Какво правят жените в менопауза когато....

• 685 998
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 675
да 75 лв. т.к. един хормон е 16-17 лв. , а аз трябва да направя 5 хормона. няма как да взема направление, личния не дава,нито аг-то.

# 676
да 75 лв. т.к. един хормон е 16-17 лв. , а аз трябва да направя 5 хормона. няма как да взема направление, личния не дава,нито аг-то.
Мисля, че здравната каса поемаше 2-3 хормона. Значи аг-то хем те кара да пускаш хормони, хем не ти дава талон? Аз лично не виждам смисъл, какво като ги изследваш.

# 677
Че те FSH и пролактин са достатъчни , за да се установи менопаузата . След това гинеколога може да те прати на ендокринолог за изследване  на гуша пак с направление . Не дава направление , защото не е изтекъл месеца иначе трябва да даде

# 678
За гуша ли ? newsm78

# 679
Да , това е една от причините за ранна менопауза . Докато се рових за колита  открих за гушата  , че освен стрес причина може да е и гъбата кандида която като изменя химическият състав на кръвта предизвиква автоимунни заболявания . Обаче не се плаши не съм доктор и това са само теории Simple Smile

# 680
Здравейте! Налага ми се да посетя гинеколог във Варна по същия повод, но не знам кой ще ми обърне достатъчно внимание. Първия път една докторка ме претупа набързо в МЦ Надежда.
Сега се чудя при кого да отида, няма значение дали е с направление или свободен прием.
Благодаря Ви , ако ми посочите някой от собствен опит.

# 681
tusana, изчакай, това са бавни промени и не настъпват изведнъж, пък и да ти кажат да - пред менопауза си - какво следва от  това?
Да, същото щях да напиша.

tusana , какво значи "и сега накъде?"Искаш ХЗТ, или друго?
Просто изчакай няколко месеца.Щом всичко друго ти е наред....
И при мен 6 месеца например всичко е по график, после ми закъснее 2 седмици, или пък подрани една седмица....Ами, нормално е.На тези години, аз съм на 46,  вече хормоните започват да си правят каквото знаят.
Аз ХЗТ няма да ползвам.Против всякакви хапчета съм, а особено такива смятам за напълно излишни.

Peace
И аз усещам подобни промени, а съм на 44. Даже есента имах пропускане на цял месец, тази пролет ми дойде 2 пъти за 1 месец през 15 дена.... ми неприятно е, но нямам някакви полезни ходове. Отделно се усещам, че задържам течности, нервно ми е, боли ме корема като контракции,.... и други но не се сещам в момента. Разбира се редовно да се ходи на гинеколог за цитонамазка и ехография!

Това с лошото хроносмилане ми се появи преди една годена , а от три години имам задържане на течности , главно в краката . Леки болки като при цикъл също имам и си мислех , че е гинекологичен проблем . Но се оказа , че съм здрава . Доктора ми изписа едни парабиотици , които изобщо не помагат и на всичко отгоре се оказва , че трябва да се пият едва ли не до края на живота ...Продължих да се ровя и стигнах до извода , че това е синдром на раздразненото черво и се получава в следствие точно на менопаузата : спират да се отделят  необходимите ензими ... За една година направих няколко опита да се справя с проблема и до тук най-помага : пиене на ментов чай , спиране на всички тестени произведения с мая за хляб - заместват се с варен ориз и содени питки , не се ядат макарони и спагети и подобни , защото глутена също дразни червата  . И си вземете кана "Брита" заради това , че във филтъра има сребърни йони . Ограничете захарта и тя дразни ...
И изобщо си мисля , че трябва да се премине на друг хранителен режим подходящ за категорията в която се намираме . Но намирам само едни  препоръки да се яде супа . Е да ама не сме пенсионерки на работа ходим , енергия трябва . Thinking

Засега нямам храносмилателни проблеми, болките са ми ниско долу в малкия таз като при менструация. Иначе ползваме кана Брита, не знаех, че е полезна и има сребърни йони, но определено водата от нея ми е много вкусна.
Чудя се за някакъв диуретик, определено не се чувствам добре от задържането на течности, имам 3 кг плюс за 4 месеца и определено са само вода, защото дрехите не са ми отеснели, не знам какво да правя.
Една жена ми каза , вземала годжи бери . Много и помогнало за пясък в бъбреците и възпалението на червата . След едномесечно търсене намерих и го вземам от 2 дни . Наистина действа против задържане на вода в организма .
Едно пакетче е 3,40 лв. намира се в хранителните магазини .
4 плодчета престояват приз нощта в чаша с вода и на сутринта се изпива водата и се изяждат плодчетата . Има вкус на чай от шипки

# 682
  • София
t_, благодаря за инфото за годжи бери, направо отивам да си купя. Наблизо имаме магазинче за зеленчуци и веднъж се загледах в пакетче с дребни червени нещица,поитах какво е това, продавача ми обясняваше колко било полезно това годжи бери.

# 683
Хич не се заблуждавайте с това бери незнамкаквоси . Crazy
Поредният рекламен трик .
Моя колежка миналата година много го хвалеше , после си призна , че грам ефект за нищо не е имала от него . Mr. Green

# 684
  • София
Моя колежка миналата година много го хвалеше , после си призна , че грам ефект за нищо не е имала от него . Mr. Green
То и магически ефект за отслабване имало..ма не съм чула някой да е станал фиданка от него  Wink

# 685
Да де , тя уж щеше да отслабва , да се пречиства , лъжа и измама ! Joy

# 686

Диоритичен ефект има , но за 3 дни толкова мога да кажа .

# 687

http://www.medicine.bg/novini/nyakolko-simptoma-koito-ne-tryabva-da-prenebregvate
Няколко симптома, които не трябва да пренебрегвате

# 688
  • София

Диоритичен ефект има , но за 3 дни толкова мога да кажа .
Не винаги диуретиците са точното нещо за дадена болежка в организма. При повишена диуреза се губят важни соли и микроелементи и се натоварва сърцето, а понякога се вдига нивото на пикочната киселина, която от своя страна може да причини подагра. Затова не е добре да се взимат на своя глава диуретици. Колкото до годжи-не-знам-какво си - може и да има лек диуретичен ефект, но чак отслабване - едва ли.

# 689
При колежката имаше лек слабителен ефект , но като всяко чудо , за три дни и до там беше .
Ама тя си го иззоба докрай ! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт