Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 555
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте Дами ,
Имам въпрос свързан с критическата възраст. Най- напред да кажа ,че имаме записан час за лекар ,но той е чак в сряда и искам да се консултирам с вас поне за малко успокоение. Значи майка ми е на 52 години и този месец цикъла и е почти цял месец  Shocked Дойде и в последният ден на септември за седмица ,спря и след осем дни отново та чак до сега. Не било силно но го има и това ме притеснява .От дълго време я моля да отидем на лекар заради този период (критическата) ,но тъй като беше сигурна ,че ще изпишат хормони не сме ходили. Confused Единствено е пила за две седмици феминор ,но от него започна да и се повръща и го спря.Дали е от това или може да има здравословен проблем.Ако на някой му се е случило или е на ясно ще се радвам да сподели.  Благодаря предварително и ще чакам да пишете   Simple Smile
Значи купувате от аптеката 90 таблетки витамин С . Първите 3 дни  сутрин -10 ; обед-10 ; вечер - 10
вторите - дни същото х2
от там нататък х1
Едно време на мен ми изписаха хормонални таблетки пих 1 месец и се скъсах да повръщам отделно , че имах жестоки болки в яйчниците .
Това с витамин С ми го каза една акушерка . И действа . А междудругото не е възможно да стане предозиране на витамин С , ако някой умник вземе да ви убеждава във вредата от витамин С  Grinning

Здравейте отново ,
Днес бяхме на лекар и каза ,че нямало нищо притеснително ,установил след прегледа че всичко на пръв поглед е нормално и това кървене можело да се дължи на фоликул ,на полип или нещо от този род. Пуснаха хормонални изследвания + пълна кръвна картина и съсирване на кръвта,след което било добре да се направи кюртаж и после още някои изследвания ,които можело да се направят само с кюртаж. Значи тя от 1 год. вече няма цикъл и е диабетик (на хапчета) След всичко това да търся ли второ мнение или да се доверя на този лекар? Просто в момента не знам какво да мисля и правя  Cry

# 421
Anichka_82,малко объркващо представяш нещата - В първия  пост пишеш,че :
този месец цикълът и е почти цял месец
В последния,че :
майка ти от 1 година няма цикъл  
Т.е тя е била без цикъл 1 година и последния месец и е дошъл и продължил цял месец- така ли да се разбира?
Ако е така, наистина е обезпокояващо.

# 422
Според мен няма да е излишно още едно компетентно мнение от лекар.

# 423
  • София
 Доктор Начев, "Майчин дом" - ако има проблем, няма да Ви го спести. Ако няма - ще Ви изпрати по живо - по здраво, без да Ви измисля различни манипулации с единствената цел - финансова изгода.

# 424
И аз се обезпокоих . И кюртаж и кръвоизлив  на диабетик са много обезпокояващи .

# 425
Извинете за грешките ,просто се заблудих .Значи от една година е вече без цикъл и на 30 септември дойде като нормален цикъл (тя се е посъветвала с лекар ,който и казва да изчака да спре кървенето и тогава да отиде на преглед) Продължило е около 10 дни след което спира и на 25 октомври започва отново и до днес не е силно но го има. Вече ви писах какво каза днес моят лекар. Само да вметна ,че е оперирана от киста преди 10 или 15 год. не си спомням точно......

# 426
  • София
По принцип ако се направи пробно абразио - т. нар. кюртаж, освен че ще се вземе материала хистологично изследване, следва и кървенето да спре. Идеята е, че като се махне излишната тъкан в матката организма ще престане да кърви.
Хубаво е, че АГ-то е пуснал хормонални и ПКК.
От кюртажа може да се разбере има ли полип, миома, ендометриоза и изобщо какво е положението в матката и да може да се продължи с адекватно лечение.

# 427
Благодаря ви за мненията. Сега пак се обадих на лекаря и той настоя ,че е по-добре да се направи кюртаж. Пак ще пиша как се развиват нещата .Надявам се да не е нещо сериозно.

# 428
 Simple Smile здравейте !
До като преглеждах едни книжа попаднах на една статия за индришето . За  какво било полезно и т.н. В края на статията имаше забележка , да внимавали бременните и тези които вземат противозачатъчни , че повишавал естрогена в организма . От там ми дойде идеята , че на нас точно това ни трябва . И ще взема да опитам . Ако не си оправя дъртозата , то поне сърцето и кръвното ще си оправя . За който иска да пробва рецептата е :
1 кг. мед
25 пресни листа
25 пресни бадема
1 кг. лимони
Смила се всичко на пюре ( лимоните с корите , но без семки ) и се обърква с меда . По 3 пъти на ден по 1-2 л. преди ядене . Държи се в хладилник .

# 429
Това звучи интересно, ще го пробвам и аз.

# 430
  • Другата България
Пресни бадеми-тоест сурови? newsm78

# 431
Здравейте ,преди време ви бях писала за състоянието на майка ми и сега след като излезнаха изследванията лекарят ни препоръча да се направи абразио за да вземат материал за още изследвания ,които щели да покажат дали положението е тревожно или не (поне така се изрази лекаря).А изследванията казаха ,че са добри . Моля за мнение ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация.

# 432
Здравейте ,преди време ви бях писала за състоянието на майка ми и сега след като излезнаха изследванията лекарят ни препоръча да се направи абразио за да вземат материал за още изследвания ,които щели да покажат дали положението е тревожно или не (поне така се изрази лекаря).А изследванията казаха ,че са добри . Моля за мнение ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация.
Преди време , на мен 5 години ми тече кръв без прекъсване .  И ме караха да правя кюртаж . Обаче не отидох . После случайно попаднах на една статия за това , че един пил чиста вода х 30мл на кг. и хем се излекувал от много болести , хем отслабнал . И пробвах и се нормализира всичко : за един месец кръвотечението спря и отслабнах с 12 кг. без гладуване .
То после други ми образуваха  друг стрес и за това съм в тази група . Но по принцип щом е с диабет пиенето на чиста вода ще и помогне . Някои викат :аз пия . Чай и кафе и мляко и супа и газирано  не са вода .

# 433
Ясно. Да точно заради кюретажа се колебае вижда и се много страшно. Преди седмица започна да пие бял равнец и цариче (тук някой ми беше писал за тях ) и не знам дали от билката или от друго но кървенето спря и се чудя дали тоз кюретаж не е излишен. А се консултирах с 2-ма лекари в нашия град и двата са на мнение ,че "било добре да се направи" най-малко заради материала който ще се вземе за по-нататъшни изследвания .

# 434
Не е чак толкова страшен кюртажа. И според мен лекарите са прави да го препоръчат, защото се прави хистологично изследване на взетия материал. И ако (не дай Боже) има изменения на клетките в негативна посока с време да се реагира. Пожелавам ви всичко да е ок Peace

Общи условия

Активация на акаунт