Неусетно времето отмина, ДЕКЕМВРИйчето ни стана на година

• 31 960
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Я, бебокът Калоян на ясла е тръгнал? Браво на него, дано да му хареса и да го дундуркат, да му е добре!
Мен ме хвана страх да го пусна Тони толкова малък, с Дидо пак така, та ще умра от затъпяване още една година. Crazy

Между другото, давате ли им цитруси на вашите бебоци и бебанки? Дидо днес много хареса мандарините, изял е половин мандарина - смуче, отхапва си, дърче и зяпа за още.

# 376
                                                                     Здравейте на всички!!!!
  Не съм писала от доста време,но покрай празниците все не ми остава време! С няколко думи да се похваля и аз,Ралица вече ходи по скоро бяга из цялата къща не знам само от стълбите как ще я опазя постоянно иска да се качва-(гоие) Wink Много говори и даже всичко според нея е на (иаиии),както се нарича тя! А наи главното е че когато и се ака казва аку и си търси гърнето да ака там! След последната консултация сме вече-10,800 и 77см.Е това е!!!!!
 Весела и изпълнена с усмивки2010г.

# 377
Добро утро момичета и малчовци! Едно кафе от мен morning

Аз почти не съм спирала да ходя на работа, но майка и татко са пресни пенсионери и ми я гледат в часовете, които съм ангажирана. Мога и да се позволя да работя, когато имам възможност. Аз също се замислям за ясли, но ще изчакам пролетта, при нас проблема не стои така както в големите градове, ще я дам в яслите от които взимам и храничката и вероятно това ще й е познато.

Ние сме излекувани вече и дори вчера си ходихме на разходка под снега, тя разбира се спа като ангелче. Ходи все по уверено, и въпреки, че е доста енергична, когато е самичка рядко пада лошо. Обикновено това става когато й "помагаме".

Сега я чакам да стане и колелото се завърта отново!

Лек и спокоен ден на всички!

# 378
  • София
Честито Богоявление. Честит имен ден на всички, който носят името Йордан, Йорданка и техните производни. Много здраве и усмивки.

Санчес, благодаря за кафето. Дано не се разболява повече малката принцеса.  Hug

Чаена и аз не исках да го пускам толкова малък, но трябва да се върна на работа  Sad За цитрусите - вчера му дадох да смуче едно парченце мандарина, но започна да се муси, явно му беше кисела  Joy Ама той моят Калоян е голям каприз за храненето, така че не мога да бъда много полезна.  Wink

# 379
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Честит имен ден на всички празнуващи на този прекрасен ден!

San4es благодарско за кафето!

Аги Никола от преди месец започна с цитрусите и страшно много ги харесва. Мандарини, портокали, лимони не подбира.  Laughing Като му го дам цял почва усърдно да гризка кората и като го убели почва да пляска и да вика бабо/браво/  Joy и се спуска да смуче!

bebenceto браво на Раличка. Да е жива и здрава и да продължава смело да ходи в живота!

# 380
...не сме се загубили, ама си имахме занимания, та...извиних се, че не се включвам редовно, де    Simple Smile

Днес ще празнуваме рожденния ден на Йонас, защото на датата му не бе възможно, понеже той бе с варицела и така...докато мине и опадат коричките от лицето му, то станало 06.01., но пък е хубав ден за празнуване и това и ще направим ние днес    cheers   с изключение на това, че първо Лили, а след това и Йонас изкараха варицела, то всиско е наред и сега се подготвям да си вляза в нормалния ритъм, че с тези празници....    Laughing

Хубав ден и целувки на всички сладуранчовци!

ах...щях да забравя да кажа - днес освен торта ще ядем и питка, защото Йонас вече ходи сам    Simple Smile

# 381
  • около ВАРНА
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички малки и големи , които днес празнуват.
   Майчета искам да ви попитам нещо - моят малчо има нисък хемоглобин. Лекарката ни изписа  МАЛТОФЕР  трета опаковка вече пие  и му приготвям храна специално за него НО НЯМА ПОДОВРЕНИЕ . МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ - АКО ИМА НЯКОЯ МАМА МОЯ ПРОБЛЕМ  И ГО Е РАЗРЕШИЛА  МОЛЯ Я ДА СПОДЕЛИ

# 382
Здравейте Simple Smile
Честит имен ден на всички, които имат празник днес! Да им е живо и здраво името!!!   bouquet
qni4ka05, и моето мишле е с нисък хемоглобин - 105 и нашата педиатърка ни предписа Мултивитамол на Д-р Тайс. Каза да пробваме с него, а и от него се усилвал апетита (тъй като ние сме доста дребни за възрастта си  Blush ). Също така ме посъветва да давам радовно жълтък - от него също се вдигал хемоглобина. Това е, което мога да ти кажа - надявам се да съм ти била полезна Simple Smile
А относно цитрусите- и ние от около месец започнахме да си хапваме бананчета и мандаринки. Оказа се, че много ни допадат. На мандаринките само махам ципичките, че много се задавяме от тях Simple Smile
Весел ден!!!

# 383
  • София
За цитрусите - и аз му давам от месец и половина мандарини,портокали,киви,само че беля ципите,а на кивито гледам да махам семестата част. Стефи много обича всякакви плодове.Моята педка каза,че по-добре цитруси да се дават,които са бъкани с Вит С,отколкото разни изкуствени имуностимулиращи,които са химия основно.

# 384
Здравейте!  Grinning

Честито на именниците!  Grinning

qni4ka05, при нас няма такъв проблем /хемоглобина е 122/, но храните на които наблягам и знам, че са богати на желязо са - телешко месо, броколи и елда. Карина много ги обича и не пропускаме. За жълтъка има противоречиви мнения и него по-рядко й го давам. За нисък според нашия педиатър се смята хемоглобин под 100.

Чаена, цитруси давам повече от 2 месеца - мандарините са ни любими. Само първоначално махах ципата.

@->-- wild flower хубав и весел празник днес!

bebenceto , много приказлива Раличка! А за стълбите сигурно знаеш, че има едни специални прегради с вратички, които се поставят, за да няма инциденти.  Praynig

А има ли такива, които няма да се връщат скоро на работа? newsm78

# 385
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
Желая успешна нова година на всички декемврийчета и техните семейства.

Честито на всички пораснали дечица -нека бъдат много здрави и щастливи.

Нашия хемоглобин е 104 и според педи е добре да се повиши малко, но над 100 не  е проблем.

Сасано, аз не мисля да се върна на работа преди втория рожден ден  .Просто нямам усещането, че детето ми е готово  за ясла.А и на годинка за мен детето има нужда все още от майка си .

С цитрусите сме до никъде, освен банани друго не харесва.

Наздраве на всички именници Wine Glass

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 21:33 от Aнели

# 386
  • около ВАРНА
значи да не се притеснявам.Нашият хемоглобин е над 100 - около 104 ,но педиатърката ни изписва МАЛТОФЕР а преди това ( след 6-тия месец)  пихме също малтофер и след два месеца ни изписа  някакви анпули ( не мога да се сетя за точното им име) ,но нямаше ефект . Затова реших да споделя с вас - ЗА НЯКАКЪВ СЪВЕТ , но вече се поуспокоих  щом над 100 е що годе добре. БЛАГОДАРЯ ВИ.

# 387
Чаено момиче ,и Марти яде цитруси,много харесва мандарините.на портокалите оба4е нещо им се муси

# 388
  • На брега на реката
Аз също няма да се връщам скоро на работа. Уж сме я записали чак за септември на ясла, пък ще видим дали ще ни огрее.
Ядем цитруси от доста време, доста преди годината и то предимно банани. Но пък протокалите и мандарините не ги тачи особено. Харесва й да ги гризе през кората  hahaha , ама знам ли с какво са ги третирали, че да я оставям да се мацоти.
Нашият хемоглобин е добре, но други поакзатели се разминават. Утре сме при доки, ще видим дали има нередности. Ама съм толкова несериозна и все още не сме занесли пишото...дано не ми се скара педиатърката. И сме и на ваксина, та съм в шок от сега  #Crazy
Да ви я похваля моята пикла, как ме изигра днес  Joy Реших да й махна памперса, да видя дали ще се усети. Ама толкова дива беше, щуря, мята се, сяда на земята и веднага иска да става, явно студено, пипа се по дупето и се смее. Изчаках я час и реших да я сложа на гърнето, да се изпиша уж. Ама като посечена беше, не иска да седне и това е. Обикаля из стаята по голо дупе, застана до вратата и се изпиша, ама една доволна и пищяща  Mr. Green После така нахално мина през локвичката, че се чудех да се карам ли, да се смея ли. От майка ми знам, че съм била същия инат. До3-тата годинка е било голяма борба с гърнето. Та така де, тази случка поне ми показа, че разбира от пишо и ако съм по-системна може и да се получи скоро. Ако не друго, поне дупарата малко да бъде без гадните памперси  Simple Smile
Хайде лека нощ от нас. Че снощи заспа в 10:30 а днешния ден ми се стори безкраен  ooooh!

# 389
Дидо вчера яде манфдарини, днес гъзето му е обринато. Но няма да се отказвам, ще гледам да е по малко , за да свикне. Днес яде и портокал. Но и портокалът, и мандарините бяха много хубави и сладки. А банани яде от много време, сега започна да си го държи сам и да си ръфка. Wink

Яничка, освен жълтък му давай и месо - бяло пилешко, агнешко. Аз давам и свинско, а на НГ пи и червено вино  Joy /но пак не спа гадинката/ Party

Общи условия

Активация на акаунт