Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 45 004
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
И вие ли, бе марийки сте побелели като мене?  Confused Аз сега се опитвам да избягам от черното именно затова, че като ми порасне малко косата и ми се виждат белите кичури.  Embarassed Пък съм руса по принцип, защо така побелях не е ясно. Даже си мислех, че на камерата ще изглежда ужасно косата ми в три различни цвята, но понеже я бях тупирала Sick не й се видяха корените.  Embarassed

Айа, напълно съм съгласна, явно с теб доста филми на тази тематика сме гледали.   bouquet

Елена, моите поздравления за научения арабски.    bouquet За климата в Сирия през този сезон не мога да съм съветник понеже незнам как стоят нещата. В градовете, към които сте се насочили има много интересни места. Също и в Маалюля, Седная, Суейда. Около Хомс разбрах имало пещери, но там не съм ходила. Вие как възнамерявате да пътувате, с кола ли, с автобус, къде ще нощувате? За твоите хора - аз и на интервюто го казах, но не го излъчиха - ако човек е отворен към чуждите култури и отива с положителна нагласа няма как да не му хареса. Но ако е някой дето се мисли за най-върха на света, нищо хубаво няма да види, само лошото, понеже никъде не е идеално.   bouquet Чакаме да се включи Вещицата, тя е най-наясно с местата за туризъм и т.н.

Разан, изпразни си кутията!

Рениwavey wavey

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 22:24 от amal

# 376
Здравей amal, за арабския трудно мога да кажа научен (въпреки петте години в университета Embarassed), завърших с отличен, чета книги, романи, статии и въобште всичко без никакъв проблем, но за жалост говоря само фусха, а както знаете нея никой не я ползва в разговор  Confused> И до сега не мога да си говоря свободно с някой, но се оправям пък и важното е, че всички я разбират.

Иначе в Сирия съм била в Дамаск, Латакаия (предимно бяхме в Угарит), Крака и Тартус (тук само до острова отидохме), Палмира (това е като да идеш в Рим и да не видиш папата Simple Smile), Босра и Маалюля - на някой може да му звучи доста, но освен Дамаск другите места ги минахме много набързо, а в Халеб, Хомс и Хама изобщо не отидохме.

Иначе плана е да останем около 5-6 дена в Дамаск и останалите градове за по един два дена. Ще ходим с автобус от тук, а там не знам засега как ще се придвижваме ако нещо се намира извън града като Афамия например. Ще отсядаме в хотели, търсих екскурзии, но за жалост за Сирия има твърде малко, от арабските са предимно за Йордания, Тунис и Египет пък и в Дамаск престоя е само два дена, а аз там най-дълго искам да стоя. Била съм зимата там и знам че сирийската зима може да е доста "студена" и дъждовна и се надявам че края на март се постопля, но ако трябва ще го поотложим.

Аз толкова години ми се ходи и не мога да намеря с кого да отида, всички искат Рим, Париж, Италия, а мен в друга посока ме влече.  Добре че се ожених та мъжа ми ще не ще трябваше да се поведе по моя акъл  Grinning. Иначе за него съм сигурна че ще му хареса, но за приятелката ми честно казано не знам, въпреки че я познавам отдавна. Съжалявам май много дълги постове пиша.

# 377
Добър вечер мили мами

Лили, вампири и дяволи има при арабите бе,и много им вярват даже, щом и в корана се споменава,значи има нали?
е едното е жин другото е шейтан.
и живеят със нас даже.
Да ви разкажа веднаж какво сънувах

Семейство бяха мъж жена и дете живееха в нашата къщта
аз се пробудих от лошият сън, вратата на спалнята ми беше отворена
и в полу сънено състояние видях как влязоха в стаята на сина ми.
направо замръзнах,всички бяха на училище нямаше никой с една дума.
Дуа в този момент е най хубавото нещо.
Един друг случай
Аз като дойдох в сауди първо живехме в блока на свекар ми.
Докато не се махнахме от там -вечер като си затворех очите
усещтах че някой ходи из стаята стъпки чувах с една дума.
Когато се преместихме и стъпките изчезнаха.

Сега за котките имам 3 котки 2 мъжки едно женско
женското преди 10 дена се окоти
4 котенца.
2 те мъжките днеска ги изритах от вратата на ван
аман омразна ми вече да чистя
откачалки големи голе ми са като магарета и страхливи.
женската ги бие на поразия.
единия мъжкар много обича да плува вав ваната.
другият пък умира за краставици
женското яде мед.

Ама иначе пясак от магазина котешка храна също
егати масрафа.
когато лятото заминахме на почивка ги оставихме във ветеринарницата
дащеря ми плати 2000 риала от собствените си пари само и само да не са на улицата,баща и не спира да я подиграва.

Единия котарак го намерих ама другия го няма,сина ми орева орталака за котката,
а бе викам ще се върне той отиде да се жени
Той ми вика:
ако не се върне ще ти хвърля твойта котка
щото женската е мойта. Joy

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 01:08 от Lojain

# 378
Aбе Ложейн-вампира не е джин,вампира е човек,който в вампирясал,не умира и пие кръв,и прескача през прозорците  Mr. Green
не пише за тоя вид в Курана,няма вид джин отговарящ на това описание.Ако имаш вампирска история от Сауди-моля разкажи.
То и в БГ нямаме май,виж за самодиви и извънземни-много случки има Twisted Evil

обаче вие ме отказвате да си вземам котка,двете кит-катки ми правят достатъчно буклук..

# 379
оо Лили, искаш -неискаш , ще имаш от мен новогодишна изненада 2 котака по въздушната поща.

Да и за ла*ната им давам пари да му се не види. Ама довечера ще им сложа пясък, нека им драска на дупетата да видят те  Twisted Evil

О,, има вампири в БГ, как да няма, доскоро един ми беше пред очите всекидневно  Mr. Green  ама излезна в пенсия вече  Mr. Green

Иначе наште искали да купят една къща, но баба не дала заради слухове. навремето там живял богат чорбаджия, един сляп просяк му поискал милостиня и той за подигравка му хвърлил камъче в ръката. Та просяка го проклел " на камък да станеш, да не се скапеш в гроба и да бродиш без покой".   Умрял чорбаджията и след години искали да погребат др. човек в същия гроб, но за ужас на гробарите, тялото си било цяло

уф, настръхнах,  Аудо билля

ето ви ужасяващата история на една реална личност Елизабет Батори

http://vampire-valley.hit.bg/batory.htm

съжалявам, че съм я чела, ама една колежка ми я пробута. Ако сте със слаби сърца не четете. Побиват ме тръпки от кървавите душове, дето взимала тая жена

# 380
Скъпи мами, не съм сигурна, че това е мястото за моя въпрос, но се надявам да ми отговорите, защото съм се видяла в чудо вече.

Ситуацията е следната - заминавам да работя в Ал Айн, ОАЕ от 2ри януари 2010, но имам голям проблем с намирането на самолетен билет (ще летя до Дубай), който ми е  по джоба в момента. Намерих един вариант, но става въпрос за еднопосочен билет. Визата ще ме чака на летището, аз ще имам само документ, че е издадена (или копие на самата виза, така и не разбрах), който чакам да получа тези дни по е-майл. Та въпросът ми е - има ли някаква опасност да не ми позволят да вляза в страната, при положение, че нямам билет за връщане?

Ужасно ще съм благодарна ако можете да ми отговорите, защото трябва вече да резервирам нещо окончателно, време няма, главата ми пуши  Rage
...а човекът, който се занимава с моите документи от там така и не благоволи да ми отговори на въпроса  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

благодаря предварително!!!   bouquet

# 381
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Има вампири в народните вярвания и в БГ. Смята се, че ако мъртвец е прескочен от котка или лисица, той вампирясва и може да бъде убит само с кол в сърцето. Затова се бди над мъртвите и те не се оставят сами до погребението. А също така самоубийците могат да вампирясат, защото не се опяват от свещеник.
Имам съвсвм "достоверен "разказ на една позната, чийто брат бил посещаван от вампирка  Mr. Green А и аз имам едно преживяване, ама с невидим вампир  Laughing

Аз гледах един док. филм за тази вампирка Батори, съвсем реална личност си е била. И в наши дни има такива хора, които се смятат за вампири, но май са с психо отклонения. Помня като излезе филма "Интервю с вампир", във В. Търново някакви тинейджъри бяха започнали да пият кръв един от друг. Споменаха го бегло по онова време- беше преди 10 ноември и не се говореше за такива неща.
Лили, да ти пратя и аз две котета подарък  hahaha

# 382
Скъпи мами, не съм сигурна, че това е мястото за моя въпрос, но се надявам да ми отговорите, защото съм се видяла в чудо вече.

Ситуацията е следната - заминавам да работя в Ал Айн, ОАЕ от 2ри януари 2010, но имам голям проблем с намирането на самолетен билет (ще летя до Дубай)
благодаря предварително!!!   bouquet

Не бой се мила-няма да те върнат Wink и аз така дойдох,визата си взимаш от дясно на края на пътеките и излизаш като бял човек.Аз не бях и пълнолетна,пък с работна виза,но никой не ме пита.
До Ел Ейн с какво ще ходиш?Два часа път е,ако се кара със 150 км/ч средно.С такси е бая скъпо..
Май на летището правят сега скениране на зеницата.
Вземи за всеки случай телефона на ПРО-то на фирмата/хотела и му звънкай при нужда-те се оправят с визите.
Питай ако има нещо,успех!

# 383
А и аз имам едно преживяване, ама с невидим вампир  Laughing

Така ли  Crazy!
Вярно,че има вампири-баба ми е разказвала и караконджоли-така и не разбрах,какво е караконджол Thinking
Шилан-ми ти ни каза най-важното за колежката и душовете и hahaha

Котките не ви ща,имам 13 риби у нас,достатъчни са ми да им мъкна кофите с водата.

нещо не мога да публикувам дълги постове,ще ме извинявате.

# 384

Ситуацията е следната - заминавам да работя в Ал Айн, ОАЕ от 2ри януари 2010, но имам голям проблем с намирането на самолетен билет (ще летя до Дубай)
благодаря предварително!!!   bouquet

Не бой се мила-няма да те върнат Wink и аз така дойдох,визата си взимаш от дясно на края на пътеките и излизаш като бял човек.Аз не бях и пълнолетна,пък с работна виза,но никой не ме пита.
До Ел Ейн с какво ще ходиш?...

Ще ме посрещнат на летището от фирмата, в която ще работя и ще ме "транспортират"  Wink

Много, много, много, много благодаря за бързия отговор!!   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 13:55 от vrab4ence

# 385
Лили, 13 риби, тамам за мойте котаци-всичкоядци  Mr. Green

Мене баба ме плашеше с Торбалан- дето прибира децата в торбата.  Племенника ми си има Шошорко, който чука на вратата, ако се инатиш да си ядеш манджата  Mr. Green

Аз съм против да се плашат децата   Naughty

Караконджул
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Караконджул е фолклорно създание, което плашело и вредяло на хората.

Караконджулът наподобявал космат човек с голяма глава, рога, опашка, едно око и един крак. Според различни вярвания, бил наполовина човек - наполовина кон или да приемал облика на голо човече, куче, теле, или яре. Според някои поверия караконджулът живеел само през така наричаните от християните "мръсните дни" (от Бъдни вечер до Йордановден). Поради това месец януари се нарича "караконджов" месец.

Караконджулът живеел в пещери, реки, запустели воденици и места, където расте бръшлян. Според някои поверия той можел да се засели в тъмните или труднодостъпните места на фермата, подобно на таласъм (например на тавана или в плевнята). Той примамвал пътници и ги възсядал, хвърлял жертвите си от високи скали и дървета в дълбоки вирове, или ги разкъсвал между воденичните колела. Съществото злосторничело само нощем (до първи петли), след което изчезвало внезапно. Според мойте наблюдения само представката е турска-кара-което значи черен иначе в много селища в Родопите се казва просто -конджур-конджуровите дни са свързани с редица поверия, които най вероятно са останка от тракийските вярвания.

# 386
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
vrab4ence , много успехи на новата работа! И да пишеш от Ел Ейн ! Пък и преди да заминеш.

[Аз съм против да се плашат децата   Naughty
Така е. То в анимационните филмчета има достатъчно страхотии, та да плашим децата с торбалановци и караконджули.
А като каза за "мръсните дни", по това време не трябва да се правят годявки и сватби, за да не вампирясат младоженците  Mr. Green. Това го знам от един поп, той беше голям разбойник, лека му пръст.

# 387
vrab4ence , много успехи на новата работа! И да пишеш от Ел Ейн ! Пък и преди да заминеш.

Благодаря! Стискайте ми палци!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 388

Благодаря! Стискайте ми палци!!   bouquet  bouquet  bouquet

Много е хубаво в Ел Ейн,влизай във форума и ще те науча къде правят най-хубавата китайска храна там ,къде да ходиш на кафе и т.н. Wink

Караконджол много гаден бе Sick

РАБИЯ-представи се,разпиши се!Ние всъщност не сме кръвожадни,само така си говорим Crazy

# 389

[Аз съм против да се плашат децата   Naughty
Така е. То в анимационните филмчета има достатъчно страхотии, та да плашим децата с торбалановци и караконджули.
А като каза за "мръсните дни", по това време не трябва да се правят годявки и сватби, за да не вампирясат младоженците  Mr. Green. Това го знам от един поп, той беше голям разбойник, лека му пръст.

Алвера, то да бяха само страхотиите. На моята приятелка синът й е на 3 г. и таман започваше да гледа филмчета. Обаче се научил да говори лоши думи като глупак, идиот и т.н. и майка му му обяснява в едни дълги тиради как така не трябва да се говори, естествено. А моя синковец му даде да гледа едно филмче за Зоро и ела да видиш какво стана - като му се скара майка му защо обижда децата и той вика - ами във филма на Зоро казаха - Хайде, глупаци.  Joy #Crazy Че колко попове има дето не са разбойници?  Mr. Green

Ложайн, побиват ме тръпки направо. Възможно ли е наистина да е така, духовете да си витаят около нас? newsm78

Лилсън, как ти се занимава с риби бе жена? ние имахме много красив аквариум, ама когато се роди Карим го махнахме защото храната им била силен алерген, а той беше алергичен към какво ли не. Представям си се сега в тая умора Tired Tired Tired и аквариум да мистя. Иначе са много красиви.

Шилан, чела съм и аз преди за тази Батори. Никакъв вампир не е, ами психично болна ако питаш мен.  hahaha

Елена, ще свикнеш с говоримия, практика трябва само.  Simple Smile Ехехе, къде по-напред си от мен например. Значи отиваш с правилния човек. Щом на теб ти харесва, ще успееш да му покажех красивото в чуждата култура. Обяснявам на моята приятелка, че за да заминем това лято ни трябват мининум 2000 лв., а тя ми вика знаеш ли за тия пари каква екскурзия ще си направиш до Италия? Като й казах - ама аз не искам в Италия, искам в Сирия, тя ме погледна все едно съм луда и все едно не ме познава от 20 години.  Joy Разбрах от моята половинка, че април е чуден месец за там.

Врабченце, стискаме ти палци. Да разказваш после.   bouquet

Дуа, Снежке, Саратед,  Ясминке, къде сте?   bouquet

Рабия, заповядай.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт