Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 44 667
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Lojain, това се казва включване от мястото на Събитието.   Hug  Доколкото разбирам от поста – живееш в сауди–то?
Само този грип и паниката около него да не разваляха празника  Confused Дано няма повече заразени, а болните да се оправят бързо без усложнения  Praynig
То аз слушам, че ваксините са по–опасни от самия грип, та странно звучи да е задължитлено ваксинирането, но мен никой не ме пита Blush Whistling

Аз влязох да ви поздравя с песните на една от любимките ми (предполагам и ваша такава), която днес (или по–скоро вчера, че вече полунощ минава) стана на 74 години –  Fairuz, или както някои хора я наричат “Ливанския посланник при звездите“, или “Съседка на Луната“

Лека нощ  smile3524 и приказни сънища!

# 91
И аз в началото бях така  #Crazy #Crazy #Crazy заради внезапното нощно включване от Саудията...мислех си, че всички мами оттам отдавна са неактивни...Както и да е , добре дошла Lojain (какво ли означава този интересен ник  newsm78), и освен репортажи от празника надявам се да се включваш редовно с ежедневни и битови подробности от Кралството.

Айа, не бях виждала певицата, но се сетих, че на първият ми курс по арабски се подвизавах с този псевдоним...Трябваше всички да си изберем арабски имена и като водим разговор да е по-автентично...аз обаче се чудех на кое име да се спра и учителката ни ме кръсти на певицата Фейруз...просто един внезапно изникнал спомен...Лека нощ!

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 12:10 от летяща.филия.с.лютеница

# 92
  • София
Сабаху, я  бенат! Mr. Green
Явно и да въртя и да суча, пак съм  not stubborn enough...Не ми стигна инатът да не влизам в темата, въпреки че напоследък в нея липсва толкова спряганата толеронтност... WinkПри това процесът хич не е еднопосочен. NaughtyАма пусто, пъпът ми е вързан тук. Mr. Green
Та реших да се върна от двуседмичната си отпуска-разпускане, някои шефове постановиха толкова като максимално допустим период и аз ги послушах чинно..  Mr. GreenМайтап... Grinning
Лютеничке,lojain май и преди е писала тук. newsm78 Спомням си, че коментираше преди време някакъв форум, в който бяха нелепо оприличили Мека на стадион..Колкото до питането ти за ника, според мен е латинското изписване на арабското име لجين означаващо сребро.
Айа,не допусках, че певицата е чак толкова голяма.. Rolling EyesПредполагам знаете, че Фейруз не е истинското й име. Peace Артистичният псевдоним, означаващ тюркоаз й е даден от Халим Ер Руми - бащата на друга известна певица, Мажда Ер Руми. Той й урежда работа като хоров изпълнител в радиото в Бейрут. Там  тя среща по-късно и двамата братя Рахбани - Аси и Мансур.
Между нея и първия веднага пламва искрата. WinkИ от тази искра - хоп, 4 деца.. Laughing.За жалост - едно починало и едно парализирано, от прекаран в детството менингит... SadТа така..
Отивам да правя закуска на лакомата си челяд.. Joy hahaha
Борят ме за най-обикновена филия с лютеница. hahaha

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 09:34 от not stubborn enough

# 93
Добро утро и от мен   bouquet

Истинското име на Фейруз е Нихад Уадиа Хаддад.

Само да поправя Люжейн

Лебейк Аллахумма лебейк

лебейка ля шарика лека лебейк

инна алхамда  уа алнамата ляка  уа алмулк

ля шарика ляк лебейк

Подчиняваме ти се Господи подчиняваме ти се

подчиняваме ти се,ти нямаш съдружник ,подчиняваме ти се

тебе благославяме ,твои са благодатта и ти притежаваш всичко

нямаш съдружник на теб се подчиняваме.

Ако някой може да преведе по-добре,да пусне превод  bowuu

Тук може да го чуете,понеже  само пуснете плеъра

http://www.rannatweb.com/poly/index.php?goto=realsound-ringtone&rid=181550

# 94
Добър ден

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ сега няма да спорим де newsm78

Ваксината е задалжителна и го повтарям за всеки влязал в Саудитска Арабия

За ника newsm78

Хая ки ала -за женски род
Ами вместо да кажеш например заповядаи казваш :
Хая кала това вече в мажки род.

http://www.youtube.com/watch?v=smdVhY8M7_M
айде сега слушай кво говорят baby_neutral
http://www.youtube.com/watch?v=XQ8SdtQGVJM&feature=related

# 95
Lojain - само не ме бий  Grinning ,но пак ще те поправя

в мъжки род е -хаяк Алла

в превод означва -да те поживи Господ .
За ника Теди е права-означава сребро.

Тук youtube не се отваря-какво е  newsm78 , дай го ако го има в друг сайт  Praynig

# 96
Да бе така е аз не го написах с ударението
Да такав в е смисала да те поживи господ ,
но аз дадох значението тук
го казват вместо заповядай
Люжеийн -сребро на оригинален арабски език
Иначе си имам едно мургавичко Люжейнче аз на 9 години Laughing

# 97
Добър ден арабелки!!!
Lojdin добре дошла(или завърнала се не можах да разбера  newsm78).
НСЕ добре завърнала се и ти  Hug
Вещичке мерси за кафето. Добре ми дойде че снощи бяхме на едно гости  Mr. Green  Sick
На всички лек ден

# 98
Айа,не допусках, че певицата е чак толкова голяма.. Rolling EyesПредполагам знаете, че Фейруз не е истинското й име. Peace
Тъй като всички нейни изпълнения, които бях гледала досега, бяха доста стари, аз бях в още по–голяма заблуда – че вече не е между нас  Embarassed  ooooh! И снощи бях изненадана да прочета статия, в която я поздравяват за рождения ден...срам, срам  Blush

Ложаин
, да ти е живо и здраво мургавото сребърце   balloon Ще се радвам, ако разкажеш малко повече за себе си  Rolling Eyes Whistling

А вижте на каква любовна приказка попаднах тази сутрин – на арабски и превода на английски – опознаване и годеж по интернет, и след това доказателство колко силна може да бъде една млада жена, стига да е влюбена.   loveuuu

# 99
Ох,знаете ли колко ми е трудно да приготвям трапеза за Еид,като съм на диета  Rolling Eyes

Хадил-тия мекички с месо как се правят,ако си пускала рецептата метни един линк,джазак!

Свеър-готова украса от лъскава хартия:Еид Мубарак,без фигурки с очи и овчици гледам да е.

Lojain-вярно ти не се представи newsm78В кой град си,аз имам приятелка бг в Рияд.
На нас ни биха ваксини като ходихме на Умра,даже на бебето и без картона няма влизане в Саудията.

ех как ми се ходи на умра...завиждам на тия дето живеят в Сауди,особено в Медина Heart Eyes

Никки-целият проблем е започнат от слух,разпространен от израелски журналист..нищо ново.Теб не ти се отразяват добре банкетите  Laughing
По-интересно е,че са скенирали мумиите на на прадядовците на нашите хабибита и са установили,че и преди хиляди години  хора са умирали много често от удар,също както днешните.Уж преди живеели по-здравословно,нц Naughty

Вещица-а ливанската Лили Иванова как се казваше?Дай снимки,да я покажем ,че е интересна Crazy една бяла,руса,много нагримирана била е актриса през 60-тте,сега е певица,сещаш ли се?

# 100
  • София
Лили, Сабах ли имаш предвид?
Ето снимка:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sabah_in_2007_in_Beirut.JPG

# 101

Да  Crazy
Един ливанец ми разправяше ,че дамата си маже косата с прясно мляко,за да е руса  Thinking
та и аз така да съм правила,защо да харча за фризьор  Laughing
много я харесват ливанците явно,чак легенди за нея се носят.

# 102
  • София
Лили - не само легенди, не само... Mr. Green
Коя еманципирана европейка може в днешни дни да са похвали със 7-те брака на Сабах?  hahaha Joy

# 103
Лили - не само легенди, не само... Mr. Green
Коя еманципирана европейка може в днешни дни да са похвали със 7-те брака на Сабах?  hahaha Joy

#Crazy стига бе! И араби ли са,от къде са?Не може да няма египтянин в списака  Laughing Laughing Laughing

гледах един филм с нея-не мисля,че е забележително талантлива,обаче клюките правят кариерата  Whistling

ooooh! първия и брак е на 19г,последния на......................81г  ?! ей тва е  #Crazy

http://www.bloggingbeirut.com/archives/1295-Sabah-Gets-Married!-wow.html   -младоженеца и булката (копнете целия линк)

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 14:44 от Water Lily

# 104
добър ви ден  действам направо ,че нямам грам време в русе съм и се радвам на детето но  Naughty
по дланите му и по табаните кожата му се бели да точно така бели се става на ситни бели плюски без течност и се лющи не е суха кожата му съвсем нормална си е особенно след банята най силно си личи кво да правя? не го сърби не го дразни не боли нищо само си се бели  newsm78
идеи ?

Общи условия

Активация на акаунт