Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 027
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 660
  • Флоренция
Здравейте, коментирате тестове за менопауза аз го порачах от тук  : http://www.ova-test.com/en/3-menopause-tests-cassette-format-299.html
не мога обаче  да кажа дали имат спедиции до България . може да им изпратите запитване отзивчиви са.
Не съм се тествала още чакам да ми доиде М.  от тук пазарувам ову тестове и съм доволна.
Приятен ден!

# 661
alemariya, мерси за инфото.

# 662
здравейте, на 45 години съм и до сега с редовен цикъл. миналия месец за пръв път ми дойде на 39-ти ден и то доста слабо. ходих на аг, при прегледа с уз се оказа всичко наред, цитономазка първа група. докторът каза, да си направя хормони през 5-ти ден на цикъла. този цикъл отново ми закъснява, днес е 32-ти ден, и още нямам цикъл. какво да правя? има ли смисъл да правя хормони или това е вече първите сигнали на менопаузата? как мислите? а всеки месец не мога да ходя на докторл или да изчакам още 1-2 цикъла и тогава. благодаря предварително.

# 663
здравейте, на 45 години съм и до сега с редовен цикъл. миналия месец за пръв път ми дойде на 39-ти ден и то доста слабо. ходих на аг, при прегледа с уз се оказа всичко наред, цитономазка първа група. докторът каза, да си направя хормони през 5-ти ден на цикъла. този цикъл отново ми закъснява, днес е 32-ти ден, и още нямам цикъл. какво да правя? има ли смисъл да правя хормони или това е вече първите сигнали на менопаузата? как мислите? а всеки месец не мога да ходя на докторл или да изчакам още 1-2 цикъла и тогава. благодаря предварително.
Има смисъл , но докато дойде  петия ден си помисли , нещо да не те е стресирало или пък да не си започнала нова диета . Последното , което четох , че гладът от диетите е основна причина за дисбаланс на цикълът . Иначе , ако ти кажат на първа инстанция , че е менопауза това щети каже и най-прочутият професор

# 664
не съм пазила диета, никога не съм спазвала. а стреса както винаги. какво разбираш първаинстанция. докторът ми каза или инцидентно стана, но май не, понеже ето и втори цикъл закъснява или вече менопаузални промени. и сега на къде? колко време да изчакам сега?

# 665
  • София
tusana, изчакай, това са бавни промени и не настъпват изведнъж, пък и да ти кажат да - пред менопауза си - какво следва от  това?

# 666
tusana, изчакай, това са бавни промени и не настъпват изведнъж, пък и да ти кажат да - пред менопауза си - какво следва от  това?
Да, същото щях да напиша.

tusana , какво значи "и сега накъде?"Искаш ХЗТ, или друго?
Просто изчакай няколко месеца.Щом всичко друго ти е наред....
И при мен 6 месеца например всичко е по график, после ми закъснее 2 седмици, или пък подрани една седмица....Ами, нормално е.На тези години, аз съм на 46,  вече хормоните започват да си правят каквото знаят.
Аз ХЗТ няма да ползвам.Против всякакви хапчета съм, а особено такива смятам за напълно излишни.

# 667
  • София
tusana, изчакай, това са бавни промени и не настъпват изведнъж, пък и да ти кажат да - пред менопауза си - какво следва от  това?

И при мен 6 месеца например всичко е по график, после ми закъснее 2 седмици, или пък подрани една седмица....Ами, нормално е.На тези години, аз съм на 46,  вече хормоните започват да си правят каквото знаят.
Аз ХЗТ няма да ползвам.Против всякакви хапчета съм, а особено такива смятам за напълно излишни.

Peace
И аз усещам подобни промени, а съм на 44. Даже есента имах пропускане на цял месец, тази пролет ми дойде 2 пъти за 1 месец през 15 дена.... ми неприятно е, но нямам някакви полезни ходове. Отделно се усещам, че задържам течности, нервно ми е, боли ме корема като контракции,.... и други но не се сещам в момента. Разбира се редовно да се ходи на гинеколог за цитонамазка и ехография!

# 668
благодаря за вниманието. и аз не искам да пия нещо, и просто се чудя дали е нормално така и защо настоява за хормони. които струват доста парички около 75 лв. и ако само дадат информация, че са ми почнали промените от възрастта ,се чудя дали има смисъл да ги правя на този етап. може би не е лошо да изчакам няколко месеца, за да видя какво става с мен.а не веднага , нали няма как да даваме пари всеки месец за аг , пък и време нямам. а сега бяпх на преглед, където всичко е наред и цитонамазка първа група.

# 669

Peace
И аз усещам подобни промени, а съм на 44. Даже есента имах пропускане на цял месец, тази пролет ми дойде 2 пъти за 1 месец през 15 дена.... ми неприятно е, но нямам някакви полезни ходове. Отделно се усещам, че задържам течности, нервно ми е, боли ме корема като контракции,.... и други но не се сещам в момента. Разбира се редовно да се ходи на гинеколог за цитонамазка и ехография!

Това с лошото хроносмилане ми се появи преди една годена , а от три години имам задържане на течности , главно в краката . Леки болки като при цикъл също имам и си мислех , че е гинекологичен проблем . Но се оказа , че съм здрава . Доктора ми изписа едни парабиотици , които изобщо не помагат и на всичко отгоре се оказва , че трябва да се пият едва ли не до края на живота ...Продължих да се ровя и стигнах до извода , че това е синдром на раздразненото черво и се получава в следствие точно на менопаузата : спират да се отделят  необходимите ензими ... За една година направих няколко опита да се справя с проблема и до тук най-помага : пиене на ментов чай , спиране на всички тестени произведения с мая за хляб - заместват се с варен ориз и содени питки , не се ядат макарони и спагети и подобни , защото глутена също дразни червата  . И си вземете кана "Брита" заради това , че във филтъра има сребърни йони . Ограничете захарта и тя дразни ...
И изобщо си мисля , че трябва да се премине на друг хранителен режим подходящ за категорията в която се намираме . Но намирам само едни  препоръки да се яде супа . Е да ама не сме пенсионерки на работа ходим , енергия трябва . Thinking

# 670
благодаря за вниманието. и аз не искам да пия нещо, и просто се чудя дали е нормално така и защо настоява за хормони. които струват доста парички около 75 лв. и ако само дадат информация, че са ми почнали промените от възрастта ,се чудя дали има смисъл да ги правя на този етап. може би не е лошо да изчакам няколко месеца, за да видя какво става с мен.а не веднага , нали няма как да даваме пари всеки месец за аг , пък и време нямам. а сега бяпх на преглед, където всичко е наред и цитонамазка първа група.
За изследване ли 75 лв? С направление 2 хормона са безплатни

# 671
  • София
tusana, изчакай, това са бавни промени и не настъпват изведнъж, пък и да ти кажат да - пред менопауза си - какво следва от  това?

Peace

Това с лошото хроносмилане ми се появи преди една годена , а от три години имам задържане на течности , главно в краката . Леки болки като при цикъл също имам и си мислех , че е гинекологичен проблем . Но се оказа , че съм здрава . Доктора ми изписа едни парабиотици , които изобщо не помагат и на всичко отгоре се оказва , че трябва да се пият едва ли не до края на живота ...Продължих да се ровя и стигнах до извода , че това е синдром на раздразненото черво и се получава в следствие точно на менопаузата : спират да се отделят  необходимите ензими ... За една година направих няколко опита да се справя с проблема и до тук най-помага : пиене на ментов чай , спиране на всички тестени произведения с мая за хляб - заместват се с варен ориз и содени питки , не се ядат макарони и спагети и подобни , защото глутена също дразни червата  . И си вземете кана "Брита" заради това , че във филтъра има сребърни йони . Ограничете захарта и тя дразни ...
И изобщо си мисля , че трябва да се премине на друг хранителен режим подходящ за категорията в която се намираме . Но намирам само едни  препоръки да се яде супа . Е да ама не сме пенсионерки на работа ходим , енергия трябва . Thinking

Засега нямам храносмилателни проблеми, болките са ми ниско долу в малкия таз като при менструация. Иначе ползваме кана Брита, не знаех, че е полезна и има сребърни йони, но определено водата от нея ми е много вкусна.
Чудя се за някакъв диуретик, определено не се чувствам добре от задържането на течности, имам 3 кг плюс за 4 месеца и определено са само вода, защото дрехите не са ми отеснели, не знам какво да правя.

# 672

Peace

Това с лошото хроносмилане ми се появи преди една годена , а от три години имам задържане на течности , главно в краката . Леки болки като при цикъл също имам и си мислех , че е гинекологичен проблем . Но се оказа , че съм здрава . Доктора ми изписа едни парабиотици , които изобщо не помагат и на всичко отгоре се оказва , че трябва да се пият едва ли не до края на живота ...Продължих да се ровя и стигнах до извода , че това е синдром на раздразненото черво и се получава в следствие точно на менопаузата : спират да се отделят  необходимите ензими ... За една година направих няколко опита да се справя с проблема и до тук най-помага : пиене на ментов чай , спиране на всички тестени произведения с мая за хляб - заместват се с варен ориз и содени питки , не се ядат макарони и спагети и подобни , защото глутена също дразни червата  . И си вземете кана "Брита" заради това , че във филтъра има сребърни йони . Ограничете захарта и тя дразни ...
И изобщо си мисля , че трябва да се премине на друг хранителен режим подходящ за категорията в която се намираме . Но намирам само едни  препоръки да се яде супа . Е да ама не сме пенсионерки на работа ходим , енергия трябва . Thinking

Засега нямам храносмилателни проблеми, болките са ми ниско долу в малкия таз като при менструация. Иначе ползваме кана Брита, не знаех, че е полезна и има сребърни йони, но определено водата от нея ми е много вкусна.
Чудя се за някакъв диуретик, определено не се чувствам добре от задържането на течности, имам 3 кг плюс за 4 месеца и определено са само вода, защото дрехите не са ми отеснели, не знам какво да правя.
Точно долу са само, че си е дебелото черво . Подуване , качване на килограми само на корем , мърдане като при бременност - само , че са газове , прилошаване аха да повърнеш ... и най-лошото е , че доктор не помага , лекарства не помагат и глад не помага

# 673
  • София
С диуретиците трябва да се внимава, а не да се взимат безразборно защото водят до загубе на натрий и калий да речем, но вдигат пикочната киселина. Така, че вместо да се изпишат вежди да не се извадят очи.
При подуване на краката - първо трябва на хирург да се отхвърли вероятността от дълбоки разширени вени, после кръв/урина, за да се види няма ли проблем с бъбреците. Тогава чак би следвало да се взима диуретик. Иначе контрастни душове, мазила като лиотон и такива и почивка. Аз отдавна се боря така, но жегата ми разказва играта.

# 674
Моите проблеми със корема се оправиха с пиенето на пробиотици, обаче докато не спрях хляба и сладкото, кантара не мърдаше. Ммда, това е положението.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт