Отговори
# 105
  • София, Лагера
Е, Daisy^Slava, друза дори и китаец трудно би могъл да имитира!  Laughing Laughing  Peace Пък и китайци по Родопите няма  Hug

Lindie, около 60-70 лв струват що годе бистрите топки  Simple Smile Колкото по-прозрачни, толкова по-скъпа. Но прозрачен кварц в Интергеоресурс напоследък няма. Има във Вантони, преди 2 седмици си купих топка за 60 лв от щанда им в Халите.

Красива Белла, неоформените (т.е. в естествени форми) кристали са по-евтини.

Девойки, някъде в началото на април всяка година в музея Земята и хората има експо на кристали и минерали  Peace Като разбера кога ще е, ще пиша тук  Simple Smile

# 106
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тези дни си купих гривна със седефена декорация, и покрай нея ми хрумна да наснимам и да ви покажа моите бижута с камъни.
Та ето я гривната
Скрит текст:
планирам да я нося с този пръстен с лунен камък
Скрит текст:
Истински е камъкът, обаче с тези обяснения тук ме накарахте отново да проверя Laughing
Още:
обеци с тигрово око- големи са и тежки, рядко ги нося Blush
Скрит текст:
от любимия кехлибар имам висулка
Скрит текст:
обеци
Скрит текст:
и една особено любима гривна, която не свалям никога
Скрит текст:
Другата гривна на снимката също нося постоянно, тя е с оникси. Все и падат гайките и вече трета съм сменила с някаква смотана, докато и дойде време за поправка на бижутер Rolling Eyes.
Гривна с родонит
Скрит текст:
Тези май са малахитени, вече не помня и съм им изгубила сертификата. Камъкът е релефен, зелен със сиви жилки.
Скрит текст:
И накрая- мил форумен подарък- гривна с тигрово око и вулканичен камък, планирам да нося с колие от вулканичен камък, ето така
Скрит текст:

# 107
Новата гривна ми хареса, със здраве да си я носиш и още да си купиш!

# 108
Девойки, някъде в началото на април всяка година в музея Земята и хората има експо на кристали и минерали  Peace Като разбера кога ще е, ще пиша тук  Simple Smile
Пък да вземем да се съберем и да идем заедно? Blush Flutter

joy_r, чудеса! Heart Eyes

# 109
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря Hug.

И един въпрос- как да позная истинския ахат?

# 110

Страхотна идея!

# 111

Страхотна идея!
Не са ли в постоянната експозиция  newsm78 Аз съм ги виждала не на специално експо

# 112
Идвам с малко инфо от днес: съветвам ви да НЕ КУПУВАТЕ от тези връзки, които се предлагат масово в интернет вече- няколко пъти съм си поръчвала, понякога стават за нещо, но специално днес получих един рутилов кварц, в който има множество мехурчета вътре  Shocked- пластмата отвсякъде. Изобщо не знам защо поръчвам такива неща при положение че знам положението. Наистина трябва да се види и да се пипне  Tired

# 113
  • София, Лагера
Ох, специално рутиловият и турмалиновият кварц масово са ментета  ooooh!. Гледайте иглите да са тънки, буквално като коса и хаотични, не плътни като корда и подредени  Thinking

И още нещо, дами, не се доверявайте на продавачките в магазините. Не че искат да ви "прекарат" момичетата, но често наистина не знаят, че продават синтетични камъни.
Малко офф:
Скрит текст:
Аз съм ЧР по професия и винаги съм се интересувала как работодателите избират хората, които назначават. В една от фирмите, няма да казвам коя е, за да не е реклама, всички продавачки са геоложки. И наистина разбират от минерали и състава им, някои и от енергии и чакри дори, дълбоко впечатлена съм! Познавам три от тях и затова знам квалификацията им и че са търсени неслучайно такива.

# 114
Бижу, подкрепям идеята !
Надявам се да е около Великден.

# 115
  • София
Момичета, напоследък все попадам на този онлайн търговец Магазин за бижута Eliza-кristal.com - оникс, естестени перли. Как да разбера дали са ментета? newsm78

# 116
  • София, Лагера
Нямам нищо против сайта, конкретния, но аз лично бих "пипнала" нещата, които купувам ... Peace

# 117
Ох, специално рутиловият и турмалиновият кварц масово са ментета  ooooh!. Гледайте иглите да са тънки, буквално като коса и хаотични, не плътни като корда и подредени  Thinking

И още нещо, дами, не се доверявайте на продавачките в магазините. Не че искат да ви "прекарат" момичетата, но често наистина не знаят, че продават синтетични камъни.
Малко офф:
Скрит текст:
Аз съм ЧР по професия и винаги съм се интересувала как работодателите избират хората, които назначават. В една от фирмите, няма да казвам коя е, за да не е реклама, всички продавачки са геоложки. И наистина разбират от минерали и състава им, някои и от енергии и чакри дори, дълбоко впечатлена съм! Познавам три от тях и затова знам квалификацията им и че са търсени неслучайно такива.

Ох, рутилов кварц много ми трябваше, жалко... Действително само по игличките може да се познае може би, но аз лично бих срещнала затруднение, дори ако трябва на живо да преценявам.  Sick
И аз се интересувам предимно от енергийна гледна точка от кристали, така че ще бъде чудесно да ми споделиш къде има магазин тази фирма в София.  Hug

# 118
# 119
Във момента сеиозно съм се захванал с камъни, и се превърнаха в моя страст, от година, имам над 200 камъка в колекцията си, ВКЛЮЧИТЕЛНО и редки.

Един изпитан метод за установяване на автентичността на Планинският Кристал/Кварц (Clear quartz).

Взимате едно парченце стъкло, и планинският кристал. Сега, имайте впредвид, че кварцът е по твърд от стъклото, 7 по скалата на Мос, докато стъклото е 5-6. Със кварца, опитайте да надраскате стъклото...ако успее да направи драскотина, значи е истински, а ако не, значи... имаме китайски боклук. Опитайте обратното, със стъклото надраскайте кристала... ако го одраска, значи е стъкло... а ако не, значи кварцът ви е истински.

ВНИМАВАЙТЕ, когато купувате определен тип кварцове. Ягодови, лимонови, черни, сини... всичко е фалшификат. Кварцът е САМО БЯЛ със фантоми. Има един кварц, който е червен, наречен Harlequin quartz който е наистина червен, но поради хематитът включен в него.
Определено, кварц, който е кристален, без включвания, купен от Китай за 5 долара, си е фалшфикат.
Цитринът, внимавайте с него също. Повечето цитрин на пазара е обработен аметист. Загряват аметиста до 900F и той става жълт, и го лансират като цитрин. Истинският цитрин е вид кварц, със много по блед цвят (например като бяло вино), и е терминиран.
Ахатите са наистина страхотни камъни. НО... 90% от тях са боядисани. Във природата не съществува розов, син, и зелен ахат. Оригиналният ахат е сив или кафяв. Има и един ахат наречен СИНЯ ДАНТЕЛА, но той не е точно оригинален Ахат, а е по близо до Халцедона.
Малахитът е често имитиран камък. истинският малахит е много фин и мек, със неравни КРЪГЛИ линии по него, докато фалшивият има еднакви тоналности, и пресечни линии.
Ако купувате Молдавит (Този кристал има висок резонанс, и е един от най високо вибрационните камъни), който е всъщност естествено стъкло,получило се от сблъсъка на метеорит със земята , и налягането на удара разстопява скалите, образувайки този камък. Той се добива само от Чехословакия. Фалшификатите са доста нерарвни цветове, и са доста по "блестящи" ако така мога да се изразя.
Котешкото око е често селенит, боядисан, и полиран...
Опушеният кварц е също много имитиран камък. Той се получава, когато майка земя облъчва планинският кристал със естествена радиация, порадо което той добива матов/сив/светло кафяв цвят, но много по светъл, и блед. Фалшификатите са много по-тъмни, и непрозрачни, или направо черни....
Внимавайте като купувате Рубини. Повечето от фацетираните рубини са Glass filled в превод запълнени със стъкло. Не казвам че са фалшиви. истината е, че повечето от рубините не отговарят добре на термичната преработка, при което се напукват. и какво следва, използва се технологията, за запълване на пукнатините със стъкло, или залепват 2-3 части във един камък. Това не ги прави фалшиви, но стойността им намалява. Разбира се, тези, който са минали термичната преработка, без пукнатини, или чупене, са баш онези, скъпите. Но на пазара често предлагат Glass Filled рубини, който ги пробутват за баш оригинални. Консултирайте се със професионален бижутер преди да ги закупувате.

Имам много инфо в главата си, но сега ми се спи че едвам гледам...

Лека от мен!

Ох между другото, купувам кристали от www.crystalage.com и от миньори приятели по света...

А вчера се сдобих с Ларимар:

Общи условия

Активация на акаунт