Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 567
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Но при нерадикалната - не е задължително и то никак не е задължително.
Цикъл липсва, но яйчниците са запазени - тогава става една идея по-плавно влизането в "джаза"

# 406
  • Другата България
Така е. Аз имах предвид радикалната, а и имам пример-приятелка на 29  с такава. Тресна си я като стой та гледай. Confused

# 407
  • София
Е, то 29 си е изключително ранна възраст за такива драстични хормонални промени по принцип.
Майка ми навремето също беше с радикална на 45, но каза че не е имала никакви неприятни симптоми. Надявам се да приличам на нея  Praynig

# 408
  • Другата България
Пожелавам ти го Hug

# 409
Здравейте! Моята майка е на 47г.От 1 година цикълът и започна да не идва редовно,по 2-3 месеца никакъв го няма,после дойде,после пак така отсъства по няколко месеца.Тя също се оплаква от студени и топли вълни,но не пие никакви хапчета.От скоро взе да се оплаква че има шум в ушите.Ходи на УНГ ,лекаря и обяснил,че най вероятно има стеснение на кръвоносните съдове от менопаузата.Изписа и хапчета -пи ги около месец,мисля че бяха хомеопатични и се оправи,но сега от 3-4 дни пак се оплаква че има шум в ушите,взе си същите хапчета ,но уви този път не отшумява шуменето.Днес ходи отново на двама лекари УНГ-и единият я посъветвал да влезе в болница да и включат системи за разширяване на кръвоносните съдове.Обяснил че няма добро оросяване на мозъка.Иначе е хипертоничка,пие хапчета -при мерене на кръвното и-варира.
Та въпросът ми е,някой имал ли е подобен проблем,с Шум в ушите,възможно ли е наистина да е от Критическата?Много ми е притеснено,да не е нещо по сериозно
Благодаря ви предварително,

# 410
Здравейте !
От един месец става ми се пие много ментов чай при това със сирене  Embarassed Някъде по 1-1,5 л. пия . При вас има ли подобни работи ?

# 411
Ха! От година и нещо, всяка сутрин след кафето си правя по един чай, задължително от мента.  Peace Мислех, че само аз съм пристрастена  Laughing

# 412
Я какво намерих за ментовият чай . Отговорът на Pipi_ ми припомни една статия , че организма сам си казвал какво му е необходимо
http://www.bl-grad.com/modules/news/article/1610-chaqt-ot-menta- … -kilogramite.html
Здраве : : Чаят от мента намалява окосмяването и топи килограмите

http://bilkovichayove.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D … %82%D0%B0-%D0%B1/
Билколечение: Билковият чай от мента бори депресията

# 413
Здравейте Дами ,
Имам въпрос свързан с критическата възраст. Най- напред да кажа ,че имаме записан час за лекар ,но той е чак в сряда и искам да се консултирам с вас поне за малко успокоение. Значи майка ми е на 52 години и този месец цикъла и е почти цял месец  Shocked Дойде и в последният ден на септември за седмица ,спря и след осем дни отново та чак до сега. Не било силно но го има и това ме притеснява .От дълго време я моля да отидем на лекар заради този период (критическата) ,но тъй като беше сигурна ,че ще изпишат хормони не сме ходили. Confused Единствено е пила за две седмици феминор ,но от него започна да и се повръща и го спря.Дали е от това или може да има здравословен проблем.Ако на някой му се е случило или е на ясно ще се радвам да сподели.  Благодаря предварително и ще чакам да пишете   Simple Smile

# 414
Anichka_82,това се получава,защото организмът й не произвежда никакъв прогестерон, а произвежда все още естроген.
Пробвайте с чай от бял равнец+цариче.Да пие и витамин Ц и калций. От това дълго кървене може да има и нисък хемоглобин-искайте да го изследвате +серумното желязо.
И дано да е читав докторът, че да пусне и хормонални изследвания ,а не веднага да й набута оргаметрил/например/ или да иска да  й прави кюртаж.

# 415
Здравейте Дами ,
Имам въпрос свързан с критическата възраст. Най- напред да кажа ,че имаме записан час за лекар ,но той е чак в сряда и искам да се консултирам с вас поне за малко успокоение. Значи майка ми е на 52 години и този месец цикъла и е почти цял месец  Shocked Дойде и в последният ден на септември за седмица ,спря и след осем дни отново та чак до сега. Не било силно но го има и това ме притеснява .От дълго време я моля да отидем на лекар заради този период (критическата) ,но тъй като беше сигурна ,че ще изпишат хормони не сме ходили. Confused Единствено е пила за две седмици феминор ,но от него започна да и се повръща и го спря.Дали е от това или може да има здравословен проблем.Ако на някой му се е случило или е на ясно ще се радвам да сподели.  Благодаря предварително и ще чакам да пишете   Simple Smile
Значи купувате от аптеката 90 таблетки витамин С . Първите 3 дни  сутрин -10 ; обед-10 ; вечер - 10
вторите - дни същото х2
от там нататък х1
Едно време на мен ми изписаха хормонални таблетки пих 1 месец и се скъсах да повръщам отделно , че имах жестоки болки в яйчниците .
Това с витамин С ми го каза една акушерка . И действа . А междудругото не е възможно да стане предозиране на витамин С , ако някой умник вземе да ви убеждава във вредата от витамин С  Grinning

# 416
  • София
Всяко нещо може да се предозира. Това е един от постулатите в медицината - дозата прави лекарството! Така, ме дори и с  витамин С трябва да се внимава.
Още повече ако става дума за жена с миомни възли - не витамин С, ако ще тонове да изпие няма да помогне. Така, че само и единствено лекар трябва да направи преглед и да установи причината за продължителното кървене. Тук това, което говорим си е в сферата на спекулациите.

# 417
Много съм благодарна за бързите отговори .Това за витамин Ц и аз го знам и днес като говорих с лекаря го питах дали да пие ,но ни посъветва да не взема нищо докато не я види, и ако кървенето се засили да отидем веднага в болница. Надявам се нещата да се подредят ,че както е тръгнало на болести не се издържа  Confused благодаря още веднъж .

# 418
  • Балчик-Сливен
Преди година и аз имах много обилно кървене-хомеопат ми препоръча да счупя едно яйце,добре измито,черупката на яйцето се препича и се смила-от този "прах" се взема 1 чаена лъжичка с вода,ако кървенето продължава-повтаряте процедурата.При мен има ефект,дано помогне и на други жени.

# 419
Здравейте,майка ми вече 1 година има типичните симптоми на менопауза.Най-много я притесняват тези вълни.Някой от вас използва ли някакъв вид чай от билки,който да облекчава тези вълни.Прочетох доста по този въпрос за менопаузата,за да съм на ясно горе-долу през какво преминава,но не ми стана много ясно дали тези симптоми-горещи вълни,раздразнителност,и въобще всичко...колко време продължава.Някъде прочетох,че може да продължи с години.Това означава ли,че може и 5-10 години да я обливат вълни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт