Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 44 564
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро и днес !

Saidah   bouquet

Лю, само почерпка да искаш, в Гугъл е пълно с картинки   hahaha

Айа, както го описваш, то също като при нас - когато и да завали снега, все ни изненадва. Като че ли през януари никога  не вали сняг.

Шилан, май не ти е лека работата, особено ако влагаш емоции в работата си. Не е лесно да работиш с хора, всеки със своята история и мъка.

На мен нещо днес не ми е ден, тягосно ми е, криво ми е , абе да не ви развалям деня. Така, че повече усмивки ви желая   bouquet

# 691
Добро утро, арабелки.   bouquet

Никито, съжалявам, мила!! Винаги е тежко да чуеш подобна новина. Колко годишна е била майка му? От какво е починала? Ти поокопити ли се вече? А хабибито? Понякога и аз изтръпвам от мисълта, че техните може да се обадят да кажат, че майка му си е отишла, тя е доста възрастничка, а това лято не беше никак добре.  Praynig Praynig

Мама Йоли, тараторът е добро решение, още повече че и в Сирия го има. Peace Пък за останалите манджи няма как да не са вкусни. Hug Е много дълъг този булевард.  Shocked Магазини и има по него?  newsm78 Прати още някоя снимчица като предишните от Техеран. Деница хубавица е много сладка, пу пу.  Heart Eyes Скъпичко за снимката, сигурно обработката й е по-специална. В Сирия като идеш на фото правят също много хубави, обаче декорите обикновено са винаги някаква природна картина.  Mr. Green

Саида, дочакахте ли феята?  Heart Eyes На нас пък вчера ни поникна 4-то зъбче, горно, че нашата ги кара без ред. Joy

Лю, как е бебето?  Hug

Айа
, наистина голямо разминаване в климата между тук при нас и там при вас. Но сигурно организацията е сто пъти по-добра.  Peace Че тука да завали 1 см сняг и край, пълна закъсвация. Аз в такива дни гледам изобщо да не излизма с колата, че то няма как да не стане някое проишествие.

Шилан, е много време ги пили тия зъби бе?  Mr. Green Ще да са били много дълги. Мда, много тъжно е да си принуден да напуснеш страната си. За съжаление много са тези хора, на които им се налага. Горките.  Cry  И то все от нашия, БИ, регион. А за земетресението в Хаити разбрахте ли, голяма трагедия, щом и презденския дворец се е сринал, силно ще да е било.  newsm78

Алвера, на мен когато ми е криво си пускам музика, много ме успокоява. Пък и да не ми е криво все гледам да си пусна нещичко.  Hug

Албена, Елза, Дана, Елена хдр., Снеже, Ясминке, Дуа, АС, Лили, Кате мароки и всички други които не съм споменала поименно, къде сте?  Hug Hug

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:31 от amal

# 692
  • София
Тук съм, тук съм, Амал...ама мързелувам. Mr. Green Честито ви ново зъбче! Heart Eyes
Саида,тази феичка и ние много обичаме да  я чакаме. GrinningНе се притеснявай за изникналите отзад зъби.След падането на млечните, нещата се наместват.Разбира се не винаги, но ти не избързвай със заключенията за нужда от носене на шини. Peace
Лютеничке, как е бебка?  А баткото проявява ли ревност? Сериалчето  "До Атина и назад" проследяваш с интерес значи.. Mr. Green Ама новата серия може и да отпадне за тази седмица, довечера ще разбера, дали ще пътувам или не. Peace Колкото до мерената реч, музата за съставянето й  ми идва от дъжд на вятър ...
Никито, съболезнования на хабибито за загубата!Бъди му подкрепа, макар и виртуално!
Алвера, какво си се натъжила.. newsm78 Я горе главата и както е казала Амал, пусни си  музика за душата и се усмихни!  bouquet
Шилан,тъкмо щях да питам, къде си се скрила, а ти си се занимавала с пилене на зъби... Какво правят беладжиите котаци? hahaha
Айа,как върви курсът по арабски? Нормално е да се позабрави туй-онуй... Peace Комуникация с хабибито  nur auf Arabisch, това му е цаката.. Wink
Йоли,много хубави снимки!  bouquet И страхотно меню, да намина към Техеран, а Joy hahaha Снощи каката ми каза, че има да пише презентация по география за Иран и се сетих за теб. Peace

# 693
Благодаря ви много момичета за топлите думи!!! Надявам се да му мине, но не мога да кажа нищо по въпроса, тъй като не е писал от деня след погребението. Не знам наистина какви са им традициите (по-точно днеска сутринта научих нещо), и как той смята да бъде, но все още ми е тежко, но повече от това че не пише и не си изказва мъката. Ще почакам малко и ще видя как ще се развият нещата. Аз не пиша защото въобще нямам настроение, но чета.
На всички много  Hug

# 694
Мина ми  Laughing
Даже ми се иска да ви пусна един виц, който ми хареса :

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.
Възрастен шеф в полицията я погледнал и пита:
- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?
- Ъъъъ...четири.
- Добре. Корен квадратен от 100?
- Ами....десет!
- Отлично. Кой е убил Ботев?
Блондинката замълчава.
- Не знам, - накрая казала тя.
- Добре, помислете и елате утре
Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:
- Взеха ли те на работа?
- Не само, че ме взеха, - хвали се блондинката, - но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

Saidah , не се безпокой, като се извадят млечните зъбчета другите ще си намерят мястото. Едва ли ще има нужда от шини.Но мисля,че е добре да не чакате зъбчетата сами да паднат.
На малката така й беше поникнало долното зъбче, без да падне млечното. Заведох я на зъболекар, за да го извади (срещу 10 лв.) Обаче  тя докато го показваше на всички го изгуби някъде из къщата и много се беше притеснила, че феята на зъбките нищо няма да остави под възглавницата. Та се наложи да я успокоявам, че феята знае на кое дете му е извадено зъбчето и много по-лесно може да го намери. И така стана, феята все пак беше намерила зъбчето и беше оставила пари под възглавницата. Добра фея  Joy

# 695
Саида, не мисля, че ще се наложи да се прибира в родната страна само за да вади апспорт. От посолството ще извадят, въпросът по/скоро е колко време трябва да се чака  Peace

АС, unmöglich  Heart Eyes 3а домашно ни дадоха да пишем отговор на писмо, да видим дали ще успея да създада първия текст на арабски. Проблемът при мен е, че езиците не са ми силната страна, аз съм по математическите предмети и за това така бързо забравям  Blush

А накой няма ли да прати слънце насам.  Rolling Eyes

Весел ден на всички  Hug  bouquet

# 696
Айа , веднага пращам слънце за теб

После да се похвалиш с домашното  Hug

Много  Heart Eyes за всички!

# 697
  • София
Айа,doch,doch, es ist möglich .... Mr. GreenЧакаме да ни разкажеш за писмото. Peace
Алвера, готин виц! Laughing Хубаво е ,че вече си на кеф! Heart Eyes

# 698
AS, разсмя ме с това 'До Атина и назад'...много уместно заглавие на нашето сериалче...Баткото не бих казала, че ревнува, но взе да се изхитрява, като му кажа: 'Ела да ти сменя памперса, миришеш.' Той отговаря 'Не, бебенце мишише'...В началото се шокирах, изобщо не предполагах, че на такъв малчо би му минало през ума да прехвърля вината на някой друг (по-уязвим, при това)  Shocked

Алвера, хубаво че така бързо ти се е оправило настроението и мерси за вица...Аз като една блондинка с добро чуство за хумор много обичам визове за блондинки  Laughing

Айа, я кажи на каква тема е домашното, да помагаме. На моя курс по арабски бях много задобряла, ей какви разказчета пишех с подробни описания, гердани спрягах,но след две години и две раждания абсолютно НИЩО не помня...Поне вие с арабските хабибита сте добре, надявам се, че имат желание и търпение да ви помагат с езика...

За Деси Вещицата, не знам дали разбрахте, но им подмняли всички подземни и надземни кабели за интернета ...а сирийците незнайно защо не бързали...така че ще сме лишени от компанията и за още известно време

Амал, през повечето време бебето е направо идеалното бебе, само спи и яде (със завиден апетит), но напоследък ми се струва че започват колики, макар и не редовно засега...така се надявах този път да прескочим тази фаза  Sad

Йоли, търсих снимки на този дългия булевард, но не можах да намеря. Ако имаш пусни, може и от нета. Ако се намериш с малко свободни време, разказвай, мен лично ме интересуват битови подробности, за ужасния трафик разбрах  Sick, къде излизате на разходки, как са ресторантите, детските кътове, парковете, моловете...бях чела в друга тема, че и театър имало там  Mr. Green

bouquet Приятна вечер, арабелките!   bouquet

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 17:42 от летяща.филия.с.лютеница

# 699
летяща.филия.с.лютеница , sorry  Mr. Green нали знаеш, че вицовете за блондинки са измислени от брюнетките през дългите им, самотни нощи.
А на мен бързо ми минава лошото настроение, не мога и да се сърдя дълго на никого и за нищо.

Хич не се и учудвам, че Деси няма нет толкова време, защо пък да се забързат сирийците. То "има време и няма проблеми". На тези изказвания от арабите, които познавам, най- се дразня. Сроковете чукат на вратата, но няма проблем, има време...
Ама дано скоро оправят нета по сирийско, че Деси да се включи пак.
 А Албена защо не пише- и на нея ли й спряха нета  newsm78

Да не говорим за другите, дето липсват,макар че не са в Сирия.

# 700
Привет Дами,

Амал, по този булевард има всичко! Има няколко мола, магазини безброй, магазинчета, бакалийки, болници, цветарници, всичко което се сетиш го има. От ВалиАср нямам снимки, или не се сещам, тези които слагам са от интернет:

това е Компютърния център на ВалиАср.
като гледам дърветата това е снимка от края на март, началото на април.
- това е антиамерикански лозунг, нарисуван на сграда на Валиаср, редовно го гледаме Simple Smile
- площас ВалиАст (Vali Asr)
такива канали има по повечето улици, напоителни, слизат от планината. 

Лютеничка, има театри, има кина, киноцентър ( не дават западно кино) предимно ирански продукции, има много изложби, но това е за хора които знаят езика. От към това отношение ние сме ощетени. Аз с детето, нямам как да обикалям. Не е помислено за колички...има твърде много стълби и препятствия. Таксита не ползвам, защото тук да ти уцелят адреса, е като да спечелиш от лотарията. Пък и са доста мръсни.
Детски кътове има много и на всякъде, на всяка зелена площ има и детски кът, ако ще 2 на 2 да е, има пързалка, люлка. В това отношение сме добре, около нас на пешеходно разстояние 10-20 минути има 4 парка и 5-6 площадки. Разхождаме се без тати по ВалиАср , че ни е близко и му направиха еднопосочно движението ( в тази част, която е до нас) и вече не е такава пушилка. Иначе през работен ден по улиците не е много за разходки, много е прашно и мръсен въздуха, тук колите са старички и няма новите безоловни бензини и е доста миризливо...А когато тати е почивка ходим в по-големите паркове, със зоо кътове, да гледа животни Simple Smile
Молове има много, но не са такива луксозни като дубайските или дори софиските. Има много стоки ментета Гучи, Луи Вюитон, Пиер КАрден, Живанши и каквото се сетите около 50$ парчето  Simple Smile Ресторантите, лично на мен не ми харесват. Повечето са като закусвални, обслужването е много лошо. Персонала не си дава зор да е спретнат, което малко отвращава, да седнеш и да ти поднесе сервитьор с риза някога била бяла, а сега на жълти петна от пот и черна яка...Може ние да не сме уцелвали ресторанта, но дори и в скъпите ресторанти изглеждат занемарени и мръснички. Но по принцип тук е така, много хора, много прах. А и хората много-много не обръщат внимание на вида си,не говоря за богатите,а за масовия иранец. Ходят зимата по джапанки и чорапи Simple Smile. Масово с черни панталон и ризи, доста зле облечени са. Има и другата крайност, богаташите, с лъскавите коли и костюми, последна мода, прически Simple Smile
Има много заведения за бързо хранене тип Макдоналадс и КФС, тук е ТФЦ - Техеран Фрайд Чикън  Laughing. Сладкарници, тоест места в коиот се продават сладкиши и ядки има на всеки ъгъл, но не и да да седнеш вътре и да хапнеш пастикча със сокче. Такива места много рядко се намират. Сега отриха нещо подобно на Карфур, и около него GEOXS, ECCO, MANGO, BENETON,  и разни други и едно кафене европейски тип, с пасти ,торти, кафета, сладолед, там сме всеки четвъртък вечер. След работа пазаруваме и папаме сладости Simple Smile Имаме си близо до нас една уличка с плодове и зеленчуци Асад Абади, много я обичам, там продавачите са приветливи и любезни, но повечето за азери. Иранците май, не ги бива много за търговци, твърде лениви са. Тук търговията се държи от арменци и азери. Имаме си една бакалийка там азерите са младички и много готини, учат български и всеки път като отидем ми се хвалят какво са научили, последния път беше "четири" и всичко беше 4ри, накрая му викам колко и той, 4 по 4  Laughing.

already stubborn  - ако мога да помогна с нещо? тук ползвайте ги ако ще ви свършат работа, или тук: http://ioli13.multiply.com/ Ако имате въпроси съм на разположение Simple Smile

Толкоз после пак, че Дени се събуди Simple Smile
Амалче, колко ти е голямо детенце?

# 701
Mama Joli, страхотен раzкаz направо се пренесох в Техеран.   bouquet
А свобдонто време само в Техеран ли го прекарвате, има ли и други места (планиснки курорти, селца, увеселителни паркове, град4ета), кьдето едно младо семейство с дете може да се zабавлява...или само молове и ресторанти в големия пра6ен град  newsm78

Алвера, дове4ера 6те ти пусна на ли4ни инфото, zа което си писала в иракската тема, 4е би искала да види6  Peace 4е сега сьм на работа и няма как, пьк и с таzи клавиатура не намирам доста букви, както сигурно zабеляzвате  Heart Eyes

А дубайското Лили кьде е?  Да не се иzгубила иz новия небостьрга4  newsm78

# 702
Привет, близкоизточни принцеси.  Laughing

Мама Йоли, мерси за усърдието да ни покажеш част от Техеран.  Hug Това с каналите за пръв път чувам за него. Но е добра идея, спор няма. Peace За Техеран Фрайд чикън - много оригинално.  Mr. Green Незнам дали знаеш, но в Сирия няма Макдоналдс. Аз например сто пъти предпочитам сирийската бърза храна от Макдоналдс. Това, което не мога да не призная, че МС предлагат не храна, а услуга. В този смисъл са на светлинни години дори от БГ заведения. Но пък в Сирия има доста добри закусвални. И обсулжването е добро. Засега са поскъпнали цените доста да седнеш да хапнеш на такова място, а за ресторант още повече.
За градинките ми направи впечатление, че някои са нещо като частни, тоест се заключват и не всеки може да седи там.
Тези дървета какви са, доста са големички?  newsm78
Плаката няма да го коментирам, казва всичко.  Mr. Green
Моята бебка е кака на твоята, с 1 месец сме по-големи.  Hug
Труден ли е фарси?  Hug Азерите и те с арабски букви пишат нали?

АС, написахте ли географията? Какво стана с пътуването?  Hug

Никито, как си днес? Писахте ли си?  Confused

Лю, незнаех или по-точно казано не помнех, че си учила арабски. Давай тука с курса с АС и Айа, ще си припомниш бързо всичко. Че пък си блонди въобще незнаех.  newsm78 Mr. Green Дано Икра остане спокойничка и  да спинка добре, това е голям плюс за всяка мама. А за коликите - дано ви подминат, че е много неприятно.

Айа, какво стана с писмото, сътвори ли го? Изпразни си кутията на лични.  Peace

Алвера, наистина бързо ти минава лошото настроение, ми то такива хора са истински съкровища.  Hug Hug

Дуа, къде си?  Hug

Значи сирийките ще липсват още известно време. Е, ми ще почакаме.  Tired

Саида, Свеар, Иман, Кате Мароки  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:01 от amal

# 703
  • София
Здравейте арабелки,
Разписали сте се гледам... Grinning
ioli ,мерси за готовността да помогнеш!  bouquet Ама тази презентация е за края на месеца чак, тъй като е доста обемиста като съдържание -  географско разположение, релеф, история, население, етнически състав, официален език, държавно устройство, политика, икономика, култура...Това чудо трябва да е в Power Point със слайдове, на фона на иранска музика...Чичко Гугъл да е жив и здрав, много ще й помогне! Mr. Green През миналата година помня, че имаше да пише същото творение, но за африканска държава, що зор беше докато изровим музикалния съпроовод...Сега определено  ще е по-лесно. Wink
Амал, пътуването остава за другата седмица. Peace
Айа, на каква тeма е писмото?Като заговорихме за арабския и се сетих за темата, посветена на изучаването му. Сега като липсва по обясними причини сирийската даскалица Вещерова, темата сигурно е позамряла.. Mr. GreenАз по такива неща като обучение се паля в началото и после се отегчавам, нямам нужното търпение. Sad Съдействах й от време на време, бях се активирала и в темата за преподаване на немски, ама всичко при мен е от ден до пладне Rolling EyesИ в двете не съм се мяркала с месеци. Blush

# 704
Здравейте арабелки-хубавелки!!!
Още веднъж мерси за подкрепата на ввсички ви  Hug
АЛАЛЧЕ  Hugпо-добре съм малко днеска. Засега сме на смс-и с надеждата утре да си пишем по скайпа  Praynig
МАМА ЙОЛИ чудесен разказ и снимчици   bouquet
На всички много много  Hug и лек ден

Общи условия

Активация на акаунт