Отговори
# 225
Много се извинявам абсолютен лаик съм, но можете ли да ми кажете нещо за сапфира  Embarassed

Сапфира е минерал Корунд, който се среща в различни цветове. Червения корунд се нарича Рубин, а всички останали цветове- Сапфир. Най-разпространен е синия сапфир, но има и бял, който се използва широко в бижутерията, тъй като не отстъпва по блясък на диаманта, а е много по-ефтин; розов, който е много красив; жълт и зелен. Втори е по твърдост след диаманта.
Тайланд, Бразилия, Идия и Шри Ланка са най-големите находища на сапфири, от там можете да ги намерите на много добра цена. Свещен камък е в Индия. Рожден камък е на родените през Септември (като мен)
Ще ви кажа за синия сапфир тъй като е най-често ползван.
Много неща се приписват на този камък, но като цяло той влияе почти неосезателно на организма, предпазва човек от злини и се смята че привлича богатство.
В древността се е носел от монахините, да предпазва от изкушения и запази целомъдрието и не бих го препоръчала на необвързана жена, тъй като може да я направи по-хладна в отношенията с мъжете.
Носи голяма увереност в действията на притежателя си и е много подходящ за хора с лидерски професии, тъй като улеснява говоренето. Също засилва предчувствията.
Изобщо въздействието му е изключително незабележимо и ненатрапчиво, но наистина ще успее да подреди благоприятно нещата за вас- казвам това от личен опит, защото от 12 години нося пръстен със сертифициран сапфир, закупен от Шри Ланка. "Запази" ме сама, ( което не знам дали да приписвам на камъка) но ми донесе много увереност и блага в живота.
Избирайте го да е прозрачен, тъй като се смята, че мътните и с петна или чипсове носят нещастни случаи, носете го на среден пръст, но преди всичко се консултирайте дали е подходящ за вашата зодия.
Ето го моя пръстен- златото се е очукало защото е 18 карата и е по-меко, а сапфира си е все същият.

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1434704658z.jpg

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 12:41 от bizarrrr

# 226
  • Sofia
интересен модел....като око е пръстена

# 227
  • най-шареното място
Много е хубав! Има ли контакт с кожата камъкът?
Не нося пръстени от години, но още се впечатлявам като видя пръстен с отворено дъно Simple Smile

# 228
  • BG-DE
 bizarrrr, много благодаря за информацията  bouquet Предполагам, че няма значение дали се носи на пръстен или е на медальон?

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 12:27 от Menerva

# 229
bizarrrr, много интересни описания. Можете ли да ми кажете кой е камъкът с най-благотворно влияние върху зодия Риби и как най-добре се поема неговата енергия? И има ли камък, който специално подобрява състоянието на очите за всички хора? Благодаря ппедварително!   bouquet

# 230
Няма никакво значение дали е на медальон, или е пръстен, важно е камъкът да е с добра чистота  Simple Smile
Връхчето на камъка докосва нежно кожата единствено когато си изпъна пръстите на ръката, иначе не е в досег с нея. Избирах го из много натруфени модели и се спрях на този заради изчистената форма. Чак после като го взех след изработката и поносих  "прогледнах" че е с форма на око Simple Smile
Което не е зле, защото се смята че окото пази от уроки.

# 231
bizarrrr, много интересни описания. Можете ли да ми кажете кой е камъкът с най-благотворно влияние върху зодия Риби и как най-добре се поема неговата енергия? И има ли камък, който специално подобрява състоянието на очите за всички хора? Благодаря ппедварително!   bouquet

Най- подходящия камък за риби е аквамарин. А за очите -може да ги премивате с вода в която сте държали смарагд за една нощ. Ще ви дам повече информация по-късно, че ме много чакат ангажименти сега Simple Smile

# 232
bizarrrr , един мой приятел има сергия за антикварни стоки и той ги продава там.  Peace

# 233
  • София
Много любюпитна и интересна информация, благодаря! Аз също изработвам бижута от камъни и ми е полезно да чета тук   bouquet

# 234
  • най-шареното място
Bizarr, merci!
Аз по друга причина не нося пръстени - пречат ми доста често, трябва да ги свалям и т.н. А за чистотата, някои камъни са притегателни бистри, други мътни... ама всичките са магия. Наскоро открих чисти /бистри/ полускъпоценни камъни - съвсем различни са от мътните, при все, че точно стъклеността не ми е любимо нещо - няма как да не ги харесаш.

Ако човек няма достъп до много информация, най-лесно е да избере точния камък като отиде където има много и види какво го привлича.

Когато нищо не знаех за камъни вече имах предпочитания - къде визуални, къде точно "свързващи". С четене установих, че посред много школои те не са за мен. Първата реакция е да си кажеш, че книгите са по-точни, но не. С още четене разбрах, че всъчщност може би са още по-точно прицелени - към всички данни, към конкретна ситауция или проблем, а не към зодията, което си е доста общо.

Наскоро позната ми обясни колко харесва определен камък. След месеци установихме, че точно той би и и помогнал за нов проблем.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 18:07 от ом

# 235

Най- подходящия камък за риби е аквамарин. А за очите -може да ги премивате с вода в която сте държали смарагд за една нощ. Ще ви дам повече информация по-късно, че ме много чакат ангажименти сега Simple Smile

А сега обещаното  Simple Smile
Аквамарина е от семейство Берили, заедно със Смарагдите.
Има много приятен цвят от почти прозрачно синьо до наситено синьо, също розово и жълто. По-тъмен камък се смята за по-скъп, тъй като е по-рядък. Цените на хубавите камъни не отстъпват на тези на сапфирите, рубините и смарагдите и са много обичани и популярни в чужбина заради меката защитна енергия, която излъчват. Много популярен и обичан е и мос аквамарина, от който се изработват красиви и достъпни бижута.
Рибите са най-одухотвореният знак в зодиака и тъкмо заради това голяма част от тях страдат от своите съмнения и лоши предчувствия, а някои дори развиват и различни зависимости, с които нямат сила да се преборят. Поради прекомерната им чувствителност, аквамаринът е най-подходящият камък за тях- вдъхва им чувство за защита, спокойствие, засилва психическите им сили и намалява зависимостите. Той ускорява процесите на интелектуалните разсъждения и подобрява способността за бързо реагиране, както дарява постоянство, дисциплина, но и безгрижност.
Друг камък който е много красив и подходяш за риби е йолит, или воден сапфир. Той е сравнително ефтин, намира се лесно и има много нежен резонанс върху менталното тяло. Има залежи в Индия, Шри Ланка, Бразилия.. В западната култура се смята, че е камък за родените през септември, но аз мисля че е напълно подходящ за воден знак като риби, защото внася положителна енергия в живота и носи чувство на защита, от което тази зодия доста често изпитва нужда.
Бижута с с полускъпоценни и скъпоценни камъни се нолят на лявата ръка за жените.
За другият Берил- Смарагда, някои култури смятат, че може да лекува очни заболявания. Поставя се в съд с вода на лунна светлина и на сутринта се измиват очите с него.

# 236
bizarrrr , един мой приятел има сергия за антикварни стоки и той ги продава там.  Peace

Какво продава, не разбрах..?  Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 18:19 от bizarrrr

# 237
bizarrrr, много, много благодаря!   Hug

# 238
bizarrrr, много, много благодаря!   Hug
Няма за какво- ще се радвам, ако съм била полезна!  Simple Smile

# 239
Bizarr, merci!
Аз по друга причина не нося пръстени - пречат ми доста често, трябва да ги свалям и т.н. А за чистотата, някои камъни са притегателни бистри, други мътни... ама всичките са магия. Наскоро открих чисти /бистри/ полускъпоценни камъни - съвсем различни са от мътните, при все, че точно стъклеността не ми е любимо нещо - няма как да не ги харесаш.

Ако човек няма достъп до много информация, най-лесно е да избере точния камък като отиде където има много и види какво го привлича.

Когато нищо не знаех за камъни вече имах предпочитания - къде визуални, къде точно "свързващи". С четене установих, че посред много школои те не са за мен. Първата реакция е да си кажеш, че книгите са по-точни, но не. С още четене разбрах, че всъчщност може би са още по-точно прицелени - към всички данни, към конкретна ситауция или проблем, а не към зодията, което си е доста общо.

Наскоро позната ми обясни колко харесва определен камък. След месеци установихме, че точно той би и и помогнал за нов проблем.

Така е ОМ,
например смарагдите не се срещат в перфектно състояние и най-чест се обезмасляват за да се скрият дефектите. Непрозрачните нямат голяма стойност, а всъщност смарагди с най-малка обработка са с най-силни свойства. Сещам се за много още камъни, които тъкмо несъвършенствата ги правят прекалено красиви.
Аз обаче имах пред вид по-скъпите, скъпоценните камъни, които задължително трябва да са с добра прозрачност и без включвания.
И за зодиите съм съгласна, макар че е хубаво да се съобразим и стова, защото някои камъни са абсолютно непрепоръчителни за определени зодии.

Общи условия

Активация на акаунт