Неусетно времето отмина, ДЕКЕМВРИйчето ни стана на година

• 31 891
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
mi_ivanova1982 от личен опит не мога да ти помогна, че моето дете е 12 кг, но съм чувала за Саностола че помагал малко за по добър апетит

# 481
 newsm53 Добро утро!  food010

Пожелавам лека и спокойна седмица!!  Студът е ужасен, но пък ще прочисти вирусчетата.

Аз си имам екстра от няколко дни, страхтно ме е схванал кръст. Днес вече мисля да се лекувам с нещо мажещо се, дано да ме отпусне, че съм като робокоп.

mi_ivanova1982 и ние не сме от злоядите, та от опит нищо не мога да те посъветвам.Аз съм била много злояда, но цяр незнам да са ми намерили, просто ще ви е трудно с папкането, ама и това ще се забрави. "Без паника" Hug

maya1982 Ачето въобще не я усети тази ваксина, нито при поставянето, нито след това, но 8 дни ми се струват много, за да е реакция от имунизацията, по-добре се консултирай с лекар.

# 482
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро ютро!

На патеричка ЧРД на yoyoana!

maya1982 да ти кажа още не сме били на Никола, но на Йоана и избиха пъпки на 14ден след ваксината.

ЗА РАЗМЕРИТЕ МОЛЯ ПРАЩАЙТЕ НА ЛИЧНИ, ЧЕ ИМАШЕ И ПУБЛИКУВАНИ В ТЕМИЧКАТА, КЪДЕТО НА МОМЕНТА НЕ МОЖАХ ДА ГИ ВМЪКНА И СЛЕД ТОВА ИМ ИЗГУБИХ ДИРЯТА. МОЛЯ НЯКОЙ АКО СЪМ ГО ПРОПУСНАЛА ДА МЕ ИЗВИНИ И ДА МИ ГИ ПРАТИ НА ЛИЧНИ.

# 483
Ами да ви кажа точно реакция от ваксината се оказа ,лекарката каза ,че от 10 г ги слага тези ваксини и ние сме първия случай,но във форумите четох за доста такива случай и наистина ВНИМАВАЙТЕ С ВАКСИНИТЕ, защото аз вече за втори път си изпатвам от тях.

# 484
maya1982, на нас ни сложиха ваксината преди 5 дни и вчера му излезе изведнъж едно петно точно под ушенцето, много червено подутичко и околко 1-2 см. Само едно е, но се учудвам как изневиделица изникна. Дали и при нас не е някаква реакция.
Помня при дъщеря ми, че след ваксина против заушка, тя се разболя, оттече покрай ушите и температура вдигна...

# 485
Здравей те момичета, на нас днес ни сложиха ваксината против шарка и докторката каза, че може между 5 и 12 ден да има някои от следните реакция - температура, обрив, хрема кашляне. Така че ще видим как ще я понесем.

maya1982 според мен това е нормална реакция от ваксината и не трябва да се притесняваш.
За съжаление и аз немога да  помогна за апетита на нас ни е вповече днес ни претеглиха 11 и 500 кг. и 80 см. Има ме си вече един кътник в очакване на следващите сме.

Лека  и спокойна вечер от мен.

# 486
  • София
Здравейте,

да ви питам - давате ли все още вечер АМ на дечицата? Или сте минали на прясно или кис.мляко или никакво мляко? Чудя се какво да правя.  newsm78 Моята педка вика,че нямало нужда от мляко вече,че били големи и ако продължвам да му давам до 3 години нямам да може да заспива без мляко вечер,ама из нета чета, че все още децата имат нужда от прием на мляко...

На Стефко му сложиха ваксина преди 2 седмици и от 2 дни е с лека хрема. Дали е възможно да е от ваксината, досега не бях чувала такава възможна реакция.

Лека нощ и слушкащи дечица!

# 487
аз давам ве4ер кисело мляко,ама той от около 3 месеца Марти пие сами кос мляко.идея си нямам как да го спра млякото ве4ер,при условие 4е той си го търси.изпива си млякото и на 5-тата минута е заспал

# 488
  • На брега на реката
 Аз пък знам, че до третата годинка, трябва да приемат поне 300мл млечни продукти. Ако не с мляко за заспиване, от къде да дойде? Пък и действа успокояващо и заспива много по-лесно.
 И Мариела е болна от вчера. Кашля ужасно много, сополива е, направо не съм мигвала тая нощ. За капак доктора ни изписа Ксизал, което за алергии и се чудя дали изобщо да го давам  newsm78 Дано да няма връзка между сегашното й състояние и вкасината, която й поставиха преди две седмици, някак абсурдно ми звучи  Rolling Eyes

# 489
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добри ден!bouquet

Хрема от ваксина - няма такава реакция.  Peace

Аз мляко давам все още сутрин, обет, вечер и през ноща по 150мл. Търси си го и немисля да го спирам докато сам не го откаже. То е обогатено с допълнителни витамини, калций и ... Йоана все още пие вечер Нестле Джуниор 2+.

# 490
  • София
На мен педи ми каза, че до 2 год. детето трябва да приема мляко, независимо дали кисело, прясно или АМ. Понеже Калоян е на ясла сутрин не давам мляко, но като следобедна закуска давам кис.мляко с бисквити и вечер преди лягане пие АМ (240 мл). Прясно мляко още не съм му давала и се чудя какво да правя, че с тези млека, които се продават май нямам желание да рискувам  newsm78.

# 491
И моята педиатърка ми изтъкна довода, че като заспива веднага след млякото се развалят зъбките. Аз за сега не мисля да го спирам щом си го иска и се чувства добре, а за зъбките - тя не заспива веднага така че няма проблем да й изплакна устичката с водичка или да си ги замием както си му е реда.   

Иначе за вида на млякото и аз бях в голяма чуденка и запитах светилата в една от темите тук в сайта. Не помня името на доцентката, но въпреки че се препоръчват адаптираните млека до 3 години /което много ми прилича на комерсиална агитация на производителите им/, тя се изказа, че ако детето не е показало някакви алергични реакции или пък други проблеми с храненето, не е проблем да се дава кисело и дори прясно мляко след година.

По въпроса за домашното или купешкото, казвам моето мнение без да го налагам или ангажирам някого с него. Купувам детско прясно мляко на Млечко - 2 % и кисело пак купешко, зависи от срока на годност. Гледам да е най-отдалечен от момента. За домашното, съм предубедена, примери за непълноценно и дори заразено домашно мляко в следствие на неправилно хранене на животното с разни добавки и смески  или заболяване има колкото искаш.
От киселото й давам с по-висока масленост 3,6%.

Но... все пак ние никога не сме имали проблеми с храненето и захранването, така че това което съм изписала си е меродавно за нас.... Всяко майка трябва да си прецени и да реши кое е най-добро.

# 492
Тъй и тъй сте хванали темата за храните, та да питам има ли други като мен да дават по цяло яйце на хлапетата (имам предвид и белтък и жълтък)?

# 493
  • На брега на реката
Аз сварен белтък все още не съм й давала. Но свкеървата сколаса още преди годинката да й даде застроена супа. Иначе вече й давам кексове като правя. Почти няма нещо, което да ядем и тя да не опита  Rolling Eyes Прясно мляко взимам от найлоновите пликове. И без това събота и неделя аз правя кремчетата, давала съм й да пие и й харесва  Mr. Green

# 494
  • Пловдив
Здравейте   bouquet

Аз жълтък дадох малко преди годинката .Киселото мляко от годинката , а прясно смятам да  не давам скоро.От нашата  храна и давам да опитва по малко ,защото наддава такъв вик ,ако няма и за нея  Laughing
Още се кърмим активно и не мисля , че скоро ще се откаже .Но пък катгорично отказва АМ и си мисля , че края на кърменето ще е края  на млякото и ще преминем към прясно евентуално .

Санчес , вярно че зъбките се развалят , но мойта  мома си хапва и нощем -тогава няма как да изплакваме уста , и без туй ми се струва ,че  в заспало състояние е храня Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт