Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 267
  • 616
  •   1
Отговори
# 195
Ако някой не е разбрал- до 13 април има изложение на камъни и минерали в музея Земята и хората - в София. Peace
После да се похвалите тук какво сте си взели Wink

# 196
Здравейте. От скоро се запалих по камъните, минералите и то защото една жена която познавам продава прекрасни изделия със минерали.

Намерих я в продавалник.

Снабдих се със хелиотроп. макар че лабрадорит с добра иризация поне 20 см би ми стигнал, много харесах хладкия допир на обработения хелиотроп. Намерих си парченце и съм доволна. Също така намерих и хризоскола или там както му казват. Въпроса е че исках да знам според вас дали дупчените камъни имат по-малко действие? Сега съм поръчала 3 см лабрадорит за да го обкова и отзад да има контакт с кожата ми.
Четох някъде че дупчените камъни и тези които са нагрявани са безполезни или слаби.

Човека който ми е дал тези камъни, за тях платих, но ми прати още 2 които са ми неизвестни. Може и да са мъхов ахат или нещо подобно. В зелен цвят са. Може ли да ми помогнете като сложа снимка?

# 197
  • Бургас
Обожавам полускъпоценните и скъпоценните камъни,имам огромна колекция,но любими са ми ахат,лунен камък,но истинския,не синьото стъкло,лабрадорит и  опал

# 198
Четох някъде че дупчените камъни и тези които са нагрявани са безполезни или слаби.

Човека който ми е дал тези камъни, за тях платих, но ми прати още 2 които са ми неизвестни. Може и да са мъхов ахат или нещо подобно. В зелен цвят са. Може ли да ми помогнете като сложа снимка?

Няма никаква логика дупчените камъни да са с променени свойства - въпреки дупката кристалната решетка си е непроменена, както и химическия състав.  Имам приятелка, която е посещавала и се обучавала в някаква степен в някакви големи и авторитетни crystal healing центрове и тя си ползва гривни с мъниста.

А какво означава ТЕРМИНИРАН (terminated) камък?

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 11:38 от lorakh

# 199
  • Бургас

Няма никаква логика дупчените камъни да са с променени свойства - въпреки дупката кристалната решетка си е непроменена, както и химическия състав.  Имам приятелка, която е посещавала и се обучавала в някаква степен в някакви големи и авторитетни crystal healing центрове и тя си ползва гривни с мъниста.

А какво означава ТЕРМИНИРАН (terminated) камък?
Терминиран или Термокристален  е камък,който е получен от прашинки на скъпоценен или полускъпоценен какък,но нагряти при висока температура,аз си купих наскоро термокристален кварц-колие и обеци

# 200
Здравейте. Наскоро си купих хелиотроп колие. Много добре ми действа и намалява притеснението ми и ме кара да се чувствам спокойна. Самата му форма и блестящата повърхност ми хресват. купих го след като видях действието на хелиотропната друза пред компютъра ми.
Ето продавачката тук.
http://olx.bg/unikalen-i-ryadk-kamk-heliotrop-privlichasch-blago … enstvie-i59315354
И вие може да си купите.
Искам да питам има ли някой от вас унакит? Как действа? Ази мам един синджир дупчен камък но не съм го носила много време и не усещам енергията все още. докато този на колието, което е различно от това на снимката го усетих още в ръката си как ми трепти. Както усетих мощната енергия на лабрадорита.
Имам пък една гривна авантюрин синьо-зелен и като го сложа само хубави неща ми се случват!
Искам да питам притежателя на опалите как му действат? Аз си харесах един комлект от гривна с сърца и колие със опалити и е много красиво!Хубав ден!

# 201
Здравейте,отскоро се интересувам от кристали и минерали.Животът ми се промени към по-добро откакто имам няколко от тях.Вземам ги от Иван Митев от Хасково и наистина действат.Поне не се съмнявам дали са истински.

# 202
Здравей Мама Зизи...за мен отя човек продава много скъпо. и медальоните. Аз намерих 1 качество лабрадорит медальон за 35 лв и полиран отделно обкова е 35 лв. Какво иска там около 120 лв? Просто не разбирам защо толкова скъпо продават. Не ми е ясно как намира и всичко това трябва да има разрешение, но ако всички тръгнат да продават камъни на грам сме загубени. За харесвания от мен хризопраз излезна около 100 лв за около 20-30 грама. Просто непоносимо.

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 15:49 от Анонимен

# 203
  • София, Лагера
Не виждам смисъл в това да се дават толкова пари, сериозно. Ако търсим естетика, чистота и карати - разбирам! Но ако търсим енергия - вече не ми е ясно защо сме така придирчиви към вида!
Имам хелиотроп. Действа бавно и успокоява. Но бавно. Peace
Имам и унакит, но досега не ми се е налагало да го "ползвам". Много ми е красив, аз обожавам всичко зелено! Виж, лабрадорититте определено ми влияят  Peace
Jelezni_krile, какво имаш предвид с тези "опалити". Това, доколкото знам е нещо съвсем неестествено и не знам как можеш да очакваш да има каквото и да било въздействие.

# 204
Аз търся лечение,а не красота.Неговите неща наистина ми действат и то много добре.

# 205
Хора, казвайте някакъв камък против инфекции и зъбобол че имам един огромеен проблем.
Лабрадорита и хелиотропа ги устих в ръката си. Не съм сигурна че хелиотропа действа бавно защото при носене на унакит нищо не усетих, а го дават за мн неща и за предпазване на бременни и бързо и безболезнено раждане.
Ето това е лабрадорита ми-от купувачката и ми действа добре и на ставите понеже имам леко проблемчета. Изведнъж ми дойде на главата да го купя понеже при мен влюбването е за винаги и трябва да имам това окето харесвам. къде съхранявате камъните си? Аз в кутийки върху плат или розички от тюл, за да им е удобно.
Трябва ми и кехлибар необработван само полиран за щитовидната жлеза. Споделете имате ли някои от вас подобрение?

# 206
но ако всички тръгнат да продават камъни на грам сме загубени. За харесвания от мен хризопраз излезна около 100 лв за около 20-30 грама. Просто непоносимо.
Истинските камъни, особенно скъпоценните се прдават на карат ( 1 карат =200 милиграма) така, че не знам защо толкова се учудвате.

# 207
Jelezni_krile,аз имам възли и кисти на щитовидната жлеза.Предлагаха ми операция за отстраняването й,но аз предпочетох да се доверя на камъните.От един месец нося колие от необработен кехлибар,а от две седмици ползвам кехлибарено чувалче на Аурифабер,правя си масаж с енергиен овал от Содалит и пия вода структурирана с клиновит.Към днешна дата съвсем отговорно заявявам,че преглъщам по-леко и като цяло се чувствам много добре. За всякакви проблеми може да се обадиш лично на Иван Митев /както направих аз/и той ще ти каже най-точно какво да ползваш.Ефект и то добър ще има със сигурност.
А за това,че неговите неща са скъпи не съм съгласна.Та нима лекарствата не са-ако случайно оправят едно ще разболеят друго.Иван Митев казва:"Минерали се купуват веднъж,а лекарства цял живот."

# 208
Минералите са дар от Природата и този Иван Незнамсикой не е вложил грам, за да ги създаде, та да ми ги сравнява по себестойност с лекарствата! Ползва се от тях и вади дивиденти от болката на хората. Много обичам такива "лечители", които така нагаждат мнението на хората за купуването на цярове така, че на тях да им е финансово удобно... Close  И няма нужда да му правиш реклама тук!

# 209
Не му правя никаква реклама.Споменала съм само едно име и моя личен опит.Не съм писала нито телефон,нито координати.Не ангажирам никой с нищо,всеки сам си решава.

Общи условия

Активация на акаунт