Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 495
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 270
  • Другата България
Пия оргаметрил/дуфастона е по пречистен ,но по слабичък и при мен не действаше/вече година и 2 месеца.Първо го пих една година ,по принцип това е тавана,само в редки случаи го изписват за повече време.После го прекъснах за 2месеца,но работитене биваха,защото организма ми е решил в перименопауза да произвежда повече естрадиол.
Доц. Рачев сега ми го изписа за още 6месеца.Когато го попитах за вредните дейсвия ми отговори ,ако си предразположена към тромбофлебити има опасност/аз не съм за сега/,а иначе каза "ти го изпикаваш" с цикъла.Но преди се чуствах добре ,а сега и оргментрила не помага,нерви и това е .
Предполагам имаш предвид пременопауза?По какво съдиш, че произвежда повече естрадиол?Изследваш го или какво?С нещо билково пробва ли?

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 13:09 от Merri_An

# 271
  bouquet Добър ден ! Извинявам се момичета,но така и не разбрах защо го пиете този дуфастон... Вече 15 дни съм в цикъл,като 5-6 дни беше само зацапващо  Sad Това дали е нормално?

# 272
  • Другата България
  bouquet Добър ден ! Извинявам се момичета,но така и не разбрах защо го пиете този дуфастон... Вече 15 дни съм в цикъл,като 5-6 дни беше само зацапващо  Sad Това дали е нормално?
Дуфастона е прогестерон, на мен ми беше изписан при съмненията за киста най-напред, а след това след изследването му и установен прогестеронов дефицит. Много жени споделят, че кисти-предимно фоликулярни се резорбират след приемането му.При нас-със съмнения за менопауза или установена вече такава го изписват поради факта, че стойностите на естрогените са по-високи от тези на прогестерона и именно това води до промени при цикъла-нередовен, оскъден, обилен и т.н.Понякога може да няма и овулация при нисък прогестерон.Не знам дали точно го обясних Rolling Eyes но се надявам да съм била полезна Hug

# 273
  • София
Да прецизирам малко обясненията на Merri_An . След 40г често не всяка менструация е с овулация. При липса на овулация не се образува жълто тяло и съответно не се произвежда достатъчно прогестерон.

За мен 15 дни цикъл не е нормално. Ако не е единичен случай разбира се. Най-добре е да се сподели с АГ, но малцина от тях го вземат на сериозно.Не предписват изследвания, виж за киста, полип и др. евентуално се стряскат.  Поне при мен бе така.  И аз бях със зацапване, по-кратък цикъл, болезнени гърди... Едва след 3-4 год когато откриха полип ме предписаха прогестерон, но пак без изследване. Дано имаш читав АГ,kali45.

# 274
  • Другата България
Да прецизирам малко обясненията на Merri_An . След 40г често не всяка менструация е с овулация. При липса на овулация не се образува жълто тяло и съответно не се произвежда достатъчно прогестерон.

За мен 15 дни цикъл не е нормално. Ако не е единичен случай разбира се. Най-добре е да се сподели с АГ, но малцина от тях го вземат на сериозно.Не предписват изследвания, виж за киста, полип и др. евентуално се стряскат.  Поне при мен бе така.  И аз бях със зацапване, по-кратък цикъл, болезнени гърди... Едва след 3-4 год когато откриха полип ме предписаха прогестерон, но пак без изследване. Дано имаш читав АГ,kali45.
Peace Grinning

# 275
Благодаря ви момичета за отговорите  bouquet Миналата година ме оперираха от киста на яйчника,като лекарката преценила,че е по-добре да махне и яйчника. Като разговарям и с други жени на моята възраст,казват,че така било в менопаузата- кога зацапване,кога редовен цикъл,друг път по 2 седмици(да си навакса). Нямам възможност сега да отида на лекар,не съм си в Бг  Sad Когато бях на контролен преглед след операцията,ми изписа Метергин+Калциум Фосфо С, в случай,че имам цикъл,който продължи повече от нормалното...Женска орисия

# 276
Правя изследвания на естрадиола,ФСХ и ЛХ на 3-5ден ,а прогестерона на 20-21ден.Преди една година естрадиола ми беше 2пъти над нормата-много се притесних.След прием на една година на прогестерон под формата на оргаментрил естрадиола падна на горна граница е в момента.Но съотношението между прогестерон/който съответно е паднал около 25 при горна граница 100 и нещо/ и естрадиол 605/това е горна граница е нарушено.
От тези изследвания заключенията са пременопауза.Отделно нервите не ме остават на фона на разбутаните хормони няма как да не е така.

# 277
  • София
Skela, може да пробваш с друг прогестеронов препарат. Но колко дълго могат са се ползват, не съм запозната. Доста дълго си го пила. чужбина има и доста прогестеронови кремове, тук само един, а и лекарите изписват прогестерона предимно орално. Аз май съм писала, че прогстогела не мога да го дозирам правилна с тази линийка, а и ме закашля при намазване и минах пробно на друг от чужбина. Само 2м опит имам. За сега най-положителното е , че ми изчезнаха болките и спазмите при изхождане(това ми е най-травмиращото оплакване и май е симптом за ендометриоза). Освен отова цикълът ми стана не толкова обилен, нормално дълъг и свеж, нямам обичайното мигренозно главоболие и спрях да пълнея. Недостатъци- идва ми по-рано и гърдите ми са болезнени. При оргаметрила гърдите пак ме боляха, даже повече. Чудя се дали не ми е малка дозата и дали да продължа или да спра временно да видя дали ще се върна в изходно положение.
А какво е съотношението LH-FSH? При мен по него преценяваха за менопауза.

# 278
  • Пловдив
Този месец имам всички симптоми за цикъл а всъщност само по две три капки дневно и така вече 5 дни и не може да "избие", всъщност от известно време е така но на 3тия или четвъртия ден ми идва нормално, а този път нещо го няма...На 41съм. Възможно ли е да са първи признаци или да търся мнение на специалист или да изчакам и другия месец да видя как е ? Да не би нещо от смяна на сезоните или...по принцип съм с редовен цикъл , но зачести от известно време и е на 23-25 дни.

# 279
  • София
Feis, ако ти е неспокойно върви да те прегледат.Както казах и по-горе може и де ни ти обърнат внимание. При различни лекари ходих даже с изследванията си с нисък прогестерон и пак не ми обръщаха внимание, разбирай не предписаха нищо. Нямало нужда. Едва като откриха полип защото зацапвах по цял месец едва тогава влязоха в акця. Сещам се ,че ме предложиха да помисля за спирала, която изпуска прогестерон, но се оказа че матката ми не е подходяща.

# 280
  • Другата България
Skela, може да пробваш с друг прогестеронов препарат. Но колко дълго могат са се ползват, не съм запозната. Доста дълго си го пила. чужбина има и доста прогестеронови кремове, тук само един, а и лекарите изписват прогестерона предимно орално. Аз май съм писала, че прогстогела не мога да го дозирам правилна с тази линийка, а и ме закашля при намазване и минах пробно на друг от чужбина. Само 2м опит имам. За сега най-положителното е , че ми изчезнаха болките и спазмите при изхождане(това ми е най-травмиращото оплакване и май е симптом за ендометриоза). Освен отова цикълът ми стана не толкова обилен, нормално дълъг и свеж, нямам обичайното мигренозно главоболие и спрях да пълнея. Недостатъци- идва ми по-рано и гърдите ми са болезнени. При оргаметрила гърдите пак ме боляха, даже повече. Чудя се дали не ми е малка дозата и дали да продължа или да спра временно да видя дали ще се върна в изходно положение.
А какво е съотношението LH-FSH? При мен по него преценяваха за менопауза.
За крем ако говорим четох много добри отзиви за Муун Райз..... newsm78

# 281
  • София
Подобен на Муун Райс, но по-евтин. Да тук май само Муун райс е алтернатива на Прогестогел. Съвсем го бях забравилал

# 282
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата, но и аз вече имам проблем. Преди 8 години се оперирах от миома и ми отстраниха матката, бях на 38, преди месец се оперирах от кисти на яйчниците и вече имам и вълни, защото ги отстраниха и тях. Сега съм на 45 години и четох за червената детелина някой пил ли я е
и дали помага, ще съм много благодарна ако ми кажете и дали да почвам да я пия . Вълните ми започнаха почти веднага след операцията Sad, иначе си бях много добре, въобще нямах симптоми на критическа. предварително се извинявам ако сте писали за нея , но не съм чела цялата тема, за сега хормонални не мисля да пия. Благодаря предварително Hug

# 283
  • София
преди месец се оперирах от кисти на яйчниците и вече имам и вълни, защото ги отстраниха и тях. Сега съм на 45 години и четох за червената детелина някой пил ли я е
Изчакай малко - тези вълни не са точно онези вълни! Аз съм само с хистеректомия, но поне месец и половина имах вълни в най-големия студ! Обясниха ми, че било хормонална реакция на организма в отговор на стрес - в случая - операция. Така, че първо се консултирай с хирурга, който те е оперирал и тогава виж за някаква ХЗТ.

# 284
Morgana , там е работата, че гинеколожката ,която ме оперира смята, че са точно онези вълни, затова питах за червената детелина, ако някой я е употребявал да сподели, аз за разлика от тебе след първата операция не съм имала вълни , въпреки  че тя непрекъснато ме питаше дали имам. А сега при отстранени яйчници и двата е нормално да са тези вълни Mr. Green, какво да се прави ще трябва да го преживявам, Иначе е някакъв ужас направо, събуждам се и през нощта , но не ми се пият хормонални , четох големи чудесии за старанични реакции, така че ако мога да мина с билки ще е добре. Пак благодаря предварително Hug.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 23:34 от sisitons

Общи условия

Активация на акаунт