Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 615
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 870
  • Другата България
Гаврилов. Peace
Същия, който ти казах, че идва да преглежда при нас. Добър е, преглежда само с ръце, с опипване.
Питай за прогестерона и пиши тук, че ме заинтригува.

# 871
  • София
За съжаление за рака на гърдата научих по трудния начин. Та, при майка ми се оказа, че е прогестероно и естрогено зависим и съответно е на антихормонална терапия за 5 години. Така, че не само естрогена може да е опасен, прогестерона - също. Затова има ли съмнение за дадена "бучка" първото, което препоръчват е да се спират всякакви хормони до изясняване на случая.
Лили, стискам палци да се окаже нещо невинно.  Hug

# 872
  • Бургас
Здравейте момичета, бях си записала час за мамолог в София за 17.02., при д-р Гаврилов, но сърце юнашко не трае. Вчера ходих до София и се прегледах при д-р Гемеджиев - страхотен специалист и човек. Прегледа ме и каза, че няма нищо притеснително, няколко големи кисти и няколко малки. Големите ги изтегли и прати биопсията за изследване. Резултата в понеделник, но ме успокои, че няма шанс за рак на гърдата. На този етап ВСИЧКО Е ОК.
За менопаузата ми предписа Фемовита.

# 873
  • Другата България
Лили,  Hug.
Пита ли за прогестерона?

# 874
  • Бургас
Ох, Мери бях толкова щастлива  baby_neutral, че изобщо не се сетих за прогестерона.
Другия месец, като отида при генеколожката си, ще я попитам и ще пиша.

# 875
Момичета, и аз да се запиша за темата, която ми е важна от близо 3 години. От септември нямам цикъл, на 46 г. съм и реших че нормално да съм в пред менопауза. Октомври ходих на гинеколог и тя каза че всичко е нормално. Взеха ми цитонамазка - резултата е нормален. Гледаха ме на ехограф и ми казаха че процеса е започнал но все още ще имам цикъл. поред лекарката до 2-3 седмици ще ми дойде цикъла. Но той така и не дойде. Пия ремифемин по препоръка на лекарката за облекчаване на симптомите на менопаузата. През цялото време ме боли корема като преди цикъл и онези болки в ставите/ аз ги наричам че усещам краката си кухи/. Не знам дали да не ида пак на гинеколог да видя какво става или прекалено много пара вдигам? 

# 876
Момичета, и аз да се запиша за темата, която ми е важна от близо 3 години. От септември нямам цикъл, на 46 г. съм и реших че нормално да съм в пред менопауза. Октомври ходих на гинеколог и тя каза че всичко е нормално. Взеха ми цитонамазка - резултата е нормален. Гледаха ме на ехограф и ми казаха че процеса е започнал но все още ще имам цикъл. поред лекарката до 2-3 седмици ще ми дойде цикъла. Но той така и не дойде. Пия ремифемин по препоръка на лекарката за облекчаване на симптомите на менопаузата. През цялото време ме боли корема като преди цикъл и онези болки в ставите/ аз ги наричам че усещам краката си кухи/. Не знам дали да не ида пак на гинеколог да видя какво става или прекалено много пара вдигам? 

Ако гинеколога е казал , че всичко е нормално , но имаш  болки като при цикъл 100% си се обзавела с някакъв вид колит . Не знам дали има връзка с менопаузата , но със възрастта със сигурност . Така , че намини към гастролога ...не че ще ти помогне но поне няма да се притесняваш излишно

# 877
Мерси Новак, ще взема да мина да през гастрото, то иначе другото ще се търпи.

# 878
Петрина, прави ли ли са ти изследване за остеопорозата, заради болките в костите?

# 879
Петрина, прави ли ли са ти изследване за остеопорозата, заради болките в костите?
Да преди 3 години и всичко беше в норма. Ох дано и сега да е, че квато съм паника....

# 880
здравейте на всички в този форум.Бих искала да попитам дали нялоя от вас е имала като моя проблем.Аз съм на 45г. и имам смущения в цикъла.Само че не като другите да се разредят датите, а напротив-някой път няма и 10 дена от едната до другата дата на мензиса.Все още не съм ходила на лекар и нищо не съм пила-аз дори рядко пия лекарства.Други симптоми нямам.

# 881
tiholina аз бях так в началото,идваше  на 13дни примерно.Това бяха първите симптоми.

# 882
tiholina, все пак е добре да посетиш гинеколог. Отделно на нашата възраст е хубаво да се ходи на профилактичен преглед веднъж годишно и задължително цитонамазка.  Peace

http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/public-page.xhtml?pageId=142&articleId=818

# 883
tiholina аз бях так в началото,идваше  на 13дни примерно.Това бяха първите симптоми.

Не винаги е това.
Аз имах подобни оплаквания преди 6 години.
Оказа се функционална киста.
Пих оргаметрил за 3 месеца и от тогава цикълът ми е като часовник.

Но - посещението при лекар е задължително! Peace

# 884
И аз бях решила, че проблемите ми са от евентуална критическа, но се оказаха полипи.

Общи условия

Активация на акаунт