Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 527
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 690
То не е лошо на вкус . Пък и по-добре билка . Много задържам вода , за един ден се е случвало по 3 кг. да кача или сваля . От две години насам така .
Може и слабителен ефект да има , аз от две седмици почнах да ям по един път на ден и през другото време гледам да се залъгвам с ментов чай . Като ям и ще ми се пръсне корема , много се подувам , това пък от една година . Дъртоза

# 691
В темата за колита една жена е изпратила тази статия
http://www.bgbilki.com/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8/
Годжи Бери
Като я разгледах забелязах , че в него има доста цинк , именно цинкът е този микро елемент , който е един от най-отговорните за хормоналното равновесие . Така , че на нас ни върши работа , но в каква доза ?

# 692
  • София
Цинкът е важен противовирусен агент и доколкото виждам - за мъжката потентност. Вярвам, че не искаш повишаване на тестостероновите нива? http://greenjotter.org/zinc
Също е важен за косата и ноктите, но за естрогените - не чак толкова.

# 693
Цинкът е важен противовирусен агент и доколкото виждам - за мъжката потентност. Вярвам, че не искаш повишаване на тестостероновите нива? http://greenjotter.org/zinc
Също е важен за косата и ноктите, но за естрогените - не чак толкова.
Laughing В положението в което съм нито ще ми вдигне мъжките хормони нито ще ми свали женските . Обаче това за мускулите и паметта добре ще ми дойде . И мускулни схващания имам особено на гърбът като си легна , ако се оправят няма да е зле . Между другото , като съм се отървала от малко излишни течности съм свалила 2 кг. за 3 дни /от както вземам годжи бери/ това са 12 плодчета . Ако утре има  резултат  пак ще ви пиша .

# 694
  • София
При мускулни крампи се пие магнезий, така че това е микроелемента за болезнени схващания на мускулите.

# 695
При мускулни крампи се пие магнезий, така че това е микроелемента за болезнени схващания на мускулите.

Разгледах няколко статии за магнезия
http://gotvach.bg/n9-3502-%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B9
Магнезий

В 300 ензима вземал участие ...Обаче аз доста шоколад си хапвам и като гледам от изброените и горчица , мента и джоджен .
Това , което ми направи впечатление , понеже скоро ни мериха костното плътност е , че калция се усвоявал по-добре заедно с магнезия ....От това си мисля , че сме я докарали до разни ранни дъртози и др. болести поради не осведоменост  ooooh! то не са витамини то не са микро елементи , че и комбинациите между тях ...

# 696
  • Sofia
Дойде ми, на 2 май и вече 11 дни и не спира, а обикновено е 3-5 дни. Какво да правя? До сега или е нормално или 1-1.5 месец пропускам Simple Smile

# 697
  • Пловдив
Дойде ми, на 2 май и вече 11 дни и не спира, а обикновено е 3-5 дни. Какво да правя? До сега или е нормално или 1-1.5 месец пропускам Simple Smile
Лекар!Само той може точно да каже след преглед.

# 698
И аз бях така февруари, спрях го с вит.С. Март като ми дойде и изобщо не спря, пих оргаметрил, и накрая абразио, оказаха се полипи. Така, че гинеколог задължително.

# 699
  • Бургас
Относно Годжи берито е добре всяка сутрин да се приема по 1 с.л., но да не надвишава 30 плодчета. Най-добре става ако от вечерта се накисне във вода - сутринта се изпива водата и плодовете се изяждат. Може самостоятелно, но е по-вкусно да се добавят към кис. мляко.
Ако сте забравили от вечерта, както се случва при мене, може да се накиснат за малко в топла вода, колкото да набъбнат.
Лично на мен, не ми харесва да ги консумирам директно изсушени, имат сладникаво-горчив вкус.

# 700
Здравейте дами!На 40 год. съм та да се включа и аз  изчетох почти всички коментари и споделени проблеми относно пуснатата тема - "менопауза" . Имам проблеми от 1 година . Цикъла ми или закъснява с 10- 15 дни  или идва на 20-21 ден - Понякога е оскъден , друг път нормално 3-4 дни и след това капчици - зацапване още 5-6 дни. Пия  Вит.С , Вит. К  и Калциум фосфор С - за спиране . Е спира ама - когато си реши  Laughing  . Не съм безотговорна относно проблема или това което се случва с мен - за тази 1 година - съм ходила на преглед 6 пъти . През април направих цитонамазка - III A - провеждам - тримесечно лечение с различни вагинални таблетки. Цитонамазка си правя всяка година - но сега съм с възпаления  #Cussing out!!!!   През юли ще ходя на контролна - надявам се всичко да е ок. Във връзка с проблема с цикъла ми назначиха Оргаметрил от 16 ден - до 26 ден  2 х 1  пия го ама - нормализира се до толкова да ми идва на 30 дни , но един път идва за ден два и спира рязко   , тоя месец обаче пак си вървя 4 дни както трябва и сега все капчици - зацапване. А относно нервите , гадното  и изобщо липсващо настроение - страдам и от това !Започнах да не мога да спя , често се случва както си седя и все едно всичката ми кръв се е качила в главата ми - работя с клиенти и това е адски неприятно. Уф не знам - това сигнали за менопауза ли е , какво е ??? Според докторката при която ходя от 10години - имам и доверие - даже голямо -   Рано ми е за критическа ама - newsm78 . Има ли други с подобни проблеми - пишете и споделете   bouquet

# 701
Направи си хормонални изследвания и ще знаеш какво е .
Тази 3 А група май не е само възпаление , обърни си сериозно внимание . Peace

И си оправи профила , че излизаш мъж ! Mr. Green

# 702
Здравейте дами!На 40 год. съм та да се включа и аз  изчетох почти всички коментари и споделени проблеми относно пуснатата тема - "менопауза" . Имам проблеми от 1 година . Цикъла ми или закъснява с 10- 15 дни  или идва на 20-21 ден - Понякога е оскъден , друг път нормално 3-4 дни и след това капчици - зацапване още 5-6 дни. Пия  Вит.С , Вит. К  и Калциум фосфор С - за спиране . Е спира ама - когато си реши  Laughing  . Не съм безотговорна относно проблема или това което се случва с мен - за тази 1 година - съм ходила на преглед 6 пъти . През април направих цитонамазка - III A - провеждам - тримесечно лечение с различни вагинални таблетки. Цитонамазка си правя всяка година - но сега съм с възпаления  #Cussing out!!!!   През юли ще ходя на контролна - надявам се всичко да е ок. Във връзка с проблема с цикъла ми назначиха Оргаметрил от 16 ден - до 26 ден  2 х 1  пия го ама - нормализира се до толкова да ми идва на 30 дни , но един път идва за ден два и спира рязко   , тоя месец обаче пак си вървя 4 дни както трябва и сега все капчици - зацапване. А относно нервите , гадното  и изобщо липсващо настроение - страдам и от това !Започнах да не мога да спя , често се случва както си седя и все едно всичката ми кръв се е качила в главата ми - работя с клиенти и това е адски неприятно. Уф не знам - това сигнали за менопауза ли е , какво е ??? Според докторката при която ходя от 10години - имам и доверие - даже голямо -   Рано ми е за критическа ама - newsm78 . Има ли други с подобни проблеми - пишете и споделете   bouquet

Силно ти препоръчвам да прочетеш тази тема, особено 1 страница.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718746.0

Ето цитат от там за резултат 3а като твоя:
  PAP III (в България понякога се отбелязва като III А) - неясен (съмнителен) резултат. Тежко възпалено или дегенеративно изменение, което не може еднозначно да бъде класифицирано като доброкачествено или злокачествено. Следователно не може със сигурност да се изключи наличието на карцином. Препоръка: необходима е контролна цитонамазка в кратък срок и / или биопсия (вземане на материал за хистологично изследване[4]).

Пролетта имах подобни проблеми като твоите, тъпкаха ме с оргаметрил излишно, накрая попаднах на читав доктор, направиха ми абразио и се установи, че проблема идва от полипи. Само, че моята цитонамазка беше 2 група.
Питай момичетата в темата която ти посочих, според мен проблемите ти май не са от критическата и би било добре да отидеш на добър гинеколог за второ мнение. Хубаво е да те видят на колпоскоп и да се направи биопсия ако лекарят прецени. Peace

Последна редакция: пт, 14 юни 2013, 18:53 от Lemy

# 703
Благодаря !   bouquet

# 704
  • плевен
Здравейте дами!На 40 год. съм та да се включа и аз  изчетох почти всички коментари и споделени проблеми относно пуснатата тема - "менопауза" . Имам проблеми от 1 година . Цикъла ми или закъснява с 10- 15 дни  или идва на 20-21 ден - Понякога е оскъден , друг път нормално 3-4 дни и след това капчици - зацапване още 5-6 дни. Пия  Вит.С , Вит. К  и Калциум фосфор С - за спиране . Е спира ама - когато си реши  Laughing  . Не съм безотговорна относно проблема или това което се случва с мен - за тази 1 година - съм ходила на преглед 6 пъти . През април направих цитонамазка - III A - провеждам - тримесечно лечение с различни вагинални таблетки. Цитонамазка си правя всяка година - но сега съм с възпаления  #Cussing out!!!!   През юли ще ходя на контролна - надявам се всичко да е ок. Във връзка с проблема с цикъла ми назначиха Оргаметрил от 16 ден - до 26 ден  2 х 1  пия го ама - нормализира се до толкова да ми идва на 30 дни , но един път идва за ден два и спира рязко   , тоя месец обаче пак си вървя 4 дни както трябва и сега все капчици - зацапване. А относно нервите , гадното  и изобщо липсващо настроение - страдам и от това !Започнах да не мога да спя , често се случва както си седя и все едно всичката ми кръв се е качила в главата ми - работя с клиенти и това е адски неприятно. Уф не знам - това сигнали за менопауза ли е , какво е ??? Според докторката при която ходя от 10години - имам и доверие - даже голямо -   Рано ми е за критическа ама - newsm78 . Има ли други с подобни проблеми - пишете и споделете   bouquet
защо реши,че ти е рано?

Общи условия

Активация на акаунт