Какво правят жените в менопауза когато....

• 681 034
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
 ooooh!И аз не знам какво искам да кажа Sad аз съм писала по-напред в темата няма да се повтарям, след 2-3 месеца през 35-40 дни сега ми дойде на 16-тия, а междувременно смених трима лекари-последния в София, защото имах киста и мислех, че са от нея проблемите.Оказа се , че нямам-поне според мен е фоликулярна, което е ок, но пък сега ми дойде на 16-ия ден..... newsm78нямам други симптоми, освен малко тревожност, нервност и безсъние.....но пък кой ги няма....

# 211
  • София
  други симптоми, освен малко тревожност, нервност и безсъние.....но пък кой ги няма....
А, не е така...нямам нервност и безсъние..ако ме оставят на мира ще спя по 24 часа  Grinning Grinning Grinning

# 212
  • Другата България
  други симптоми, освен малко тревожност, нервност и безсъние.....но пък кой ги няма....
А, не е така...нямам нервност и безсъние..ако ме оставят на мира ще спя по 24 часа  Grinning Grinning Grinning
PartyНе постоянно имам предвид Tired ето ми хормоните на 40 ден от цикъла, аз си ги назначих и всички гинеколози казаха, че са ОК- LH- 7,1; FSH -6,9; Естрадиол-420.

# 213
  • София
На мен така и не ми пускаха хормони, но всички казваха, че 5-7 години преди същинската менопауза започва разбъркването на цикъла. Въпросът е да нямаш неовладявани кръвоизливи, миоми..Явно другото се счита за норма, знам ли?  newsm78

# 214
  • Другата България
На мен така и не ми пускаха хормони, но всички казваха, че 5-7 години преди същинската менопауза започва разбъркването на цикъла. Въпросът е да нямаш неовладявани кръвоизливи, миоми..Явно другото се счита за норма, знам ли?  newsm78

И на мен също, затова аз си ги "пуснах", гинеколога казва-пий 10 дни Дуфастон и после ще ти дам направление за хормони..... #Crazy та колко реални ще с атези резултати тогава? Искаш да кажеш, че трябва да пия от хапчето "майната му"? Laughing

# 215
  • София
Общо взето, нали знаеш, че често се налага хапчето "майната му". Въпросът е ти да се чувстваш добре и да няма животозастрашаващи състояния - ако има кисти да се следят или миоми. Аз поне така подхождам.

# 216
  • Другата България
А кое от лекарствата би препоръчала!Нещо на билкова основа?За Меносан попрочетох хубави неща, но една приятелка е пила Див Ямс и е с толкова суперлативи.....някой друг има ли отзиви за този продукт? newsm78

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 13:54 от marianadi

# 217
  • София
Аз не пия нищо, нямам все още изпотявания, нервност и безсъние. Само следя дали яйчниците ми не правят кисти и толкова. Все още нямам нужда от ХЗТ и съм в режим на изчакване.
Така, че не мога да ти дам съвет за разните хранителни добавки. Поразрови назад из темата - имаше отзиви за различните добавки.

# 218
Аз изпих една опаковка Див Ямс (сладък картоф) и една Хормоностим и не усетих никакъв ефект. Но може би при други да имат ефект, знам ли...

# 219
Капсули червена детелина (Trifolium pratense , Rotklee). Останалото е решение на гинеколога.

# 220
  • Другата България
Капсули червена детелина (Trifolium pratense , Rotklee). Останалото е решение на гинеколога.
HugПила ли си го?

# 221
Аз така и не почнах противозачатъчните
Цикъла ми се точи по 7-8 дни, но е толкова оскъден...
Имам две миомки

# 222
  • София
Аз така и не почнах противозачатъчните
Цикъла ми се точи по 7-8 дни, но е толкова оскъден...
Имам две миомки
Наблюдавай си ги миомките - дано не ти правят проблеми. Да ти кажа от личен опит - всичкото хормони просто побъркват миомките и те стават на миомища...Та хубаво не почваш с хаповете май  Laughing Laughing

# 223
  • София
Моите отзиви за дивия ямс- уви, абсолютно никаква промяна. пих го на капсули близо 6м, и мигрената остана, и по отношение на болките (съмнения за ендометриоза) същата работа. Ами то в книгата си е казано, че организмът няма механизъм за превръщането на диосгенина в прогестерон. Имах и полип, който по всяка вероятност е изчезнал от ензимите само за 2м.
От4м взимам орално прогестерон- 3м оргаметрил- ужас, надебелях с 5кг, май от него вдигам кръвно и имах 5дни непрестанно главоболие, което трудно преминава с обезболяващи. 1м. дуфастон- определено го понесох по-добре, без увеличение на тегло и с по-леко и краткотрайно главоболие. А  кистата не изчезна, само намаля. Накрая ще пробвам май на своя глава с прогестеронов крем, да видя дали трансдермално при мен ще има ефект.
И да добавя, че цикълът се регулира от прогестерона- няма го онова безкрайно цапане, нормално кървене - и по продължителност и по обилност,

# 224
  • София
Неба, нормално е от прогестерона цикъла да е без цапане....но не можеш безкрайно да караш на прогестеронови препарати понеже има и странични ефекти - високо кръвно, тромбози...и винаги се прилагат внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт