Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 247
  • 616
  •   1
Отговори
# 180

Аз малко се абстрахирам от Ахатите, защото обикновенно има само няколко вида, който са натурални, и всички останали са боядисани. Аз имам Боствански Ахат, Огнен Ахат, плочка небоядисан ахат, и Синята Дантела, който са натурални. Всичко останало е оцветено за дрънкулки. Каза ми го един от най големите минералози в България, аз също се бях заплеснал по ахатите, купувах, купувах, докато не ми сервираха тази тъжна новина за мен, и ги подарих на племенниците да им се радват...
Сега ще кажа и това... в природата има и розов, зелен, син, лилав ахат, но много по бледи в сравнение със оцветените си събратя, и много, ама МНОГО редки, който обикновенно струват цяло състояние. Има и други ВИДОВЕ Ахат, който са натурални, но се броят на пръсти. натуралният Ахат/ПЛОЧКАТА/ е  блед, сивкав, или кафяв, полупрозрачен, със кристали по него /Горе постнах снимка със натурален ахат в отговор на един пост/...
Драконови вени, розови, тюркоазени, итн и тем подобни са пак ахати, но color enhanced...

Тигровото око е страхотен, не знам защо не го харесвах много преди, сякаш изведнъж се влюбих в него... има и синьо тигрово око и червено. Гривна със трите вида е невероятен. Имам натурално парче тигрово око, и на светлина е много сияещ, и придава чудесно настроение във стаята. Много съжалявам, че преди го бях подценил.

За перлите не знам много . Имам черна и бяла, заедно със миди абалон, на масичката във хола, и всеки им се радва, не придавам много значение на перли, итн.. Мъж съм и затова явно....

Перлите са един вид символ на женствеността и винаго ще си останат класика в жанра независимо от формата си, дали натурална, или бижу.
За тигровото око, имам черено и оранжево. Оранжевото е натурален камък със кафеви оттенъци, а червеното е изработено като мъниста за гривни.
Имам такава комбинация с червено тигрово око и родонит, правена по поръчка от гореспоменатото момиче.

Колкото до ахата, явно трябва да се внимава откъде се взима, купува, и на какво вярваме за него... А разкоша му е ценен в Тибет заедно с тюркоаза.

Перлите да, винаги ще си останат класика. както диамантите, без изключение.
Аз имам необработен натурален къс Тигрово око... колкото юмрука ми... наистина, невероятен блясък, и изпълва стаята със енергия. Всеки който ми дойде на гости, го оглежда.

Ахата наистина е много красив, натуралният. Той е един от най много боядисваните кристали, и понякога е много трудно да се различи, ОСОБЕНО вулканичният. Бостванският е божествен, търся да си купя една плочка от него. И си права... трябва да се внимава с Ахатите, със малко повече Research винаги можеш да се сдобиеш със хубав, естествен екземпляр...

# 181
Не е лошо да се чете за минералите и камъните, ама предпочитам да не е Уикипедия. Също и да не е "чух от тук или от там, че...".
http://www.ivenchev.com/meta/index.php?option=com_content&vi … =78&Itemid=73

Специално искам да кажа на Ноеми, която се интересуваше от натурален син авантюрин. Този камък е толкова достатъчно често срещан в природата и добивът му също е твърде достатъчен, за да се прави синтетичен авантюрин.
Пък и не съм съвсем сигурна, че всеки вид камък може да бъде синтетично сътворен.

# 182
Не е лошо да се чете за минералите и камъните, ама предпочитам да не е Уикипедия. Също и да не е "чух от тук или от там, че...".
http://www.ivenchev.com/meta/index.php?option=com_content&vi … =78&Itemid=73

Специално искам да кажа на Ноеми, която се интересуваше от натурален син авантюрин. Този камък е толкова достатъчно често срещан в природата и добивът му също е твърде достатъчен, за да се прави синтетичен авантюрин.
Пък и не съм съвсем сигурна, че всеки вид камък може да бъде синтетично сътворен.

Виж, знам че се опитваш да спориш с мен, и да ме оспорваш, ясно ми стана. Аз чета, от всякакви сайтове, защото с английският съм на ти, говоря със хора от цял свят за кристалите, гледам видеа, купувам от различни сорсве по света, както и ми пращат от мините директно. Също се записах за курс, относно кристалите, почвам следващият семестър /http://hibiscusmooncrystalacademy.com//.  Има разлика, да носиш герданчета, гривнички, и да не подбираш много много и тем подобни, аз тук се опитвам да обясня на момичетата кое прави камъните фалшиви. Този сайт е за ОБРАБОТКА, а не обяснява кое е фалшиво, и кое не. Това, което се опитвам да обясня няма НИЩО ОБЩО със обработката им. Опитвам се да обясня за камъните и тяхният произход. Това че един ахат е боядисан, не го прави фалшив, но си остава АХАТ, а не се превръща в "Ахат Драконови вени" със други МЕТАФИЗИЧНИ свойства /не герданчета и мъниста и тем подобни/, както се опитват да го пробутват. Ахат като драконови вени НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪВ ПРИРОДЕН ВИД. Пак ще кажа, няма значение, ако като теб го носят на дрънкулки. Но за хора като мен,които държат на метафизичните свойства, има значение.

Уикипедия не е сорс за информация да. Но обяснява що годе, за какво иде реч. Защото има много хора, който се подвеждат. Сайта който си дала, първо е със малоумни и неразумни цени дето ще ги намеря и по евтино, или с поръчка пак по евтино, и за една средностатическа жена, няма да си ги позволи...
И смешно е как сайта ги класифицира като "Скъпоценни",при положение че не всичките са скъпоценни, ама явно за вдигане на цените...
както и да е...

# 183
Не знам как ги разбирате фалшификатите и оригиналите....колкото и да съм чела,на мен ми е трудно  да ги разпознавам...затова и харесвам по неопределени форми и не толкова обработени,когато говорим за бижута и не полирани,когато избирам късове. Купувайки камъни ги избирам според собственият си усет,но все ми се иска понякога да попрочета как е зареден камъка,тоест от какво предпазва,какво вещае и нарича,но в нета е пълно с неточна информация,а търговците казват това,което искаш да чуеш.....няколко различни минерала ми ги пробутват с една и съща "мисия" ....носели здраве,късмет,за любов и благополучие.......дрън дрън.  Та от къде бих могла да почерпя реална информация по въпроса?

# 184
Не знам как ги разбирате фалшификатите и оригиналите....колкото и да съм чела,на мен ми е трудно  да ги разпознавам...затова и харесвам по неопределени форми и не толкова обработени,когато говорим за бижута и не полирани,когато избирам късове. Купувайки камъни ги избирам според собственият си усет,но все ми се иска понякога да попрочета как е зареден камъка,тоест от какво предпазва,какво вещае и нарича,но в нета е пълно с неточна информация,а търговците казват това,което искаш да чуеш.....няколко различни минерала ми ги пробутват с една и съща "мисия" ....носели здраве,късмет,за любов и благополучие.......дрън дрън.  Та от къде бих могла да почерпя реална информация по въпроса?

http://biblio.bg/files/pic_prod_1/original/1/IMP_Entsiklopediyan … talite_9553_1.jpg

Поне оттук аз почнах...после просто свръзваш точките

# 185
# 186
Виж, знам че се опитваш да спориш с мен, и да ме оспорваш, ясно ми стана.
Ми да ти кажа, не ти е станало ясно! Въобще не смятам да те оспорвам. Но се изказваш така меродавно, все едно имаш защитена дисертация по минералогия, но не всичко, което така авторитетно обясняваш тук, е вярно, да ме прощаваш. Иначе пиши си, не ми пречиш. Само се изяснихме.  Grinning

# 187
Виж, знам че се опитваш да спориш с мен, и да ме оспорваш, ясно ми стана.
Ми да ти кажа, не ти е станало ясно! Въобще не смятам да те оспорвам. Но се изказваш така меродавно, все едно имаш защитена дисертация по минералогия, но не всичко, което така авторитетно обясняваш тук, е вярно, да ме прощаваш. Иначе пиши си, не ми пречиш. Само се изяснихме.  Grinning

Оки. Всеки с неговото си мнение...

# 188
Част от колекцията ми

# 189
# 190
Ахатите/плочките/ тук са оцветени, котешкото ми око е синтентично, черните и боулдер опалите излизат добре ама не знам защо белите не излизат както трябва, много са ярки...

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 03:44 от socubos

# 191
Белте опали са много по ярки от черните но не знам защо не излиза цветът им, много са ярки. Вно без светкавица би трябвало да се видят ама някой път на слънце..

# 192
пак не мога да ги докарам на цвят, на живо са още по хубави и блестящи, зависи от ъгъла и светлината, цветът постоянно се изменя...

# 193
socubos, колекцията ти е прекрасна!   bouquet  Камъните изглеждат като изпълнени с живот.

# 194
socubos, колекцията ти е прекрасна!   bouquet  Камъните изглеждат като изпълнени с живот.

Благодаря ти. Просто имам няколко хобита и те са едно от тях. Това е само малка част в апартамента имам още:))))

Общи условия

Активация на акаунт