Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 388
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 585
Мацки, къде си пускате хормони за изследване? От личният лекар с направление или си плащате?
Плаща ме си! Аз си ги пусках в инвитро центъра но и веднъж в лаборатория Кандиларов от София.
По-склонна съм да вярвам на тези от инвитро центъра.

# 586
Може ли да попитам тези които са в менопауза на някой от време навреме тече ли му  нещо като вода . Не знам как да си го обясня , самопрочистване от мъртвите клетки ли е нормално ли е  не е ли  Thinking

# 587
Мацки, къде си пускате хормони за изследване? От личният лекар с направление или си плащате?
Плаща ме си! Аз си ги пусках в инвитро центъра но и веднъж в лаборатория Кандиларов от София.
По-склонна съм да вярвам на тези от инвитро центъра.

Някакви координати на този инвитро център?    bouquet

# 588
Вземи си направление от личният лекар за гинеколог и гинеколога ще ти пусне FSH и лакто...нещо си
Аз миналата година не се примирих с тоя си резултат , че ходих при един доцент , че той пък вика тука не може върви в инвитро клиника . Там пък пътни , отпуски , записване на час преглед за 55 лв. изследване на 3 хормона х 16 лв. И накрая - здрава си , но си стара , ако искаш бебе - донорска яйцеклетка . Как пък не . То има достатъчно нещастни деца по света ...
Така , че през НЗОК ще дадеш една такса . А в инвитро клиника 115 лв. И резултата същият

# 589
Благодаря за отговорите и личното съобщение от друга съфорумка.   bouquet Ще видя какво ще предприемам... то и при мен нещата са ясни, от ЕГН-то си е  Mr. Green та може и да не се изследвам.

# 590
Благодаря за отговорите и личното съобщение от друга съфорумка.   bouquet Ще видя какво ще предприемам... то и при мен нещата са ясни, от ЕГН-то си е  Mr. Green та може и да не се изследвам.

Според мен трябва да се изследвате и ако е възможно чрез медикаменти да забавите колкото е възможно настъпването на менопауза. Съвременната медицина разполага с ефективни методи за справяне с проблема. Консултирайте се с лекар и се вслушайте в неговото мнение.

# 591
  • Талант на 2012,2013 г.
Аз също качих 5-6 килограма, но го отдавам на липсата на движение. Работата ми е такава, че не се движа много и това, няма как - отразява се. Инак, освен нередовен цикъл, нямам други оплаквания за сега, да чукна на дърво.

Хайде и аз тука. Hug

Същите са ми симптомите. Шест месеца нямам след това един имам...цикъл де... Grinning

# 592

Според мен трябва да се изследвате и ако е възможно чрез медикаменти да забавите колкото е възможно настъпването на менопауза. Съвременната медицина разполага с ефективни методи за справяне с проблема. Консултирайте се с лекар и се вслушайте в неговото мнение.
А защо?
Освен ако не става дума за много млада жена и наистина ранна менопауза, какъв е проблема?
Менопаузата НЕ Е проблем, а съвсем естествен период в живота.
Да не забравяме и факта, че въпросните медикаменти съвсем не са безобидни, някои дори са спрягани като причинители на рак.

Лично мнение, не е задължаващо.    Grinning

# 593

Ходих на лекар, изписа ми оргаметрил. Докато го пия, всичко е О.К. Като го спра и цикъла ми изчезва. Мисля, че такова изкуствено поддържане не е нужно, както и тъпченето с хормонални препарати.

@Мари, добре дошла в групата  Hug аз вече имам и други екстри - появиха ми се вълните, или както казва една дружка - цунамито дойде  Laughing за сега са съвсем леки, без изпотявания. Но за сметка на това нощният ми съм е ужасен - будя се на всеки час. И като стана сутрин, съм като парцал, изобщо не съм отпочинала и наспала се.

# 594
  • Талант на 2012,2013 г.
 HugАз нищо не съм вземала като медикаменти поне до сега. Оставила съм се на природата. Благодаря на съдбата, че никога през живота ми не съм била с обилен цикъл. Мама беше точно обратното и с чести кръвоизливи. Това беше моят кошмар...

# 595
Все пак нарушения хормонален баланс е предпоставка за много други заболявания. Това имах предвид като казах, че е добре този период да се измести колкото е възможно назад във времето.

# 596
Все пак нарушения хормонален баланс е предпоставка за много други заболявания.
За какви?

# 597
  • София
ХЗТ е бомба със закъснител. Да не спамя, но по-добре с алтернативни и природни продукти да се опита. Става бавно, ако въобще помогне, но няма да навреди.

# 598
  • Пловдив
Внимавайте с хормоните, които ви изписват, винаги правете още една консултация, ако имате други заболявания. При мен се получи малко ...... Една от най-добрите гинеколожки в града, след преглед, изследвания на хормоните ми изписа да пия хормони и други неща 2-3 г. Попитах в Онкологията, дали мога да ги приемам, няма да ви кажа, какво беше възмущението на онколозите, с какъв акъл гинеколожката ми е назначила приема на хормоните. Аз послушах онколозите.

# 599
  • близо до София
Здравейте момичета!
Май и аз трябва да се присъединя към Вашия клуб!
На 41 г. съм.  Последния ми цикъл беше на 4.01.2013 г.  като ми беше пропуснал вече един месец. Прегледа през декември в инвитро центъра в който ходех каза ,че имам задържани фоликули и док каза ще ти дойде. Така и стана. Сега пак закъснение, незнам дали е критическа, писна ми да тичам по доктори заради този цикъл. До преди 1 г. правих инвитро опити общо 5 /борехме се за второ детенце/, но не било писано. При стимулациите яйчниците ми не отговаряха както трябва, но док не ми е казал изчерпан резерв. ФСХ миналата година март месец ми беше 14, малко височко ,но не е чак толкова лошо,както се изрази док.
Проблемите ми с цикъла според мен започнаха след стимулациите, като за 1 път ми закъсня преди 2 години: причина задържани фоликули /фоликулярна киста/, сама се спука след прием на противозачатъчни. После миналата година януари, пак закъснение заради задържан фоликул и после цикъл, който не спира, пих хормони, заради спре, след което правих инвитро опит и цикъла се регулира за около 8 месеца.
Незнам дали е критическа, но май натам вървят нещата. Иначе засега нямам вълни и др признаци. От хормоните при инвитро опитите бях напълняла и лятото много лесно свалих 12 кг.дори всички се учудиха как съм отслабнала.Та затова сега не ми се пият пак хормони. Ама от друга страна майка ми е с ранна критическа според нея, според мен не на 45 г. и сега е на 60 г. и още има топли вълни , направо казва ,че е ужасно, а и има остеопороза, няколко счупвания, заради менопаузата, затова ме е страх да не е наследствено.

Общи условия

Активация на акаунт