Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 312
  • 1 118
  •   2
Отговори
# 735
Здравейте
Искам да попитам става въпрос за майка ми значи, тя е на 50г. И от 1г. и 4м. Няма цикъл-явно менопаузата е настъпила, след това категорично разбрахме след потвърждаване от лекар.Но днес отново цикълът и дойде с болки в гърдите и болки в яйчниците така както са си били симптомите, когато е имала редовен цикъл.Та въпроса ми е ако някои от вас знае и го е преминал дали е нормално? Тя ще отиде на гинеколог, но най-вероятно в понеделник, а до тогава ще се побъркаме от притеснение!Благодаря предварително.

# 736
  • Sofia
Малко късно отговаряме, но е възможно. Моя колежка беше така. Един два месеца и после пак спря. Лекар и каза, че е нормално.

# 737
Само лекар може да каже, какво стана при прегледа?

# 738
  • Добрич
Искам да попитам - някой приемал ли е Мака и Ресторейт?

Докторът ми предписа Мака и Дуфастон по схема, а за ресторейт спомена, че е по-добър, но и по-скъп.

Тъй като приемът на хормони не ми изглежда приемлив, обмислям да си взема само ресторейт. Затова ще се радвам, ако някой сподели опит с тези добавки.

# 739
  • Другата България
Явно ти е читав доктора, щом ти е предписал и хранителна добавка, аз съм пила Мака и добре ми се отрази, но нямам и изявени симптоми освен игра с цикъла Laughing, но пък за същата тази игра моя ми изписваше само Дуфастон и Оргаметрил  Mr. Green, които естествено аз не пих.
За другата нямам мнение.

# 740
Явно ти е читав доктора, щом ти е предписал и хранителна добавка, аз съм пила Мака и добре ми се отрази, но нямам и изявени симптоми освен игра с цикъла Laughing, но пък за същата тази игра моя ми изписваше само Дуфастон и Оргаметрил  Mr. Green, които естествено аз не пих.

В този ред на мисли, Вела, ако е в София този лекар сподели кой е и доволна ли си?

# 741
  • Добрич
От Добрич съм, а доктор Руслан Делчев работи във ВМА Варна, но има прием и в Добрич. За първи път го посещавам /препоръчаха ми го/ и останах доволна. Внимателен е и много добре обяснява ситуацията - нещо, което за мен е задължително.

Пролетта бях при друг гинеколог, по чието предписание се наложи да приемам 10 дни Дуфастон, за да ми дойде цикълът навреме и да ми изследват половите хормони преди да е изтекло направлението. Тогава реших, че като компромисен вариант един месец ще изтърпя хормоналната терапия.

Сериозните нарушения в цикъла ми започнаха пролетта, но някои от незабележимите странични ефекти на менопаузата /за които четох в нета/ са налице от по-дълъг период от време. Предполагам съм била в преждевременна менопауза, без да съм подозирала. Тъй като не съм забелязала някакви драстични отклонения като цяло, мисля да започна приема на Ресторейт, а Дуфастон и Мака да пропусна. Нарушенията в продължителността на цикъла ще трябва да ги приема, а се надявам с помощта на Ресторейт да не получа усложнения... Затова ми се искаше някой да сподели мнение - според информацията, която прочетох това е изцяло натурален продукт, с многостранно действие. Жалко само, че не намерих вариант за по- голяма опаковка, която да е по- изгодна. Във всички сайтове предлагат 200г., които са за един месец.

Merri_An, благодаря за споделеното.

# 742
А твоите оплаквания какви са, Вела? защото погледнах какво пише за Ресторейт : "Възстановява алкално - киселинния баланс, действа като алкален буфер по естествен начин чрез минерали и микроелементи.
Подпомага минералния баланс в организма чрез основни минерали (цинк)
С  хром и цинк за подпомагане на метаболизма"
Никъде не пише, че е за жени в менопауза. Аз лично съм много доволна от Изофлавон, взех си го от Австрия, докато го пиех, изчезнаха топлите вълни и всички неприятни усещания като световъртеж и замайване. Препоръчвам го!  Peace

# 743
Според това

Сериозните нарушения в цикъла ми започнаха пролетта, но някои от незабележимите странични ефекти на менопаузата /за които четох в нета/ са налице от по-дълъг период от време. Предполагам съм била в преждевременна менопауза, без да съм подозирала. Тъй като не съм забелязала някакви драстични отклонения като цяло, мисля да започна приема на Ресторейт, а Дуфастон и Мака да пропусна.

аз бих заложила на Мака.
Аз имам Мака на прах , добавям по 1 ч л към шейковете сутрин, които си правя 3-4 пъти седмично.
Доколкото видях, Ресторейт е за подобряване на общото състояние на организма в случай на недостиг на минерали, микроелементи, няма нищо общо с менопаузата и съпътстващите я симптоми.

# 744
  • Добрич
В момента цикълът ми варира в интервал от 19 до 49 дни, изключително обилен, с големи съсиреци. При преглед и ехограф състоянието ми е нормално, според двамата гинеколози, които посетих. Хормоналните изследвания на щитовидната жлеза са наред, но стойностите на половите хормони навеждат на идеята за ранна менопауза /само дето ги забравих в кабинета на доктора и макар да се обадих веднага по телефона,  сестрата не ги намери/. Това е от пролетта.

Изчетох в нета какво пише за симптомите и се оказа, че от известно време имам доста от тях /умора, ставни болки, ошипяване, проблеми с ноктите, главоболие, увеличаване на теглото и т.н... /. Тъй като от години спя по по-малко от 6 часа, освен това имам и мигрена, не се замислях много за причината. Повечето неща си обяснявах с хроничното недоспиване, преумората и пр.  Беше ми интересно защо ноктите ми непрекъснато се делят, независимо от сезона и витамините.

Мен промяната в продължителността на цикъла не ме притеснява толкова. Вярно, че не знаеш, кога ще ти дойде и може да ти се объркат плановете за отпуската, но какво да се прави.... Така или иначе това е период, който рано или късно ще настъпи при всяка жена. Приемам го съвсем философски като етап от живота и в никакъв случай като признак на остаряване. Чувствам се млада. Обаче в резултат на нарушенията в метаболизма, които са следствие на менопаузата, може да се получат други усложнения. Предполагам затова гинекологът ми препоръча Ресторейт.  На доста места се препоръчва прием на калций, магнезий, цинк и др. минерали.

Горещи вълни и промяна в емоционалното състояние нямам. Нито депресия. Позитивен човек съм.

# 745
  • Другата България
И в маката има витамини и минерали, аз затова и я харесвам. Пих доскоро и Прим Ойл, също добра добавка според мен.

# 746
  • Добрич
Merri_An, чие производство е Маката, която си пила? Днес целия ден търся информация и се оказа, че има различни видове. На рецептата ми пише само Maca caps 3x1.

А за действието на Ресторейт - тук има по-подробна информация. Оставам с впечатление, че е подходящ не само за мен, но и за съпруга ми.   Grinning

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 20:25 от Вела

# 747
  • Другата България
http://www.bioslunceluna.com/shop/maka-na-tabletki-ekstrakt-4-1-hanoju-bio.html
Ето тази, ама чие производство е......... Embarassed Embarassed

# 748
# 749
  • София
Вела, радвай се, че нямаш горещи вълни и промени към депресии и раздразнителност. И вярвай ми никак не зависи дали си позитивен или негативен - нещо като проблема с ноктите. Аз да речем имам прекрасни нокти за разлика от гадните вълни, които могат да те треснат по всяко време. И няма как това да не те прави раздразнителен като се чувстваш като сварен рак за около 5-6 минути.
Но аз лично установих, че като цяло нищо не помага, тялото само се регулира в един момент.

Общи условия

Активация на акаунт