Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 504
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Сиси, дано мине с билки...щото последното, което четох е, че просто организма реагира само и единствено на хормоните, не на растителните аналози. Ефектът от билковите препарати бил съизмерим с плацебо ефекта....Пожелавам при теб по-бързо да отшуми.
Аз като стана вълниста директно минавам на ХЗТ - нямам сили да издържам вълни и чудеса...Като гледам жените с яките вълни какво е чудо..уууф  ooooh! ooooh! ooooh!
Успех и дано по-скоро се махнат тези гадости Hug Hug Hug

# 286

"Хормонално заместителната терапия крие много рискове от рак и други усложнения в женския организъм и носи като че ли повече вреда отколкото полза."

За всяка болка си има билка, но трябва доста да се потруди човек, докато открие подходящите билки и правилното дозиране. Аз продължавам с търсенето...След като има билки, които напълно заместват антибиотика, значи и за хормоните трябва да има...

# 287
Момичета благодаря , че се включихте една приятелка ми каза за червената детелина, каза че много ѝ помагала и ето какво прочетох за нея: http://www.pharmacy-bg.com/herbs/chervena-detelina.html. Дано съм полезна на някой, аз мисля да пробвам , тя каза , че натрупването е по-бавно и ще мине поне месец , два, пък ще видим Hug. Хормоните за сега отпадат, ще търпя докато мога освен, ако не стане по-зле тогава не занам Mr. Green. За сега лека вечер от мен  bouquet.

# 288
  • Другата България
Момичета благодаря , че се включихте една приятелка ми каза за червената детелина, каза че много ѝ помагала и ето какво прочетох за нея: http://www.pharmacy-bg.com/herbs/chervena-detelina.html. Дано съм полезна на някой, аз мисля да пробвам , тя каза , че натрупването е по-бавно и ще мине поне месец , два, пък ще видим Hug. Хормоните за сега отпадат, ще търпя докато мога освен, ако не стане по-зле тогава не занам Mr. Green. За сега лека вечер от мен  bouquet.
За Див Ям какво мислиш?Можеш и с него да пробваш Peaceтой е основно прогестерон.......уж Laughing

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 19:30 от Merri_An

# 289
  • Sofia
Аз пих фемовита най  - добре ми действа. Пих  я доста време. И спрях. Реших, че щом ще спира да спира, но повече от година си имам цикъл и не се променя, не прескача. Ако пак стане така, пак ще пия Фемовита. Комбинацията, която включва явно е добра. Преди това какви ли други фитохормонални не пробвах по аюрведа, на д-р Тошков, феминорм, феминорм дуо, но фемовитата най- добре ми повлия, пък и се пие по 1 капсула на ден.

# 290
  • Там, където ме обичат
Запис  Wink

# 291
  • Пазарджик
Здравейте момичета, след усложнения при секцио съм без матка и яйчници. Докторът ми изписа естрофем 0.1мг по 1 на ден. Аз кърмя и вече 2 месеца не съм го започнала, макар че се опитаха да ме убедят, че нямало да се отрази на кърмата... Обещах на мъжа си обаче да го започна от днес... ама никак не ми се ще... Док каза, че без естрофема влизам директно в менопауза. Четох, четох и така и немога да разбера как точно ще помогне този естрофем и ако не го пия как ще се чувствам и какви промени в мен ще настъпят... Предполагам, че с лекарства или без - промени ще има. Горещите вълни вече ги имам, какво друго трябва да очаквам?

# 292
  • София
Здравейте момичета, след усложнения при секцио съм без матка и яйчници. Докторът ми изписа естрофем 0.1мг по 1 на ден. Аз кърмя и вече 2 месеца не съм го започнала, макар че се опитаха да ме убедят, че нямало да се отрази на кърмата... Обещах на мъжа си обаче да го започна от днес... ама никак не ми се ще... Док каза, че без естрофема влизам директно в менопауза. Четох, четох и така и немога да разбера как точно ще помогне този естрофем и ако не го пия как ще се чувствам и какви промени в мен ще настъпят... Предполагам, че с лекарства или без - промени ще има. Горещите вълни вече ги имам, какво друго трябва да очаквам?
Предписали са ти естроген- а мен от него ме е страх. Щом нямаш яйчници, няма производство на естроген, евентуално риск от остеопороза. Има и тъмна страна, която са описали в листовката, стимулира свръх растежа на клетките в това число и на раковите. бих пробвала хомеопатия или фитоестрогени и чак ако се усложнят нещата в краен случай бих минала на ХЗТ. Също бих потърсила второ и трето мнение. Понякога и от избора на препарат има значение. Моите проблеми са около прогестерона и затова не мога да говоря от личен опит, само от прочетено.

# 293
nanyna,както neba е написала- 'няма яйчници- няма естроген" ,аз да допълня - няма и прогестерон! Тъй че,ако ще провеждаш ХЗТ /което е краен вариант/,трябва да е с комбиниран препарат. Но първо пробвай по съвета на neba -хомеопатия или фитоестрогени

# 294
  • София
nanyna,както neba е написала- 'няма яйчници- няма естроген" ,аз да допълня - няма и прогестерон! Тъй че,ако ще провеждаш ХЗТ /което е краен вариант/,трябва да е с комбиниран препарат. Но първо пробвай по съвета на neba -хомеопатия или фитоестрогени
thumbsup

# 295
  • Другата България
newsm10

# 296
  • София
Загубата на костно вещество се дължи на липсата на естроген. При жени без матка не се предписва прогестерон понеже той е антагонист на естрогена и спира кървенето. В случая просто няма нужда от него.
Аз лично не бих експериментирала на ранни години без естроген - вярвай ми, всеки ден гледам какво прави остепорозата с жените. Предпочитам да ходя редовно на мамолог ако се наложи, но не и костите ми да станат "като халва" и при най-малката контузия да се чупиш!

# 297
  • Другата България
Загубата на костно вещество се дължи на липсата на естроген. При жени без матка не се предписва прогестерон понеже той е антагонист на естрогена и спира кървенето. В случая просто няма нужда от него.
Аз лично не бих експериментирала на ранни години без естроген - вярвай ми, всеки ден гледам какво прави остепорозата с жените. Предпочитам да ходя редовно на мамолог ако се наложи, но не и костите ми да станат "като халва" и при най-малката контузия да се чупиш!
Така е, но пък има доста фитоестрогени и комбинирани препарати с куп добавки, които са аналог на изкуствените хормони Peace знам че и ти си права, ние сме го водили този разговор Peace Hug, но аз например понеже съм с 2 ДХ , ранни дегенеративни промени по гръбнака и наследствено обременена костно-ставно ooooh! от години не спирам да приемам всякакви добавки, билки, витамини и т.н. вкл. и протеолитични  ензими, и много се надявам да се измъкна от остеопорозата.....не знам, всеки си решава за себе си, но аз съм твърдо против хормонозаместителната терапия newsm10

# 298
Ох, nanyna , много съжалявам за това , което ти се е случило, не пишеш на колко си години, аз поне съм вече почти на границата за менопауза - 45, така че бедата не е толкова голяма, че влизам директно в критическа без яйчниците. Ако си млада трябва наистина да пиеш нещо , но съвета ми е наистина да потърсиш и второ мнение. Освен вълните можеш да очакваш много други неща-остеопороза, напълняване, безпокойство, загуба на памет, депресия, сърдечни проблеми, риск от инфаркт, инсулт, холестеролни плаки Sad, не искам да те плаша, но трябва да погледнеш сериозно на въпроса Hug. Аз не мисля за сега да пия нищо освен черена детелина, но при мен нещата не стоят така, аз съм на доста години.  Иначе детелината я пия от 3 дни много е приятна на вкус за сега я усещам само като диуретик, едно посещение на тоалетната пада Joy. Докторката ми каза да я пия след като прочете каквото бях намерила за нея в нета ,мнението й е, че ако не ми помогне няма да ми навреди Simple Smile. Пожелавам ви приятен ден!  bouquet

# 299
Прогестеронът стимулира   остеобластите- това са клетките,които изграждат костната тъкан. Вкаран отвън,прогестеронът спомага за възстановяване на  изгубена костна маса.
Докато естрогенът само предпазва остеобластите от разграждане, т.е. от загуба на костна тъкан,но не спомага за възстановяването й.

Общи условия

Активация на акаунт