Мартин на мама Шуши в МАЙските редици сладичко се гуши!

• 35 600
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ани, страхотно се е получило! Личи си, че са вложени много средства и желание! Поздравления, очите ми останаха и на мен! Със здраве да си ползвате новите придобивки и да сте много щастливи! Hug
Целувки и на Ивко, все забравям да пиша, колко ме впечатлява на клипчетата, сладур голям! Hug

За срещичката: нека не се изхвърляме за подаръците! Нали имаме и такса за клубчето да плащаме, останах с впечатление, че няма да е много символична. А и Ени ще я водя на първо Коледно парти предишния ден, барабар с батко и...  Crazy Той ще се подкара на празнуване отрано. Mr. Green

Идеи за коледни подаръци нямам почти никакви ooooh!, за Магарин търся една определена дървена играчка, която първо си взима, като ходим при логопеда, но нито мога да я намеря в сайтовете, нито дори на снимка, за да се впусна в по - сериозно издирване.
Някой може ли да ми препоръча магазин с голям асортимент на такива играчки? В Джъмбо няма, а в Хиполенд е доста ограничен избора.

Слагам и едно кафенце, дано ви посъбере, че тази тема оттече до другата година Rolling Eyes:

# 76
Ок подаръка да е максимум до 20 лв. не повече, и предвид кризата НЯМА ДА ПОРЪЧВАМ торта, на Дядо Коледа ще се плаща според събралите се деца защото цената се променя за под и над 10 деца както писах вече.
Ще се опитам да е максимално евтино, но това зависи изцяло от присъстващите. Така че моля ЕЛАТЕ!  bouquet

Момичета помагайте от къде мога да купя интерактивно куче, навсякъде са се изчерпали...... Praynig

Ани нямам думи, разкошно е с нетърпение очаквам и другите стай....уникално просто поздравления за добрия вкус!  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 13:13 от galiushana

# 77
   Ани, много е хубава всекидневната! Поздравления! Вие сами ли направихте дизайна или професионалист? И ако не е нахално - на коя фирма са мебелите? Останаха ми очите в дивана и столовете!!!

Проекта е направен от дизайнер. Естествено с наше съдействие. Оказа се, че съм по претенциозна от колкото си мислех и човека ми направи поне 20 проекта докато стигнем до истината. Не знам как ме изтърпя. Но все пак това му е работата. Мебелите ще се правят по поръчка. Специално дивана е италиански мисля, изложен е в ЕЛЕ във Варна в момента. Но там цената му е 6000лв, затова и той ще се прави по поръчка, че не ми се дават толкова пари за диван. Столовете мисля, че ги има почти на всякъде.

Олче, вие наредихте ли вече всичко. Дай малко снимки да гледаме, че аз сега съм на етап набиране на идеи за останалите стаи. А и както казва Шуши, всички сме питки-любопитки  Laughing

# 78
Олче, прекрасни са ти джуджетата! Heart Eyes Кажи каква точно дървена играчка ти трябва, защото до нас има един магазин, в който има неголям асортимент, но мога да проверя. Виж тук http://www.puzzlebg.com/index.php?page=shop.browse&category_ … art&Itemid=26

# 79
Ани-много приятно,браво!Има огромна разлика от това ,което купихте  Peace Стената над телевизора е много актуална,белия лак също.. Simple Smile
Добре,че казахте за този пясък,че това ми беше едната идея и сега се отказах.Не ми се чисти пясък..Може би зъболекарската глава на ПЛей до ,интерактивно пони или пони бебе дето се храни и още идеи ми трябват,само за детската подаръка е готов.  Grinning

# 80
  • София
Даниелка, мерси Hug, намерих го това чудо. Дори го поръчах. Crazy
Аз все така си чакам обещаното подробно разписване и снимки на Еличка! Crossing Arms

Ани, тя нашата ремонтна дейност на стара къща, с още по - старо разположение и визия не е много за показ, въпреки, че вложихме всичките си налични пари Party и стана що годе приятно, пак не може да се сравнява с твоя и на мимозата палат! Още довършваме подробности, ще покажа нещо в окончателен вариант, нали съм обещала. Hug

# 81
  • София
, пак не може да се сравнява с твоя и на мимозата палат! Още довършваме подробности, ще покажа нещо в окончателен вариант, нали съм обещала. Hug

Ама тя Мимозата показвала ли е снимки, да не би да съм пропуснала  Wink

Олче, играчката изглежда забавна, хвърли ме в размисъл за нея, обаче като си помисля вече, че няма къде да ги слагам и гледам да не събираме много...

Муцунка, много са красиви азбуките, браво на теб!
Ани, пожелавам ти да избереш най-оптималния вариант за обзавеждането и да ви е много уютно.

# 82
Добър вечер!

Ние вече оздравяхме, но все още покашляме, особено аз  Confused.

Ани, много хубаво сте го намислили обзавеждането, но да те питам, не те ли е страх за тапицериите на дивана и столовете? Аз като гледам как моите деца цапат нашите се радвам, че дивана е кожа.

Олче, Килиан получи същата играчка миналата Коледа, сега вече събира праха и чака Силия да порасне  Grinning. Иначе беше хит 2-3 месеца.
Аз все още нямам идея какво да подарявам тази година на Килиан  Rolling Eyes. Имаме вече толкова много играчки, че съм ги свалила половината в килера и на всеки месец-два ги разменям  Tired.

Лека вечер!

# 83
Ани, много хубаво се е получило - браво на вас! Толкова е стилно и в същото време уютно... Със здраве да ги ползвате! Моя приятелка има такава дамаска на дивана, като възглавниците, но се сваля, пере и съхне бързо...
Олче, страхотни са малките джоджовци!

Искам да ви споделя една случка от днес, която ме побърква и не мога да спя...
Марти се връща от детска и казва, че го е наказала госпожата, защото някакво дете го е ударило и той също го е ударил. Споделя това на баща си и той му казва - ами да, нормално, като те бият и ти ще биеш! Аз се оцъклих и му обяснявам, че трябва да каже на госпожата, че са го ударили, за да не го наказват него, а само другото дете. Баща му обаче е на мнение, че детето щяло да стане "порта" и по-добре било да се оправя сам... Кажете ми какво мислите?
Все си мисля, че на агресията не е нужно да се отговаря със агресия и да се настройват децата така...
Оплаках се... Дано вашата нощ да е спокойна!
Хайде лека!

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 02:53 от *ШУШИ*

# 84
  • Плевен
Добро утро!

Шуши много е деликатна ситуацията. Според мен има няколко аспекта в случая. Единия е този, който е казал мъжа ти - да не е "порта" (аз казвам на Траяна да казва, когато някой я наранява, плюе , обижда и т.н.). Друг аспект е това да ги научим все пак да се защитават, това е и една от функциите на детската градина, в смисъл да започват да свикват да живеят в малка общност, в която се срещат с най-различни типове поведение и ситуации. Трето - имам пример, как едно дете е учено да не реагира на такива ситуации с обяснението да обърне гръб и замълчи, ако го удрят, нагрубяват и т.н. (нещо в стила - убий глупака с мълчание), но и досега на това дете според мен му е трудна комуникацията и преживява вътрешно и доста силно всяка конкуренция и сблъсък. В крайна сметка всичко много зависи от самото дете. Мен баща ми постоянно ме учеше в детската градина да отвръщам на ударите, защото все ме удряха. Аз така и не го направих, но това сега не ми пречи да отвръщам словесно, но за физически удар не ме търси ... та така ...

Ани, страхотно се е получило. И аз съм в размисли за промяна на дневната ни, но засега само в главата ми Simple Smile.

Вчера започнах с Коледната украса и си имах помощник http://lusmar.snimka.bg/children/trayana-2009g.341594.16220252.big
хайде за хубав ден http://lusmar.snimka.bg/children/trayana-2009g.341594.16220263.big

Снощи до късно търсих подаръци за Траяна и племенника. За Тери реших, но за племенника ми почти на 9години съм в голяма чуденка и ще приема вашите идеи. Набелязах един комплект за фокуси, но още не съм решила окончателно. Надявам се Анна да се включи тук, че племенника мисля е набор с Монката  Hug.

Траяна е о.к. според мен, само с "акото" днес ще продължим да се мъчим, надявам се успешно.
Хубав ден от нас!

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 09:39 от Люсил

# 85
  • София
Добро утро. При нас нищо ново, Евка си е с дежурният за месеца бронхит. Монката пък най-вероятно ще му махаме третата сливица. Въобще едно ходене по лекари. Не аз де, Стоянчо се занимава с Евка, а майка ми с Мони.
Люси, фокуси и аз съм купувала, но не си заслужават много. Малко боклучави са тия комплекти, уж 50-100 фокуса, я вътре 5 пласмаски на кръст и 5 карти, и другото-обяснения на фокуси с подръчни материали. Аз за Монката съм казала какво ще купувам, пак разни фигурки-скелефлекс, плазма дракони и т.н. Не мога да го накарам да си хареса нещо читаво, все още налита на най-простите играчки.
Ани, хубав се е получил проекта, ще чакаме и крайното изпълнение.

# 86
Ани и аз  да се включа при харесващите проекта-така изглежда много светло и уютно.......надявам се да се получи още по-добре и при изпълнението!
Шуши,така както го разказваш,тоя разговор вече незнам колко пъти се  провежда у нас.....и още не можем да намерим единодушно решение/естествено аз съм за мирното разрешаване на конфликтите,таткото е за оправянето на момента на принципа "око за око".....,но колкото и да не ми се ще да ги възпитавам в примиренчество,мисля,че все още са малки да разрешават сами подобни ситуации....та засега сме още при "портите"/
Олче,с такава играчка и Иво доста се забавляваше навремето......но сега така е закицклил на колите,че нищо друго не върви/само се местят останалите играчки от едно място на друго/.....та коли ще купуваме ние/и ще наблегнем на количеството,както и ще се възъдържим от сложни механизми и от чупещи се материали,което определено ме устройва и като цена/
Галче,интерактивни кучета гледах вчера в каталога на Хиполенд/пък и не може ли направо от Феликс тойс да поръчаш-доколкото знам са техен внос/
Люси,Тери е много чаровна помощничка/както винаги/,радвам се,че вече сте добре.....
Муцунка,браво за ентусиазма........дано Алекс скоро да научи буквичките и числата с помощта на таблата...
Даниелка,пак набързо си прелетяла.......я кажи как сте с бандата?
Кате,да не те плаша,но покашлянето след тоя вирус е доста продължително/и мъчително/,ние още го влачим/да не се оплаквам ама и ни завтори,та затова тия дни не съм писала,но  вече съм на път да се гръмна-писна ми от кашлящи и сополиви деца и от неспане #Cussing out/
Да се похваля/ама тихо/,че си взех и изпита пред ДАИ,сега имам още няколко часа кормуване и се явявам и на  окончателния/тогава ще свиркам вече да стискате паците/,ама  покрай боледуванията нещо все отлагам във времето.....та се надявам и там скоро да се похваля с успешен завършек/пък и с кола Mr. Green/
От мен лек и спорен ден......отивам да провеждам ежедневните занятия на синковците/че с това неходене на ДГ ще се изкалпазанят съвсем........та гледам поне по час-два да ги занимавам с нещо креативно/

# 87
Здравейте, банда!

Най-накрая и мен ме споходи Коледното настроение.... Поздрав за всички: http://www.youtube.com/watch?v=If1Cq3gVx9M&feature=PlayList& … 0815&index=13
Тази песничка ме накара да се чувствам много празнично... Представям си много, много сняг и камина искряща, люлеещ се стол....и спокойствие.
Вчера успях да взема и подходящ (според мен) подарък за Коледното парти и всичко ми е наред!  Mr. Green

У дома свекървата гледа внучето си. Спазва абсолютно всяко указание, което й се даде. Редят се пъзели целодневно, играе се с балони, рисува се.... но вечер като се прибера се започва с лиготията. Щом ме види се преобразява в различно дете.

Анни, дано всичко мине благополучно и за Евка и за Монката и скоро да се оправят здравословните проблеми!  Hug

Люси, страхотно сте се справили с Коледната украса. Довечера и аз като се прибера и аз ще украся у дома!

Олче, Ники за първия си рожден ден получи такава играчка каквато Вели харесва и до ден днешен му е забавно да си играе с нея. Радвам се, че си успяла да я откриеш и Вели да е щастлив и доволен!

Шуши, аз да ти кажа вече не знам какво да мисля по твоя въпрос.... Откакто се е родил Никола винага съм се опитвала да го възпитавам миролюбиво, докато не се превърна в супер добро и отстъпвичо дете и не започнаха да му се качват на главата и да повалят на земята и да ритат от "благодарност", че  им е направил място за да се пуснат на пързалката.... Тогава ми падна пердето и побеснях. Обясних му, че НИКОГА по НИКАКЪВ повод не трябва да позволява на НИКОЙ (дори майка, баща, баба, дядо) да го удря, блъска, бие.... Той и до ден днешен не посяга да удря. Просто казва: "Не ме удряй, боли ме!" и се отдръпва (ако някой посегне да го нарани). За мен също това е една много деликатна тема защото хем не искам детето ми да е агресивно, хем пък не искам да бъде боксова круша! Обяснила съм му, че ако удря и наранява децата те няма да харесат това и няма да искат да си играят с него и съответно ще му бъде скучно да си играе сам без компания. Стискам палци с таткото на Марти да се разберете по този въпрос.

Ани, проектът изглежда прекрасно. Добре, че Ивко ти е послушен и пази вещите, защото ако ние така си бяхме обзавели дома си щеше да е настанал вече погром! Дидо ли ще чисти новите помещения?  Mr. Green

Оставям ви със здраве и пожелание за хубаво настроение.   bouquet

# 88
Здравейте!

Вчера беше тържеството в групата на Ивко по случай именния ден на групата. Останах очарована и много приятно изненадана от детето. Наистина беше водещ и си каза толкова добре думичките. Личеше си че е притеснен, но не загуби ума и дума,както правеше в яслата. Пееше песните така като пее и пред нас, участва в някаква сценка. После доста родители ми казаха че говорел много правилно. Явно затова са го избрали за водещ. Но от днес не е на градина. Оказа се че има конюнктивит. Малко почивка сега!

Танче и ивко нищо не пази. Така ми драска по дамаските в момента, че не знам ако това се случи върху новите мебели как ще реагирам!  Laughing А за чистенето правилата от стария дом ще си важат и за новия!  Wink Кате, с тези дамаски наистина направих голям компромис. Все още ме убеждават да облека с кожа, но дизайнера твърди че тези дамаски били перящи и лесно излизало всичко. Кръстника ни изкара мастило от белия си диван само със запиране от такъв тип дамаска, та затова се доверявам. Ако стане фал, ще претапицираме с кожа!  Mr. Green
На Мимозка наистина си е палат, при мен няма да е кой знае какво, но поне една стая си направих по мой вкус.

Шуши, и ние сме на тази тема доста често. Да ти кажа, аз вече давам съвети като Свет. Наистина въпроса е много спорен.

Люси , много ти е сладко еленчето.  Heart Eyes

Люба, честито за изпита и свиркай да стискаме палци за окончателния!  Peace

# 89
ха здравейте и от мен  Simple Smile
Ани разкошен ви е проекта,лекинко завидях благородно  Mr. Green
И арките гледам ги няма  Mr. Green
И аз полудях с тези коледни подръци-след 2 седмици мислене се споразумяхме и детето си поръча" пушка голяма със снайпер и стойка" и "кухня с продукти за готвене".Със второто много ме изненада и затрудни,че не върви да играе с бонбонено розова кухня,а те почти всички предлагани са такива.Лошото  е ,че сега започва да си измисля нови подаръци,а аз вече съм поръчала и платила-моделин,конструктор с много части и касов апарат.Сега се започват едни рицарски замъци,големи камиони и т.н.
Олче и ние имаме тази играчка от почти 2 години и той до сега си я обича и играе с нея.Дори сега искаше подобна дървена с едни топчета дето се пускат по улейте,нои аз се замислих да не е голям вече и бързо да му мине мерака,че не е много евтинка.
Шуши,по твоят въпрос и аз съм в чуденка,но моето дете се научи да удря в градината и до сега чувам от време на време за подобен инцидент.Не ми се иска ,като го удрят да мълчи,но не ми се иска и със сила да се налага в спор.Казала съм ,ако го ударят,че може да се защити.Вуйчо му го учи на такива по-груби игри и хич не ми харесва теорията му,че тези агресивните били уважавани после,а не тези дето тъпканите и мълчаливите.Много е тънък момента как да му обясна и да ме разбере кога трябва да се защити и кога да отстъпи.А като по-малък толкова беше стреснат когато някой го удари,че хич не реагираше ,а стоеше учуден да го бият.Нарочно съм го оставяла,за да видя дали ще се сети да се защити.и аз не искам мачкано дете,но пък и не ми е приятно да го виждам агресивен.
Отивам да си пусна песничката на Танчето и да си чакам коледното настроение.
Останете си със здраве и много  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт