Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 45 004
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Айя, тука съм  Mr. Green радвам се на студа

Лили
, котките, котките ми разбутват  #2gunfire Гардероба го завръзвам с връзка от обувки, че го отварят и влачат чорапи, гащи, потници и кърпи из цялата стая. А когато се прибираш вечер и едновременно с теб пристингне по някой гост, не те кефи да ти гледа гащите  Mr. Green

Има ли дума за вампир на арабски? Моя за вампири едва в Бг разбрал  Naughty

Айде чао ви таласъмки и караконджулки  Mr. Green ползотворна вечер

# 361
              Снежи ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАТАЛИ!
      Нека бъде винаги здрава,усмихната и щастлива.Малко скромни подаръци

Арабелки,на вас пожелавам спорна седмица.  bouquet  bouquet  bouquet
Редовно ви чета,но нямам много време да се включа.Тази година се оказа много тежка за семейството ми в здравословен план.
 Докато се оттървем от някой вирус,веднага ни лепва друг  #Cussing outА на всичко отгоре,в петък в/у крака на големият ми син паднала греда,която го ударила по ахилесовата пета.А г-жата по физическо го накарала да играе с подут крак  #2gunfireЕдвам го занесох до колата,добре че негови съученици ми помогнаха,а от там в спешното.
Напускам ви за тази вечер,утре ще гледам да се включа.
Амалче-цялото ти сем-во сте много хубави bowuuА бебка ми идваше да я схрускам,много е сладка,пу-пу да не и е уроки.  bouquet

# 362
Абе Шилан-аз знам,че котките са деликатни и нежни създания,гальовни...какви са тия циркове   Thinking Да няма валериан някъде у вас Crazy

Саида-някой май ви е урочасал вас  Sad много перипети наистина..

За вампирите въпроса е много интересен!

Да видим в Арабия как стоят нещата:

разлики:
вампирите са бели-арабите са черни
вампирите се обличат в черно-арабите в бяло
вампирите пият кръв-арабите пият камилско мляко
вампирите са елегантни-арабите не са

има и прилики: вампирите и арабите са трудно устоими за жените  Wink
и двата вида си лягат късно и деня липсват
чували сме,че и арабите прескачат през прозорците (помните кака ви шехи)
имат необичаен акцент когато ползват друг език
и двата вида са опасни  Mr. Green

хайде питайте хабибитата за предания и легенди и докладвайте в щаба !

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 18:23 от Water Lily

# 363
                            Лилиии- hahahaотдавна не се бях смяла така.
                          Обясненето ти за вампирите ме накара да се усмихна.Благодаря ти   bouquet
                    И аз напоследък си мисля че нещо са ни урочасали  Thinking,много проблеми един след друг.
  Много завист и злоба има покрай нас,дано Новата година е по-добра. Praynig
   Моля се да имаме късмет,да си направим проекта за къщичката на село,и да имаме възможност да започнем строеж.Успеем ли да изградим там дом,веднага напускам този адрес където живея сега. Praynig Praynig Praynig

На всички  Hug Hug Hug

# 364
Здравйте на всички.

Бих искала да ви помоля за малко информация относно едно пътуване до Сирия, което планираме с мъжа ми и една приятелка. Ако някой има възможност да ми отговори ще съм много благодарна, защото се водя нещо като организатор на пътуването. Общо взето засега планът включва най-много да останем в Дамаск и после Хама, Хомс, Халеб и евентуално някъде по морето.

Интересува ме заслужа ли си да се пътува до градовете на изток, защото са ни малко встрани, но пък сега ни е паднало и искаме доста да пообиколим. Другото което ме интересува и което е най-важно за нас подходящ ли е краят на март, защото някой ми беше казвал, че през март духали някакви неприятни втрове. Ако трябва ще го отложим, въпреки че ми се ще да е възможно най-скоро и вече нямам търпение, и в такъв случай кога според вас е най-приятното време.

И ако пътуваме по-късно бих искала също да ви питам подходящо ли е да се ходи на плаж (нямам предвид времето, а облеклото). В Латакия съм била само за един час и така и не отидохме до морето, но ми направи впечатление, че много малко жени носят хиджаб, но може така да ми се е сторило след няколкото месеца в Дамаск.

Благодаря ви предварително и съжалявам, ако въпросите ми звучат глупаво, но искам всички да прекарат много приятно и да останат с добри впечатления от страната, в която се влюбих преди години.

# 365
Добро утро, принцеси. Едно кафенце. \откраднах го от съседите Wink\

Дуа, къде се изгуби тези дни?  Hug Hug

Лили, много ме разсмя с вампирите.  Joy Joy

Шилан, на моята приятелка кучето така правеше - вадеше всичко от гардероба, ядеше сапун и влачеше бельото, ам а на нея не й правеше впечатление.  Mr. Green

Саида, благодаря и на теб.   bouquet Не се тревожи, явно завистта е присъща на повечето човешки същества.  Sick Имай вяра и всичко ще се нареди. Убедила съм се, Господ раздава справедливост на завистливците по най-неочаквания начин.  Peace

Елена хдр, сигурна съм, че щети дадат адекватен отговор на твоите въпроси, само трябва да почакаш малко.  Peace По какъв повод си била в Сирия?

Мама 13, весело изкарване в Дубай.  Hug

Ясминке, къде се изгуби? Карумчо какво прави?  Hug

Поздрави на всички.  bouquet

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 10:48 от amal

# 366
Добро утро,момичета...
Гледате ли тв7 Wink-всеки ден-аз дорине знаех за нея,но откакто Карим(на Амал ми препоръча Laughing-гледам репортажа честичко Laughing)
Амалче,чудни сте-хубави и естесвени-Лидия е ангелче,Карим батал(юначага Wink)-не се е променил много,само дето е порастнал  bouquet-а ти си същата нежна фея Flutter-дори си се разхубавила от майчинството Hug...ей само хубави думи,а за баба(твоята)-нищо не казахме-видях я жената-макар и за малко-сигурно много и се е радвала душата на събитието-и как не да отгледа сам-сама теб,а сега да се радва и на твоите рожби  bouquet...съпругът ти е истински красавец..а я кажи как ще бъде наказан ,ако каже,че кафето не му се нрави Mr. Green

Добре казано Лили Laughing-посмях се

Лю-благодаря за загрижеността ти-вие добре ли сте -а малчото Heart Eyes

Мама 13-благодаря за снежеца Hug

Снежна-желая щастие на теб и твоята прекрасна девойка-Натали

исках да ви пиша още,но Рабуба е станала в шест и сега много се разкисели,плаче и иска кърма Crazy-да,не се шокирайте-още я кърмя-а мина две годни ooooh!-не,че ми пречи-то тя се присеща само в трудни моменти-като и се спиили е болна Heart Eyes
успешен ден

п.п.Амал ето ме -зад теб Heart Eyes-но ти си по-скоростна от мен Laughing

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 10:46 от DUA

# 367
Шилан, на моята приятелка кучето така правеше - вадеше всичко от гардероба, ядеше сапун и влачеше бельото, ам а на нея не й правеше впечатление.  Mr. Green

ох, на мен все още ми прави впечатление  Tired  сапуна не го закачат. Обаче като някой се къпе, влизат в банята , и направо застават близо до душа , за да ги пръска  #Crazy  а после лягат на нагорещените от врялата вода плочки и правят сауна
Обаче вече ме е гнус да ям, катерят се по масата, дърпат, направо в чиниите ни влизат. Такива нагли котки.
Поне файдата ми е, че явно и прословутите ни гости се огнусиха да гледат как се прескачат котаци по масата, та вече рядко някой идва  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Като се замисля всичките ни котки са били много нагли и невъзпитани.

А онова лудо коте Абас нали е командирован при мама и баба, та там се вихри на поразия. Вдигнали са ръце от него жениците.
Имало плик с маслини, а после гледат на масата останали само костилки. ЧУдят се кой е влизал и изял маслините, докато един ден не видяли как Аби си похапва  #Crazy  А той си отваря и вратите хубавеца, нали е 100кг, всички брави счупи вече.

Решила съм да вадя паспорти и да ги пратя на свеки! Да се порадва и тя малко! Те там нали не обичат животни, които не стават за ядене  Mr. Green  та сина й сега където види помяр го прибира в нас и не мога да излезна  на глава с него.

Ох, пооплаках се хубаво, ама полудях вече с техните пакости  #2gunfire

# 368
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте арабелки!  Hug
Аз след две седмици болнични пак съм на работа и мога по-често да се включвам, че у нас почти не се дореждам до компа  Sad
Шилан, слагай някаква стара покривка на масата, а като се храните я махай и си слагай чистата. Иначе няма управия. И нашите  котки (5 бр.) обичат маслини. Имам чувство, че в тях има упойващи вещества за котките. единия котарак направо се отърква у костилките.Ама те ядат всичко -и кисело зеле, и прясно, и мариновани чушки, и кисели краставички.
Лили, благодаря! Embarassed Тайната е, че съм дребна, пухкавка, та ми се опъва кожата на лицето и нямам бръчки   Simple Smile и се боядисвам, че съм доста побеляла. но то ми е наследствено, от баща ми.
Ама се чудя за вампирите- може пък арабските и те да стават призрачно бледи  newsm78.  А при положение, че арабите са си неустоими, ако са и вампири... Горките ние.
Сайда, още малко да мине годината. Дано болестите си останат в старата година  Praynig. Че и за нашето семейство тази беше лоша по отношение на здравето. Особено в последните месеци.
 Дуа bouquet Хубаво е, че още кърмиш детето. Особено в това болно време.
На всички  Hug Hug Hug

# 369
ооо, алвера, покривка слагам само за ядене. Преди си ядяхме на земята /с покривка разбира се/ ама сега ... уф, мани

И аз рано обелях да му се не види. Ама още не се решавам за боя, ще действам с къна засега

# 370

Лили
, тия дни май те е хванала музата да ни развеселяваш / много забавно сравнение между вампирите и арабите...Друго общо е, 4е са л'бима тема в холвудските филми / лошите напоследък се оказват все арабски терористи, а за тиин истерията по New Moon и ко. няма нужда от напомняне.  Outta Joint

Шилан, като ти 4ета перипетиите с палвите дом. любимци и се замисля такъв ли ви е късмета с животинките, или те просто прили4ат на собствениците си Crazy Whistling
И аз от година се боядисвам заради побелели коси  Sad уж съм млада по ЕГН, но косата ми е 4ерна с много бели ки4ури, ако не се боядисвам...поне гледам да е без амоняк боята и да е много близка да естетсвения ми цвят...А къна никога не съм прбвала  Thinking
А вие сериозно ли ядете на земята  Shocked Ние ядем понякога без прибори, а топим с хляб..например хумуса. Първия път като ми сготви хумус моя 4овек, и аз наизвадих вилици, ножове и лъжици...Ама бързо ме вкараха в правия път  Mr. Green

# 371
ооо да, съвсем сериозно си ядем на земята  Sunglasses пък и то като наидва много народ, няма място за всички на масата  Mr. Green  На мен ми е удобно, не се оплаквам.

Масата я използвам най-често да замесвам тесто, да гладя, ей за такива неща.  Е, с бг гости ядем на нея

Ама веднъж къф цирк става , мухахахаха  : hahaha hahaha hahaha  идва един кюрд с приятелката си, а тя някаква префърцунена кранта  Twisted Evil  аз не си говоря с нея де, само й кимвам с глава вместо поздрав  Embarassed    Laughing 
та идват и ни заварват как ядем на земята.  И тя се обръща към него и възмутено пита " ама как може така вие там на земята ли ядете, дъра-бъра", и той горкия почна да се оправдава, аа не всички, само някои по-изостанали  Joy Joy Joy 
 а моя за да направи още по-голям сеир и вика, стига си лъгал момичето, признай си, че даже на земята спим  Joy Joy Joy  и тая очите й станаха така  #Crazy #Crazy #Crazy

Голяма смешка бяха тия двамата. Той за да й угоди и да се покаже модерен пусна дълга коса, издокарваше се с оръфани дънки, педераски ризи с пайети  Confused  Стана за подигравка на приятелите си заради нейните прищявки. Всички му викат, баща ти ако те види как си се измодернил, ще те застреля направо  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Айя, не вярвам в приказките за безвредната боя . Мойта много гадно побеля около слепоочията, като я вържа и мн личи, трябва да съм все с пусната и бухнала коса  Sick

Мойте животинки не приличат на мен  Crossing Arms  аз не се катеря по масата и шкафовете

# 372
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Мойте животинки не приличат на мен  Crossing Arms  аз не се катеря по масата и шкафовете
  Joy Joy Joy
Аз пък обичам да сядам на масата и да си клатя краката. Даже и на холната масичка да седна пак си клатя краката . И на шкафовете се катеря- като ме мързи да си донеса стол, а ми е висок рафта... Ама не приличам на твоите котета  Crossing Arms Обичам и да спя на земята. Трябваше да си намеря някой кюрд  hahaha
Няма начин да е безвредна боята. Аз като ученичка ходих на практика в "Ален мак" в Пловдив. И там един млад, много симпатичен, току-що завършил инженер-технолог, обясняваше как действа боята. Казваше, че структурата на косъма е като покрив с керемиди. за да действа боята трябва "керемидките" на косъма да се разтворят, а това става със доста силни химикали. Така че безвредна боя-да,да... По едно време пробвах с къна, но не ме хвана и пак се върнах на боята.

# 373
amal, завършила съм арабистика отдавна отдавна (е не толкова, но така ми се струва) и в Сирия ходихме на нещо като практика, те студентите и сега ходят там. Иначе не работя по специалността, но все се интересувам от арабския свят и се опитвам да си поддържамм езика да не го забравя. 

Даже се явявам нещо като защитничка на арабите, сега едвам успях да убедя моите хора да отидем в Сирия те бяха изумени защо искам там, макар че нямат никаква представа какво представлява регионът, че и снимки им показвах и какво ли още не, за да ги убедя. И сега всичко трябва да мине перфектно иначе ще си го изкарат на мен, та затова се обърнах към вас. То аз постъпвам малко егоистично, защото като си тръгвах от Сирия се зарекох, че пак ще се върна и цялото ни пътуване е заради мен, но дано им хареса (все пак там май не е за всеки).

Та това е общо взето, поздрави на теб и всички, които правят тази тема, направи ми впечатление, че от всички дървави тази е снай-много отделни теми.

# 374
Така като ви чета и ми е мило  Grinning

Значи моето съпружие не е чувал нито една история за вампир или чудовище,което да пие кръв.
Правя извод,че в Египет няма вампири,но нека и Никки и Фаима питат,че да потвърдим.
Иначе истории за джинове-колкото щеш.

Права си Айа за Холивуд,може скоро да се появи филм с арабин-вампир,който прави терористичен акт,за да покаже,че вампирите са подтискани и отношението към тях не е толерантно,обаче някой мускулест герой убива звяра ;имаме хапи енд и 200 милиона от билетни приходи  Whistling
тук се сещам за един виц,сигурно го знаете:

Мъж се разхожда в Central park в Ню Йорк.Изведнъж вижда как куче-битбул напада малко момиченце.
Мъжът скача и започва да се бори с кучето.Успява да го убие  и спасява живота на детето.
Полицай,който става свидетел на случката идва при него и казва:
-Ти си герой,утре във всички вестници ще пише,,Смел Ню Йоркчанин спасява живота на малко момиченце!''
-Но аз не съм Ню йоркчанин.-казва мъжа.
-А,добре тогава вестниците ще пишат:,,Смел Американец спасява живота на малко момиченце!''
-Аз не съм Американец-казва мъжа.
-Ами от къде си?''-пита полицая
-Аз съм Саудитец!''-отвръща мъжа.
на следващия ден във вестниците пише:
,,Ислямски екстремист убива невинено Американско куче!''

Общи условия

Активация на акаунт