Протест за защита на правата на родилката

• 54 220
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Дано днешния протест бъде забелязан, и всички да станем малко по-толерантни и любезни един с друг, за да сме си от помощ в трудните моменти! Дано раждащите жени получат полагаемия им се човешки статут. Успех!

# 346
Ние, които сме далеч, мислим за вас и ви подкрепяме!  Hug  bouquet

# 347
Само,дето се оказа,че този протест няма нищо общо с родилките.

# 348
  • София
а с какво?
и изобщо имаше ли някой или всички само стискат палци и подкрепят от  стола пред компа си?

# 349
50-тина човека са присъствали, казаха по Битиви Simple Smile

# 350
Само,дето се оказа,че този протест няма нищо общо с родилките.
Ами репортажът е подготвен за вечерната централна емисия, а не за обедните новини. За обедните новини коментираха какво точно представлява този ден по цял свят!

# 351
Малко бяхме!  Sad
Пак е нещо, но е наистина разочароващо... Мислех, че поне 100ина жени ще присъстват.

# 352
Предвид краткото време, за което беше организиран протестът, мисля, че е минал повече от добре. А медийното му покритие  е впечатляващо и по-обширно от събития с подобна тематика, които сме подготвяли доста по-дълго време. Което ме навежда на мисълта (не отсега), че и този начин на казване на нещата има своето място в нашата мила родна действителност. Догодина по-мащабно. Освен ако не вземат случайно да се променят нещата отведнъж (ама какъв съм оптимист понякога, а  Whistling)

Браво на организаторите   bouquet  bouquet  bouquet

# 353
Малко бяхме!  Sad
Пак е нещо, но е наистина разочароващо... Мислех, че поне 100ина жени ще присъстват.
Mona, Мария е права! Много добре изглеждате на обедния репортаж по БТВ.
Има и фоторепортаж

# 354
Отразяването ще е по Хоризонт след 14 часа и по ТВ7, ако някой знае по коя друга медия ще ни дават да пише Simple Smile.
Аз съм много доволна, имаше добро присъствие-мога да сравня с еко-протестите, на които също ходим една шепа хора. Гражданските инициативи в България са си непопулярно занимание.
Благодарности за подкрепата от чужбинските майки, които макар и непотърпевши удариха едно рамо  Hug

# 355
И аз мисля, че мина повече от добре! Догодина ще е още по-добре! Браво на всички! Прекрасни бяхте!   bouquet

# 356
  • До хладилника, който обичам

Браво, а още по-браво, че и татковци са се престрашили, повече бащи трябва да си дават сметка, че раждането не е само работа на жените им Simple Smile

# 357

Браво, а още по-браво, че и татковци са се престрашили, повече бащи трябва да си дават сметка, че раждането не е само работа на жените им Simple Smile

Гледахме репортажа с големия ми син. Като чух,че ще приказват за протестта му казах - Това е Бг-мамма. И той в същото време вижда,че има и татковци, един, от които държи плакат и ми вика - И той ли е от Бг-мамма? Та...радвам се,че Протестта не е само присърце на мамите, а и на татковците......Колкото повече - толкова повече.......

Браво и от мен! Въпреки,че очаквах повече присъствие, но се доказа за съжаление за кой ли пореден път - че е по-добре анонимност във форума, отколкото реалност на площада......Браво и поздравления за всички, които бяха там!

# 358
Протестът мина Simple Smile БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЛИ за подкрепата!

Моля всички, които не успяха да дойдат и имат желание, да дадат своя глас тук:

http://www.rodilnitza.com/supportnenasilie/contact.php .

Това писмо от вас ще получат Министъра на здравеопазването и Директора на 1АГ болница "Света София".

Медиите бяха там, гледайте новините по телевизиите.

http://www.focus-news.net/?id=n1304207

# 359
  • София
Гледах репортажа... и възникна у мен един въпрос. А защо точно Тина Киркова? Там ли статистически най-много изнасилени жени има? А Майчин дом или Шейново например. Там може ли да се ражда спокойно без подпис под информирано съгласие? Ей тази едностранчивост яко ме дразни. Министъра на здравеопазването - ОК, ама що избрахте конкретна болница и то точно тази?

Общи условия

Активация на акаунт