Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 315
  • 1 118
  •   3
Отговори
# 630
  • София
Цитат
но всички са добри щото имат голяма практика.
Това изказване е мнооого далеч от истината! Никога не бих се доверила на 2/3 от практикуващите там.
Сигурно попаднах в едната трета на добър доктор. Wink
Но за едно абразио не бих платила да речем избор на екип. За операция - там вече е друга работа.

# 631
Моргана, благодаря ти за отговора.   bouquet  А какъв е реда с документите преди това, къде се ходи и плаща ли се? Може ли да си платиш за свястна упойка например?

Преди 2 години ходих на частно при един доктор и той реши, че имам полип и ми направи вакуумно абразио за което ми взе заедно с прегледите, хистологията и изследванията за хламидии и микробиология близо към 500 лв. На всичкото отгоре се оказа че ми няма абсолютно нищо, полипа се оказа парче ендометриална тъкан останала от цикъла #2gunfire Сега обаче не мога да си позволя да плащам и трябва да мина по здравна каса.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 08:31 от Lemy

# 632
  • София
Сутринта, към 8,00 трябва да си на втория етаж, над поликлиниката, пред някой си кабинет. Не помня номера, ама на регистратура ще ти кажат. Да те предупредя - направи си изследване за кръвна група, щото там не правят. Аз се молих и ревах, ама понеже съм бачкала там, та се смилиха в трансфузионната хематология да ми направят група.
Мисля, че се плащаше стандартната потребителска такса за 1 ден престой в болница - 5 и нещо лв. Минаваш през първия кабинет където ти преглеждат документите, оттам разговор с анестезиолог - подписи още слагаш и после в мазето да се преоблечеш. Дават ти смешна нощница и те качват на кой етаж - 9 или 11 не помня. Там вече акушерките те слагат в една стая, чакаш малко и те викат в кабинета. Упойката е деприван (любимото лекарство на Майкъл Джексън, което му изигра лоша шега като го предозира Sad). Сънуваш смешни сънища за 15-20 мин. и усещаш, че те будят като те местят на леглото. Полежаваш докато се почувстваш добре, обличаш се и бегом.
Да  не забравя - мисля, че предварително трябва да отидеш да си запишеш час за абразиото - пак на втория етаж над поликлиниката.

# 633
Благодаря ти. Аз точно деприван имах предвид като питах за доплащане за хубава упойка, че едно време ги правеха с едни ужасни...... Пак едно време май се искаха и някакъв васерман, сега искат ли такива изследвания?
Днес ми се появи и някаква температура 37,3....... ooooh!

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 15:23 от Lemy

# 634
  • София
Не, вече не са задължителни Васермани и сие. Само кръвна група, пълна кръвна картина и биохимия. Можеш с направление от джи пи-то или в която и да е клинична лаборатория - платено. Казваш за какво искаш изследвания - те знаят, но добавяш кръвната група.
Не знам преди години каква е била упойката, предполагам кетамин - викат й "дискотеката", но вече не я ползват заради страничните ефекти. Но пък това е упойката с най-малко алергични реакции.

# 635
  • Варна
Упойката е деприван (любимото лекарство на Майкъл Джексън, което му изигра лоша шега като го предозира Sad). Сънуваш смешни сънища за 15-20 мин. и усещаш, че те будят като те местят на леглото. Полежаваш докато се почувстваш добре, обличаш се и бегом.

Това "бегом" може би е на шега Simple Smile хубаво е да те чака някой и да има транспорт до вкъщи, както и да можеш да си починеш след това поне 2 часа. Все пак зависи от организма, може би, но моят опит е такъв.

# 636
Благодаря за отговорите  bouquet Притеснявам се за някаква инфекция, поддържам от 2 дена 37,3 температура....

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 13:09 от Lemy

# 637
  • София
Миналата година правих хистероскопия в майчин дом. Стресираха ме жестоко, оставиха ме да лежа повече от час в оп стоя и да ги чакам на нечовешки студ по без нищо  да треперя с часове. нямат организация, не ти казват ,че те изписват. санитарката идва и казва, че леглото и трябва. Унизително, за нищо на света не отивам там. Не съм глезена, раждала съм, имах усложнения след раждането и дори бях в инвалидна количка, после 6м с патерици, но не успяха да ме травмират психически както при тази нищо и никаква процедура. И накрая, не ми направили хистология- взетият материал бил недостатъчен. Дали са се подобрили?

# 638
  • София
Естествено, че след манипулацията е хубаво да те вземат с кола и почивка вкъщи. "Бегом" за мен означаваше колкото се може по-бързо да стане от леглото, да се облека и да си тръгна. Стиснах зъби, бавно ходех, че не ме чеше пуснала докрай упойката и така. После се донаспах вкъщи.

# 639
Здравейте,горещо ви препоръчвам да си купите книгата Какво вашият доктор не ви е казал за пременопаузата.Представа си нямате колко неща ще научите от там.Поне при мен беше така,но за сажаление много късно попаднах на тази информация.Аз нямам някакви заболявания,но имах всички симптоми на пременопаузата и сега на менопаузата.Не се заблуждавайте че има лекарство или натурален продукт който с магическа пръчка ще отстрани всичките ви проблеми,но до голяма степен може да ги облекчи,което никак не е малко.От тук на татък вие решавате с какво,лекарство което има странични ефекти или натурален продук който може да ви помогне но не и да ви навреди.Аз го използвам профилактично и си го поръчвам от Америка.Ако ви заитересува може да ви съдействам.

# 640
колко дни , се счита за нормално да ти закъснее цикъла. става дума за жина с редовен цикъл и е на 45 години. кога да отиде на лекар? може ли да е свързано с мастопатия?

# 641
Момичета, ето ме пак. В понеделник ми направиха абразио за да се види какво ще покаже хистологията, вчера всичко беше ок, даже почти нищо не ми тече. Преди абразиото 10 дни бях на оргаметрил, като последното хапче го пих предния ден преди абразиото. А днес почна да ми тече нещо кафеникаво и така ме болят яйчниците, че сякаш ще ми идва менструацията, това възможно ли е? Малко тъпо звучи, знам, че не би трябвало, но вече месец съм с някакви аномалии и ми писна отвсякъде.

# 642
Предполагам, заради оргаметрила имаш течение някакво.  Thinking
Аз от две седмици пия Изофлавон и съм много доволна. Спряха ми вълните, спя по-спокойно нощем и изобщо, да чукна на дърво, се чувствам по-добре.

# 643
  • Бургас
Момичета, ето ме пак. В понеделник ми направиха абразио за да се види какво ще покаже хистологията, вчера всичко беше ок, даже почти нищо не ми тече. Преди абразиото 10 дни бях на оргаметрил, като последното хапче го пих предния ден преди абразиото. А днес почна да ми тече нещо кафеникаво и така ме болят яйчниците, че сякаш ще ми идва менструацията, това възможно ли е? Малко тъпо звучи, знам, че не би трябвало, но вече месец съм с някакви аномалии и ми писна отвсякъде.

Отдавна не бях влизала в темата, ама то е така, като се оправят проблемите и ....ги забравяш.
Може и да ти идва цикълът с тия болки. Аз нямах цикъл 5 месеца, пих Мирифемин около 2 месеца и на третия ми дойде.........такива болки, направо на легло ме тръшна, все едно раждам, живи контракции си бяха. И като се отприщи един цикъл, та 7 дни. Аз си го обяснявам с запушване на пътищата, по които минава кръвта, след 5 месечна пауза, може би трябваше да си направи път.
Въпреки, че си ми идва вече всеки месец, продължавам да си пия Мирифемина, че то "страх лозе пази". Само като се сетя зя ужасните вълни до прилошаване, ще го пия не ами......Вече съм забравила и за тях и за проблемите около цикъла, по-скоро около липсата му.
Виждам, че повечето от вас са на ХЗТ, аз не съм им фен и докато не се наложи /надявам се никога да не ми се наложи/, няма да ги пия доброволно. Според мен, природните продукти са по-малко натоварващи организма, но това си е моя избор. Всеки сам решава, кое е най-оптималното за него.

# 644
здравейте момичета, имате ли идея съвет, дали заслужава човек да даде пари за хормонални изследвания като естрадиол, пролактин, FSH , LH на жена на 45години, която имала супер редовен цикъл и изведнъж последния закъсня с 10 дена и беше много слаб.на Аг преглед, не са намерили нищо нередно. нормална лигавица, даже фоликули, но малки за13-ти ден.
има ли смисъл според вас да се харчи за тези изследвания?
Благодаря за съвети

Общи условия

Активация на акаунт