СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА 4

• 22 153
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
анита, ние бяхме вън, на разходка, но няма значение. важно е, че се събужда и съм  благодарна за това всеки път  Simple Smile
 искам да попитам има ли  момичета, които кърмят и още не им е дошъл цикъла? и има ли начин да го предизвикам сега, докато кърмя

# 556
искам да попитам има ли  момичета, които кърмят и още не им е дошъл цикъла? и има ли начин да го предизвикам сега, докато кърмя
На мен не ми е дошъл все още. Но бебето ми няма 2 месеца все още, а вие сте по-големки, та не знам  newsm78 За какво ти е да го предизвикваш??? Не ти ли е приятно да не ти идва Wink ? Аз ако мога така да съм цял живот, да го предизвикам да не ми идва, ще е най-добре, ама... Simple Smile

# 557
Ох за трети път започвам да пиша- все натискам нещо и ми се изтрива поста  #Cussing out
Ха Добро утро и от мен   Hug
Ние също се наспахме- от 23 до 7 часа. newsm44 newsm44
Надина , мерси за кафенцето...
Искам да ви споделя нещо върху което размишлявам....
Винаги когато идваме в Пазарджик на гости Алекс  е много по- спокойна  newsm78
Седи си на активната гимнастика играе си, гука, пее и по някое време заспива сама...снощи също цяла вечер лежа на нея и си запа сама - без дундуркае и подмятане. Когато сме в София гледката е съвсем ралична - кривене , люляне по цял ден- вечер- нервна, пак на ръце- ту аз ту баща й и така всяка вечер и само мрънка.. smile3506 Снощи тука не сме й чули гласа . През деня си спи по 1- 2 часа сама на гимнастиката. Такова нещо там не може да ми се случи  smile3521
Случайно се заприказвахме с педито по тоз въпрос и тя ми каза да помисля дали пък няма нещо което да я дразни в нашата стая... ама какво може да е то за Бога. Говорихем с татткото и аз лично нищо не измислих- оставих му за домашно да си помисли и докато се върнем дае намерил проблема и да го е отстранил.
Вие какво ще кажете - какво може да я дразни и да я кара да е толкова неспокойна там.  newsm78 Дали пък не се променя вече по някакъв начин вече -да става по спокойна като характер , ама ме очудва че е само в Пазарджик newsm12
Дайте идей , ще съм благодарна на всеки  Hug

# 558
На мен ми дойде веднага след като спря млякото- 2 седмиц може би  Rolling Eyes
Ама за какво ти е да го предизвикваш- тя природата си знае работата..
Освен ако нямаш мераци за бременност деее ...ама ше си голям етусиаст ако е така  Joy

# 559
Чакайте да се похваля какво си измайсторих
http://septemvri2009.snimka.bg/other/aleksandra-na-mama-dundito.422628.16130631

# 560

Сега говорих с доктора за тези петънца от суха, зачервяваща се кожичка и според него те са реакция към кърмата. Той ги бил забелязал на консултацията и явно тях е имал предвид повече, а не крустите (макар, че ми каза че са свързани). Каза че няма да ги кръщаваме алергия към белтъка за сега, но да огранича алергизиращите храни. Аз като се замисля колко от тях ям, сега не знам въобще с какво да се храня.
gingerina, lady sunny помагайте! Какво ядете... не питам какво не ядете защото списъкът явно е  безкраен.
Ама как алергия към кърмата бре? newsm78Към някой храни,които ядеш разбирам,ама като цяло към кърмата и алергия към белтъка пък ми звучи безумно! #Crazy
Всичко ям аз.Заведи я на дерматолог да я види и ако той ти каже да не ядеш нещо тогава си ограничи храните.Дерматологът ми каза единствено да внимавам при захранването с алергените и да ги въведа по-късно,както си смятах и аз да направя де.
Не ми е дошло още,само на кърма сме.Първият път ми дойде на 4 месец.При всеки е различно...организъм.

Зоя е с червено гърло и кашлица,след малко ще я водя при педи Confused

# 561
raver_ivi, и моят цикъл още не дошъл, аз още кърмя. Не че и бързам де  Simple Smile
dundito 2, как си ги направила тези чудеса? Я сподели, че аз обмислям за Коледа да спретнем за бабите и дядовците нещо такова.
А по въпроса за спокойното бебе - да ти кажа забелязвам, че когато се придържам към режима й и не я оставям да се изнервя и тя е спокойна - играе си, гука и заспива без проблеми. Миналата вечер си пропусна съня и така се изнерви, такъв рев му удари, че и вчера я държа...... Но те и бебчетата си растат, имат предпочитания вече.....знам ли  newsm78

# 562
Бу, разказа ти е уникален нямам търпение да прочета края Simple Smile После ще споделя и аз подробно за моето раждане.....има доста за разкзване от престоя ми в ТК

# 563
  Hug
Надина, мерси за кафенцето  Hug Hug
 Анита, направо щях да падна  ooooh! Какви са тези компетенции, аман от такива  ooooh! ooooh! Аз нямам много опит в отглеждането на деца, но по пътя на логиката...  newsm78 не мога да си представя моята принцеса да стои гладна, тя така плаче понякога, сменя всички цветове по лицето си, чак дъха и спира. Няколко пъти се е случвало, така че хич не вярвам  Peace
 Бу, аз снощи четох твоята история, много вълнуващо наистина  smile3521 Моето раждане също беше ВЪЛНУВАщО, макар че от момента, в който ми изтекоха водите докато си видя съкровището изминаха малко повече от 48 часа  Shocked ooooh! Беше много трудно, но аз съм запомнила най-хубавия миг само, този в който съзрях дъщеря си  newsm68 Малко се отплеснах, но много ме развълнува историята ти   bouquet
 Цвета, снощи с бате сме гледали клипчетата на Миша, паднах да се хиля където ще я къпете и се подпира на коритото  Joy Joy и на това, където е в бънджито hahaha hahaha голяма сладуранка  Laughing
raver_ivi,  защо така с тези деца във вашия град, пази Боже. То по-добре да не питам и да не знам. И на мен ми се е случвало да изпадам в паника, докато свикна да виждам бебе, което не спи като възрастен да сумти и пръхти, а такова спокойно, че чак не му се чува дишането, голяма паника бях. И сега и сега я пипам понякога, а тя милата се стряска, събира ръчичките нагоре  Blush
Дунди, при нас важи следното... Ако майката е спокойна бебето също. Когато се намери някой да ми образува нерви, малката също е кисела. Може и свекърва ти да допринася за това, знам ли... Но ако ти там си нервна заради нея, не се чуди, отразява се. Не знам, нека и други мами да изкажат мнение  newsm78
 Аз отивам да готвя кнедлики  blahblah  jumpuu  girluu

# 564
  • До хладилника, който обичам
Много сте мили, момичета Hug раждането наистина много ме радваше! И завършекът му беше не по-лош Grinning с все слагането на гърда и рязане на пъпна връв (само да го допиша, де).

Бебето вчера цял ден не спа, само придремваше, колкото нищо да не мога да свърша... днес се държи по-прилично и спи.

# 565
Здравейте!
И аз най-после да седна за малко Crazy Вчера майка ми замина да си види родата по Видинско и аз съм вкъщи с бебе и 3-ма мъже, които са също толкова капризни, колкото и бебето. Направих им палачинки, пълнени чушки, пилешка супичка и между тези неща спретнах и един сладкиш "Фъч", отделно пуснах 3 перални и 2 сушилни (мъжете имат автосервиз и в нас всеки ден се перат купища работни гащеризони, като обществена пералня сме ooooh!), оправих им леглата и сега вече краката не ме държат, добре, че малкия заспа преди малко, че одеве като се беше разкиселил - той реве, аз съм го гушнала с едната ръка, а с другата правя палачинките Mr. Green
 Мерси за съветите за поставката за къпане, ама явно няма да ми свърши работа - ще си го къпя под душа Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Цвета, много е сладка Мишата на клипчетата Hug
Миринда, яд ме е, че не можах да видя твоето клипче...
Stefi Stefi ето го линка към сайта, от който Дундито е направила тези красоти: Рамки

# 566
Бу, наистина страхотен разказ...  Hug
Доста се разстроих от разказите на майките, които споделяха какъв ужас са преживели в болницата. Аз чак сега разбирам за това "Информирано съгласие". Мен просто ми набутаха нещо в ръцете и ме накараха да подпиша, а аз бях толкова стресирана и ошашавена, че дори не съм знаела какво подписвам. Както и да е.. и аз като Ванина имам да разказвам много за моето раждане в Тина Киркова и за безхаберието на някои лекари.

равер-иви и аз като тебе съм нащрек за малката.. Една вечер даже като си лягахме и я гледам прекалено спокойна, не мърда, не издава звуци както обикновено, та седях до леглото й да видя дали диша. Тогава мъжът ми се изсмя, ама аз исках да съм спокойна, че всичко с детенцето ми е наред...

Стефи Стефи, да люлинка съм Simple Smile Живея в Люлин 8- новите кооперации зад Била-та. Ако искаш някой ден може да си чукнем среща. Ако си ОК, може да се разберем на лични, за да не спамим в темата Simple Smile

Бебешоци, и аз забелязах, че като съм изнервена и детето е изнервено... Ужас.... Понякога обаче ми е много трудно да контролирам емоциите си.

Весита, ти ме изуми бе жена... Леле каква пъргава булка си Simple Smile Сега вече се справям и с готвене, и с чистене, и с пране, но в началото чувствах такава умора, че просто нямах сили за повече дейности от тази да се грижа за детето. Даже мъжа ми веднъж на майтап подметна няма ли нещо сготвено, а аз също намайтап му казах, че съм излязла по майчинство, за да се грижа за детето, а не по бащинство, за да се грижа за таткото Simple Smile

# 567
Здравейте и от нас   bouquet
Все не мога да се наканя да пиша, ноооо чета редовно!
И на мен още не ми е дошъл цикъла - само на кърма сме Peace
Бу започнах да чета и чакам края на искорията Praynig
Дунди и аз мисля като bebe6oci отностно спокойствието на детето. Нашето например не обича много хора, особенно ако решат да я помачкат. Милата тогава в такива драми изпада.
Да се отчета от консултацията - 5700кг и 55 см поничката на мама. Laughing Сложиха ни и хепатитната ваксина а пентаксим - чак в края на декември.
Момичета да споделя какво ме мъчи от снощи. Мъжо се прибира от работа и съвсем спокойно ми вика, че бившата му приятелка му се обадила. И аз, го питах да не е станало нещо- " Ами не, просто чула една песен и се сетила за мен!" Shocked После си разменили скайп и си писаха до 23 часа! Била омъжена ама нещо не вървели работите май. И сега не мога да разбера какво иска, почвам да си мисля някои работи......направо ще я  bash. Прегледах аз сутринта кво толкоз са си писали - разменя ли си снимки. И тя има дъщеричка и като прочетох ( защото мъжа ми я пита дали кърми), че тя заявява че това било ужасно нещо и направо  #Crazy #2gunfire. А той ми вика снощи - " Хубаво е да подържаме връзка, защото баща и бил еди къв си, а майка и незнам си какво! " Можело някой ден да ни се наложи за нещо, да ни помогнат! Айде не на мене тия, както до сега никой не ни е помагам едва ли ако ни се наложи точно до тях ще опрем! Ужасно съм  #Cussing out
Оплаках се на вас, поне на беба да не предавам негативите си.
Хубав ден на всички Peace

# 568
 Не мога все още да проумея как може във вече 'европейска' държава като нашата да има такова отношение и ми е много мъчно. Мъчно ми е щото тук в Прага, чехия де, сме чужденци, но от отношението на лекарите не мога да се оплача. Както споменах имах много дълго и трудно раждане, 2 дни с 1см разкритие, много болка /е, не умрях де/, но отношението на хората около теб има голямо значение. Навсякъде имаше само млади и усмихнати мед. сестри, които се грижат за теб с такова внимание, че не мога да си изкривя душата и да излъжа. Акушерката беше едно младо момиче, може би на 27-28г., която през цялото време се грижеше да се чувствам добре. И цялото това внимание не вследствие на бутане на пари 'под масата', а от елементарното плащане на осигуровки  :peace  Хубаво е да говорим за тия неща :shock Shocked Shocked, да не оставяме разни отегчени от живота 'лелки' да тормозят 'родилки'
 Аз пак се отплеснах...  ooooh! ставам, че куп задачи ме чакат днес.

П.С. Находке, пак ли си с адвокат и нотариус и преразглеждате томболата  hahaha hahaha Joy Е, стига де, обърни ни Фнимание  Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Mr. Green

# 569
Аз пък ще чакам и края на историята на Бу и тогава ще я прочета от-до. Нямам търпение...

bebe6oci, абсолютно си права за всичко това, за съжаление си мисля, че в нашата "европейска" мила родина, нещата няма да се оправят много скоро, трябва да се сменят още едно-две поколения, та поне за децата ни или за внуците ни нещата да са като в цивилизования свят.

bibo4e, не се вкарвай във филми, знам че е гадно, но ако покажеш на мъжът ти, че ревнуваш, ще стане по-зле. Моят мъж също контактуваше преди време с бившата си приятелка и това ме побъркваше, докато в един момент не се светнах, че той я остави, защото не я обичаше, а мен избра за своя съпруга и майка на децата му, така че не трябва да се чувствам застрашена точно от нея. Затова мисли позитивно и покажи на мъжът ти, че си много повече от неговата бивша.  Hug

Момичета, в София отмениха ли грипната епидемия? Тази вечер имаме среща с доктора, който ще вади третата сливица на Хриси, за да й насрочи най-после дата за операцията, но тъй като ще е в Пета градска в София, се чудех дали заради епидемията няма пак да я отложим... Стискайте палци тази вечер да имаме вече дата, защото това чакане ме побърква.

Общи условия

Активация на акаунт