Протест за защита на правата на родилката

• 54 219
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 480
Бащатко, я стига глупости!
Ти пък изкара журналистите зверове и антихуманисти.
И какво сега, да се откаже Лорчето? И какво ще си помислят опонентите ви- "Гледай ги пък тези. Поредните въздухари."
Като сте се хванали на хорото с протести и медиини изяви, карайте го до край.

терориста е терорист, изнасилвачът е изнасилвач, насилника насилник, корумпираният е корумпиран и т.н. Каквото искат да си мислят. С тях не се преговаря, с тях не се говори, от тях неистово се бяга.

Именно защото са се хванали на хорото се налага да го играят.
Ако Лора иска да се явява някъде, да се яви в съда, не в телевизионно шоу. Ако все пак иска телевизионна изява да се яви в репортаж, не в дебат. Когато е трябвало да води дебати е водила. Един не и ли стига. Не ли е получила добър урок. С тях дебат не се води.

# 481
Едно кърмене вече над 6 години няма твърде голямо развитие извън форумите, въпреки всички усилия, започнали още от създаването на подфорума, първи по рода си, че раждането ли... Confused Раждането, другарки, е медицинско състояние, в което не следва да се бъркате, а да оставите докторите да го свършат вместо вас Crazy Какви са тези мераци да се ражда както на човек му е удобно и по-лесно?!
Но с малки стъпки и полека, ще се случват нещата едно по едно. Днес тук, утре там - някой доктор ще се съгласи с пациентката, някоя родилка ще си потърси и намери правата...

Дано не излезеш лош пророк.
Аз това с кърменето не мога да го разбера и това си е. И по форумите девойките постоянно питат за кърмене и захранване и разказват за педиатрите си, дето им дават "добри" съвети.
При положение, че си има указания от здравното министертво, СЗО и т.н. - българските медици си знаят бабиното и него си баят - сокче на месец, кокошка на два.
Няма ли някаква форма на контрол кой какво прави? Примерно ако има указания от Министерството за насърчаване на кърменето, късно захранване и т.н. и ако съответният педиатър дава точно противоположните съвети - няма ли кой да го контролира? И наказва?
Извинявам се за отклонението, просто паралелът с раждането е очевиден.

# 482
Бащатко, ето там ви е проблемът- обобщаването.
Ето аз съм жулналист- не съм терорист, не съм изнасилвач.....Винаги обективно отразявам.
Дал си линк и към репортаж, правен от медията, в която работя.
Защо се дърпате сега? Да равявате лозунги може, а да говорите- не? Rolling Eyes

# 483
Ето аз съм жулналист- не съм терорист, не съм изнасилвач.....Винаги обективно отразявам.
Франческа, ще говорят и още как. Не се притеснявай, просто си включи телевизора.

Персона, ти откъде знаеш аз какво поддържам като тези и като идеи? Защо ми слагаш по презумпция разни неща в устата, без дори да ме познаваш. Това, че съм родила нормално и активно трите си деца, не ми дава правото да съчувствам на страданието на българските майки, които се чувстват ощетени и насилени в този най-хубав момент от живота им? Аз имам медицинско образование и не се образовам по форумите, а чета специализирана литература. Преди да тръгнеш пак да се заяждаш само за спорта, си помисли добре ти каква позиция изразяваш, ако изобщо изразяваш, защото определено се включваш да наливаш масло в огъня и да гледаш сеир.

# 484
Франческа, екъпит на предаването също работи много професионално по мое мнение и не цели сензации, шоу на нечий чужд гръб и пр. Вярвам, че в събота всички, ще се убедят в това. Подходиха много внимателно до момента, а и никой не цели конфликт. Говорим за насилие; изразихме мнението си публично; хубаво е да се чуе и мнението на другата страна.
Жената, чиято история преля чашата на недоволството, а по-късно беше буквално разпната на кръст из форумите тук, ще бъде максимално защитена чрез средствата, с които съвременната телевизия разполага...

извинявам се за ОФФ-а Peace

# 485

Не съм казал, че журналиста е терорист.
И с радост бих Ви разказал историята за "дефектната" ми жена, родила безпроблемно у дома заради тази система. А и тя не е единствената, на която е казано раждай си у дома кат не щеш да подпишеш информирано съгласие за насилие.
Но какъв е човекът, който кара насилен човек да седне в скута на насилника?
Направете репортаж, вземете мнения... ама освен медиен скандал, какво друго ще има в това предаване? кажете ми Вие като журналист. Хайде като журналист дайте примерен сценарий на това което ще се случи.

Какво обобщавам? тези неща се учат в учебника. С насилник не се преговаря. Вие какво бихте посъветвали детето си? да бяга или да преговаря?

# 486
Meg, и за се извинявам за офф-а. Но така е нормално да постъпите.
Т.е. да доведете нещата до край. И не само с едно телевизионно участие.

Успех!

bouquet

Светла Петрова и екипът на предаването са невероятни професионалисти, които никога не биха допуснали някой да бъде унижаван в студиото.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 22:02 от Франческа Салиери

# 487
  • София
Ще призова да не продължавате да използвате думата изнасилвач отправена към лекарите!!! Това е обидно отношение както и да се погледне. Предполагам, че държите темата да остане отключена, но ако продължат да се сипят обидни квалификации към което и да е съсловие ще се намеси модератор!

Бащатко, до един момент въпреки различните мнения дискусията се водеше културно и без обидни квалификации. Може да е била по-гореща, но обиди не е имало. Смятам, че излизаш от нормалния за ситуацията тон!

# 488
...до един момент въпреки различните мнения дискусията се водеше културно и без обидни квалификации. Може да е била по-гореща, но обиди не е имало.

Тук, ще си позволя да поспоря  Simple Smile Обидни квалификации имаше от самото начало към жертвата на насилие, станала повод за протеста. Но никой не е заплашвал да се заключи темата заради това.

# 489
Бащатко, наистина живото предаване крие риск, но дава и шанс. Там човек по-ясно може да види как стоят нещата. Ако една кротка жена е сдъвкана от една лекарка, то е ясно какво е ставало пък в родилното зад затворени врати и без свидетели. Наистина, това може да е трявма за Лорчето, не я познавам и не знам как би реагирала. Във всеки случай има нужда от гласност за проблема и там трябва да се иде, но трябва да идат хора, които говорят добре, запазват спокойствие под натиск и не губят контрол.

# 490
  • София
...до един момент въпреки различните мнения дискусията се водеше културно и без обидни квалификации. Може да е била по-гореща, но обиди не е имало.

Тук, ще си позволя да поспоря  Simple Smile Обидни квалификации имаше от самото начало към жертвата на насилие, станала повод за протеста. Но никой не е заплашвал да се заключи темата заради това.

Моля да ми ги цитираш, може и на лични  Wink

# 491
  • София
Видях, четох, трих.
Ще помоля да няма обидни квалификации и от двете спорещи страни.

# 492
  • До хладилника, който обичам
Дано не излезеш лош пророк.
Аз това с кърменето не мога да го разбера и това си е. И по форумите девойките постоянно питат за кърмене и захранване и разказват за педиатрите си, дето им дават "добри" съвети.
При положение, че си има указания от здравното министертво, СЗО и т.н. - българските медици си знаят бабиното и него си баят - сокче на месец, кокошка на два.
Няма ли някаква форма на контрол кой какво прави? Примерно ако има указания от Министерството за насърчаване на кърменето, късно захранване и т.н. и ако съответният педиатър дава точно противоположните съвети - няма ли кой да го контролира? И наказва?
Извинявам се за отклонението, просто паралелът с раждането е очевиден.
Дано, ама надали.
Указанията на здравното министерство са на лице, но са поразмити и не-строго-дефинирани и малко на принципа, ние ви казваме, а вие ако искате слушайте; не отменят старите указания, по които педиатрите се водят и за които се отчитат; отделно, че когато те искрено не вярват в тези неща, както и да дадат съвета, все ще го извъртят към старото... Няма контрол, разбира се.
В добавка, про-кърмачески и про-майчински организации не срещат особена реална подкрепа от същото министерство, отношението е малко тип, я, майчици, браво, браво, колко е хубаво, че сте ентусиазирани, играйте си там с другите майки, но сериозната и важна работа и взимането на решения оставете на лекарите, защото ние сме професионалистите, а вие сте хм, прости майки. Доброжелателно (поне това е разликата от паралела с раждането), но снизходително и без особено внимание.
Извинете оф-топика.

# 493
Не съм раждала, но ми предстои раждане. Досега всички, които са раждали не са споделили с мен нещо положително и аз от цялата работа доста бях настръхнала.

Дано не се приеме за спам, но щом ти предстой раждане СПРИ да четеш по форумите кой при какъв месар се е паднал да ражда. Всички, който само мрънкат по форумите колко тежко са родили и колко са им виновни лекарите всъщност са проявили абсолютно безотговорно отношение към себе си и бебетата си. Защо вместо да губиш време с четене на форуми не положиш всички усилия да намериш лекар на когото имаш пълно доверие, който споделя твоите възгледи за раждането - ако искаш секцио, ако искаш естествено, ако искаш на челна стойка - все едно намери лекаря при когото да отидеш и да повериш своя и на детето си живот.
Всички искат да пристигнат в родилното при абсолютно непознат лекар, той да ги прегледа обстойно, да им обясни подробно, да побеседва с тях какви са техните виждания за раждането, да сподели той неговите, да обсъдят план на действие, да стигнат до съгласие и жената да роди. Това е невъзможно, това е изключено, това не се случва!!! Родилките са много, медицинския персонал е малко, и двете страни се виждат за първи път. Няма време за опознаване, обикване, обяснения, дебати, дискусии ....
Ако искаш перфектно отношение, ако искаш персонално отношение - да се действа според твоя конкретен случай, ако искаш да си сигурна, че всичко с теб и детето ти ще е наред - бъди отговорна, бъди разумна, прояви инициатива. Намери ТВОЯ лекар и роди при него. Нека той следи бременността ти, нека девет месеца говори с теб, нека разбере твоите възгледи, нека знае как е протекла бременноста ти, нека познава всеки проблем и детайл. Само и единствено тогава можеш да очакваш адекватно отношение и адекватни грижи. Другото е лотария и щом ти залагаш детето си на лотария ако отидеш да раждаш наслуки при "който е на смяна" тогава не очаквай нищо положително и се благодари на Господ ако всичко с теб и детето е наред. Дори пусни тото, просто имаш късмет.
Успех, леко и безпроблемно раждане  Peace

# 494
Успех на момичетата и момчетата(не знам точно кой ще участва, да не пропусна някой!) утре в Сеизмограф! Най-вече запазете самообладание и имайте повече кураж! Дано ви дадат добро време за да си кажете повечето неща, които искате!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт