най-много аметист. Не мога да обясня защо, толкова е фин, красив, силен и магнетичен... Явно и той си ме е търсил, за да го намеря аз.

# 130
Честито момичета. Със здраве да си ги ползвате. Майка природа продължава да дава свойте подаръци на хората. Бъдете щастливи със тези хубави придобивки, радвайте им се, и бъдете красиви.
Но обработените термично камъни са със изменена решетка, и нямат свойствата на необработените, натуралните. След термична обработка(радиация, топлинна обработка, под налягане, итн), свойствата им се губят понеже кристалната им решетка се изкривява, и губи метафизичните си способности... Аз бих предпочел бижу със необработен камък, оформен, имам гривни със натурални камъни и са великолепни...
Но ако предпочитате камъните за красота само, без матафизическите им способности, или не вярвате в това, няма нищо лошо да носите обработените тогава... зависи от всеки индивидуално...

Ноеми, с теб споделяме еднаква страст към лабрадорита. Имам една плочка, която ми е до Ганешата и е много красив, когато светна светлините, и започва да блести със пълна сила. Много е красив, и много успокояващ.
Аквамаринът... толкова красив и все едно наистина имаш парченце вода в себе си. Имам слабост към този камък, имам 2 малки натурални парченца, само гледайки към тях те релаксират. Щастливка си, ако го имаш.
харесва ми как съчетаваш натуралните камъни, и имаш респект към тях, и начина по който ги ползваш. Съчетаваш полезното и приятното. Аз също спя със една голяма друза Аметист до леглото ми, и розов кварц. Понякога държа в ръката си опушен кварц, докато спя. Има поразителен ефект. Обожавам като се събудя, да оглеждам аметиста... толкова е успокояващ, и зареждащ, и зарежда денят ми със много позитивни мисли и настроения.
Обожавам също да медитирам с камъните, под звуците на Тибетските пеещи купи.

# 131
Сукубос, на какво държиш камъните? Витрина, рафт? Слагаш ли допълнително осветление, за да изпъкне красотата на камъните? На мен ми се иска, но ползвам рафтовете на соцсекцията и не знам как да монтирам допълнителен източник на светлина.

# 132
Днес съм с огърлица от сердолик (подарък от съпруга ми когато бях бременна). И т.к. днес съм с нея реших да почета за камъка.

Съгласна съм, че ако камъкът е за лечение, трябва да е суров-необработен. Не съм съгласна обаче че при обработка се изменя атомната кристалната решетка ( за да се измени кристалната решетка трябва да се достигне до температура на топене на камъка, а такава не се достига).

# 133
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Как изглежда мъховият ахат?

# 134

Общи условия

Активация на акаунт