Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 295
  • 1 118
  •   2
Отговори
# 750
  • Добрич
Гинекологът ми каза, че когато се приема само единия хормон (Дуфастон / прогестерон), се нарушава баланса и на това се дължал дискомфорта, който съм изпитвала. Затова той ми предписва и двата хормона.
 Дуфастон е 10 дни по 1/2, а Мака е 20 дни по 3. От това, което изчетох - маката има действие подобно на естрогена, но по-слабо изразено. Явно затова количеството и продължителността на приема на мака е по- голямо/голям.

Освен това прочетох и, че почивката в приема на мака е наложителна, т.е точно както ми е казал докторът.

Действително Мака изглежда по-подходяща за менопауза от Ресторейт. Предполагам, че самостоятелно трябва да се приема в по-малки количества от дозата предписана ми от гинеколога заедно с Дуфастон.

didabs,  определено е по-изгодно. Само дето до сега не съм поръчвала нищо от чужди сайтове.  Embarassed А и все още не съм решила Мака или Ресторейт.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 19:03 от Вела

# 751
Случайно попаднах на  това
http://amur.blog.bg/photos/84683/original/raka.PNG
и видях , че на вътрешната страна над дланите имало точки за яйчници . Взех да разтривам точките , доста боли . Не знам дали помага , но ще пробвам

# 752
Вела, радвай се, че нямаш горещи вълни и промени към депресии и раздразнителност. И вярвай ми никак не зависи дали си позитивен или негативен - нещо като проблема с ноктите. Аз да речем имам прекрасни нокти за разлика от гадните вълни, които могат да те треснат по всяко време. И няма как това да не те прави раздразнителен като се чувстваш като сварен рак за около 5-6 минути.
Но аз лично установих, че като цяло нищо не помага, тялото само се регулира в един момент.

+1
И аз се имам за позитивен човек, гледам да не унивам и да се сдухвам, но вълните, чувала съм,са  неизбежни състояния по време на критическата, дано Вела я прескочат...  Peace
Аз също проблем с нокти нямам, но останалите симптоми са налице, за жалост.

# 753
А някой да е ползвал ФЕМОВИТА?Някакви отзиви.?

# 754
  • Пловдив
А някой да е ползвал ФЕМОВИТА?Някакви отзиви.?
Аз го ползвах,но след 8 месеца го смених с друга добавка.Добре се чувствах,на втората седмица отшумяха топлите вълни.Хареса ми ,че се пие 1 път на ден.

# 755
Мирифемин или Рефимин?

# 756
  • Бургас
Аз пия Мирифемин от ноември миналата година, но от извесно време ми се появиха отново вълните....дали е от жегата или трябва да се сменя с друг препарат, но съм малко отчаяна. Не са онези вълни с прилошаване, а затопляне с изпотяване за минутка, но се върнаха. Чудя се, какво да правя. Гинеколога ми иска да ми предпише хормони, но аз се дърпам. Ще видим, какво ще стане.

# 757
  • София
Смени ги с други от този тип. Пих Мирифемин 2-3 месеца спра да действа, после 2-3 Ремифимин и той спра да действа, сега пия Изофлавон, но той май не ми действа. Сега се чудя какво да пия.

# 758
  • Бургас
А това, което сега рекламират Фемовита, дали е ефикасно? На мен Мирифемина ми действа цели 9 месеца - просто забравих за вълните и всичко останало, но сега........пак се почна.

# 759
  • Пловдив
А това, което сега рекламират Фемовита, дали е ефикасно? На мен Мирифемина ми действа цели 9 месеца - просто забравих за вълните и всичко останало, но сега........пак се почна.
Да,писала съм по-горе.

# 760
  • Бургас
Ходих пак при моят гинеколог и ми предписа Марбел /Marbelle/..........проблем, никой не е чувал за такова лекарство, би трябвало да е на билкова осново, хранителна добавка, но го няма никъде. Някои от вас ползвал ли го е или поне да е чувал?

# 761
Най вероятно става въпрос за Мабел, на моя приятелка също и го изписаха, не зная дали го пие обаче.

http://apteka.framar.bg/30013721/%D0%BC%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB- … B0%D0%B1%D0%BB-30

http://www.lekarbg.com/novini/noviyat-produkt-mabel-osiguryava-s … enite-nad-40.html

# 762
  • Бургас
Благодаря Lemy, сигурно е това. Ама тия лекари пишат с големия пръст на левия крак, че нищо не им се разбира.
Днес на собствена отговорност си купих Фемовита, освен нея взех и капсули Див ям и чай Бял равнец. Ще пробвам тая комбинация, че не се търпи просто. След няколко дни ще споделя мнение.

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 00:15 от lili-lilian

# 763
  • Бургас
Но аз лично установих, че като цяло нищо не помага, тялото само се регулира в един момент.
[/quote]
Моргана, в кой момент...............?

# 764
  • София
Моргана, в кой момент...............?
[/quote]

Е, не знам в кой момент. Как да го определя? В някакъв, за всяко тяло е различен момента. Wink

Общи условия

Активация на акаунт