Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 599
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Да раздвижа темата.

# 391
Мили дами,аз ползвам следната рецепта за менопаузата. Разреших си ужасния проблем с горещите вълни и дойдох на себе си.На мен това ми помага .Можете да направите своя дневен тоник за горещи вълни и нощни изпотявания от ябълков оцет. Разбъркайте 1/2 чаена лъжичка мед и 1-2с.л ябълков оцет в чаша топла вода, плодов или билков чай, заедно с щипка лют червен пипер. Пийте веднъж дневно. Тази напитка, помага за насърчаването на нормалното изпотяване и намаляване на горещите вълни. Дано да съм полезна :)https://www.facebook.com/qbalkovocet Единствено което съм променила е,че пия два пъти сутрин и вечер.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 19:08 от Вяра Петрова

# 392
Отдавна не съм поглеждала в темата. Имах проблеми, за които не знаех. При контролен преглед ми откриха някакво образувание до единия яйчник и веднага ме емнаха дали имам някакви аномалии с цикъла, а те си вървят от повече от 2 години, че менопаузата се е задала. В крайна сметка се оказа доброкачествено и вече реших проблема, но аномалиите с цикъла си продължават. Та ми дойде на ума, че този период преди менопаузата си е направо страшен. Не обръщаш внимание на нищо, защото то така си върви от 1-2-3 години, докато току-виж ти се стовари нещо на главата. Вече ми се ще да идва окончателно тази менопауза, че вече ми омръзна. Tired

# 393
здравейте,искам да ви попитам на вас вие ли ви си свят и как се справяте със световъртежите,те могат ли да са симптом на пременопаузата?
Да при мен така започна менопаузата. 20 дни на легло с силен световъртеж,после 3 месеца не можех сама да се движа. Имах късмет,че попаднах на добър специалист и се разбра от къде идва проблема. Рязко навлизане в критичния период менопауза. Лекарят който ми помогна е отоневролог д-р АНГОВ -София.

# 394
Вах и аз имам световъртежи от време на време , но си мислех , че е от храната , защото я карам само на хляб , вафли и чай (на финансова диета съм) .
Но вълни още нямам . Карам грип , но до като разбера , че температурка , а не са вълни доста се чудих  Whistling
Видях една реклама на някаква руско лекарство пише , че щяло да възстанови яйчниците , но се оказа , че не ги възстановявало , а спирало топлите вълни и трябвало до се звъни на някакви телефони ...и го махнах . Явно и там послъгват

# 395
До тази година нямах никакви проблеми.
Тази година след силен стрес през април, мисля, че започнах да имам.
Нещо леко за пиене знаете ли?

# 396
  • Другата България
Рязко навлизане в критичния период менопауза. Лекарят който ми помогна е отоневролог д-р АНГОВ -София.
Какво имаш предвид под рязко?На колко години си?
До тази година нямах никакви проблеми.
Тази година след силен стрес през април, мисля, че започнах да имам.
Нещо леко за пиене знаете ли?
Мислиш или имаш? Не пий нищо ако не си сигурна, че тези хормони са нож с две остриета.Аз пих Див Ям, на много жени не е помогнал, на други е, аз го пих щото е естествен прогестерон, аз съм против естрогените, гледам че оттогава ми идва нормално......Друго не съм пила.

# 397
Винаги съм била точна до април, но за първи път ми се случи да ме прескачи през месец.
Хормонални не искам да пия. Чудя се за женшен.
За топли, студени вълни не мога да кажа, защото положението ми беше доста сериозно. За безсънието също.
Не бих имала нищо против, обаче да си укрепя организма малко и по възможност да забавя менопаузата. Не ми се навлиза в такъв период сега, имайки предвид проблемите по време на нея.

# 398
А ти сигурна ли си , че е менопауза ?
Може да ти е просто от стреса ?
Пусни си хормони , за да знаеш . Peace

# 399
Не, не съм сигурна. Просто реших, че като наближавам тези години и един стрес по- лесно ще ме вкара в критическата.
Случва се при доста жени.
Никакви тестове не съм си правила.

# 400
Аз съм ползвала прогестогел , по друг повод , не менопауза , за косата , имах силен косопад , пробвай ако искаш с него .
Той не се пие , маже се , естествен прогестерон е .
Само не знам дали го произвеждат , че май го спряха .

# 401
  • Другата България
Просто реших, че като наближавам тези години
Оказа се, че май няма години, ако прочетеш темата има жени и на по 30 в менопауза-имам предвид без хистеректомии ooooh! така че увери се и тогава предприемай нещо. Женшен не съм пила, ама той не е ли имуностимулатор?

newsm78
Аз съм ползвала прогестогел , по друг повод , не менопауза , за косата , имах силен косопад , пробвай ако искаш с него .
Той не се пие , маже се , естествен прогестерон е .
Само не знам дали го произвеждат , че май го спряха .

Има го на Аквасорс от продуктите. Peace

# 402
  • София
Днес при Гала говориха по темата и препоръчаха вместо ХЗТ :
червена детелина, сребърна свещица, хмел и соя.

на хапчета :Феминорм, ако не помага то Феминорм дуо, ако има и нарушения на съня
феминорм дуо и феминорм лека нощ.
Утре ще качат запис на предаването.  

Женшен има различни видове и се различават в  действието си. Обаче вдига кръвно, да се има предвид особено в зимните месеци.

# 403
  • София
Само да вметна - хистеректомията не е повод за прояви на симптомите на менопауза!
Когато яйчниците намалят и преустановят своите функции може да се наблюдават всички "екстри" на менопаузата Peace

# 404
  • Другата България
Мисля, че при радикалната с отстраняването на яйчниците е напълно възможно да си влезеш в ранна менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт