Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 060
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Велико Търново
Mama Mishe, и ние у дома много гледаме МАЛКЪЛМ, ама се радваме и на Двама мъже и половина Heart Eyes
keiti, 2, браво на вас, да са драви и красиви Simple Smile Вие ли сте с първото зъбче? Или изпускам някой?

# 76
  • София
Сафо трябва да беше  първа newsm78

# 77
медула - знам за линет, следя сериала всеки понеделник, любим ми е. Но като избирах ника  - линет , не съм очаквала героинята да забременее за втори път с близнаци.
за сериалите - гледам "двама мъже", How I met your mother  и Greek. Никакви турски сериали, докато бях бременна изгледах един Босфора .. и ми е достатъчно, а от тях от около 2 месеца спрях да пускам телевизора, то денонощно турски сериали, а като нямам и кабелна и няма какво друго да пусна... та по повода, че не пускам телевизора, изпуснах и гласуването за кмет. А бе момичета защо не казахте, че е изборен ден Simple Smile
milasara, elig - снимките с Климент са страхотни Simple Smile Simple Smile чакаме бебоците да видим

# 78
  • Canada
Инкс, прекрасна булка си била... Разгледах ви цялата страница и ми стана много мило, като се сетя емоциите покрай сватбата ни. Предполагам че при всеки младоженец е така... И от Египет снимките ми беше интересно да разгледам... Grinning
Сиси, честита ти рожденичка! Още по-голямада порастне, много здрава и красива мома и много да те слушка!!! Но да те предупредя - Юлито е моя зодия, а пък скорпионите хич не са лесни... Wink Дано няма моя пубертет... ooooh!
Кейти, честити ви зъбчета! да са бели и правилно подредени като мъниста... Направо ме разби... Не е ли още раничко?
За сериалите - аз съм фен на Бягство от затнора; всякакви исторически от рода на Рим, Династията на Тюдорите и тем подобни; разбира се Сексът и градът, Досиетата Х и т.н. но всичко гледам на компа.

# 79
Добра ви вечер момичета,

Влизам само да ви кажа, че току-що аз и Буболечето се разбрахме с Калина за дълги сесии на бебетата ни и затова не ни чакайте за общия списък   Wink

Лека и спокойна нощ ви желая!  Simple Smile

# 80
Е, изпревари ме  Joy Е, аз няма какво да повтарям... освен да добавя, че нямам търпение да ни дойде деня на снимките  Heart Eyes

Чета ви и аз редовно като Стеф, ама нещо не ми се пише особено... Пък и нищо ново нямам да кажа...

Честити зъбенца, Кейти! Здрави и бели нека са!

Аманита, малко несериозно ми звучи твоето оспорване на задушаването... Ако бебе се задушава от къде ли ще вземе въздух, че да пищи? Нали първия плач (който също може да се нарече пищене) е точно с поемането на глътката въздух  Thinking Всички сме чели защо вече не се слагат бебетата да спят по корем и какво се е случвало в миналото, когато са се слагали именно така... Едва ли някоя майка е слушала детето си как пищи и не му е обърнала внимание..

Лека вечер на всички! Спокойни и спящи бебета до сутринта! Simple Smile

# 81
  • Видин
Аманита, малко несериозно ми звучи твоето оспорване на задушаването... Ако бебе се задушава от къде ли ще вземе въздух, че да пищи? Нали първия плач (който също може да се нарече пищене) е точно с поемането на глътката въздух  Thinking Всички сме чели защо вече не се слагат бебетата да спят по корем и какво се е случвало в миналото, когато са се слагали именно така... Едва ли някоя майка е слушала детето си как пищи и не му е обърнала внимание..
Ами на бебето като започне да му свършва въздуха или усети, че нещо не е наред и ще почне да реве.Въздух ще намери.Първото изплакване е свързано с рев, не защото нямат въздух, а защото за пръв път използват дробчетата си по предназначение и явно това боли.Все пак се разтварят напълно  Peace
А за спането по корем - питай миласара.Има 4 деца и всичките й спят по корем безпроблемно.Нослето така е устроено, че да може да си поема въздух дори и да се забоде в повърхността.Същото е и когато хапва от гърда - бебетата се раждат с чипи нослета, за да могат да бъдат кърмени.Все пак майката-природа не е предвидила АМ и шишета  Peace
Бебетата са безпомощни дотолкова доколкото не могат да правят някои неща, които възрастните могат.Но ако става въпрос за оцеляване - намират начин да го направят.Ако се задавят - има си рефлекс - кашлят и всичко се оправя.Ако им е запушен носа, започват да дишат през устата (друг въпрос е, че на този етап не осъзнават, че и оттам може да се диша безпроблемно и затова плачат).
Пробвай да дишаш през обиколник - става  Laughing Само по филмите душат главните герои с възглавници  hahaha
И не на последно място - понеже в предишните мнения видях, че някой пише, че задушаването било причина за синдрома на внезапна детска смърт - да го оборя - не е вярно.СВДС се дължи на съвсем различни неща - смърт по време на сън, причини- неясни, като в повече от 50% от случайте последните години става дума за смърт, когато бебето спи с някой възрастен и този възрастен без да иска го задуши.
И понеже зачекнахме много тежки теми - спирам

# 82
Нима твърдиш, че никога бебе не се е задушавало? Далеч съм от мисълта, че всички, които спят по корем се задушават.. ама и обратното, че никое не може ми звучи несериозно.. Темата наистина е тежка затова да спрем е най-добре.

# 83
  • Видин
Не твърдя такова нещо  Naughty Твърдя само, че братята американци малко са се уляли във връзка с превантивните мерки срещу задушаване.По тяхната логика бебето не трябва да има дрехи, да се завива и да се оставя където и да било.Само на пода, ама то и на пода може да боцне нос и да се задуши.
Моя си логика - знам моето дете как действа когато не може да диша  Peace
Спирам

# 84
  • София
Привет момичета! Grinning

При нас положението е мнооого нервно - Йони я мъчат зъбките. Много е неспокойна. Всичко пъха в устата. Купихме различни чесалки, но най и хареса черешките на Чико. Горещо я препоръчвам. Не е нито тежка, нито много лека. Подходяща за чесане на венците  е от всички страни.  Peace

За обиколниците - наложи ми се да сложа, тъй като Йоана много се върти и се удряше в решетките на леглото.

Аманитка, аз и във фейса ти писах, че ет подкрепям за червения цвят. Продължавам да си мисля, че много би ти отивало. И аз си подкъсих косата и от дължина до кръста вече е до раменете. Постригах се на каре.

Кейт, честити зъбчета. Дано и останалите пробият без проблем. Пожеланието ми е за красива и здрава детска усмивка!

Сериали гледам. Много ми харесваше турският 1001 нощи, Приятели. Сега от време на време гледам Д-р Хаус, Двама мъже и половина, Медиум, Закон и ред и др.

И сега.....с риск да ме линчувате......мисля да захранвам....със зеленчуково пюре след седмица. Йоана отговаря на повече от условията, много си обича лъжичката /давам и осцилококцинум превантивно с нея/, а и усещам, че е време. Тя ще е на почти 5 месеца. Но за съжаление на успявам да отворя файловете на Сиси. Може ли някоя мама да ми ги изпрати в друг формат /ако е възможно/.

Цветен прашец, Мамбина и другите захранващи вече мами, вие с какво пюренце започнахте, т.е. от какво. Чувала съм, че на Хип са най-добрите. Вие какво мислите по въпроса.

Миме-то, личи си, че сме посащавали един и същ ортопед!

Стеф,  Hug! Дано Ивчо се успокои!!!

Емили, стискам палци за детенцето на сестра ти! Hug

И не на последно място да не забравя да се похваля! Майка ми утре идва на гости /родителите ми живеят в Бургас/ и ще ме поотмени малко. Не, че ми тежи бебка, но сега с мъжо ще поизлезем на кръчма, клуб, а аз спокойно на шопинг. Много съм щастлива. Безценна е милата ми майчица и се радвам, че ще ми гостува. Съжалявам за лиричното отклонение, но имам чувството, че откакто съм майка, оцених истинския смисъл на думата... Blush

Hug Hug Hug от мен за всички мами и бебчета!

# 85
Юлско бебе, магазина се намира като пътуваш по бул. България посока Бояна, на светофара на Била , завиваш наляво, караш около 100 метра и отдясно е магазин Комсед, има голям паркинг и магазина е голям, няма да го сбъркаш.

# 86
  • София
Турските сериали не мога да ги понасям,както и новините на турски!!!!!!!  Naughty   Naughty   Naughty   #2gunfire   #Cussing out
Иначе съм фен на Лост и на Отчаяните съпруги,всички сезони ги изгледах на един дъх.  Peace
Днес ме домързя да се дотъркалям до Борисовата,може утре да ми дойде музата  Peace
За тъпите сокове защо като обясняват как са ги въвеждали казват как на бебетата им било много вкусно..еми вкусно е да,няма да кажат:Мамо,не ми давай сок,щото по-късно ще ме мъчи гастрит,язва,алергии и тем подобни".И какво е тва захранване със сока,много хранително,направо да преядеш..  Crossing Arms  Пуууу.....

# 87
# 88
Здравейте, момичета!
И аз тези дни ви чета редовно, за да не изостана много много с новините, но нямам време да пиша, че нашия тати е в отпуск тази седмица и се наслаждаваме на тези хубави моменти да сме заедно тримата по цял ден!
Исках само да кажа, че и аз съм за фотосесията в помощ на Анджи, така че ме броите и мен!
Лека и спокойна нощ на всички!

# 89
  • София
Първо да кажа, че в списъка записвам и имената на дечицата, защото някои мами са с по 2, 3 и повече  Grinning, а това е от значение за времетраенето на фотосесията.
Усмивка ние започнахме с пюренцата на Хип и Гербер. Наблягам на Хип защото са Био, още повече са немски и някак им имам повече довирие, че това което пише на етикета отговаря на истината, най-вече, че са био продукт имам предвид. Харесват й и аз ги пробвах много са вкусни. По натам мисля да й предложа и едни други био пюрета (на sunval), също немски, но за тях още не съм прочела достатъчно и затова се въздържам.
Стеф и ние тези дни  сме много кисели без наглед видима причина. Пищи, сърди се иска носене, понякога и това не помага. спи й се, а не може да заспи. Днес например ме направи дива и щастлива докато й давах пюрето защото няма търпение да дочака лъжицата да се върне пълна, мисли си, че трябва да тече като шишето непрекъснато, то беше рев до небесата засинява се даже отказа да яде, задави се от рев поровината пюре го събирах по нас, станахме и двете оранжави като в онази песен: "Оранжаво небето....оранжавите мами, оранжави деца", а до сега си го ясеше нормално без ексцесии. Но аз май сбърках защото съм й купила една пълнеща се лъжичка и вчера й дадах с нея (сипваш цялото бурканче в лъжицата и тя си тече като шише, лъжицата си стои в устата и само натискаш да се пълни) та днес резултата май беше от вчерашната грешка, а може и да е била много гладна, знам ли. Та така и моята ревла е кисела, много е изнервящо, сега заспа и вече съм се отпуснала като дроб.  Mr. Green 

Общи условия

Активация на акаунт