Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 199
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 645
здравейте момичета, имате ли идея съвет, дали заслужава човек да даде пари за хормонални изследвания като естрадиол, пролактин, FSH , LH на жена на 45години, която имала супер редовен цикъл и изведнъж последния закъсня с 10 дена и беше много слаб.на Аг преглед, не са намерили нищо нередно. нормална лигавица, даже фоликули, но малки за13-ти ден.
има ли смисъл според вас да се харчи за тези изследвания?
Благодаря за съвети
Ами не зная какво да ти отговоря, щом нищо не са намерили на аг прегледа, ако искате изчакайте да видите следващите 1-2 цикъла как ще са. От друга страна и мен ме гледаха на ехограф и нищо не намериха, но се наложи да ми правят абразио и се оказа, че имам полипи в матката и в цервикалния канал, които явно са били проблема за дългото ми кръвотечение. Та може и да е добре да отидете и при друг доктор, аз лично улучвам все идиоти, цитонамзка също е добре да се пусне.

# 646
не, не ми дал направление, веднага щом казах, че ми закъсня 10 дена, и беше слабо от друг път и на колко години съм, веднага преди преглед предложи хормони. А става дума за едни цикъл за сега. Т.е. мисля, че е рано за изводи. Аз по принцип отидох за профилактичен преглед и години ходя при същия доктор и му имам доверие. но сега се зачудих, защо да дам близо 70 лв. за тези изследвания дали наистина се налага на този етап и то в указаната лаборатория.
а като сравних изследванията си от прегледите от последните 5 години, все матка, лигавица, фоликули са едни и същи. ще изчакам сега резултатите от цитонамазката и ще видя.
А дали възможно на следващия ден след цитото да имам леко зацапване?

# 647
А дали възможно на следващия ден след цитото да имам леко зацапване?
На мен направо ми прокапваше кръв два три дена.

# 648
  • Добрич
Момичета, някой знае ли от къде може да се закупи тест за менопауза?

По телефона ми казаха, че в момента го нямат.

Попаднах на още няколко алтернативни продукта, но не и в наличност.

Някой ползвал ли е тест за менопауза и може ли да сподели мнение?

# 649
  • Бургас
За първи път разбирам, че има тест за менопауза.
А като се замисля, че до онзи ден си купувах тестове за бременност........... Embarassed Какво нещо е животът.
Ми явно ще си се тествам все за нещо.

# 650
Аз също за пръв път чувам за такъв тест.
Цъкнах в Гугъл и ми излезе ето това  http://www.fromvoulevs.com/menopausa.html

# 651
  • Добрич
Pipi_, аз също го видях този тест, но линкът за е-магазин не е активен.
По телефона не успях да се свържа и изпратих запитване по e-mail. А и не знам защо, но другият вариант ми допадна повече.  newsm78

За съществуването на теста -  до сега не съм срещнала човек, който да е чувал. Попитах в 5-6 аптеки в Добрич, където също не бяха чували. Особено вчера - едната дама фармацевт ме пита за бременност ли, за бебе ли, за овулация ли?  И всеки път казвах "Не, за менопауза." Накрая тя ме попита за какво всъщност е този тест и аз пак казах, че е за менопауза.

Ако търсите в Google, само, че за изображения, ще намерите доста, но не в България. За съжаление.

Изглежда ми много странно, че никой тук не е чувал за такъв тест... То и аз не знаех допреди няколко дена.

За първи път разбирам, че има тест за менопауза.
А като се замисля, че до онзи ден си купувах тестове за бременност........... Embarassed Какво нещо е животът.
Ми явно ще си се тествам все за нещо.

Преди по-малко от седмица се тествах за бременност.  smile3521

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 18:08 от Вела

# 652
И аз за пръв път чувам за този тест и тази информация ще ми е полезна, благодаря. Simple Smile Иначе и аз миналия месец правих тест за бременност Rolling Eyes Laughing

# 653
  • Другата България
Аз пък от доста отдавна не съм правила текъв тест, може би защото сексуалния ми живот понакуцва напоследък Sad Confused Crazy Laughing, но и аз се интересувам от този тест за менопауза, ако е от чужбина може да организираме групово нещо...... Thinking

# 654
Аз пък от доста отдавна не съм правила текъв тест, може би защото сексуалния ми живот понакуцва напоследък Sad Confused Crazy Laughing,
Ти пък, аз го правих по нареждане на гинеколога защото малко ми закъсня, а после като ми дойде и забрави да спре.........

# 655
  • Добрич
Аз също за пръв път чувам за такъв тест.
Цъкнах в Гугъл и ми излезе ето това  http://www.fromvoulevs.com/menopausa.html

Ето отговора на запитването ми:

Цитат
Благодаря Ви за интереса към нашите продукти, но тази информация би трябвало вече да я няма на сайта ни. Ще проверя и ще го поправя. От две години вече не внасяме този тест. Съжалявам.

Както вече казах, където намеря тест - все не е в наличност.

# 656
Здравейте   bouquet , и аз да се запиша в клуба на менопаузата .При мен обаче не е естествена , а медикаментозно предизвикана /оперирана съм от рак на гърдата и в момента приемам анихормонална терапия /.На 39 години съм  и след 5 години лечение / дай боже да съм жива и здрава /най- вероятно ще си вляза в естествената менопауза .Иначе  ме тормозят само горещите вълни - то направо е цяло цунами   Joy Други оплаквания за сега нямам, не пия нищо -  не трябва , само чай от маточина / ама не съм много сериозна в това /.

# 657
За топлите вълни препоръчвам Изофлавон, на мен на втората седмица ми спряха вълните, спя по-спокойно нощем и изобщо, чувствам се по-добре. На растителна основа е.

# 658
Излезли са ми 2 петна на китките отгоре , приличат ми на старчески петна . Но видях и жени много по-възрастни , които нямат . И сега се чудя имат ли тези петна връзка с менопаузата или са си отделна болест или това моето са си други петна и аз само си внушавам ooooh!

# 659
Може ли да ми препоръчате витамини, които пиете и сте доволни.

Нещо, което подобрява предменопаузата, в която смятам, че съм -  имам по-обилен цикъл, появи ми се акне, косопад.

Витаслим имат едни за бюста, в които се съдържат вероятно полезни неща за моето състояние и се чудя тях или нещо класическо - комбинирани витамини?

Общи условия

Активация на акаунт