Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 44 569
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Йоли, много сте хубави и тримата.  Hug В сирийския парламент също има представители на повечето религиозни течения и етноси.  Peace Някои не фигурират по определени причини.
И с моята беба е така, едно гонене, пазене, аз клеча постоянно до нея, вече съм се схванала отвсякъде.  Simple Smile
Жалко за Иран, че иначе ми се струва външнополитическия курс е правилен до голяма степен. Като знам колко много искат САЩ да увеличат влиянието си при вас. Но не ще да е за добро и безплатно. Мисълта ми е, че щеше да е добре властта да поотпусне малко хората, за да не й се налага да бъде сменяна насилствено, то САЩ само това и чакат. Може и да бъркам, но това чета по новините.  Peace

Албена, добре дошла. Ей, много страшно е това писането във форума.  Hug Hug Шегичка де. С Манор половинката пътува това лято до Сирия.  Peace Брей, големи деца имаш, да са ти живи и здрави. В кой квартал сте? Имаш ли новини от Деси?  newsm78

АС, ненадмината поетеса си. Само Дуа може да се мери с теб. Mr. Green

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 14:39 от amal

# 676
Добър вечер арабелки. Е надявам се за вас да е такава. Днес майката на хабибито е починала, след известно боледуване. Но чувствам неговата загуба като своя, а не сякаш си е отишъл някой когото въобще не познавам. Съжалявам, че споделям такава вест, но като сподели човек казват че олеква.
Лека вечер на всички

# 677
Нека да почива в мир женицата! Ники, предполагам, че е много тежко да знаеш, че любимия страда, но бъди силна и го подкрепяй, въпреки че сега едва ли има думи, които биха го утешили. Трябва да си изживее болката, а ти споделяй тук,момичетата са с теб Hug

# 678
          nikito 71-съжалявам миличка. Sad
        Нека почива в мир , да се молим за душата и. Praynig
         елза правилно ти е казала,трябва да 
        бъдеш силна,и да подкрепиш любимия си.
         Много ме натъжават такива вести.

Момичета,простете.....,утре ще ви навестя.

# 679
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
Да се отчета и тази сутрин  Mr. Green
Закуска :

и кафе

Ники, мила, съжалявам за загубата. Бъди подкрепа на любимия в тези тъжни дни  Praynig

# 680
Мархаба, арабкитее  Laughing

нямам време да ви изчета в детайли, само се отбивам набързо, колкото да покажа , че още дишам  Laughing

Деси, още те няма май, егати интернета, егати чудото .
И не само Деси, бая народ го е хванала липсата. Но виждам бодра смяна има- нови лица  Simple Smile

За Бусманци гледам сте говорили....

Айде,чао засега, поздрави на всички.

# 681
е, хубава работа, аз се появих, ама пак май разгоних народа  Laughing  Mr. Green

къде се изпокрихте, не хапя  Mr. Green  изпилих си кучешките зъби

# 682
Привет арабелки Как сте

Албена, добре дошла  bouquet 3начи все пак е имало места в Сирия с работщ нет  Crazy

Елза, изпити още нямам, сесията ми е март месец, но сега почнах нова работа и там отива ялото ми време, едва днес успях да си наредя багажа, да пооправя вкъщи и да седна да ви про4ета. Добре че не сте писали много, така че няма нужда много да наваксвам  Mr. Green

Шилан, някое от момичетата спомена, 4е ти работиш с бежанци в София. Ако имаш повече информация за Бусманци, защо не споделиш с нас. Доколко е верен репортажа  newsm78

Никито, моите съболезнования  Praynig  Sad

Alvera, мерси за обилната закуска!

Аз пак не мога да се задържа дълго у форума, че имам арабски курс днес и трябва да преговора, а имам чуството, че  съм забравила всичко научено Blush

# 683
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
е, хубава работа, аз се появих, ама пак май разгоних народа  Laughing  Mr. Green

къде се изпокрихте, не хапя  Mr. Green  изпилих си кучешките зъби

А отровните извади ли  Twisted Evil
Сериозно- присъединявам се към молбата на Айа, ако не противоречи на професионалната ти етика, разкажи собствени наблюдения за отношението към бежанците. И други интересни неща.

Айа, каква работа точно? Може да си споменавала, ама не помня  Embarassed. Но ти желая успех   bouquet

# 684
Айя,ахаха, къв е тоя бедуин бе , че и зъбат, ама що не е мустакат  Laughing

ахъм, тва работя, ама не ми се споделя в детайли   Confused  

иначе истинските истории се губят покрай небивалиците. А и си е кофти да си затоврен незнайно докога,,, няма спор

ама е и кофти като минеш по коридора да те освиркват, да ти плюят в краката, да ти скачат на бой...

На мен общо-взето ми е мъчно.

Имаше баба и дядо афганци на по 90г, мн симпатични. Как се поддържаха един друг , хванали бастунчетата. Но държава която се пише много  цивилозована и хуманна, отказа да ги приеме по облекчена процедура и да ги събере с децата им, които живеят там и които да поемат грижа за възрастините си родители.  Тогава ние дето все ни плюват, колко сме нехуманни, им помогнахме...

Но какво нещо е да видиш толкова възрастни хора да бягат...По принцип старците не обичат промените... Баба и дядо не можехме да ги накараме да дойдат да ни видят къщата... Не могли да си оставят тяхната за 4-5 дни... не могли да пътуват на стари години....
А какво  ли е да тръгнеш по света....Какво ли е да знаеш, че завинаги оставяш родната си земя, за която дедите ти са проливали кръв... какво ли е да знаеш, че вече никога няма да видиш родината си, че ще бъдеш погребан на чуждо място....

# 685
Хайде, и аз да се отчета въпреки изкълченото кутре...

Шилан, аз се надявах направо да си умряла, ти пък само зъби пилила...Относно бежанците, гледах и аз онзи репортаж, освен това попаднах на ей това тук по темата http://www.youtube.com/watch?v=HDMeWy7srYA  Тази госпожа Вера Захариева от вашата агенция ли е? Според мен тя направи едно много добро разграничение, между бежанци, нелегални, транзитни, и прочие, а Расате всички ги тупваше в един кюп...точно както и средностатистическия потребител коментирал под подобни материали...

Работата ти е интересна, няма спор...но понякога може би доста неприятна и изпълнена с горчилка...

Йоли, добре дошла, и твоят опит от Иран ми е интересен, чела съм те в други теми...

Никито, съжалявам да чуя тази новина, съболезнования.

Алвера, остана ли за мен от почерпката, че късно се появих?

АС., аз съм фен на твоите 'отскачания' до Гърция...следя си ги като сериалче, помня анти-арабски настроената бърборана от предишното ти прибиране, сега и подвзите ти в кухненския бокс и неприятното за краката ти завръщане...Очаквам следваща серия...И на мерената ти реч съм фен, макар че по принцип не си падам по поезия.

Айя, как се оправят германците със снега...настъпва ли тотално парализиране на трафика и всички услуги, така както се случва в Англия при първата педя натупал сняг?

Букетче, за всички останали   bouquet

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 23:43 от летяща.филия.с.лютеница

# 686
Привет!

Моите съболезнования на Ники.

Взех снимките на дребно от фотото. Много са хубави, ама ми одраха 10 кожи, 1 снимка 10$ размер 13х17. Извадих само няколко, другите в БГ ще си ги вадя.

Менюто почти съм го измислила, отказах се от арабските манджи. Ще си ги тренирам на миуту. Да не се изложа. Реших за гостите от Сирия: 1-Таратор; 2- Пълнени чушки с пуешка кайма и ориз; 3- Салата печени чушки, печурки, чесън, магданоз и марината, 4- Баница, и другото още го мисля Simple Smile

До скоро, малко ще опна краци, че бях на разходка с една комшийка, мерихме бул. Асад Абади (Асад Абад) - 38 км дълъг, е ние не толкова много, ама пак...по баира....пустите баири, тук като в Търново, само баири и стълби, равно нЕма...

# 687
Шилан е права, че монетата има две страни, но по отношение на бежанците в България, заради недостатъците на закона, монетите са много и оттам страните не са само две. С горчивина си спомням за много неща, които преживях минавайки по този път и в същото време съм благодарна за много други. Факт е обаче, че по отношение на бежанците България нарушава собствените си законови разпоредби, както и доста от декретите, които е подписала.

Аз лично смятам, че в репортажа за Бусманци става въпрос не за нетолерантността на българите като народ, а за дефектите в правораздавателната система. Трябва да се има предвид обаче, несъвършенството на тази система по отношение на собствените й граждани също. Добър пример е дала Шилан за възрастните хора, които една "напреднала" европейска страна отказа да приеме... в същото време има и случаи, в които България отказва да приеме родителите или децата на хора, които отдавна са тук - отказва да им издаде виза, камо ли да им даде право на пребиваване.

Работата с такива хора е много трудна и много нерви се хабят... а някои от хората в Агенцията по бежанците са под всякаква критика по отношение на поведението си... не говорим за корупционните практики там. Едно нещо ми направи впечатление в думите на Шилан - наистина е успяла да нацели едно от най-страшните неща - кошмар е само да помислиш, че ще умреш на чуждо място. Аз, без да съм на преклонна възраст, непрекъснато страдам от този кошмар.

а що се отнася до толерантността или нетолерантността на българите като народ - не е хубаво слагането под общ знаменател, а и темата е пространна и май не е за този форум.

# 688
Ioli, добре дошла да кажа и на теб! Много е чаровен малкия    newsm10 Пупу, да ти е жив и здрав!
 Радвам се, че се включва някоя мама от ИРан. Аз имам един добър приятел, иранец, но работи в Германия, и вече доста години не се е прибирал. Но винаги следи новините, подкрепя протестиращите и като цяло му е болно за случващото се там.  Peace
3а манджите добре си решила да изпериментираш първо върху мъжа, а след време на гостите  Laughing

Алвера, аз споменах преди време като отидох на интервю, тогава се колебаех заради недобрия транспорт до там. Уж град4ета е на 10 мин от нас, но после трябва да го обиколя с два автобуса за да стигна до работата... и сега с тоя сняг, който не иска да се стопи, все изпускам връзки, чакам зъзенща на студа, тъпча върху снега и губя много време  Confused Кога ли ще се оправи това пусто време.  Crossing Arms
Така че Лютеничкова, и тук снега ни е сковал, има закъснения на транспорта, има не добре из4истени улички, тротоарите са бели и заснежени...4удо невиждано  Crazy По принцип в частта, в която живея сняг за 5те ми изминали зими  не се е застоявал никога за повече от 4ас–два (близо до Холандия съм и  от Океана идват топли течения от там) Но тази зима какво стана   newsm78

3а бежанците, България е ратифицирала женевската конвенция за статута на бежанците и е длъжна да им помага.  Peace
 Дано това се слу4ва и на практика, а не само на теория  Praynig
3ащото само мисълта за вси4ки възрастни хора, изгубили и последната надежда, изгубили вси4ко ценно и скъпо,отказали се и от родното място и потеглили в неизвестното.... Cry

# 689
                  Добър вечер момичета -кокичета!
        Алвера  Честит Рожден Ден на патерица.
    Извинявай за късния поздрав.Пожелавам ти много здраве,радост,дълъг живот и любов.И един подарък за теб , заповядай
    Добре дошли на Елза и Йолиbouquet Hug
    Йоли-бебчето ти е голям сладур,сладкиш и бонбон,както каза щерка ми.Да ти е жив и здрав, и много да ви радва.   bouquet
    Момичета,много прегръдки от мен.Лек утрешен ден.
  Отивам да проверя тази вечер дали ще имаме гостенка-Феята на зъбчетата.Много ми е притеснено,двете предни зъбчета на малкия се клатят,ще падат.Но зад тях са се показали нови зъбки,и сега сме с два реда предни зъбчета-2+2  ooooh!Утре ще го водя на зъболекар,дано не се наложи да слагаме апартче.
 Момичета,ако някой арабин загуби паспорта си в чужбина,какви могат да бъдат последствията?Може ли чрез посолството да си извади нов,или трябва да се върне в страната си?
  Хайде да отивам,че малкият не иска да ляга.Щял да чака Феичката  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт