Неусетно времето отмина, ДЕКЕМВРИйчето ни стана на година

• 31 897
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Ей така телеграфно минавам, ама все не остава време...

Днес изхвърлих бибите....  doh  да видим колко тежка може да бъде една вечер  Mr. Green. Заспа и наобед, и сега с доста рев. Проблем ми остава пиенето на сок, защото не може да пие още от чаша, и от магическата чаша на Авент е забравил как, и ще гомисля  Shocked Не ми се ще да се налива само за да ползва шишето като залъгалка. Пък и писва като му го махна.

Някой, отказал залъгалките да сподели колко време се адаптира бебешока, моля!

# 451
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро ютро!
Без да ви чета много много  Embarassed минавам много набързо да почерпя , защото днес пораствам с още една годинка и ставам на цели 27  Mr. Green
Да ви е сладко

# 452
  • Ямбол
НИнкааа честит рожден ден,
Щастлив живот, прекрасна младост,
Желая ти навред успех!
Да срещаш трудностите с радост,
да бъдеш истински човек.

# 453
Нинка,4естит рожден ден,да бъдеш много оби4ана и желана жена и много щастлива майка.

# 454
Нинка,бъди много щастлива и весел празник!  bouquet
Шуши,аз бибата на Диман нямам намерение да я махам скоро,но на каката я махнах на 1г 9мес от раз и нито веднъж не е мрънкала за нея - просто явно оцелих момента и детето беше готово! Peace Затова смятам да поизчакам и с малкия...нямам нерви да тормозя и него,и себе си  Crazy Той я ползва само за заспиване,после я махам,ако евентуално прохленчи през ноща му я давам пак и така...нямам притеснения относно ползването й. Peace
Има доста теми тук за махането на бибите-като цяло практиката показва,че тормоза е няколко дни и после свикват!Важното е веднъж като си я махнала да не я даваш отново! Peace Моята приятелка махна бибата на щерка си на година и половина и няколко месеца по-късно бабата я намерила и я дала на детето  #2gunfire после успяха да я откажат с диви истерии на 3+  ooooh!
Между другото в "белите държави" ,от които уж все взимаме пример,бибите (и памперсите) се ползват без притеснения до 4-5г  Rolling Eyes Не твърдя,че това е ок,само припомням! Peace
Айде,лек ден! Grinning

# 455
  • София
Честит рожден ден, Нинка
Нека обич топли твоите очи,
нека щастие огрява пътя ти с лъчи!
Здравето да ти е спътник всеки ден
и да посрещаш още 100 години
твоя ден рожден!

Шушинка, аз вчера пробвах да го приспя без бибата, но не стана  Sad Мисля да изчакам още малко, пък и на яслата ми казаха, че там ще се откаже покрай другите деца. Grinning Надявам се да стане бързо и лесно  Wink

# 456
Здравейтеы
Нинка, Честит рожден ден!
  БЪДИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА,ОБИЧАНА И ОБИЧАЩА!  bouquet  bouquet  bouquet
Ние сме добре, растеми ставаме все по-палави, та баткото ми се вижда изключително кротък!!!
Мира откакто прочетох, че твоя Калоян е на ясла от толкова малък, все се сещам , че и моя Калоян тръгна толкова рано .Дано да е здрав и да свикне бързо!
Ние утре ще правим пращапулник, нищо , че тя ходи от преди коледните празници, сега смогнахме, та очакваме голям купон.
Шушинка ние не ползваме биба, защото си имаме цица  Mr. Green,но с баткото я отказахме на около годинка заради яслата, че там не дават с нея.Зора бе три четири дни ,рев при заспиване, особено вечер, но след това и да я видеше не му правеше никакво впечатление, така че търпение ще стане.
Приятна вечер на всички!

# 457
Ох това с отказване с бибата е трудно (то кое ли не е), но колкото по-малки са по-поносимо е. Ние на около 9-10 месец имахме търпението и волята да го откажем. Трудно беше, но добре че я махнахме, сега като го гледам как всичко разбира и се инати щеше да ни е много по-трудно.
Онзи ден се рових из архива от вещи и я видях, стана ми мило  Heart Eyes  Дадох му я, за да видя реакцията - явно успешно е забравил предназначението и, въртя я, гледа я, гриза дръжката и я захвърли без интерес.
Успех с отказване от биберон!

# 458
Здравейте момичета!
Не съм влизала отдавна и затова за много години, да сте здрави, усмихнати и много вдъхновени през 2010 г! Желая ви много щастие и хармония в семействата ви!
Честит рожден ден /на патерица/, Нина! Бъди винаги влюбена и обичана!
Да са живи и здрави и всички декемврийчета, чийто първи рождени дни пропуснах!

Макси е далече от отказване на бибата, да не кажа, че май още повече се пристрастява към нея, но аз засега не мисля да го тормозя. Ще изчакам подходящ момент, в който смятам, че е готов да мине и без нея.

Мацки, вие миете ли зъбките на малчовците и ако да как го правите. Аз имам силиконов накрайник за моя пръст както и един набор от четчици за различни възрасти, повечето от които сме преминали, но не успявам да намеря правилния начин за пълноценното им използване та съм се размислила тези дни да ви питам вие какво правите и да обменим опит.

Хубава и спокойна вечер от нас  Hug

# 459
Здравейте момичета!
Благодаря за поздравите за племенника ми Hug Hug Hug
Нинка,/макар и със закъснение но от сърце!/Честит рожден ден!С пожелание за здраве и благословени дни!Много любов и разбирателство!
Варненки,много сте сладки!Вие и вашите бебоци! Hug
Дая също не ходи още сама.Голяма е стръхла.Има само 2 зъба.Няма особени претенции за биба но тя си има друга залъгалка. LaughingНапоследък се побърквам с нейното неспане.Заспива обикновено към 21-22.Спи 30-40 мин.и писва.Заспива отново само след като и дам да суче.В момента обаче в който усети че е в леглото си започва отново да реве.И така почти цяла нощ.Накрая се принуждавам да я взема при нас на леглото та да можем да поспим.Но и тогава като се усети че е изпуснала цицата и се започва едно реване.Вече не зная какво да правя SadДавам Камомила но без резултат.Полудявам!Тя като бебе не правила така.

# 460
  • София
wondergirl, аз мия зъбките на Калоян със силиконовия накрайник и пастата на Ненедент  Peace.

Ох, момичета моят юнак е болен  Sad. Започна с хрема, която според педи води и до кашлицата му. Слагам някакви капки приготвени в аптеката, но все още няма голям резултат. За капак от събота е с разстройство - течно като вода, не иска нищо да яде. От вчера му давам лечебна Хумана, която приема и солети. Давам чай от шипки, оризова вода и 4 прахчета Хидрасек. Днес още не се е изхождал, за да видя дали има резултат от лечението до момента. Сещате ли се за нещо друго, което може да помогне. Предварително ви благодаря  Hug

# 461
mira_georgieva, хремата е доста упорито нещо, не се отчайвай ще мине. Аз като си спомня че посред лятото бяхме с хрема (гъст зелен секрет) почти 3 седмици, що капки изкапахме що нещо. Накрая с този коларгол изпоцапахме всичко, беше ми втръснало, а и като знам децата как се изнервят от капане на капки и невъзможността да дишат свободно през носа нощем...
А щом има разтройство, не го насилвай да яде (загубата на апетит е естествена), само не забравяй да даваш на често и по малко водичка, за да не се обезводни и най-добре е оризова вода.
Желая бързо оздравяване на детенцето ти!

И аз "мия" зъбите с накрайника и пастата на Ненедент, по скоро е чесане на зъби отколкото миене. Важното е да се изгражда навика, а и на него му харесва, щом чуе "хайде да мием зъбките" и веднага се усмихва и тръгва с желание.

При нас вече стана проблем отварянето на ниските вратички и чекмеджета на секция, скрин, бюро и най-пострадавша е пералнята  Close . Дайте някакъв акъл как да защитя от отваряне, лошото е че дръжките ни с най-различна форма и не знам дали всички могат да се протектират от отваряне.

# 462
mira_georgieva ние лекувахме разтройството със Смекта. Едно прахче, разтворено в 50мл. сокче или нещо подсладено, че не е приятна за пиене и на два пъти - сутрин и след обяд за 1 ден се оправи. Щом още не сте акали днес, мисля че и при вас се е решил проблема.

tsveta_pile аз си ходя с една ролка тиксо и лепя наляво и надясно, което разбира се не я отказва, щото почва да го чопли и да дърпа тиксото, ама поне се занимава с нещо. После почва да се нерви, че й се лепи по ръчичките, но след известно време, дори и да са отворени шкафовете губи интерес. Ачата вече си отваря вратите и отпрашва по коридора сама, ако е тъмно позастоява да види дали я преследвам и с писък от кеф заминава на там където се е запътила. В банята вече е много интересно, особено ако има кой да пуска водата в тоалетната, голям кеф, ама иска и да бърка ooooh!

Нинка Честит ти Рожден ден на патеричка, мила, да си жива и здрава и все така дейна Hug Да са ти живи и здрави дечичката и цялото семейство само радости да ти носят!!!

# 463
Санчес, това с тиксото е идейно, ще пробвам.
ооо тоалетната е най-любимото място. Веднъж намерил отворена вратата и излиза от тоалетната с ароматизатора от тоалетната чиния  #Crazy и се хили насреща - ужас, друг любим аксесоар от WC е решетката на сифона.
Днес са ни погнали зъбите и е ад - кисел реве, мрънка. Главата ми се наду и ей сега му дадох панадол, ами не се издържа, но хеле се успокои малко та да дишна и аз.

# 464
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green И аз имам случка с тоалетната - тати си мие зъбите и дребен с него. Чувам по едно време едно истерично НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕеее, и тичам да видя какво става: дребен ми взел четката за коса и упорито бърка ли, бърка в чинията........ smile3533

Отказването на бибата минава сравнително добре - играем от 4 до 6 през нощта и съседите заплашват, че ще му подаря биба  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт