Неусетно времето отмина, ДЕКЕМВРИйчето ни стана на година

• 31 882
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
 Някаква идея за  сутришна закуска,(освен попара,която така я мразя от детските си  години),че вече се изчерпах ,тотално. Предварително ви благодаря.
 А това,че млякото разваляло зъбите,направо ме  Shocked За първи път чувам.
                                                                                     Лека вечер на всички.

# 496
  • На брега на реката
Макароните на Плазмон за много хубави. Има всякакви формички, даже и два различни вкуса има. Понякога давам супа със сухар, кисело мляко със бисквити, овесени ядки със сирене или захар. Има толкова мн варианти  Simple Smile
Мимка вдигна тая нощ 40 градуса, но я смъкнахме сами, че Бърза помощ дойдоха след близо час  Sick Направо съм възмутена от спокойствието им. От днес е на антибиотик и дано помогне, че ми изкара акъла тая нощ  Shocked

# 497
Здравейте!
valeri08 ,аз не съм особено идейна от към закуски,но все пак мога да спомена кус-кус,макарони,бисквити с кисело мляко,дом.баница,тутманик,мързелива баница с хляб и заливка,сандвич с кашкавал/сирене+айрян,може и супичка,каша,овесени ядки...и аз се изчерпах  Laughing
Диман пие сутрин АМ 120мл + закуска(половин порция).До скоро му давах 230мл,но започнах да му добавям и закуска и затова намалих АМ.Смятам обаче да вкарам 100-120мл АМ вечер. Peace
Мисля така да изместя АМ за вечерта,както беше и при дъщеря ми-тя до 1г 6мес вечер пиеше АМ. Peace
Белтък съм давала! Peace
Водих дребчо за изследвания и на кожен-има ендогенна екзема,атопичен дерматит демек  Rolling Eyes и тъй при нас.  Crazy Нолинка утре се връща от лагер...ужасно ми е домъчняло и от сега се точа как ще бъде схрускана и нацелувана. Heart Eyes
Айде,хубав ден!   bouquet

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 13:43 от мимина

# 498
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Никола най-много обича грис за закуска, а понякога и нишест, но след него бързо огладнява.Белтък не съм давала, но пък майонеза хапва с удоволствие.

Pupinka как така 40градуса. От какво?

# 499
  • София
Здравейте и от нас, отдавна не съм се включвала, но се опитвам да чета по малко.

Относно зъбите, ние имаме само 4, въпреки че вторите горни резци доста са побелели, но още не са се показали. Мия ги с кислородна вода сутрин и вечер след хранене.

С бибата само заспиваме следобяд и вечер, иначе я оставяме да "спи". Това върши работа засега. Не мисля още да я махаме, че как ще се успокоява детето със зъбките  Simple Smile

Биби, аз още давам АМ вечер по съвет на педиатърката. Давам от време на време кисело мляко, а днес за първи пър направих кремче с прясно мляко. Но купих био такова.

Шушинка,
нашата педиатърка каза да давам белтък по малко и постепенно да давам 2 пъти седмично по 1 цяло яйде. Марти много обича яйцето, но още не съм давала цяло, лека полека  Simple Smile

Мимина, Марти има зачервени бузки, леко грапави и аз го водих на кожен, но той ни каза, че има "гъша кожа". Мажа го с продуктите на А-Дерма за атопична кожа, ама засега няма някакъв резултат.

И сега да ви попитам как се справяте с гърнето. Ние имахме доста добри постижения, акането почти изцяло беше в гърнето. Аз го слагам след хранене и така, не сме имали проблеми. Отскоро обаче Марти не иска да седне на гърнето или пък сяда и след малко става. Слагам нов памперс и той си свършва работата там. Може дори дълго време да е седял на гърнето, но ака задължително в памперса. Направо в чудо съм се видяла. Дори в тоалетната не иска да се изпишка, а пък за акане да не говорим. И сега се чудя какво да правя. Дали да не престана да го слагам на гърнето или пък да го слагам както преди докато, надявам се, отмине този период  newsm78 Дано ме разберете правилно, смятам, че му е рано за отучване от памперса, обаче поне някакви хигиенни навици да правим опит да придобиваме.

# 500
maigto не се притеснявай и не го приемай толкова драматично. При нас също има пропуски, но не се отказвам да я поканя на гърненцето, ако в този момент обаче е настроена за игри и по емоционално приповдигната, нормално е да става и да си "гони работата". Просто не я притискам, но и не пропускам да й предложа Wink

Ние вчера сколасахме да направим "прощъпулник", мина както си му е реда. Без колебание награби що й се хареса, докато вече не можеше да поема повече. Реда беше следния - кола, фотоапарат, микрофон и ако не бяха почнали да й изпадат от ръцете щеше да грабне и още нещо.... и като се има предвид колко е любопитна и напориста, ще излезе една прекрасна "досадна журналистка" ooooh! 

За сега това е от нас.... лека и спорна седмица

# 501
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Без колебание награби що й се хареса, докато вече не можеше да поема повече. Реда беше следния - кола, фотоапарат, микрофон и ако не бяха почнали да й изпадат от ръцете щеше да грабне и още нещо.... и като се има предвид колко е любопитна и напориста, ще излезе една прекрасна "досадна журналистка" ooooh! 

Joy Joy Joy

# 502
Привет на всички! Нямам много време да пиша напоследък, но се опитвам да ви чета. И ние направихме прощъпулник, Митко първо огледа всичко и си взе термометъра и четката за зъби. Явно ще работи в сверата на медицината - я зъболекар, я лекар. Laughing
Искам да ви попитам, на първа страничка имаше един линк за проверка на обработката на документи по болничните и майчинските. Мисля, че така се водеше. Различен беше от този на НОИ, в който виждаме по коя ведомост ни се превеждат паричките. Защото нали свърши тази една година с по-високоплатеното майчинство, а се забавиха парите за втората година майчинство, та искам да разбера как стоят нещата.
Ако някой се сеща за кой сайт говоря, моля да ми прати линк!Благодаря предварително.  bouquet

# 503
привет и от нас!  bouquet
Ние имаме 2зъба и половина GrinningОт скоро ходим но с много плахи крачки и само когато тя си реши.Голям страх.
Maigto,и Дая имаше такъв период.От 7 месечна "голямата работа" я върши в гърнето.После към годинката реши,че няма да сяда на гърнето и както ти казваш,слагам нов памперс,отива в ъгъла гледа ме в очите и действа.Сега от известно време пак я слагам и за сега става.Дано и вие да имате успех!
Санчес,и на мен веднага тази професия ми изплува/преди да прочета написаното от теб/Ами честито!  bouquet
Карачевийска,честито и на вас!Добър избор!

# 504
Привет и от нас. Аз нямам никакъв напредък с гърнето. Той не иска да сяда на него. Но не го и насилвам. Все си мисля , че като му дойде времето ще се научи. Моите наблюдения това показват. Една седмица имахме растройство нищо не искаше да яде. Много се притеснявах. Два дни беше добре и сега пък сополки. Ако не едно ще е друго. България не ни действа добре явно.

# 505
  • около ВАРНА
mi ivanova   и при нас положението е подобно. Около месец сополи , сополи и пак сополи , през   ден - два   разтройство   и  накашляне . Ходихме на лекар - няма му нищо , дробчетата чисти . Изписа ни сироп и спрей за нос  ,но нямаше  резултат все така си беше,  докато не видях че са му пробили наведнъж 3 зъбчета  ( едното от които е кучешки) и  тогава всичко свърши. А що се отнася до гърнето  аз все още  не съм го слагала , смятам на лято да започна да го уча да казва , когато има пиш и аку ( каката така се научи  - само й слагах памперс когато спеше ).  Д а се надявам ,че и той ще се научи толкова бързо както се научи дъщеричката  ( за една седмица се научи).

# 506
И нашият опи с гърнето е подобен. От навършването на 8-ия месец Макси акаше само в гърнето. Допреди две-три седмици когато започна пак да върши работата в памперс. Като го сложа на гърнето или става веднага или седи, но не прави нищо. И като сложа нов памперс свършва работата. Но аз не го насилвам. Предполагам, че е период и ще отмине. След време ще опитам пак и така. Ще ми се и ние лятото да махнем памперса, но ще видим дали ще е готов за това.
Макси е с хрема и подкашля от нея. Мъчат го и зъбите явно, защото непрекъснато търси да дъвче нещо и то доста ожесточено, но не виждам да се подава зъб засега.
Момичета вие как къпете децата? Ние все още се къпем във ваничка на стойка, но ще трябва да върнем стойката тези дни и сме в чуденка. Няма смисъл да купуваме, защото вече е голям. Обаче той има страх от душа и изпада в ужас като го пуснем така че това все още не е вариант. Ще ми бъде любопитно да чуя как е при вас.

# 507
Ние се къпиме в обикновено корито без стойка, но никога не съм го слагала легнал. Много се страхува. Никога не сме имали проблеми той обича да се къпе. Никога не е плакал.

Прочетох преди време тук ,че давате дормикинд за спане и разни витамини за ядене и веднага взех . Но нито от едното има ефект нито от другото. Много е злояд. То сигурно ви писна все да се оплаквам. Сега съм в Бг и го записах тая седмица на кухня , но резултата е същия. Незнам колко кг е , но ми се струва че не е наддал. Декември беше 8.5 кг. Вашите колко тежат.

# 508
  • около ВАРНА
Моето фъстъче декември месец ( т. е. на година)  беше 10,5 кг. също наддава по малко  , от първия месец качваше по 0,5 кг. че някой път и по малко , а да кажа че не яде не е така . Всичко ,което е в купата го изява , дори по някога не му стига - иска още . Когато види някои да яде започва да пищи , да реве , вика АМ,АМ , докато не му дам  . Абе цял ден да му давам да яде няма да откаже, и пак по малко наддава. Докторката ми беше казала ,че големите бебета наддавали по малко от другите. По този повод искам да кажа ,че каката ни се роди 3300 и 51 см  и всеки месец ( до годината) качваше по килограм и отгоре.

# 509
Момичета влизам да съобщя една страхотна новина.Вчера/04.02/към 18ч нашата Харем стил е родила!Бебето се казва Габриела!Със завидни манекенски мерки!ЧЕСТИТО ХАРЕМ!Да расте здрава и безгрижна малката ти дъщеря!На теб бързо възстановяване!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт