Отговори
# 210
Благодаря за инфото. А как структурираш ова? може би слагаш измития камък и мислиш положително и говориш на водата?Simple Smile
А кехлибара как така го носиш без ад е дупчен? Аз слагам на костите лабрадорита и на шията понеже още няма обков и скоро когато имам пари ще го направя. Както си е така го залепвам буквално за кожата:) hahaha

# 211
Слагам клиновит във водата и след 8 часа е структурирана.Нося постоянно кехлибарено колие,а кехлибареното чувалче привързвам с шал на врата си по няколко пъти на ден.А с лабрадор си правя масаж с кръгови движения /той е за болки в кръста и ставите/

# 212
Здравейте, от известно време си купувам зеолит, които /спазвайки инструкциите/ слагах в пластмасова туба с изворна вода. Честно казано не обичам пластмасите, но поради липса на стъклен съд с необходимата голяма вместимост така се получи. На скоро попаднах на инфо че в никакъв случай не трябва да се поставя в пластмасови бутилки. Искам да помоля за мнението ви  Hug

# 213
Здравейте, имам нужда от помощ за закупуването на минерали за изработката на талисмани  според зодията.Камъните да са различни и без дупка. Размерите да са от 0.8-1.0 см.

# 214
  • Бургас
Аз си купих червен яспис-доста тежка огърлица и се надявам да ми помогне.доста съм писала за болестите и операциите,които съм претърпяла и да си кажа честно-щом има надежда,има и вяра в какво ли не,но според мен камъните лекуват и са истински,не са закупени от този човек,който споменавате,а от едно фън-шуи магазинче,от там си взех и яйце от далматинов яспис,постоянно редувам колие-държане на яйцето,мисля яйцето да го пускам във вода,за да я зарежда,но някъде пише,че сама на слънце се зарежда,другаде пък-да престои цяла нощ.Вие как си зареждате вода?

# 215
Всъщност интересното е, че на много места - по магазини, молове и др., се продават "насипни" полускъпоценни камъни. В панечета са, на купчинки, някои са с метално приспособление, за да служат за висулки, други - не.
В Интернет се продават бижута с полускъпоценни камъни, които идват при теб със сертификат - малко картонче с поизбелели надписи на английски за вида на камъка и каратите му. Не ми хващат око тези ..хммм сертификати.  Thinking А съм купувала пръстен с аметисти и такъв документ, иска ми се да са аметисти наистина, но какво пък - каквито и да са, бижуто е красиво.
Ето го:

от тук е http://unique-bg.eu/bijuta/srebyren-prysten-s-kehlibar.html

В музея "Земята и хората" има лаборатория. Там срещу заплащане ще може да Ви потвърдят вида, чистотата и каратите на камъните. Не знам, обаче колко точно струва. Иначе, това със сертификатите си е чиста проба измислица. Ако някой иска да излъже  една по-луксозна хартийка ли ще го спре Simple Smile. Бижутерите със сигурност могат да определят само каратите. Оптическите характеристики се правят в лаборатория  и струват немалко. Това е и причината да се вадят лабораторни сертификати само за по-скъпите камъни.

# 216
Не знам как ги разбирате фалшификатите и оригиналите....колкото и да съм чела,на мен ми е трудно  да ги разпознавам...затова и харесвам по неопределени форми и не толкова обработени,когато говорим за бижута и не полирани,когато избирам късове. Купувайки камъни ги избирам според собственият си усет,но все ми се иска понякога да попрочета как е зареден камъка,тоест от какво предпазва,какво вещае и нарича,но в нета е пълно с неточна информация,а търговците казват това,което искаш да чуеш.....няколко различни минерала ми ги пробутват с една и съща "мисия" ....носели здраве,късмет,за любов и благополучие.......дрън дрън.  Та от къде бих могла да почерпя реална информация по въпроса?
Аз съм си купила една книжка с рецензент академик.  Казва се скъпоценни минерали. Автор: Руслан Костов Книжката е сериозна, подробна, с много обобщени научни факти. Само малко ми е малко снимковия материал. Изобщо не чета купищата измислици в нета. Интергеоресурс са стара, сериозна фирма. Ние /бижутери Simple Smile/ си купуваме камъните само от тях. Иначе единствено рефрактометъра може да помогне за определянето един камък  като фалшив. Многото гледане също може да помогне в някои случай. Това означава да си пипал, гледал, оглеждал под лупа много истински камъни за да стигнеш до момента да можеш само с един поглед да разграничиш фалшификата от натуралния.

# 217
Всъщност интересното е, че на много места - по магазини, молове и др., се продават "насипни" полускъпоценни камъни. В панечета са, на купчинки, някои са с метално приспособление, за да служат за висулки, други - не.
В Интернет се продават бижута с полускъпоценни камъни, които идват при теб със сертификат - малко картонче с поизбелели надписи на английски за вида на камъка и каратите му. Не ми хващат око тези ..хммм сертификати.  Thinking А съм купувала пръстен с аметисти и такъв документ, иска ми се да са аметисти наистина, но какво пък - каквито и да са, бижуто е красиво.
Ето го:

от тук е http://unique-bg.eu/bijuta/srebyren-prysten-s-kehlibar.html

В музея "Земята и хората" има лаборатория. Там срещу заплащане ще може да Ви потвърдят вида, чистотата и каратите на камъните. Не знам, обаче колко точно струва. Иначе, това със сертификатите си е чиста проба измислица. Ако някой иска да излъже  една по-луксозна хартийка ли ще го спре Simple Smile. Бижутерите със сигурност могат да определят само каратите. Оптическите характеристики се правят в лаборатория  и струват немалко. Това е и причината да се вадят лабораторни сертификати само за по-скъпите камъни.

Разгледах пръстена и интернет магазина от който е закупен. До колкото е възможно да се доверя на точното си око, което се занимава с камъни, кръглите аметисти изглеждат автентични, маркизата в средата поставям под съмнение да е истински аметист, но е възможно и да се заблуждавам. относно останалите пръстени в сайта рубините са истински, но не с добра чистота, пръстена с перидот е автентичен, пръстена с аквамарин  newsm78 е толкова мътен, което не е присъщо за берил освен ако не е мос аквамарин, а за обеците с келибар всъщност е използван пресован на висока температура келибарен прах. този кехлибар няма същата стойност нито лекува като необработения кехлибар. пръстенът с лунен камък е с автентичен минерал, но с дълбока пукнатина, което не оправдава високата цена, останалите камъни около лунния камък не мога да преценя ( по-скоро стъкълца). Надолу има още един пръстен с аметисти за него съм абсолютно убедена че е с истински камъни.  аз се надявам вече си разбрала дали камъните ти са истински и ще се радвам да споделиш, за да разбера дали мога да разпознавам качествата само по снимка  Laughing

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 12:41 от bizarrrr

# 218
А какво смятате за мънистата от минерали? Аз изработвам от тях гривни Шамбала. Момичето, което ме научи, ми обясни, че макар че се обработват по някакъв начин, нещо като претопяване и после се отливат под форма на мъниста, все пак са със запазена кристална структура. Купувам ги от магазин, в който се изработват и продават бижута от минерали.

# 219
А какво смятате за мънистата от минерали? Аз изработвам от тях гривни Шамбала. Момичето, което ме научи, ми обясни, че макар че се обработват по някакъв начин, нещо като претопяване и после се отливат под форма на мъниста, все пак са със запазена кристална структура. Купувам ги от магазин, в който се изработват и продават бижута от минерали.

Здравейте, да за съжаление е така. Приписват им се свойства, които кристалите имат в необработено състояние, но те се намаляват при топлинната обработка и добавянето на цвят въпреки че се запазва кристалната им решетка. Всичко останало е търговска реклама. Зависи и от къде ги купувате, ако ги купувате или поръчвате от България, вносът им е от Китай, в последно време те заляха световния пазар с многообразие и ниски цени, камъните са безобразно обработени точно по този начин с претопяване и добавяне на цвят и не мисля да са толкова "лечебни". Индия са най- големия пазар на истински скъпоценни камъни, стига да попаднете на честен търговец, ако пазарувате онлайн. Има предлагане на качествени и от Тайланд, но те не произвеждат нанизи, а почти само фасетирани скъпоценни камъни за инкрустиране. От САЩ е най-неограниченото предлагане на всякакви качествени камъни и минерали, но ако пазарувате от там, продуктите ви ще станат толкова скъпи, че чак непродаваеми Simple Smile Друг вариант да попаднете на необработени мъниста е да купувате niggets или ships, те хем са по-ефтини, хем не са били подложени на голяма обработка, но колкото е по-малък камъка( говоря за полускъпоценните) толкова са по- малки "силите" му. За ваше ползване купувайте само големи сурови камъни или кабочони, които да ви въздействат позитивно, с възможно най-малка обработка, чисти и без пукнатини, защото се твърди че не носят щастие. А за клиентите каквото намерите на пазара Simple Smile
Ето линкове на изпитани честни продавци в нета:

http://www.grandgemstones.com/aquamarine/aquamarine.php

http://stores.ebay.co.uk/gemstonewholesale?_trksid=p2047675.l2563

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 14:31 от bizarrrr

# 220
Много благодаря за полезната информация!   bouquet
Аз зная, че най-силни би трябвало да са здравите, натурални, необработени камъни. Но все пак тези украшения са с повече декоративна цел, отколкото лечебна. Другото което е, всъщност силата на камъчето няма как реално да се измери, пък и на всеки влияе различно, така че и лечебната функция е налице. Вероятно които аз ползвам са от Китай.

# 221
Много благодаря за полезната информация!   bouquet
Аз зная, че най-силни би трябвало да са здравите, натурални, необработени камъни. Но все пак тези украшения са с повече декоративна цел, отколкото лечебна. Другото което е, всъщност силата на камъчето няма как реално да се измери, пък и на всеки влияе различно, така че и лечебната функция е налице. Вероятно които аз ползвам са от Китай.

Беше ми приятно да помогна с повече инфо  Simple Smile
Камъните обаче лекуват наистина, не заболявания на физическото тяло, а на ментално ниво- при стрес, психични травми, заключени енергийни центрове, зацикляне на астрална енергия.. Все още необясними за нас материалните същества 'светове'. Според много чуждестранни източници, каквито аз ползвам, атомите на кристалите се свързват с тези на човешкото тяло, прочистват аурата и внасят положителна енергия. Имам опит с определен камък- Атлантисит,кръгъл около 45мм, който е съчетание от Стихтит и Серпентин, наричан още Змеевик- толкова мощен! След 15-20 минути поставен върху  слънчевия сплит, успокоява всяка тревожност, нервност и дарява спокоен сън.
Един друг- Рубин в Циозит,- държах да го притежавам, защото подобрява настроението, внася положителни емоции и прави притежателя си по-деен, се оказа че изпитвам нервност и непоносимост в неговото поле. В последствие прочетох, че вдига кръвното( какъвто проблем вече имам) и не е подходящ за моята зодия.
Така че, четете повече чужда литература, ако имате възможност и ако е добре подбран камъкът, или кристалът може да ви накара да се чувствате наистина по-добре.

# 222
В този смисъл, може би е и добро това, че мънистата не са много мощни, така са по-подходящи за всекидневно носене.   Thinking

# 223
В този смисъл, може би е и добро това, че мънистата не са много мощни, така са по-подходящи за всекидневно носене.   Thinking

Абсолютно. Освен това са много приятно допълнение към всяко облекло. Къде продавате гривните?

# 224
  • BG-DE
Много се извинявам абсолютен лаик съм, но можете ли да ми кажете нещо за сапфира  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт