Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 060
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ще напиша вероятно за стотен път - преди 7 години Световната Здравна Организация ПРЕПОРЪЧВАШЕ ДА СЕ ДАВА СОК от втория месец, зеленчуково пюре от третия и т.н.Сега същата тази Организация твърди точно обратното - сока е вреден и още - захранвайте късно.

Тогава си мислех, че правя възможно най-доброто за детето си, сега виждам, че не е било така,били се объркали  нещо от СЗО, не знам дали след още 7 години няма да имат нови препоръки.Така, че няма смисъл да се възмущавате кой как и кога си захранва детето.

Друг е въпроса , че повечето бг педиатри не са запознати с новите препоръки, а би трябвало да са!

Парите за Анджи са събрани!!!!!!!
Все още има Хора в Б-я!!!Браво  на Малена , която по всякакъв начин се бори за тази кауза !!!

# 91
Ето ме и мен с един брой приспано бебе. Днес сме в по-нормален график.

Момичета, отпадна ми днес взимането на колата, така че и утре ще мога лесно да се докарам до парка (след като извърша някои транспортни и товаро-разтоварни дейности). Някъде към 13.30-14 часа. Свиркайте дали ще идва някой, да не си остана самичка.

Сиси, много щастие, радост и здраве за малката ти рожденничка.  bouquet
Линет, и аз не бях разбрала, че изборите са миналата събота. ooooh! Да им имам и информирането на обществеността. Можеш да разбереш за такива неща само, ако гледаш телевизия, егаси.
Марулка, точно същото ми хрумна за мартинито - с маслинки. Joy
Емили, много съжалявам за детенцето на сестра ти. Стискам и аз палци, ако може да се оправи.
Драга, давай да ти видим прическата...
Ели, Мила - чудесни снимки... хубавите хора, хубаво снимат и хубаво излизат.
Кейти, честити ви зъбчета.
Мимето, този готварският сайт не ми се отваря хубаво и нищо не мога да прочета освен менюто. Иначе ние сме стар потребител на Гладен.бг.

Току що осъзнах, че от месец не съм пускала телевизора. Сутрин си имаме програма по бебе и къща, следобед сме навън, а вечер докато оправим тоалета, тръшна беболина, разгледам форума и се видя с любимия и то не остана. Иначе за сериалите, току що изгледахме всичките Малкълми, следя д-р Хаус (излизат във вторник новите серии, преди малко гледахме поредната), също Стар Гейт Вселена (SG1 и Атлантис ги изгледахме преди година някъде), преди две седмици завършихме и с последните серии на Бойна Звезда Галактика. Както виждате много фантастика. През първия месец след раждането много гледах Фокс, AXN вкл. и вечер за заспиване.

# 92
Ели - имаш ли идея какви са били основанията за тези препоръкиз а сокчета и ранно захранване? От много време се каня да питам, а и да обсъдим, защото е странно как преди 7 години е било така, а сега е обратното. Кое толкова е различното на днешните бебешки стомаси Thinking
За обиколниците - и аз съм на мнение, че е малко прекалена истерията в случая, от гледна точка на това, че обиколниците все пак са пропускливи на кислород, така че дори да се забуши муцунка там, може да се диша. Бебетата ни са вече големички и ако се кълбучнат към някой обиколник, или надават вой, или се избутват някак, а и съм сигурна, че без надзор за дълго време никой не си оставя детето. Все пак, да пази Господ от такива инциденти, че нищо не се знае... Praynig

# 93
  • Варна
Здрасти Simple Smile Доредих се да се отчета, ама чак в новата тема...
Честит рожден ден, на Юлиана на Сиси! Да расте щастливо, умно и любознателно дете Simple Smile

Иначе, по темата за списъка, не знам колко съм актуална вече, но на мен на Медула ми харесва повече. При календара проблема е, че като има по повече мами за една дата и се разтегля вертикално колонката. Ако решите да го махнете съвсем или да сложите на негово място този на Медула като първи, няма да се разсърдя!

Keiti, аз нямам намерение да ползвам проходилка. Мисля да си я изчакам да почне да пълзи. Честити зъбчета!

Евита, в момента не гледам нито сапунки, нито други сериали. Всъщност телевизия почти не гледам, най-много вечерните новини. Иначе с таткото следим Heroes в момента, преди това Lost, Prison Break, 4400, но си ги теглим от нета.

Обиколници нямам и май няма и да слагам. Но пък спи с олекотена завивка. Не знам кое е по-опасно...

Стеф, и при нас заспиването е доста трудно, особено вечер... Не знам защо не може да заспи сама по това време, може би от емоциите през деня, сутрин до ранния следобяд спи прекрасно.

Карелия, има различни скорпиони, аз поне имам около мен много голям набор от тази зодия (мъжа ми, брат ми, двама братовчеди и поне десетина приятели) и изводът ми е, че може да има доста разлика от човек до човек.

При нас новото е, че започна да пее с цяло гърло и ни изнася дълги концерти Simple Smile Също така вече се обръща от гръб на корем с много малка помощ, а като е по корем започна да вири дупе и да прави "мини лицеви опори".

Усмивка, никой никого няма да линчува вече. Децата не са толкова малки, а щом признаците са налице, няма страшно. Аз мисля малко след Нова година, тогава ще е на 5 месеца и половина, сигурно няма да чакам точно да навърши 6 месеца.

Мамите, които захранвате вече - следвате ли някаква схема или както ви дойде отвътре?

# 94
  • София
Благодаря за коплиментите за снимките,но заслугата е изцяло на EliG Hug А близнаците можете да видите в подписа й. Wink
А това са снимките на другото момиче,което на снима-Асол.
http://www.flickr.com/photos/ribkabananka/sets/72157622803524644/

Инкс,честита годишнина!Бъдете влюбени!
Сиси,да ти е здраво и усмихнато порасналото момиче Heart Eyes

# 95
  • Кърджали
Приспах си малкото бебе, после голямото, ама на мен не ми се спи.  
Сиси, да ти е жива здрава рожденничката. МНого да те радва!
Кейт, честито първо зъбче!

Марулка, определено ми хареса тази схема на захранване. И таткото ще остане доволен - ще има кой да му прави компания на масата!
Телевизия обикновено гледам, ако се сетя да включа телевизора. Просот от седене пред компютъра не се сещам за него! Предпочитам обаче да ми стои на Нешионъл джеографик /мързи ме да си сменя езика на клавиатурата.../ или Анимал планет... Сериали обичам предимно полицейски или медицински, но нещо напоследък не ме влекат..Филми - онези фантазьорски за края на света и разните му там бедствия ми привличат внимание...
Обиколници не ползваме, просто защото нашето легло е само с една решетка и виждах как да му ги закрепя. Пък и с това синьо и жълто леглото си ми изглежда достатъчно красиво. Но ако беше с повече решетки бих ползвала сигурно.
И аз смятам, че прекале истерия ми се струва това с не слагайте това, не слагайте онова.. Малката спи с олекотена завивка, спално чувалче не съм влизамала и няма да взимам, освен ако не видя че почва да прилича на мен и все открита да спи. Във всичко може да се намери риск, но няма как да я държа в една празна стая, че да е обезопасена напълно.
От проходилката смятам да се въздържа, не знам защо от началото нещо не ми допада тази идея. Ако почнат много да ме разпитват , ще кажа - лекаря така каза...

Дано Анджи се оправи напълно! Радвам се, че са се събрали необходимите пари! Бог да я пази от всичко лошо от тук нататък!

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 23:22 от Sandra_19_84

# 96
  • София
Все още има Хора в Б-я!!!Браво  на Малена , която по всякакъв начин се бори за тази кауза !!!

smile3501

В този случай,какво правим с уговорките с Калина?Отпадат ли или просто си й плащаме за снимките?

# 97
  • София
Стеф,права си,че никой няма да си остави бебето без надзор за дълго,но тук.В Америка нали имат отделни стаи още от бебета и за това може би.
Браво за парите за Анджи ,но фотосесията ще се състои ,нали.

# 98
Все още има Хора в Б-я!!!Браво  на Малена , която по всякакъв начин се бори за тази кауза !!!

smile3501

В този случай,какво правим с уговорките с Калина?Отпадат ли или просто си й плащаме за снимките?

супер за Анджи, нали?

На мен ще ми бъде много интересно да ви снимам, ако искате все още.  Hug
(благодаря, че ме сръчквате да се  включа, като има питане, не мога да насмогна на такъв темп... в мойта отчетна караме една тема от началото на юни до сега  Crazy)

# 99
Ужасно се радвам за събраните пари за Анджи, но още повече ще се радвам бързо да се оправи детето. Стискам палци.

Качих снимките от днес http://julskimami.snimka.bg/friends/sofiyiski-sreshti.424872.16004380
И Бени нещо отиде към отбора на киселяците ... а и нещо и има на оченцето, зачервено й е отвътре, дано се оправи до утре, че не ми се ходи при лекарката в тези грипове. Дали идват педитата до вкъщи като има грип?

# 100
Ау, ау, какви са тези голи крачета по снимките, топло ли е било при вас Shocked Crazy
Линет - ходят лекарите по домовете, няма проблеми.

Според мен не пропускайте фотосесията с Калина, сега ви се е паднало, уговорка имате вече, а и споменът ще е уникален Grinning

Между другото, отдавна се каня да ви препоръчам една играчка, която се оказа доста занимателна, а и с различни приложения, Ивайло я получи за месечинката си: http://taftoys.com/view.php?itemid=10735

# 101
Сиси, Честит Рожден Ден, на порастналата ти принцеса!!!  newsm51
От сърце й желая да расте здрава, щастлива, жизнерадостна и лъчезарна! Слънчево и безгрижно детство, изпълнено с весели игри и безброй вълшебства!

# 102
  • София
Стеф стомахчетата на бебчетата са същите, различни са схващанията на "умните глави" за въздействието на храните върху тях. Laughing
Вие се активирахте със записвания за снимките и средствата се набраха, което е наистина добра новина. Дано всичко бъде успешно при детенце. Въпреки това аз мисля, че няма нищо лошо да си направим снимки на бебчетата, както решите, виждам, че и Калинка (дано не се сърди, че използвам такова умалително) се е включила и е проявила желание все пак да ни снима. Може би в този случай даже ще намери повече време защото няма да се бърза и ще ни разпредели в повече дни по-натам във времето. Аз лично съжалявам, че не успях да участвам за каузата, но пък не отказвам снимки.

# 103
Линет, сега виждам, че фотоапарата си е заслужавал гласуването. Снимките са чудесни, отлично се е справил със сенките. Може ли да ми пуснеш нашите по мейла? Благодаря предварително.
Стеф, мерси за линка към играчката. И аз искам да взема подобна от известно време насам, добре ме подсети. Ми топличко си беше, като грейна едно слънце следобяда... голям кеф.

# 104
Стеф, не съм Ели, но да ти отговоря, че нали и аз по старата схема захранвах Лили. Ето една статия по въпроса - http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm плюс нея бих добавила и качеството на днешните АМ на пазара - преработено краве мляко, обогатено с минерали /а ето че вече се появиха и с пробиотици - Лактана и розов Хип/, а едно време като е нямало кърма бебето се е хранело с краве кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт